tecrubelerinize ihtiyacim var, kese, yolc sac

ozlem80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
4.254
23
116
İngiltere
Merhaba arkadaslar, donmus embro transferiyle regle tarihinden hesaplayinca 5+4 gunluk hamileyim. bugun ilk kontorulum vardi doktor keseyi gordu. ama icinde embro veya yolc saci goremedi. ya gec gelisiyor bebek ya da bos gebelik yasiyorum. sizlerden ricam, ilk kontrolunuz ne zamandi? yolc sac denen seyi ne zaman gordunuz ya da bebegi, kalp atisinin gec alinabilcegini hatta bugun icin cok erken oldugunu biliyordum zaten giderken ama embroyonun hadi onu da gectim yolc sac in 5+4de gorulmemesi bos gebelik suphesini cok arttirdi.

lutfen herkes ayrintili yazsin boylelikle bu basliktan bircok arkadasimiz da yararlanabilir. ozellikle ilk kontrolunuzle ilgili hatirladiginiz her seyi lutfen yazin.

ozlemcim hemen simdi gordum yazini benim de 5 hafta 2 gunluktu kontrolum adet tarihime gore dr kesenin cekirdegi var yolk kesecigi yani demisti bu cok iyi demisti canim hemen kotumser olma bakalim bekleyelim Rabbim neyler gec gelisiyodur belki oruc tutamiyorum ama namazdan sonra dua edicem senin icin Allahim umitlerimizi bosa cikarmasin herseyden once bebekten bile once saglik versin gecen aksam agridan oluyodum karnim sismisti gece saat ucte ambulansla acile gitim safra kesesi iltihabi ve tas cikti hamile olmasaydim amelayata giriyodum gecici tedaviyle bes gun hastanede yattim bi taraftan gebelik bir tarftan hastalik her seyi gram gram yiyorum ikiside sindirim sistemini etkiledigi icin hamileleikte yavaslattigi icin yani migdeyi gunleri sayiyorum bulanti karin sisligi diyet falan filan kendi kendime acaba cok israr ettim zaman zaman isyanmi ettim acaba diye dusundum hayirlisini versin canim Allah kendimizide bebeklerimizde sagliklisiysa olsunlar tek tesellim onlari ultrasonda gormek ve elimdeki fotolari ben pozitif dusunce gucune ve birligine ve teslimyete inaniyorum butum gucumle inaniyorum senden saglikli haberler almak icin simdi namaza kalkiyorum dua edicem adina bakalim bekleyelim

RABBIM sen herseyin en iyisini bilirsin en iyisini verirsin ol dersin olur hersey eger hayirliysa kardesim icin bir canda bir kalpte kardesime ver ALLAHIM mubarek gunlerin vakitlerin mubarek ayin hurmetine efendimiz hurmetine sana acilan ellerimizi bos cevirme yarabbim tek seni biliriz tek senden isteriz baska kapimiz yok rabbim bizi affi ilahiyene feyzi ilahiyene mazhar eyle duasi kabul kullarindan eyle Amin amiiin amin amin

Ozlemcim,

Ben 7. haftanin icindeyken gordum kese ve kalp atisini. Daha erken cagirmadigi icin Dr um oncesi hakkinda bir bilgim yok. Haftaya daha belli olur hersey. SImdiden moralini bozma inss bebisin seninledir.. Sevgiler

6.haftada yolksac i gormustuk,ondan sonraki haftada da kalp atisi duyulmustu..lutfen telas yapma allah yardimcin olsun ins..

canım bence erken
ben 5+2 de gittim dr a
dr bana kese var bebek yok 2 hafta sonra gel demişti
çok korktum bende hiç bi bilgim yoktu bebek yok deyince
hiç olmucak zannettim ama bi sorun çıkmadı...
7+2 de kalp atışını gördük

RABBIM sen herseyin en iyisini bilirsin en iyisini verirsin ol dersin olur hersey eger hayirliysa kardesim icin bir canda bir kalpte kardesime ver ALLAHIM mubarek gunlerin vakitlerin mubarek ayin hurmetine efendimiz hurmetine sana acilan ellerimizi bos cevirme yarabbim tek seni biliriz tek senden isteriz baska kapimiz yok rabbim bizi affi ilahiyene feyzi ilahiyene mazhar eyle duasi kabul kullarindan eyle Amin amiiin amin amin

canim Allah razi olsun, amin. hayirlisi olsun.
sana da cok gecmis olsun, kendine cok dikkat et.

canım bence erken
ben 5+2 de gittim dr a
dr bana kese var bebek yok 2 hafta sonra gel demişti
çok korktum bende hiç bi bilgim yoktu bebek yok deyince
hiç olmucak zannettim ama bi sorun çıkmadı...
7+2 de kalp atışını gördük

canim ya senin bu ornegin benim icin cok onemli, bebegin olcagina dair iyi bir isaret sayilan yolc sac diye bir sey gorunuyor once kesede, bebekten once, sanirim doktorun bu konuda 5+2de var ya da yok dememis sana. bizde bu yolc sac in gorunmemesi supheli yoksa bebekte gec gorunebiliyor. daha net hatirlarsan bekliyorum cevabini.

ya ben hıcbısey bılmıyorum yok yol kesesı yok embyo bız keseyyı gorduk ama ne ben sordum ne dr.soyledı herhalde olumsuz bı sey olsa soylerdı oyle degılmı sızmı sordunuz hep

ya ben hıcbısey bılmıyorum yok yol kesesı yok embyo bız keseyyı gorduk ama ne ben sordum ne dr.soyledı herhalde olumsuz bı sey olsa soylerdı oyle degılmı sızmı sordunuz hep

henuz keseyi gormustur doktorlar kadinlar bilmez diye yolc sac var demiyor genelde zaten vaginal bakmadiysa goremez. sonucta gorunmemesi sorun degil ne zaman gorunmedigi sorun ben 5+4de gitmistim. 4+4 gitseydimesala sadece kese gorunseydi normaldir. kiscasi sorun yoktur sen simdi benim ornegimi okuyup kendini uzme bosuna.

Merhaba arkadaslar, donmus embro transferiyle regle tarihinden hesaplayinca 5+4 gunluk hamileyim. bugun ilk kontorulum vardi doktor keseyi gordu. ama icinde embro veya yolc saci goremedi. ya gec gelisiyor bebek ya da bos gebelik yasiyorum. sizlerden ricam, ilk kontrolunuz ne zamandi? yolc sac denen seyi ne zaman gordunuz ya da bebegi, kalp atisinin gec alinabilcegini hatta bugun icin cok erken oldugunu biliyordum zaten giderken ama embroyonun hadi onu da gectim yolc sac in 5+4de gorulmemesi bos gebelik suphesini cok arttirdi.

Canım benim tüp bebek te haftalar son adet tarihine göre hesaplanmıyomuş..Çünkü yumurta geliştirici ilaç kullanılınca yumurtlaman erken oluyo..Yani sen aslında 6+2 günlük hamilesin onlara göre...4 gün oluyomuş arada...ben ısrarla anlamayınca doktor detaylı anlattı..ben 6+2 de görmüştüm...kanamam olunca 4 gün sonra tekrar gittim..6+6 da kalp atışı görüldü...Bunlar hiçbişey ifade etmiyomuş..bebeğimi yeni kaybettim...10. haftaya girecektik...akışına bırak ...stres yapma...umarım hakkında hayırlısı olur........

Canım benim tüp bebek te haftalar son adet tarihine göre hesaplanmıyomuş..Çünkü yumurta geliştirici ilaç kullanılınca yumurtlaman erken oluyo..Yani sen aslında 6+2 günlük hamilesin onlara göre...4 gün oluyomuş arada...ben ısrarla anlamayınca doktor detaylı anlattı..ben 6+2 de görmüştüm...kanamam olunca 4 gün sonra tekrar gittim..6+6 da kalp atışı görüldü...Bunlar hiçbişey ifade etmiyomuş..bebeğimi yeni kaybettim...10. haftaya girecektik...akışına bırak ...stres yapma...umarım hakkında hayırlısı olur........

canim cok gecmis olsun ilk hamileligi 11+4de kalp atisinin durmasi sonucu kaybetmistim bilirim ne acidir. sonra kimyasal gebelik simdi bu, kimyasali ciddiye bile almadim sonradan kaybetmetense diye dusunup sevindim bile basta bittigine. simdi de o gunleri dusununce yine uzulmuyorum bos gebelikse bos gebeliktir diyorum yeterki icinde kipir kipir o bebegi gorup kaybetme olmasin diye.anliyorum hislerini Allah bir daha yasatmasin.
normalde gun hesabin dogru ama bu dondurulmus tedavisiydi erken ya da gec yumurtlamadim. zaten 5+4u doktor transfer ve regle gununu hesa^playarak kendi verdi.

Yolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.
Yolk sac'ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.

Şimdiiii özlemcim öncelikle seni ne heveslendirmek isterim nede olumsuz düşünmeni
bi kere 5+2 e doktora gittin ama kesenin ölçüsü neydi kesenin ölçüsüde mi 5+2 yi gösteriyordu bak burda ne demiş kese 10 mm ye ulaştığında yolk kesesi muhakkak görülmel diye bi bak bakiim usg ye senin kese ne kadar

ayrıca doktorların böle olmadık şeyde panik yapıp insanları olumusluklara sevk etmesine gıcık oluyorum

baksın daha erken takip edelim desin yeter.....

gizemlicim sagol canim 5+4de gittim, 6.haftanin ortasi yolc sac gorulmeliydi artik. doktor kese capi olcmedi ben de inanamiyorum niye olcmedi orda sinirrden de nutkum tutuldu yolc sac yok die degil ultrasonu 10 saniye yapmasina ah ah orda nie demedim kese capi vs die!!!!!!!!! ustune sorunca yolc sac falan oyle ogrendim yoksa demeyecek bile. aslinda sunu da demem lazim adam beni panik etmedi hatta erken dedi baska bir sey demedi ama ben ilk hamileligimin ultrasonlarini cikarinca erken olmadigini biliyorum die israr edince baktiki biliyorum, bazen boyle oluyor sonradan gorunuyor demeye basladi:(( neyse kan testi yaptirt ikiye katiyor mu bu bakalim cok iyi bir isaret dedi, yaptirdim bugun 16 bin kusur cikti, son testime gore 10 agustosta yaptirmistim katlamis hep.

Son düzenleme:
Back
X