• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taze Tahliye Kararı

Şuan civarımızda 10 binden aşağıya ev kalmadı. 10 bin olan da kaba inşaat. İnsanlar inşaatken anlaşıyorlar.
Umarım en kısa zamanda ev bulursunuz şuan çok zor bulunuyor benim bulunduğum yerde de geçen gün apartmandan ev taşındı çıkan kişi kiracıydi şehir dışında taşındı iş icin bir tanıdık için sorduk 2 gün sonra tutulmuş bile .

Adam kendi oturacakmiş evinde. Kazanacağı belliymiş davayı. Keşke inatlaşmak yerine anlaşma yolunu secseydiniz kiralar iyice uçmadan yeni evinize yerleşmiş olurdunuz. Sizde haklisniz evinde oturmak isteyende hakli sonuçta.
Temmuzda tuttuğum evden mayısta çık diyen adamla anlaşacak bir şeyimiz yoktu.

Ama bu durumda kaybeden siz oluyorsunuz. Siz bilirsiniz tabi. Sonuçta sözleşme bir senelik imzalaniyor ilk başta ve bir sene sonunda iptal etme hakkı oluyor ev sahibinin. Mahkeme kolay kolay kiraciya tahliye karari çıkarmaz ülkemizde hemen çıktığına göre haklilar yani. Keşke güzellikle anlaşmaya çalişsaydıniz. Belki taşinma masraflarını depozito gibi masraflarinizi karşilayabilirlerdi. Yakın arkadaşimin başina geldi çünkü sene dolmadan çıkarmak istedi ev sahibi kendi oturmak için. Bende magdur oldum masraflarimi karşılayın o zaman çıkayım dedi. Karşiladilar çıktı. Mecbur cıkacakti sonuçta ha Bi sene sonra önce farketmezdi. En azindan masraftan kurtuldu.

Ama bu durumda kaybeden siz oluyorsunuz. Siz bilirsiniz tabi. Sonuçta sözleşme bir senelik imzalaniyor ilk başta ve bir sene sonunda iptal etme hakkı oluyor ev sahibinin. Mahkeme kolay kolay kiraciya tahliye karari çıkarmaz ülkemizde hemen çıktığına göre haklilar yani. Keşke güzellikle anlaşmaya çalişsaydıniz. Belki taşinma masraflarını depozito gibi masraflarinizi karşilayabilirlerdi. Yakın arkadaşimin başina geldi çünkü sene dolmadan çıkarmak istedi ev sahibi kendi oturmak için. Bende magdur oldum masraflarimi karşılayın o zaman çıkayım dedi. Karşiladilar çıktı. Mecbur cıkacakti sonuçta ha Bi sene sonra önce farketmezdi. En azindan masraftan kurtuldu.
Kaç katı kira teklif ettik. Masraflarımızı karşılayın çıkalım mı demedik. Aslında tam da gerçekten ihtiyacı olmadığı için hiç birine yanaşmadılar. Kendileri aba altından sopa gösterdiler. Güzellikle anlaşabilecek noktadan çok uzaktık

Bir buçuk yıl önce öyle başlamıştık mahkemelik olunca yeni zammı yasal tutardan kendimiz yapmıştık.
1.5 yıl önce 2500’e oturuyordum, dört yıllık kiracıydım. Siz sanırım 1200 ile kiralamışsınız. Yasal tutar olan %25 zamla 1500 yapmışsınız. 1500 lira bu devirde lise öğrencisinin ancak iki haftalık harçlığı. Ev sahiplerine kızamıyorum. Devletin kriz yükünü resmen onlar çekiyor. Ama insan birilerini mağdur etmeden önce de düşünmeli. Tüm planlarınızı o eve göre yapmışsınız, binbir emekle taşınmışsınız. Kafasına göre çık diyebiliyor adamlar. 💆🏻‍♀️

Kaç katı kira teklif ettik. Masraflarımızı karşılayın çıkalım mı demedik. Aslında tam da gerçekten ihtiyacı olmadığı için hiç birine yanaşmadılar. Kendileri aba altından sopa gösterdiler. Güzellikle anlaşabilecek noktadan çok uzaktık
E o zaman gerçekten kendileri oturacak demek ki. Mahkeme de haklı görmüş ki tahliye vermiş. Hala nasıl uzatsam peşindesiniz. Adamın haklı tahliye sebebi var, sonuçta siz kiracısınız. 3 ay sonra ne değişecek ki sizin açınızdan? Kiraya çıktığınız eve güvenerek tayin vs aldırmanız hep sizin probleminiz.

Magduriyetinize tabi ki cok uzuldum. Ancak herhangi bir uzatmanin olacagini dusunmuyorum, zira mahkeme karari kesinlesmis.

Bu noktadan sonra, enerjinizi yeni ev bulmaya harcayin. Hazir su anda cocuk da yokken, daha rahat hareket edebilirsiniz.

Dertleri yüksek kira olsa kaç katı kira teklifinizi kabul ederlerdi. Zaten memursunuz ev sahipleri memur çok sever. Bence gercekten ihtiyaclari vardı mahkemede o yonde karar vermiş. Sizin içinde zor anliyorum ama yerinizde olsam daha fazla uzatmam. Yazın kiralar çok daha fazla artacak çünkü.

Merhabalar kk kadınları. Bizim daha taşınalı bir sene olmadan ev sahibimiz evi boşaltmamızı istemişti. Durum mahkemelik olmuş ihtarname geldikten sonra kısa süreli uzatmalar sonucunda bugün istinat yolu açık olarak tahliye kararı çıktı. Daha uzun sürmesini bekliyorduk. Üzüldük ister istemez.

İstinafa göndereceğiz tabiki ama kısa bir Google araştırması sonucu öğrendim ki İstinaf tahliye kararını durdurmuyormuş. En azından yaza kadar zaman kazanmak istiyoruz açıkçası Şuan ara bir dönemde memurların olduğu bir yerde ev bulmak çok zor.

Daha karar çıkalı dakikalar oldu diyeyim. Hemen aklıma burası geldi. O kadar çok aynı durumlardan geçen insan var ki. O yüzden buraya sormak istedim.Bundan sonraki süreçle ilgili bilgisi olan var mı?🙁
Şaka mı ya ? Kira fiyatları uçmuş durumda bu insanlar bu kiraları nasıl ödüyorlar diye kimse düşünmüyor mu ? Gerçekten allah kiracıların, bizlerin yardımcısı olsun.

1.5 yıl önce 2500’e oturuyordum, dört yıllık kiracıydım. Siz sanırım 1200 ile kiralamışsınız. Yasal tutar olan %25 zamla 1500 yapmışsınız. 1500 lira bu devirde lise öğrencisinin ancak iki haftalık harçlığı. Ev sahiplerine kızamıyorum. Devletin kriz yükünü resmen onlar çekiyor. Ama insan birilerini mağdur etmeden önce de düşünmeli. Tüm planlarınızı o eve göre yapmışsınız, binbir emekle taşınmışsınız. Kafasına göre çık diyebiliyor adamlar. 💆🏻‍♀️
1700 e girmiştik Şuan 2 250 veriyorduk. Elbetteki piyasanın altında ama bize dese ki nakliye masrafınızı vereyim ya da dese ki siz çıkmıyorsunuz bende klraya gideceğim mecburen bari kiram karşılansın şu kadar zam yapalım ama yok maalesef.

Tahliye kararı elinize ulaştıktan sonra çok az süreniz olacak. Karardan önce yer bulun bence. Çünkü o kısa sürede bulamazsanız evinize o süre sonunda girip eşyalarınızı toplayıp bir yere götürüp sizi de dışarı çıkarıyorlar diye biliyorum. Karar gelene kadar zamanınız zaten var ama şimdiden bakın her yere.

Çevre çok pahalıysa toplu taşımayla rahat işe gidebileceğiniz başka yerlerden de bakarsınız. Mutlaka bulursunuz. Yani 1500 olmaz tabi ama maaşlarınızın 3te1 ine rahat bulursunuz.

E o zaman gerçekten kendileri oturacak demek ki. Mahkeme de haklı görmüş ki tahliye vermiş. Hala nasıl uzatsam peşindesiniz. Adamın haklı tahliye sebebi var, sonuçta siz kiracısınız. 3 ay sonra ne değişecek ki sizin açınızdan? Kiraya çıktığınız eve güvenerek tayin vs aldırmanız hep sizin probleminiz.
Bunlar sadece bizim problemimiz değil. Bugün Türkiye’de hiçbir kiracı bir senelik oturacağı evi tutmaz. Senelerce oturabilceğimizi söylememiş olsa 3 yılda bir tayin alan ben neden tutayım deli miyim. Böyle birşey için ya öğrenci olacağım yada eşyalı ev tutacağım ki hemen çıkabileyim. Ararken özellikle memur istiyorsan en az üç yıl kalacağını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Kendisi kirada olduğu için kiradaki evine çıkan da çok. Yani eskiden işe yakın olsun diye işine yakın muhitte oturanlar son zamlardan sonra evine dönmem zorunda kaldı.
Niyeti kiralamak olsa teklifinizi kabul ederdi. Bu tahliye davasından sonra kiraya da veremez çünkü. Yaptırımı var.
Bu enflasyon herkesin belini büktü. Umarım ev bulursunuz. Kiralık ev bulursanız hemen tutmaya bakın. Dava uzasa bile kaç ay uzar ki? Durdukça daha da artıyor kiralar

Mecbur çıkacaksınız ama mahkeme yoluyla olması iyi oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl kimseye kiraya veremeyecek kendi oturmak zorunda. Eğer erken çıkarsa dava açın tazminat kazanın

Back
X