Taziye rezaleti

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.194
498
Selam kızlar

Konuyu açıp açmama konusunda tereddüt ettim
En sonunda dayanamadım taziye konulu bir konuyuda görünce paylaşmak istedim

Dün arkadaşım aradı ortak arkadaşımız annesini kaybetmiş beraber bi gidelim dedi

Beni çok sevdiğinden değil benimle gitmek istediğindende değil
Arabası yok vesait arıyor
Neyse hadi dedim gidelim

Taziyenin 3. Günü arkadaşım sabahtan gidelim dedi

Vs gittik abartmıyorum 100 kadın var
2 katıda erkek başka yerde

Ben arkadaşı gördüm üzüntümü ilettim sarıldım perişandı

Yarım saat oturduk hadi dedim bizimkine kalkalım

Ne kalkmadı çay içeceğiz

Yahu ne çayı

Çay içme yerimi

Ölünün sevabına dedi

Neyse oturduk

Dedikodular sohbet uğultular gülenler

Ben izliyorum

Çay içemedim

Bizimki çayınıda içti

Hadi gidelim dedim

Yemek yiyeceğiz dedi

Yavrum ne yemeği

Ayıptır oturalim diyor

Ayıpta neye göre kime göre

Konuşuyorlar kadınlar kendi aralarında başka bir cenazede cenaze sahibi 45 bin liralık
yemek çay masrafı yapmış ölenin hayrına(

Ben arkadaşı orada bırakıp ben gidiyorum bile demeden ayrıldım

Nevrim döndü

Bu dert mi benim için dert

Bu nedir nasıldır anlam veremedim

Hazır yiyici takımı bunlar düğün cenaze vb. Yerlerde yer içer dedikodu arar gezer Allah akıl versin... aman bunun peşine takılıp yan komşuya bile gitmeyin bırakın dolmuşla sürünsün görgüsüz

Dedem vefat ettiğinde annem kapıda durup gelen misafirleri!! Karşılamadığı için başta en yakınlarımız olmak üzere arkamızdan etmedikleri dedikodu kalmamış cücükbeyinlilerin. İnsanlar acısını mı yaşasın milletin paşa gönlünü mü eylesin ya . Çaymış ikrammış vallahi bu millet kafayı yemiş

Daha "çay içicez" dediği yeri okurken, keşke kalkıp gitseymişsiniz dedim, nitekim de sonunda dayanamayıp öyle yapmışsınız harika. Sırf karnını doyurmaya gitmiş, "yolu beleşe getirdim, çayı beleşe getirdim, yemeği de beleşe getireyim bari" demiş olmalı...

Nedendir bilmiyorum ama bizdede ölmüşün hayrına arkasından yemek dagıtılır

Bu taziye evinde löp löp börek baklava yenmesini ben de anlamıyorum. Merhumun ruhuna değsin istiyorsa kimsesizleri fakirleri sevindirmek daha iyi değil mi.

Annemle komsunun cenazesine gitmiştik. Ince belli bardaktan degil de büyük bardaktan cay getirdiler deyip laf soyleyip yenisini istemişti.
Hic unutamiyorum bu olayi.

Dedemin cenazesi de cok kalabalikti. Kapinin onu bir suru sehirden plakali arabalarla doluydu-seveni coktu rahmetlinin. Hal boyle olunca o kalabalikta birbirini yillardir gormeyenler gördü, cocukluk arkadaslari-eski is arkadaslari- uzaktan akrabalar falan fisman. Bir baktim herkes keyfi yerinde sohbet ediyor bahcede. Adeta kokteyl havasi.
Nitekim ates dustugu yeri yakiyor...

En sevmediğim ziyaret türüdür taziyeler, mevlütler, sohbetler ... insanlar amaçlarını unutup yemeye ve dedikoduya dalıyorlar, ne yasa ne ölüye ne duaya saygıları var.

Gitmiyorum o yüzden, bu tür ziyaretlerimi bir kaç gün geçtikten sonra tek başıma yaparım ve kısa tutmaya özen gösteririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…