Taze transfer, dondurulmuş transfer???????

Canim benim devam etmesede gebe kalmistim bende adet olacak gibi agri olmustu o belirtilere takilma 8. Gun idrar testi hafif silik cizgi cikmisti, ilaclardan adetin gecikebilir ama gununde adet olanda var beklemen lazim cnm.
Anladm canım sagol. Bizde esimle biraz önce test yaptık ikinci çizgi ilk 15 dk da çok net bir şekilde çıktı. Umarım kimyasal falan değildir artık ayın 11 ini bekleyeceğim netletmesi için. Ben bundan önceki taze transfer de kimyasal gebelik yaşamıştım. Bu dondurulmuş tutar inşallah.

İkincisi normal olur inş canım tüpe gerek kalmadan yine böyle tutmasıda güzel .. Benimde çikolata kistim var tuttu ama düştü kısmet böyleymiş..

merhaba, çikolata kistiniz varmış. benim de çikolata kistim var ve önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayacağım.
düşük yapmışsınız ne yazık ki, acaba bunun kistinizle bir bağlantısı olmuş olabilir mi?
bu mesele ile ilgili konu açtım fakat kimse birşey yazmadı :(

merhaba, çikolata kistiniz varmış. benim de çikolata kistim var ve önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlayacağım.
düşük yapmışsınız ne yazık ki, acaba bunun kistinizle bir bağlantısı olmuş olabilir mi?
bu mesele ile ilgili konu açtım fakat kimse birşey yazmadı :KK43:
Merhaba, kistin buyuklugu nedir? Tek yumurtaliktami? Bence ondan kaynaklanmiyor, zaten doktorumda baska testler istedi trombofili, bagisiklik testi falan, sen canini sikma, rahat ol..

kızlar dondurulmuş embriyo ile şansımız daha mı yüksek.

Benim doktorum rahim dinlendiği için %5-10 daha yüksek diyor ama labaratuarı iyi olmalı kalitesi bozulmamalı..
Teşekkür ederim cnm, taze embriyoda çok yorgun oluyor bedenimiz iğneler ve opu yoruyor .

Bu konuyu o kadar çok araştırdım ki. ve vardığım sonuç şu. eğer gittiğiniz merkezin laboratuvari cok iyi son teknolojilere sahipse dondurulmus denemek daha mantıklı. çünkü embriyo cozdurulurken hasara uğramıyor ve vücut ilaclarin etkisinden kurtulduğu icin tutunma şansı artıyor ama gittiginiz merkezin son teknolojilere sahip iyi bi laboratuvari yoksa embriyo cozdurulurken hasarlar meydana gelebiliyor hatta bazen yaşamıyor bile bu durumda dondurulmus denemek riskli oluyor

Bu konuyu o kadar çok araştırdım ki. ve vardığım sonuç şu. eğer gittiğiniz merkezin laboratuvari cok iyi son teknolojilere sahipse dondurulmus denemek daha mantıklı. çünkü embriyo cozdurulurken hasara uğramıyor ve vücut ilaclarin etkisinden kurtulduğu icin tutunma şansı artıyor ama gittiginiz merkezin son teknolojilere sahip iyi bi laboratuvari yoksa embriyo cozdurulurken hasarlar meydana gelebiliyor hatta bazen yaşamıyor bile bu durumda dondurulmus denemek riskli oluyor
Çok ilginç geliyor bir canlı dondurulup aylar yıllar sonra tekrar çözülebiliyor acaba başka canlılardada bu yapılabilirmi :işsiz:

Çok ilginç geliyor bir canlı dondurulup aylar yıllar sonra tekrar çözülebiliyor acaba başka canlılardada bu yapılabilirmi :işsiz:
bi kac hücreden ibaret daha basit bi yapi olduğu icin dondurup cozebiliyorlar cnm ama daha büyük daha kompleks bi canli icin suan ki teknoloji ile biraz zor. ama eminim yakin zamanda insanlari da dondurup cozerler:D

bana doktorum sağlık açısından bir farkı olmadığını söyledi. dondurulmasının nedeni sizin sağlıklı ve şansınızın daha yüksek olduğu zamanı yakalayıp ve transfer yapmak. benim geçen ay yumurta toplama işlemim gerçekleşti transfer için bekliyorum.
daha önce dondurulan embriyoların çözüldüğünde yaşamama ihtimalinin olduğunu duymuştum, ancak bunun merkez kaynaklı olabileceğini söylemişlerdi.

Back
X