Tecrübelerinize ihtiyacım var hemde çok acil

Ruhudeli

Kadrolu Deli
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
1.486
1.175
133
slm hanımlar 33 yaşındayım neredeyse 1 yıllık evliyim hiç korunmadım ama bebiş yok henüz ocak ayında ben doktora gitmiştim vajinal muayene olmustum çok şükür doktor rahim içi temiz gebeliğe engel durum yok demiş ama Yen'i evlisiniz birkaç ay sonra olmazsa birde reglin 3. günü eşinle gel demişti bizde bu yüzden tekrar gideceğiz eşim yarın sperm testi verecek bende Cumartesi regl in 3.günü olduğu için eşiminde sonucuyla doktora gideceğim yanlız ne gibi muayeneler yapılır ne testler istenir bileniniz varsa yardımcı olabilirmi ?

3. Günü çağırdığına göre, kan tahlili yapıp hormonlarına bakacak. İkinizde de sorun çıkmazsa hsg ister.
Benim tavsiyem beraber olacağın günleri, ovulasyon testleriyle takip etmen yönünde.

Hormon testleri yapılacak size. Eğer ikinizde de sorun yoksa bilgilendirme yapar ama varsa tedaviye gidilir. İnşallah yoktur.

"Erkeklerin muayenesi infertilite konusunda uzman ürolog tarafından yapılır. Ardından hormon tetkikleri, mikrobiyoloji ile ve serolojik testler, semen analizi, pelvik ultrasonografi fizik ve genital muayene ile ilgili bölümün hekimleri arasında ortak karar alınarak ne tür bir tedavinin seçileceği belirlenir."

fsh e2 progesteron vb uremeyle ilgili hormonlarina bakacaklar, vajinal muayene de yapabilir yumurta sayina bakabilmek icin. endiselenme zor seyler degil.

3. Günü çağırdığına göre, kan tahlili yapıp hormonlarına bakacak. İkinizde de sorun çıkmazsa hsg ister.
Benim tavsiyem beraber olacağın günleri, ovulasyon testleriyle takip etmen yönünde.
Özür dilerim hsg nedir birde vajinal muayene ile anlasılıyormu herşey

size hic hormon testi yapilmadimi
Yok hayır sadece vajinadan ultrason ile bakıldı kist vs gebeliğe engel bir dudum yok rahim içi temiz dendi (çok şükür) ama birkaç içinde olmazsa bebek eşin sperm testi versin onun sonucuyla reglin 3.günü gel birde hormon testi yapalım dendi ama reglin düzenli ondada birşey çıkacağını sanmam dedi doktor inşallah sorun cıkmaz

buarada sende sorun olup olmadigini demeyelim de hormonel bir sikintin olup olmadigini ya da rahimsel bir problem olup olmadigini ultrasonda cok net gorunmez. sadece kist vb durumlar icin onbilgilendirmedir.
Fsh e2 progesteron nedir kan tahlilinde falanmı çıkar
daha pek cok hormon var. hepsi kan tahlilinde cikar. herbiri uremenizi etkileyen ya da saglikli gebelik icin neler yapilabilecegini gosteren tahlillerdir.

Anladım dua edin lütfen birşey çıkmasın bende kolayca anne olabileyim

yani vajinadan bakmasi ilk olarak sacma geldi bana cunku hep hormonlara bakilir reglim benimde duzenliydi ama prolaktin yuksekti mesela bir cok hormon duzensizligi hep regl duzemsizligine yol acmiyor ki esinin sperm testi vermeside sonra yapilir aslinda belkide hormonlarda biraz dengesizlik var ilacla duzelicek benim oyleydi

Bilmiyorum ki nasıl dediyse doktor öyle yaptık peki sen tedavimi gördün canım nasıl gebelik oluştu.buarada Allah sağlıklıca dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah sanada

Canim insallah rabbim bebek isteyen herkese nasip eder hayirlisi ile. Canim yumurtlama gunlerini takip etmeni de onerebilirim bir alternatif olarak tabi. Ben (takvimim) programini kullandim ve ordan takip ettim hep. Adet gunlerini giriyorsun sana uygun donemlerini belirtiyor . saygilar cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…