tecrübeli aneler yardımcı oluuunnn

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
Kızım 1 aydır saat başı uyanmaya başladı diş döneminde,bazen jel sürüyorum uyuya kalıyor bazen ise 1 saat uyumuyor pışpışlıyorum 1 saat boyunca. Napıcam böyle alışkanlık haline getirmiş bu durumu.
Bazen saat başı emziriyorum. Normalde 2 kez uyanıp hemen geri uyuyordu.
Gündüz de uyutuyorum ve kendi beşiğinde uyutuyorum hiç sallama vs hiçbişey yok. Düzelmeyecek mı bu hep bu şekilde mı devam edecek tecrübeli anneler bana yardımcı olun çıldırmak üzereyim :(

Geçecek kuzum elbet ...biraz sabır sadece evet zorlanıyorsun haklısın da zor dönemler... kizimdan bilirim geçti gitti geçerken deldi geçti o ayrı ....

Uykuya yatirmadan yıkıyor musun bebeğini ? uykuya yakın yikasan ve bir güzel Bebe yağı masajı yapsan uzun süreli masaj ....gazı falan olabilir mi belki rahatlatır.

Yalancı emzik kullanıyor mu bebeğin jameya? sadece senin kokun için aç olmasa da ağlıyor olabilir yalancı meme gece için benim kurtarıcım olmustu bu nedenden dolayı.

Saat basi degil ama 2 ya da 3 saatte bir kalkiyor bwnim oglum da... dilerim gecer

Geçecek kuzum elbet ...biraz sabır sadece evet zorlanıyorsun haklısın da zor dönemler... kizimdan bilirim geçti gitti geçerken deldi geçti o ayrı ....

Uykuya yatirmadan yıkıyor musun bebeğini ? uykuya yakın yikasan ve bir güzel Bebe yağı masajı yapsan uzun süreli masaj ....gazı falan olabilir mi belki rahatlatır.

Yalancı emzik kullanıyor mu bebeğin jameya? sadece senin kokun için aç olmasa da ağlıyor olabilir yalancı meme gece için benim kurtarıcım olmustu bu nedenden dolayı.
Evet hergün mutlaka yıkayıp masaj yapıyorum 15 dk filan.sorun şu ki uyandığında ağlamıyo. Öylece ayaklarını dikiyo uyumuyo. Emziğe de alıştı kullanıyoruz.
Bu şekilde her saatte uyanır mıydı? Benim korktuğum bunu alışkanlık haline filan getirir sürekli bu şekilde yapar diye.

Kalktığında emzirmeniz belki bu durumun alışkanlık halinr gelmesine sebep olabilir
Her zaman emzirmiyorum bazen emziği düştüyse emziğini verip geri uyutmaya çabalıyorum. Dün bu şekilde 1 saat uğraştım en sonunda mecbur emzirdim ama emzirdikten sonra da uyumadı işin tuhaf kısmı :)

Aglamiyorsa sen müdahale etme belki kendi kendine tekrar uyur. Bizim de bu ara gündüz uykulari kötü. :KK43:

Ne desem yalan olur.
Geçecek demeyi çok isterdim.
İnşallah düzelir.
Gün içinde dinlenmeye bakın.

Aglamiyorsa sen müdahale etme belki kendi kendine tekrar uyur. Bizim de bu ara gündüz uykulari kötü. :KK43:
Uyanır uyanmaz kalkıp emziğini verip pışpışlıyorum uyusun diye bırakırsam bu sefer 1 saat uğraşıyorum :(
Dün 3 den 4 e kadar uğraştım. O uyudu bu sefer eşim horlamaya başladı onun yüzünden uyuyamadım. Onu uyandırdım salına gitti kediler başladı :deli: çekecek çilem var benim valla

Uyanır uyanmaz kalkıp emziğini verip pışpışlıyorum uyusun diye bırakırsam bu sefer 1 saat uğraşıyorum :KK43:
Dün 3 den 4 e kadar uğraştım. O uyudu bu sefer eşim horlamaya başladı onun yüzünden uyuyamadım. Onu uyandırdım salına gitti kediler başladı :deli: çekecek çilem var benim valla
Büyüyene kadar böyle. Alıştım ben artık. Bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim

Uyanır uyanmaz kalkıp emziğini verip pışpışlıyorum uyusun diye bırakırsam bu sefer 1 saat uğraşıyorum :KK43:

Olum 14 aylık. İlk 7 ay kadar 2.5-3 saatte bir kalkıp emzirdim (başlarda 2saatte bir, zaten bir emmesi en az 40-45 dk). Sonra gece ağlamaları başladı. Dün mesela 3e kadar bir şekilde idare ettik ama 3ten sonra sapıttı, gece boyu 7 kere falan kalktı sanırım. Ayağımda sallayarak uyutuyorum ben, 3te kalktığında 4de yatırabildim yatağına, sabah da 6.40ta kalktı zaten. Benimki hep böyle valla, artık çıldırıyorum. Bazen tutamıyorum kendimi çocuğa da söylenip kızıyorum. Çünkü ne uyku kalıyor ne dinlenme ne de ayak-bacak.

Umarım sen çözüm bulursun, ben bulamadım. :) en şanslı günümde bile 2-3 kere kalkar en az...

Olum 14 aylık. İlk 7 ay kadar 2.5-3 saatte bir kalkıp emzirdim (başlarda 2saatte bir, zaten bir emmesi en az 40-45 dk). Sonra gece ağlamaları başladı. Dün mesela 3e kadar bir şekilde idare ettik ama 3ten sonra sapıttı, gece boyu 7 kere falan kalktı sanırım. Ayağımda sallayarak uyutuyorum ben, 3te kalktığında 4de yatırabildim yatağına, sabah da 6.40ta kalktı zaten. Benimki hep böyle valla, artık çıldırıyorum. Bazen tutamıyorum kendimi çocuğa da söylenip kızıyorum. Çünkü ne uyku kalıyor ne dinlenme ne de ayak-bacak.

Umarım sen çözüm bulursun, ben bulamadım. :) en şanslı günümde bile 2-3 kere kalkar en az...
Aynen 7 kez filan uyanıyo benim kızım da :( uykusuzluktan başım çatliycak resmen migren başladı uykusuzluktan.
Bi çözüm filan bulabileceğimi zannetmiyorum besbelli ki alışkanlık haline getirdi her saatte uyanmayı.

Tek çözüm ayağında sallamayi bırakmak. Şu son zamanlarda ben de dişten dolayı sabır bitti birkaç kez ayağımda salladım ama hemen bırakmam gerek. Ayağımda sallamadan uyuyunca daha uzun uyuyor.

Back
X