Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim.Halk egitim veya belediye kurslarında fotoğrafçılık dersi açılıyor Takip edin onlari
Evet var. Eşimde bunu farketmiş söyledi ama yok mok dedim geçiştirdim. Bazen beni gazlarken yapamazsın edemezsim diyor aşırı sinirleniyorum. Ve evet öyle büyüdüm ailemde genelde: senden birşey olmaz, bir işe bulaşamıyorsun derlerdi. Böyle büyüdüm bilmem kimin kızı yüzüne bakmazsın ama neler başardı bunda tık yok vs. Artık çok sıkıldım aklıma geldikçe yoruluyorum. Ama gerçekten beceriksizdim küçükken mesela çok karışık bie odadan şunu bunu getir derlerdi ben bulamadam dönerdim geri. Bir ortama girdiğimde çok gerilirdim. Küçükken 1. sınıfta tahtada herkesin önünde bir hikaye anlattım ama pancar gibi olmuşum hoca dedi kızım suratına ne oldu diye. Sonra başladım ağlamaya... Umarım dediğiniz gibi olur teşekkürler.Özgüven eksikliğin var
Yazdıkların çok açık net ortaya çıkıyor.
Sanki etrafındaki insanlarda sana pek destek değil gibi
Çok ezilerek mi büyüdüm ya da baskı ile ?
O genelde etkiliyor
Ne yapabilirime gelince bir işe girmekle başlayın
Zor da olsa zamanla alışacaksınız merak etmeyin.
Kendi paranızı kazanmaya başlatınca özgüven gelecek.
Sonrasında hobi kurslarına gidip çevre edinebilirsiniz.
Bakınacağım teşekkürler.Psikiyatriste devlet hastanesinde giderseniz, yine devlet hastanesinde psikologa yönlendirir. Ben de özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum problemin. Bu konuda youtubeda psikologların videolarını da izleyebilirsiniz.
İnanmazsınız ama yorumları okurken belki büyük bir düğün fotoğrafçısı değil (shop vs çok ilerlemem gerek) ama küçük çaplı bebek fotoğrafçısı olabilirim dedim. :) Kim bilir belki. Teşekkür ederim yorum için.Bence aptal veya yeteneksiz değil, sadece özgüvensizsin. Bir tanıdığım bambaşka bir mesleği varken her şeyi bırakıp kurs alarak profesyonel doğum/bebek fotoğrafçısı oldu, kendi işyerini açtı. Fotoğrafçılık ne işime yarar diye düşünme. Üstelik bahsettiğim kişi senin kadar genç de değildi.
Fotograf cekmek anı yakalamak gercekten cok güzel duygular uyandırıyor insanda. Hayatta başardığınız o kadar cok sey vardir ki sadece fark etmiyorsunuz. Ehliyet almaktan sakın vazgeçmeyin. Yorum yapamiuorum dediginiz kısımda acaba bakmayi mi bilmiyorsunuz. Fotograf cekmeyi sevdiginiz icin söylüyorum mesela fotograf cekerken kafanizda günes ışığını su yonde alirsam fotograf güzel olur su açıyı yakalarsam iyi bir goruntu elde ederimi kafanizdan geciriyorsunuz ya onlari dile dokmeyi deneyin. Yaşadığınız her olayda içinizden ne geciyorsa aklinizda düşünüp bu laf nereye gider duye sonra dilinize konduruverin. Bol kitap okuyun. Kitap okurken gözünüzde canlandırın. Kitabi 30 sayfa okuyup yorumunu cikartin. Film izlediniz bitti sizde uyandirdigi duygulari bir kagida not edin iste ben su sahnede sahneyi anlatin bu nedenlerden ötürü çok üzüldüm. Önünüze gelen her davranisi hareketi kendinizce yorumlayin böylece yorumsal ozelliginiz gelişir. Yataginiza uzandiginizda gözünüzü kapatin ve her gece gününüzü yorumlayın. Sonra kalkin ve gununuzu bir günlük gibi bir defter ayarlayip buraya işleyin. Ne kadar ilerlediginizi bir kac ayda fark edeceksiniz.Kızlar merhaba iyi geceler. 23 yaşındayım. Bir insan kendini nasıl geliştirir nasıl çözer ? Yeteneklerini nasıl anlar nasıl ortaya koyar ? Geçmişte okulda basketbol, voleybol aklınıza ne gelirse oynadım ama tam anlamıyla beceremedim ve yapamadığım bir işte uzun süre geçmesine rağmen ilerleyemeyince sıkılıp bırakıyorum. Beceriksizim. Birşeyleri yapmam için çok uğraşmam gerek. Uğraş uğraş baktım olmuyor bırakıyorum. 3. kez ehliyet sınava gireceğim artık çok sıkıldım çok bunaldım gitmek istemiyorum! Ama 'birşeyi beceremedin' lafını kendime yediremediğim için duymamak için hala zorluyorum kendimi. Yani birşeyi tam yapsam öbür günü eksik oluyor. Eşim şunu söyledi: Dikkat ettim insanlarla konusurken çok kasılıyorsun bir görsen kendini dedi. Her zaman böyle olmasa bile kelimeleri seçemem ağzımda dolandırırım. Kendimi çocuk gibi yaparım. Bir işe girmek istiyorum artık kendimi geliştirmek istiyorum ama çok unutuyorum ve utanarak söylüyorum ki bazen beynim duruyor çalışmıyor saçma salak durumlara düşebilirim ki daha önce kafadan şak diye hesap yapamadığım için kasada çok bilmiş bir adam kendince laf etmişti bana. Psikoloğa gidin diyecekseniz ama şuan malesef verecek bütçem yok! Çünkü Aylar aylar önce yazıldığım direksiyon derslerine yatırdım hepsini malesef! Bazen ağzım laf yapar biri bana ters birşey dersin burnundan getiririm bazende pısırık pısırık kalırım olduğum yerde. Kitap okur, film izler gezmeyi görmeyi severim. Çoğu şeyin hakkında yorum yapamam, anlayamam bazen gerçekten zekamdan, aklımdan şüphe ederim. Genelde çevreme, aileme göre olgun biriyimdir herşeyde olmasada işin sonunu düşünür tartarım. Bana göre en iyi yaptığım şey fotoğraf çekmek çünkü mutlu oluyorum. Ama bu yönde nasıl ilerlerim yani ne artısı olur bana bilemem. Belki sizinde böyle zamanlarınız olmuş üstesinden gelmişsinizdir bana verebilceğiniz bir tecrübeniz vardır. Şimdiden teşekkürler.
Çok güzel mantıklı şeyler yazmışsınız tekrar tekrar okudum ama anlamak için değil mutlu olmak içinFotograf cekmek anı yakalamak gercekten cok güzel duygular uyandırıyor insanda. Hayatta başardığınız o kadar cok sey vardir ki sadece fark etmiyorsunuz. Ehliyet almaktan sakın vazgeçmeyin. Yorum yapamiuorum dediginiz kısımda acaba bakmayi mi bilmiyorsunuz. Fotograf cekmeyi sevdiginiz icin söylüyorum mesela fotograf cekerken kafanizda günes ışığını su yonde alirsam fotograf güzel olur su açıyı yakalarsam iyi bir goruntu elde ederimi kafanizdan geciriyorsunuz ya onlari dile dokmeyi deneyin. Yaşadığınız her olayda içinizden ne geciyorsa aklinizda düşünüp bu laf nereye gider duye sonra dilinize konduruverin. Bol kitap okuyun. Kitap okurken gözünüzde canlandırın. Kitabi 30 sayfa okuyup yorumunu cikartin. Film izlediniz bitti sizde uyandirdigi duygulari bir kagida not edin iste ben su sahnede sahneyi anlatin bu nedenlerden ötürü çok üzüldüm. Önünüze gelen her davranisi hareketi kendinizce yorumlayin böylece yorumsal ozelliginiz gelişir. Yataginiza uzandiginizda gözünüzü kapatin ve her gece gününüzü yorumlayın. Sonra kalkin ve gununuzu bir günlük gibi bir defter ayarlayip buraya işleyin. Ne kadar ilerlediginizi bir kac ayda fark edeceksiniz.
Rica ederim. Kendinizi uzmeyin Anlamak cok goreceli birşeydir. Ben 10 seferde anlarim siz tek seferde... Bunu okuyarak geliştirebiliriz. Mesela burada bircok insan sıkıntılarını aktarıyor. Onlara yorum yazın. Once konu sahibinin ne yazdigini okuyun sonra kendi hayatinizda konu sahibinin basina gelenleri yaşadığınızı düşünün ve ne tepki verirdinizle sonuca bağlayıp yaziya dökün. Ertelemeyin. Bu halledilemeyecek bir problem degil. Kendinize güvenin. Hic birimiz mukemmel değiliz. Bol paragraf sorulari çözün. Fotograf cekerken cektiginiz objenin ozelliklerini düşünün. Resim cizmeyi seviyorsaniz aklinizdakileri resme dökün. Inat edin. Kendinizi iyi yönde geliştirin.Çok güzel mantıklı şeyler yazmışsınız tekrar tekrar okudum ama anlamak için değil mutlu olmak içinÖncelikle yorum yapamamaktan kastım okulda da bir soru gelirdi önüme okur okur anlamazdım. Ya da bir yazı görürüm internette anlamam bir yorum çıkartamam malesef.O yüzden genelde hıhı der geçerim. Ehliyete gelince inanın maddi + manevi çok yoruldum kafam birden fazla şeyi alamıyor
çok detaylı bir iş miş meğer araba kullanmak.Bazen ani durumlarda ne yapacağımı bilemiyorum. Haftasonu sınav var ve 3. eğer kalırsam 4. girersem bile ek ders alamam çok para harcadım çünkü. Buraya kadar benm için. Dedikleriniz gerçekten mantıklı zamanında da günlük tutmustum hala durur açıp okur o günleri hatırlarım. Ben çok fazla hayal kurarım hatta bazen çok kuruyorum fazlası zarar mı derim yani okuduğum kitap beni sararsa bir yandan okurken bir yandan da zihnimde izlerim aslında kitabı :) Biraz kendimi geliştirmem gerek sanırım genel kültür olsun baska seyler olsun iki kelime laf edebileyim güzelce. Emin olum bu mesajı açıp hep okuyacağım, unutabilirim:) Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için ❤
![]()
HarikasınızRica ederim. Kendinizi uzmeyin Anlamak cok goreceli birşeydir. Ben 10 seferde anlarim siz tek seferde... Bunu okuyarak geliştirebiliriz. Mesela burada bircok insan sıkıntılarını aktarıyor. Onlara yorum yazın. Once konu sahibinin ne yazdigini okuyun sonra kendi hayatinizda konu sahibinin basina gelenleri yaşadığınızı düşünün ve ne tepki verirdinizle sonuca bağlayıp yaziya dökün. Ertelemeyin. Bu halledilemeyecek bir problem degil. Kendinize güvenin. Hic birimiz mukemmel değiliz. Bol paragraf sorulari çözün. Fotograf cekerken cektiginiz objenin ozelliklerini düşünün. Resim cizmeyi seviyorsaniz aklinizdakileri resme dökün. Inat edin. Kendinizi iyi yönde geliştirin.
Evet sürekli rezil olur muyum tedirginliği var. Mesela ilk ehliyet sınavım başlamadan bitti çünkü o kadar heyecan panik oldum ki anlatamam kurul üyeleri çok nazik insanlardı ama ben kasıldım büzüldüm kesin suratımda kızarmıstı. Böyle kaldım işteBence siz bu noktanıza çok odaklanmış olabilirsiniz
Yani eğer kendinizi kasıyorsanız ve hata yapmaktan korkar olmuşsanız şöyle düşünün
Şu dünyadaki 7 milyar insandan sadece 1 tanesisiniz
Ben böyle düşündüğümde kendime yüklediğim yükleri abarttığımı farkediyorum.
Bide B12, demir, ferritin, folik asit, d vitamini değerlerinize baktırın mutlaka eksikse takviye edin
Daha önce hiç böyle düşünmemiştim Görsel zekaTahminim görsel zekaya sahipsiniz. Bir şeyleri öğrenmek için nasıl yapıldığını, nasıl işlediğini adım adım görmeniz gerekir. Konuşurken kendinizi ifade etmekte zorlanmanız, konuyu kafanızda görsel olarak hayal ettiğiniz ve onu sözcüklerle karşıya nasıl aktaracağınızı bilememenizden kaynaklanıyor muhtemelen. Ehliyet sınavı için ne yapmanız gerektiğini adım adım kafanızda tasarlayın. Tam olarak o görüntüleri kafanızda netleştiremediğiniz için zorlanıyor olabilirsiniz. Araba kullanma videoları var mıdır bilmiyorum ama bulup izleyebilirsiniz.
Görseliniz güçlü olduğu için hep bütünü görürsünüz. Bir odaya girip aradığınızı bulamamanız bu yüzden. Ayrıntıları görmek, detaya inmek için biraz daha dikkati yoğunlaştırmak gerek.
B 12 önemli![]()
Evet haklısınız çekingen + hep ya yanlıs söylersem ya rezil olursam diye susuyorum. Hatta bazen mesela karşımdaki birşey sorar cevabımı doğru söylerim emin misin o değil der aa evet değil galiba derim yani doğru bile olsa ben zaten yanlıs bilmisimdir kesin diye atlarım ne kadar kötü aslında.Tartışma, açık oturum programları izleyin..kişilerin diyolog cümlelerine dikkat kesilin..hatta o anda, orada olsaydınız siz ne sorar, nasıl cevap verirdiniz diye düşünün..insanlarla iletişim oranınızı arttırın, konuşarak aşabilirsiniz ancak bu problemi..çekingen davranmayın..
Bunu yapmayın evet eminim diyin yanlışsa bile sonradan öğrenip kusura bakma yanlış biliyormuşum diye düzeltirsinizEvet haklısınız çekingen + hep ya yanlıs söylersem ya rezil olursam diye susuyorum. Hatta bazen mesela karşımdaki birşey sorar cevabımı doğru söylerim emin misin o değil der aa evet değil galiba derim yani doğru bile olsa ben zaten yanlıs bilmisimdir kesin diye atlarım ne kadar kötü aslında.
Evet en kısa zamanda izleyeceğim. Çok teşekkür ederim.Terapi şart,YouTube'dan özgüvenle ilgili videolarada bakabilirsiniz,bu konuyla ilgili kitaplar okuyun.Birde mesela alışveriş yaparken falan çevrenizde olan tanımadığınız insanlarla kısa muhabbetler açabilirsiniz,kombin önerisi sormak gibi.Bu şekilde çekingenliğinizi atmaya çalışın
İnşallah bu andan itibaren başarırım bunu.Bunu yapmayın evet eminim diyin yanlışsa bile sonradan öğrenip kusura bakma yanlış biliyormuşum diye düzeltirsiniz
Kimsenin senden önemli olmadığını gün içinde sürekli kendine tekrarla.Ve olumsuz değil olumlu özelliklerine odaklan.Aklına kendinle ilgili olumsuz bir şey geldiğinde hemen olumlusunu da düşün.İnsanlarla konuşurken ağzından ne çıkarsa çıksın önemli değil buna takılma boş yere de kasma.Sonuçta karşındaki insan ingiliz kraliyet ailesinden değil.Yaşın 23 artık kişiliğin yavaş yavaş oturuyor.Ben 23 yaşımda hayatımda nasıl bir insan istediğime karar vermiştim mesela.Yani artık bilinçli bir yaştasın.Bu konuyu aş.Kızlar merhaba iyi geceler. 23 yaşındayım. Bir insan kendini nasıl geliştirir nasıl çözer ? Yeteneklerini nasıl anlar nasıl ortaya koyar ? Geçmişte okulda basketbol, voleybol aklınıza ne gelirse oynadım ama tam anlamıyla beceremedim ve yapamadığım bir işte uzun süre geçmesine rağmen ilerleyemeyince sıkılıp bırakıyorum. Beceriksizim. Birşeyleri yapmam için çok uğraşmam gerek. Uğraş uğraş baktım olmuyor bırakıyorum. 3. kez ehliyet sınava gireceğim artık çok sıkıldım çok bunaldım gitmek istemiyorum! Ama 'birşeyi beceremedin' lafını kendime yediremediğim için duymamak için hala zorluyorum kendimi. Yani birşeyi tam yapsam öbür günü eksik oluyor. Eşim şunu söyledi: Dikkat ettim insanlarla konusurken çok kasılıyorsun bir görsen kendini dedi. Her zaman böyle olmasa bile kelimeleri seçemem ağzımda dolandırırım. Kendimi çocuk gibi yaparım. Bir işe girmek istiyorum artık kendimi geliştirmek istiyorum ama çok unutuyorum ve utanarak söylüyorum ki bazen beynim duruyor çalışmıyor saçma salak durumlara düşebilirim ki daha önce kafadan şak diye hesap yapamadığım için kasada çok bilmiş bir adam kendince laf etmişti bana. Psikoloğa gidin diyecekseniz ama şuan malesef verecek bütçem yok! Çünkü Aylar aylar önce yazıldığım direksiyon derslerine yatırdım hepsini malesef! Bazen ağzım laf yapar biri bana ters birşey dersin burnundan getiririm bazende pısırık pısırık kalırım olduğum yerde. Kitap okur, film izler gezmeyi görmeyi severim. Çoğu şeyin hakkında yorum yapamam, anlayamam bazen gerçekten zekamdan, aklımdan şüphe ederim. Genelde çevreme, aileme göre olgun biriyimdir herşeyde olmasada işin sonunu düşünür tartarım. Bana göre en iyi yaptığım şey fotoğraf çekmek çünkü mutlu oluyorum. Ama bu yönde nasıl ilerlerim yani ne artısı olur bana bilemem. Belki sizinde böyle zamanlarınız olmuş üstesinden gelmişsinizdir bana verebilceğiniz bir tecrübeniz vardır. Şimdiden teşekkürler.