TECRÜBE VE TAVSİYELERİNİZE İHTİYACIM VAR.

26busra26

Evlat karşılıksız sevilen tek canlı...
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
210
121
23
33
Herkese selam hanımlar.
Sıkıntım 2 yaşındaki oğlumun ciddi anlamda parmak emmesi. Yüzük parmağı ve orta parmağını sürekli emmiyo. Bazen istediği bişeyi yapmadığımızda bazen tv izlerken bazen oyun oynarken ve sürekli olarak uykuya geçerken.
Bunun için doktorumuz çocuk gelişim ünitesine yönlendirdi. Orada bikaç test yapıldı. Zeka ve gelişim testi. Sıkıntısız testleri tek seferde geçti. Oraadaki doktor 3 yaşına kadar müsade ediyoruz ama 3 yaştan fazlasında devam ederse o zaman bi sıkıntı vardır dedi.
Çevrwmdeki herkes üzülme bırakır zamanla diyo ama bana sanki bu alışkanlığı hiç geçmicekmiş gibi geliyo.
O parmaklarını emerken heryeri salya oluyo ağız kokusu oluyo. Ve oğlumu bu durımda görmek hiç hoşuma gitmiyo.
Parmaklarını emdiğini zaman dikkatini dağıtmak için oyuna teşvik ediyorum olmuyo eline meyve sebze kraker falan veriyorum bitiriyo yine emmeye başlıyo. Kızıyorum olmuyo napsam bilemedim. Tavsiyelerinize ve tevrübelerinize ihtiyacım var.

Onemseme canim farkinda degilmis gibi davran.zamanla gecer emzik emiyormu

aynı dertten müzdaribim, kızımın yaşı 3 hala emiyor korkutuyorum olmuyor, kızıyorum olmuyor, konuşuyorum hiç olmuyor
ne öneriler gelecek takipteyim

ne var onda bende yedi yaşına kadar baş parmağımı emmişim zekiyim hala Allaha şükür sadece damağım biraz ilerde dişlerim hafif önde yani o kadar korkma bişey olmaz

Onemseme canim farkinda degilmis gibi davran.zamanla gecer emzik emiyormu
Emmiyor. Benide emmedi 3 aylımktı beni bıraktığında. Biberonuda 15 aylıkken bıraktı. Doktor emme ihtiyacı hissediyo demekki diyo

2 yaşındaki bebeğin neyine kızıyorsun kızsan ne farkedecek olumsuz bir durumu dahada olumsuz hale getirmekten başka

ne var onda bende yedi yaşına kadar baş parmağımı emmişim zekiyim hala Allaha şükür sadece damağım biraz ilerde dişlerim hafif önde yani o kadar korkma bişey olmaz
Yaaa inşallah. Bu durum gerçekten korkutuyo beni. Bi tanıdığımız var 25 yaşında üniv. Öğrencisi hala parmak emiyo.

Yaaa inşallah. Bu durum gerçekten korkutuyo beni. Bi tanıdığımız var 25 yaşında üniv. Öğrencisi hala parmak emiyo.
alışkanlık tatlı geliyo demekki bişey olmaz sağlıkla alakalı beni annemler okula başlycağım zmaan arkadaşlarının yanında rezil ederim seni dediler öyle bıraktım :)

Kuzenimin ogluda hep emerdi.yani biz istanbulda onlar izmirdeler.cocugun resimleri sosyal medyada bile bas parmagi hep agzindaydi.oyleki herkes farketmisti hatta kuzenim resim oaylasirken tum resimlerin altina parmagimiz yine agizda diye aciklama yapardi aylikken tut o cocuk rahat 3 yasina kadar emdi diye bikiyorum.ama suan 5 yasinda oyle bir sorun kalmadi diye bikiyorum gecen geldiler hic gormedim.annesi nasil yendi bundurumu hic bilmiyorum.cok takilmayin bence.her cocukta olabliyor sanirim

alışkanlık tatlı geliyo demekki bişey olmaz sağlıkla alakalı beni annemler okula başlycağım zmaan arkadaşlarının yanında rezil ederim seni dediler öyle bıraktım :)
:) çok duydum bu tarz durumları. Ama oğlum küçük olduğu için daha anlamıyo pek. İnş biran önce bırakır. Ama nasıl tatlı tatlı emiyo bi görseniz

Evet olabilir meyve emme aparatlari var eczanede iyi gelebilir
Sanmıyorum emmez meyveleri eline alıp yemeğe bayılıyo. Tekrar bi emzik deneyelim dedim onu çıkartıp parmaklarına devam ediyo. Nasıl bişeyse anlamadım

Evet doğru olabiliyomuş. Ve inanın bizde o durımdayız her fotoğrafta oğlum parmak emiyo. Takmamaya çalışıyorum. Ama o salyalar dirseklerine kadar akınca dayanamıyorum oğlum yapma diyorum kafa sallıyo anne diyip öpüyo arkamı dönüyorum hop yine el ağızda

biliyorum tatlı geliyodur ondandır siz engelleyin gene
Engellemez olurmuyum her gördüğümde oğlum bak yapma ağzın ellerin pis olur bak ağzından böcekler çıkar. Ellerini gösteriyorum bak gördünmü pis olmuş ıyyy diyip ellerimizi yıkıyoruz vs ama bakalım valla çok morelim bozuluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…