Nedendir bilmiyorum ama bizdede ölmüşün hayrına arkasından yemek dagıtılır
Arkadaşlar arasında taziye evinde yemek yenmesini ayıp bulduğum için baya hayretle karşılanmıştım :) bizim oralarda dediğiniz gibi su bile istenmez çok zaruri olmadıkça.İşte o yemek evde verilen davet değil aslında, ihtiyacı olan insanlara gizlice verilir ölen kişinin hayrına, aslı budur. Taziye evinde yemek pişmeyeceği içinde komşular aileye destek olmak için yemek yapıp götürürler, çok küçüktüm annemle bir taziyeye gitmiştik dün gibi hatırlarım su istedim diye çimdirmişti beni rahmetli çıkınca içiririm sus şimdi diye, çok ayıptı taziye evinde insanlardan su bile istemek
Yemek yapıp getiren yokki artık eski komsuluklar akrabalıklar bitmişİşte o yemek evde verilen davet değil aslında, ihtiyacı olan insanlara gizlice verilir ölen kişinin hayrına, aslı budur. Taziye evinde yemek pişmeyeceği içinde komşular aileye destek olmak için yemek yapıp götürürler, çok küçüktüm annemle bir taziyeye gitmiştik dün gibi hatırlarım su istedim diye çimdirmişti beni rahmetli çıkınca içiririm sus şimdi diye, çok ayıptı taziye evinde insanlardan su bile istemek
Karabiber olsa gene iyi acı biber tursusu isteyen oldu ya hemde evde falanda değil dernekteİnsanlar cenaze evlerinde yedikleri pilavın üzerine karabiber ister oldu.Batılılaşma adı altında bütün değerlerimizden uzaklaştık.Çok üzücü
Düşünceli insanları, acıya saygı gösterenleri tenzih ederim ama maalesef artık cenaze evleri aşevi muamelesi görüyor, babam öldüğünde acıdan ciğerim yanıyordu, zaten o haldeyken gözünüz yeme-içme görmüyor, boğazınızdan bir kaşık çorba dahi geçmiyor ama insanlar sanki acınızı paylaşmak için değil de yemek yemek için gelmiş gibi davranmıyor mu sinir küpüne dönüyorsunuz, ben babamın cenazesinde mutfağımıza gidip yemek yapmaya çalışanları sağolun ama bizim acımız var yemek görecek halimiz yok dediğimde uzaktan gelenler olur aç gelirler ayıp dediklerinde rahmetli babamın hatrına dilime gelenleri yuttumBenim bildiğim cenaze evine başsağlığı için yemek gider, yemek yenmeye gidilmez. İnsanlar çok garip oldu. İyi yapmışsınız. Ölenin hatrına da orada uyusun
Pişirilmiyor zaten dışardan söyleniyor hem de pide lahmacun ayran filanHenüz yeni kayınpederimi kaybettik , yemek pişirmeyi bırak yemek bile aklımıza gelmedi günlerdir .
Bu arada başınız sağolsun Allah kalanlara sağlıklı hayırlı ömür versin.Henüz yeni kayınpederimi kaybettik , yemek pişirmeyi bırak yemek bile aklımıza gelmedi günlerdir .
Cenaze evinde dedikodumu..?? Bir yandan Allah bir yandan Yallahh demişler resmen ,rezalet. Bizim burda da taziye yemeği diye birşey kalmadı gelenlere pide ayran veririz o kadar . Koyun can ,kasap et derdinde yoksa.Selam kızlar
Konuyu açıp açmama konusunda tereddüt ettim
En sonunda dayanamadım taziye konulu bir konuyuda görünce paylaşmak istedim
Dün arkadaşım aradı ortak arkadaşımız annesini kaybetmiş beraber bi gidelim dedi
Beni çok sevdiğinden değil benimle gitmek istediğindende değil
Arabası yok vesait arıyor
Neyse hadi dedim gidelim
Taziyenin 3. Günü arkadaşım sabahtan gidelim dedi
Vs gittik abartmıyorum 100 kadın var
2 katıda erkek başka yerde
Ben arkadaşı gördüm üzüntümü ilettim sarıldım perişandı
Yarım saat oturduk hadi dedim bizimkine kalkalım
Ne kalkmadı çay içeceğiz
Yahu ne çayı
Çay içme yerimi
Ölünün sevabına dedi
Neyse oturduk
Dedikodular sohbet uğultular gülenler
Ben izliyorum
Çay içemedim
Bizimki çayınıda içti
Hadi gidelim dedim
Yemek yiyeceğiz dedi
Yavrum ne yemeği
Ayıptır oturalim diyor
Ayıpta neye göre kime göre
Konuşuyorlar kadınlar kendi aralarında başka bir cenazede cenaze sahibi 45 bin liralık
yemek çay masrafı yapmış ölenin hayrına(
Ben arkadaşı orada bırakıp ben gidiyorum bile demeden ayrıldım
Nevrim döndü
Bu dert mi benim için dert
Bu nedir nasıldır anlam veremedim
Yok bizdede pişirilmez valla , akraba komşu getirir evde bulunsun diye oda yani . Hiç bişey ikram etmesende arkandan konuşurlar bi pilav koymadı önümüze diyePişirilmiyor zaten dışardan söyleniyor hem de pide lahmacun ayran filanoldu olcak gençler için pizza kola söylesinler dominostan.
Arkadaşlar arasında taziye evinde yemek yenmesini ayıp bulduğum için baya hayretle karşılanmıştım :) bizim oralarda dediğiniz gibi su bile istenmez çok zaruri olmadıkça.
Amin canım çok teşekkür ederim sağolasın .Bu arada başınız sağolsun Allah kalanlara sağlıklı hayırlı ömür versin.
Adetlerimizden nefret ediyorum gerçekten ölünün sevabina tok milleti dogurcagina fukaraya harcansa yaSelam kızlar
Konuyu açıp açmama konusunda tereddüt ettim
En sonunda dayanamadım taziye konulu bir konuyuda görünce paylaşmak istedim
Dün arkadaşım aradı ortak arkadaşımız annesini kaybetmiş beraber bi gidelim dedi
Beni çok sevdiğinden değil benimle gitmek istediğindende değil
Arabası yok vesait arıyor
Neyse hadi dedim gidelim
Taziyenin 3. Günü arkadaşım sabahtan gidelim dedi
Vs gittik abartmıyorum 100 kadın var
2 katıda erkek başka yerde
Ben arkadaşı gördüm üzüntümü ilettim sarıldım perişandı
Yarım saat oturduk hadi dedim bizimkine kalkalım
Ne kalkmadı çay içeceğiz
Yahu ne çayı
Çay içme yerimi
Ölünün sevabına dedi
Neyse oturduk
Dedikodular sohbet uğultular gülenler
Ben izliyorum
Çay içemedim
Bizimki çayınıda içti
Hadi gidelim dedim
Yemek yiyeceğiz dedi
Yavrum ne yemeği
Ayıptır oturalim diyor
Ayıpta neye göre kime göre
Konuşuyorlar kadınlar kendi aralarında başka bir cenazede cenaze sahibi 45 bin liralık
yemek çay masrafı yapmış ölenin hayrına(
Ben arkadaşı orada bırakıp ben gidiyorum bile demeden ayrıldım
Nevrim döndü
Bu dert mi benim için dert
Bu nedir nasıldır anlam veremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?