tazminatını vermemek için okuma yazma bilmeyen kadına imza attırmışlar

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
merhaba
komşumuzun durumu kötü geçim dertleri var... çalıştığı işyeri ilk önce kendileri çıkarmak istedi geçtiğimiz haziran ayı için 1 inde çıkacağını söylemişler zaten anlaştıklarından daha fazla iş yükü olduğundan çıkmakda istediği için hemen tamam demiş kadın sonra 5 gün kala çıkmasan mı acaba gibisinden olmuşlar ama kadın kabul etmemiş çünkü patronlardan biri çık daha bakımlı biri gelecek güzel bi kadın alacağız buraya demiş bizimkide sinirlenmiş (yapılan iş temizlik yemek ama kadını küçümsemek akıllarınca) buyüzden zaten çok iş yükü olduğundan çıkmaktan memnundu...
neyse muhabecilerine çok güvendiğinden kadın sana haklarını vereceğiz şurayı imzala demiş, kadında o kadın çokk iyi valla kandırmamıştır beni verim hakkımı deyip duruyordu ama hala hakkını vermediler ve geçen gün öğrendikki meğer tüm haklarımı aldım kendim çıkmak istedim diye imzalatmışlar. kadın kendisi evet çıkmak istiyordu ama tamda kızı işten çıkmıştı ve kızıyla o eve baktığı ev kredisi ödediği için kendi çıkmak bu yüzden istemiyordu. onlarda çıkartınca kadın en azından tazminatımı alırım kredim gecikmez diyordu ve şuan kadın sürekli hastalanıyor. hiç iyi değil ben ne yapacağım nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyor kızı işe başladı ama aldığı maaş kredinin altında
alabilir mi tazminatını imzalamış ama okuma yazması yok çünkü sonuçta

Canım avukata gitsin,güzel bir dilekçe yazdırsın.Dilekçede okuma yazma bilmediğinden onu kandırdıklarını,gerekirse savcığılığa suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davası açacağını dile getirsin.Eğer uzun yıllar çalışmışlığı varsa epey alır ama 1 2yılsa az alır oda mahkeme masrafları tutar canım,epey alacaksa mutlaka tazminat davasını açsın derim,geçmiş olsun..

saol cnmm... 2 yada 3 yıl çalışmışlığı da masraf olur diye açamıyor davayı masraf yağmadanda alamayacak galiba parayı neyse gitti yazık günah kadına yapacak birşey yok galiba
yardım etmek istedim ama beceremedim

Merhaba,

Öncelikle komşunuzun umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. Eğer gerçekten okuma yazma bilmiyorsa bu durum araştırılır ve ibraname geçersiz hale gelir. Bu konuda bazı yargıtay kararları da mevcuttur. Dava açma konusunda çekinmeye hiç gerek yok.Masraf ne olursa olsun hakkını araması gerekmektedir.

tşk.ederim cnmm.. şuan ekstra masraf ödeyecek hiç durumları yok cnm herkes biliyor aslında onu tanıyanların hatta işyerindede herkes biliyor olmadığını hatta imza attırırken iyi anlaştığı biri varmış o attırmış haklarını alman için imzalanman lazm demiş yazık kadında güvenmiş sen olmasan imzalamam ne bu diye kızım demiş imzalamış

maddi durumu çok kötuyse baroya başvurup ucretsiz avukat talep edebilir. okuma yazma bilmeyen biriin verdiği ibra geçerli değildir Mahkeme bunu ortaya çıkarır

cevablar için teşekkürler

bayanın binasında avukat yanında çalışan biri varmış ona söylemişler o da 500TL alıp halletmiş. kadına zaten 2500 tl vermiş 500TL sini almaya ne gerek var biliyorlar durumlarını ama nese halletmiş oldu çocuk ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…