• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tecavüze veya cinsel tacize maruz kalan kadınlar genellikle bunu gizliyorlar...

Tecavüze veya cinsel tacize maruz kalan kadınlar genellikle bunu gizliyorlar...

• Ankete Katılan
    32

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Tecavüze veya cinsel tacize maruz kalan kadınlar genellikle bunu gizliyorlar, şikayetçi olmuyorlar. Tecavüz vakalarında ilk 48 saatin çok önemli kanıtlar taşıdığını biliyor musunuz?

çok güzel bir toplumsal yaramıza parmak basmışsın ...,
malesef yaşadığımız ülke toplumsal baskılarla yüzyüze kalmamak adına ruhunun en karanlık yerlerine gömmeyi tercih ediyor..
bizde "dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek..." diye başlayan iğrenç bir deyim bile mevcut aileler ve çevre bu tür olaylarda önce mağdureyi suçlamayı yeğliyor..

tecavüz büyük suç ancak tacizi suçtan bile saymıyoruz elle ya da sözle hergün işyerleri otobüsler, sokaklar suç mahali ancak bizler karşılaşsak da şikayet mercimizde yeterli duyarlılığı göstermeyeceğini bildiğimiz için "kendimizi rezil etmiyoruz" kuyruk olayından suçlu oluyoruz ya..

soru "sizin başınıza gelse siz gizlermiydiniz" mi "yoksa insanlar genelde gizler mi" mi?

anlamadım ben...

ama genelde gizlediklerini düşünüyorum.zaten -Allah korusun- bir bayanın başına böyle bir şey geldi mi bu toplumda gizlesin zaten.öyle bir muamele olyor ki sanki kendi gitti de bana tecavüz edin dedi. yapacak bir şey olmadığı için,en azından hayatını geri kalanını bir şekilde kurtarnak için gizlemeli bence diye düşünüyorum.

ne yazık kı evet gızlıyorlar bunu kendı ayıpları gıbı goruyorlar malesef kı bu da tomlumumuzun bakıs acısıyla alakalı bı durum

soru net olmamış. o yüzden doğru cevap veremiyoruz...
bana deseler ki x tecavüze uğramış ve polise baş vurdu.
helal olsun derim.
(o noktada x e bakış açısı değişir, kendi istemiştir, kuyruk sallamıştır vs. dedikoduları olur vs...
o yüzden bunu göze almak zor)

ikinci olasılık da tecavüze uğrayıp yok saymak..
bu da insanın psikolojisini mahveder.. suçlu olan insanlar ellerini kollarını sallayarak yeni insanlar ararlar..

konu çok önemli
büyük bir problem..
ama yorum yazmak bile canımı çok sıktı..
Allah kimsenin başına vermesin böyle bişi. bizi o tür insanlardan sapıklardan uzak tutsun.
herkes de dikkatli olsun kendini korusun. ne bileyim sprey alın göz yaşartıcı. tehlikeli durumlardan kaçının vs..
mümkün olduğunca kendimizi koruyalım, bence bi bayanın gücünü tüketebilecek nadir olaylardan...

vaLLa ben okuLa qiDerKen duRakta taCize uqradım ve anneme fLan anLattım sakLamak konusu ki$iye qöRe değişiyoR sanırım ama qeneLLikLe sakLıolar bence bu çok yanLı$ biz sakLadıkça buNLar daha çok coşuyorlar :S:oklava:

saklanıyor çünkü ailede öğrendikten sonra kendi kızlarına bile daha farklı davranıyorlar. ailenin bile değiştiği bir toplumda nasıl söylenmesini bekleyebiliriz ki.

malesef gizleniyor.

ne zaman ki namuslular namussuzlar kadar yürekli olacak, o zaman bir şeyler değişecek

soru gayet açık bence cevabıda öyle
evet gizliyorlar!
çünkü öyle bir memlekette yaşıyoruz ki tecavüze uğrayan genç kızlarımız namuslukla suçlanıp töre cinayetine kurban gidiyor
daha ötesi var mı bunun?
masum bir genç kız istediği dışında yaşadığı korkunç olaydan ötürü canından oluyor
ama ırz düşmanı uçkuruna sahip çıkamayan bi şerefsiz hiç bir şey olmamış gibi ortada geziniyor
ha bi de yeni bi kanun çıkarmışlar, tecavüze uğrayan kadın isterse tecavüzcüsü ile evlenebiliyor
neden adam temize çıksın kadında namusunu temizlesin
işte böyle rezil adamlar yönetiyor bizi

erkek egemen toplum olmanın yarattığı bir sonuç. Çünkü bir erkek bir kadına ancak kadın kuyruk salladığı için erişebilir.bu ülkede bu iş böyle.analar kendi erkek evlatlarının cinselliğinden (milli oluşundan) övünerek bahsederken, kızlarının cinsel gelişimini görmezden geliyor. böyle kadınlardan doğan erkek çocuklarının oluşturduğu egemenlikte, hiçbir kadın uğradığı tacizi bağıra bağıra anlatamaz. anlatsa bile önce kendi ailesi tarafından yargılanır ve gelecekteki sosyal yaşantısı kısıtlanır.
sevgiler...

Son düzenleme:
Back
X