• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli anneler 2. çocuk için en doğru zaman hakkında fikirlerinize ihtiyacım var

sonbahar1991

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
158
104
23
33
Arkadaşlar ben 24 yaşinda 3 yillik evliyim ve 15. ayini bitirmek üzere olan bir kizim var. Güzel huzurlu bir evliliğim var çok şükür. Kizim da büyüme aşamasinda beni hiç üzmedi çok uslu bir bebekti 3. Ayindan sonra gece uykulari hep düzenli oldu. Belkide kolay bi bebek olduğu içindir bilmiyorum ama artik 2. yi yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu maratonun temposuna alişmişken bir tane daha doğurayim diyorum. Hem aralarindaki yaşi da çok açmak istemiyorum. Bu arada çalişmiyorum annemle ve k.validemle yakin oturuyoruz yardima ihtiyacim olduğunda allah razi olsun gelirler hemen. Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacim var. Şimdiden çok teşekkür ederimmm....

Çok farklı yorumlar olacaktır bence sizin durumunuza ilginize sabrınıza göre değişecektir

Kimisi der; kardeşler büyüyen çocuk kolay olur çok zor zamanlar olur tabiki ama birçok şeyi kolay ve rahatça öğrenir mesela paylaşmayı birlikte oyun oynamayı kardes desteği önemini felan

Kimisi de; 4 yaş en İdeal çocuklar 4 yaşında arkadasa ihtiyaç duyar kardeşlik kiskancligi daha kolay atlatılır

Bana hepsi mantıklı geliyor bence insan kendisine göre secer önemli olan verimli olabilmek eğitimi doğru verebilmek sevgiyi ilgiyi disiplini doğru ayarlamak o da herkese göre değişir

Emmiyorsa olabilir aslında ama hamileyken veya bebekliyken tuvalet eğitimi zor olur senin için 2 yaşından sonra kalsan daha iyi olur hem kucak istemez hem tuvaleti öğrenmiş olur doğana kadar 3 yaşına gelir laf anlar imkanım olsa ben 2 yaşındayken yapardım bitane daha. Batmanlı arkadaşım var 6 kardeşler hepsi isteyerek ve 4 yaş arayla olmuş çokta rahat buyutmuş kadın oda mantıklı 4 yaşında kardeşiyle oynar doğruyu yanlışı bilir karar senin

Bencede doğru zaman. Neden dersen..

Benimde 6 yaşında 1 oğlum var ve 6 aylık kızım var aralarında 6 sene var bu sene oğlum 1. Sınıfa başladı okula ben götürdüm dersleri oluyor tekrar okuldan alıyorum okul veli toplantıları oluyor okul alışverişi oluyor ve bebeğim küçük 6 aylık olunca evde bırakmıyorum yanimda goturemiyorum emzirdigim için acikiyor bebek arabasına koydum ama uykusu geliyor havalar soğudu hasta oluyor yani coooooook zorlanıyorum...

Şimdi ki aklım olsa oğlum 3 yaşına gelince ikinci bebeği yapardık:)
Sana tavsiyem araları yakın olması çok iyi ileriye dönük rahat olur

Büyükler yardımcı olur diyorsunuz, istiyorsunuz, maddi açıdan probleminiz yoksa en uygun zaman sizin kendinizi en hazır hissettiğiniz zamandır. Öncesinde jinekoloğunuza danışabilirsiniz. İlk çocuk kolaydı diye ikincisinden de aynısını beklemeyin kendinizi herşeye hazırlayın. Birde hala emziriyorsanız doktorlar 2 yıl emsin diyorlar o sürecin bitmesini bekleyebilirsiniz.

Benim 3 yaşını buçuk yaşında bi oğlum var. Şimdi de doğuma bir ay kadar kaldi. Aynen senin gibiydim. Annem ve kv aynı sokakta oturuyodum. Çalışmiyodum. Yardımcı çoktu ama iyiki o zaman olmamış diyorum şimdi de. Hamileyken ufak çocuk çok zor. Bırak o da bebekliginin tadını çıkarsın :) daha neyin ne olduğunu anlamadan evde bi bebek daha olacak eğer hemen şimdi hamile kalırsan. Benim benden bi yaş küçük kardeşim var. Ama hiç kardeş gibi değiliz. Anneme sorarsan çok iyi oldu. İkimiz bir arada arkadaş gibi büyüdük. Halbuki ne gerek var çocukların arkadaş gibi olmasına. Yeterince arkadaşım var zaten. Benim kardeşe ihtiyacım var. Ama şimdi oğlum için seviniyorum. Eve bi bebek geleceğinin farkında, istekli. Artık kendi yemek yiyebiliyo tuvalete gidebiliyo. Bebekligini bizimle doya doya geçirdi. Şimdi benimle birlikte bebek çantası hazırlıyo :) abi gibi hissediyo kendini arkadaş gibi değil. Yaşadığım tecrübeye dayanarak söylüyorum. İdeal yas arasi 3, 3 buçuk.

Benim iki oğlunun arasında 5 yaş var çalışıyorum ve tek yardımcı olabilecek kişiler iyi kalpli komşularım. Çok şükür iyiyiz bi sıkıntımız yok. Bakıcımla aynı binadayız büyük öğle aralarında ve okul çıkışında oraya gidiyor çok da seviyor. Gördüğüm gibi şartlarımız çok farklı. Beş yaş ideal bence :)

Arkadaşlar ben 24 yaşinda 3 yillik evliyim ve 15. ayini bitirmek üzere olan bir kizim var. Güzel huzurlu bir evliliğim var çok şükür. Kizim da büyüme aşamasinda beni hiç üzmedi çok uslu bir bebekti 3. Ayindan sonra gece uykulari hep düzenli oldu. Belkide kolay bi bebek olduğu içindir bilmiyorum ama artik 2. yi yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu maratonun temposuna alişmişken bir tane daha doğurayim diyorum. Hem aralarindaki yaşi da çok açmak istemiyorum. Bu arada çalişmiyorum annemle ve k.validemle yakin oturuyoruz yardima ihtiyacim olduğunda allah razi olsun gelirler hemen. Bu konuda fikirlerinize çok ihtiyacim var. Şimdiden çok teşekkür ederimmm....
Yaşlarımız dışında aynı 3 yıllık evlilik 15 ayı bitmek üzere olan bir kız bebek yemesi dısında rahat bir bebek. Ve bende 2. Yi düşünüyorum önümüzdeki ay denemeye başlıcaz hayırlısıyla

Arkadaslar da bundan bahsetmisler bu da kisiye gore degiskenlik bir durum..

Kendimden ornek vereyim oglum busene 1. Sinif kizim 4 yasinda aralarinda 2 yas 2ay var..

Bebekliklerinde cok zorlandim fakat simdi cok rahatim tabi onlar da..

Oglumla ders calisirken kizim kendini oyalayabiliyor oyun kurabiliyor..

Elinden tutup okula markate vs rahat gidip gelebiliyorum.

Bazi arkadaslarin daha sikintili olduklarini gorebiliyorum yani arayi fazla acanlarin..

Gidip gelmede ders calisirken kucukten dert yaniyorlar..

Genel olarak baktigin zaman cok fazla ara vermek biraz dezavantaj herseye sifirdan basliyorsun..

benle kardesim arasinda dort yas var ve annem bunun ideal oldugunu dusunuyor cunku hicbir seyimiz ust uste gelmiyor bu yas farki ile. o ilkokula basladiginda ben anneme dersler konusunda cok bagimli degildim misal. simdi universiteye basladim kardesim de liseye ama ayni yaslarda olsaydik universite masraflari ust uste binseydi zorlanirdik gibi geliyor bize. Allah yardimciniz olsun :)

Emmiyo kızım 5 ay emdi kendisi birakti sonra. Tuvalet eğitimini hiç bu şekilde düşünmemiştim önümüzdeki yaz da tuvalete aliştiririm diye düşünüyodum ama tabi bu birazda bebeğin hazır olup olmamasina bağli bi konu ama dediğim gibi yardım edecek kisiler var çok mu zorlanirim bilemiyorum ,ama tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.. :)

Bencede doğru zaman. Neden dersen..

Benimde 6 yaşında 1 oğlum var ve 6 aylık kızım var aralarında 6 sene var bu sene oğlum 1. Sınıfa başladı okula ben götürdüm dersleri oluyor tekrar okuldan alıyorum okul veli toplantıları oluyor okul alışverişi oluyor ve bebeğim küçük 6 aylık olunca evde bırakmıyorum yanimda goturemiyorum emzirdigim için acikiyor bebek arabasına koydum ama uykusu geliyor havalar soğudu hasta oluyor yani coooooook zorlanıyorum...

Şimdi ki aklım olsa oğlum 3 yaşına gelince ikinci bebeği yapardık:)
Sana tavsiyem araları yakın olması çok iyi ileriye dönük rahat olur
Sizin durumunuzda olan bikaç tanidiğim var 2 yaştan fazla ara verme diyolar derslerde de yardimci olmak zor oluyomuş biri oyun istiyo diğeri derslere yardim diyolar

Büyükler yardımcı olur diyorsunuz, istiyorsunuz, maddi açıdan probleminiz yoksa en uygun zaman sizin kendinizi en hazır hissettiğiniz zamandır. Öncesinde jinekoloğunuza danışabilirsiniz. İlk çocuk kolaydı diye ikincisinden de aynısını beklemeyin kendinizi herşeye hazırlayın. Birde hala emziriyorsanız doktorlar 2 yıl emsin diyorlar o sürecin bitmesini bekleyebilirsiniz.
Yardimci olacak kişiler var, eşimde bu konuda bana çok yardimci gece bile bakar sağolsun. Maddi açidan da bi problemimiz yok, eşim bi fabrikada çalişiyo ama evimiz kendimizin ve küçük yerlerde asgari ücretle geçinmek çokda zor değil, büyük şehirde memur olarak yaşayanlarla ayni kriterlerde yaşiyoruz diyebilirim. Çok zor bi doğum geçirdim şimdiye kadarda hiç düşünmedim 2. yi en az 5 yil diyodum ama artik kendimi hazir hissediyorum galiba

Oglum suan 10yasinda 2.cocuk icin okadar gec kalmisim ki suan daha iyi anliyorum.
Tekrar ayni seyleri sil bastan yasama korkusuyla hala 2.dusunmek uzak gibi duruyo
Cesaret edemiyorum
Bence pespese yapilmali kardesler kardes gibi buyumeli.

valla bunun için en doğru zaman kendini hazır hissettiğin zaman. benim oğlum çok hareketliydi. sakin olsaydı ara vermeden düşünürdüm senin gibi benimde babanne annenne destekçi maddi manevi. ama oğlan nezaman sakinleşti o zaman 2. düşündüm. kısmetse aralarında 5 yaş olucak. küçük olan kendini bilene kadar 1 sene geçicek büyük olan 6 olucak neredeyse o zaman. daha da akıllanacak. ama yinede acaba diyorum 2 çocukla nasıl yapıcam :)

Back
X