tecrübeli anneler bakabilir mi ?

derindeniz_55

sağlıklı ol kuzummmm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
492
171
83
merhaba kızlar ; benim sizlere bir kaç sorum olacaktı tecrübeli bayanlar yorum yazarsanız çok sevinirim ..
ilk bebeğime hamileyim ve şu an doğum şekline dahi karar vermiş değilim bebeğime alışveriş yapmadım her şeyi eksik düşünmekten uykularım kaçıyor hiç bir şeye karar veremiyorum .. bazen diyorum tamam bunu alıyım şunu alıyım ama biri bişe diyor hemen vazgeçiveriyorum .. ertesi gün gene internetten araştırma yaparken o marka bu marka gerçekten çok kafam karışıyor
bu da dert mi demeyin ama şu kalan iki ayımı da kafamda kesin çözümlenmiş konularla geçirmek ve rahat uyumak istiyorum .. sorularım ise şöyle ;
1) epidural sezeryan mı epidural normal doğum mu ? bir türlü karar veremiyorum ve doğum yapmaktan da çok korkuyorum acıya dayanıklı değilim...
2) bebek arabası konusunda acayip kararsızım travel mi? üç tekerlekli mi dört tekerlekli mi karar veremiyorum çift yönlü mü tek yönlü mü .. tek yönlü olması bir dezavantaj içerir mi ? ya da pahallı ve kullanışlı bebek arabası mı ? yoksa normal sadece kullanışlı bebek arabası mı
3) ana dizi ana kucağı çok gerekli mi ?
4) elektrikli sallanan beşik mi yoksa küçük başucu beşikleri mi daha kullanışlı bir tane park yatak aldım ama o ilerlyen zamanlar için ..
lütfen bana sorularım için cevap verin bu gece bari rahat uyuyayım
not: zengin biri değilim orta halli tek maaşla geçinen bir aileyiz alacağım şeylerim ekonomik ve kullanışlı olmasını istiyorum cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Bunu anne ve cocuk sağlığı bölümünden bir yere acsaniz daha cok yardimci olurlardi sanirim :)
Cevaplara gore bizde ilerisi icin yararlanmis oluruz madem, bu yorumum burda dursun :anneadayı:

Tecrübeli değilim ama araştirmalarimin sonuçlarini yazayim.
Bir mani çikmazsa Epidural normal doğumu tercih edeceğim.
Sezeryanin doğumdan sonrasi çok zor oluyor bebegini bile doğru düzgün kucaklayamiyorsun.
Bebek arabasi:
Casual cadillac travel sistem. hem ana kucaği hem puset takiliyor. 36 aya kadar kullaniliyor. Fiyati 900 Tl.
Park yatak aldiysaniz yatağinizin yanina koymak için sepet tercih edebilirsiniz.
Ama sepet 6 aya kadar kullaniliyor.

Bunu anne ve cocuk sağlığı bölümünden bir yere acsaniz daha cok yardimci olurlardi sanirim :)
Cevaplara gore bizde ilerisi icin yararlanmis oluruz madem, bu yorumum burda dursun :anneadayı:
ama hamilelik bölümlerine açtığım konualara cevap gelmiyo burda en azından çoğu kişi anne hemencecik okuyup cevap verilir diye düşündüm ...

Tecrübeli değilim ama araştirmalarimin sonuçlarini yazayim.
Bir mani çikmazsa Epidural normal doğumu tercih edeceğim.
Sezeryanin doğumdan sonrasi çok zor oluyor bebegini bile doğru düzgün kucaklayamiyorsun.
Bebek arabasi:
Casual cadillac travel sistem. hem ana kucaği hem puset takiliyor. 36 aya kadar kullaniliyor. Fiyati 900 Tl.
Park yatak aldiysaniz yatağinizin yanina koymak için sepet tercih edebilirsiniz.
Ama sepet 6 aya kadar kullaniliyor.
bana da epidural normal doğum daha sağlıklı geliyoor okuduğum doğum öykülerinde epidural olup da gene acı çekenler var çok korkuyorum çoookk rüyalarıma giriyor hep :(

bana da epidural normal doğum daha sağlıklı geliyoor okuduğum doğum öykülerinde epidural olup da gene acı çekenler var çok korkuyorum çoookk rüyalarıma giriyor hep :KK43:
Malesef acisiz doğum yok sezeryanda da doğum aninda değil ama sonrasinda aci oluyor. Epiduralda 3 cm açilmasini bekledikleri için biraz sanci çekiliyormuş ama sonrasi çok rahat oluyormuş. Gerçi biz neye karar verirsek verelim doğum aninda her şey olabilir. Arkadaşim 9 ay normal diye şartladi kendini sancisi gelmeyince suni sanci verdiler ama açilma olmayinca sezeryana aldilar. Bu konuya çok takilmamaya çalişin bebeğiniz içinde sizin içinde hayirlisi neyse o olsun.

Malesef acisiz doğum yok sezeryanda da doğum aninda değil ama sonrasinda aci oluyor. Epiduralda 3 cm açilmasini bekledikleri için biraz sanci çekiliyormuş ama sonrasi çok rahat oluyormuş. Gerçi biz neye karar verirsek verelim doğum aninda her şey olabilir. Arkadaşim 9 ay normal diye şartladi kendini sancisi gelmeyince suni sanci verdiler ama açilma olmayinca sezeryana aldilar. Bu konuya çok takilmamaya çalişin bebeğiniz içinde sizin içinde hayirlisi neyse o olsun.
aminn teşekkür ederim inşallah sağlıcakla alırız kucağımıza ama ben biraz bu konuyu fazla takıyorum düşündükçe ter basıyor resmen .. hep önceden beri çok korkardım doğumdan her türlüsünden ama bilmiyrum ya hayrlısı

bana da epidural normal doğum daha sağlıklı geliyoor okuduğum doğum öykülerinde epidural olup da gene acı çekenler var çok korkuyorum çoookk rüyalarıma giriyor hep :KK43:

Korkmayın Allah yardim eder.
Herkes doguruyor. Insallah bir nefeste kurtulursunuz.. :KK46::KK46:

Korkmayın Allah yardim eder.
Herkes doguruyor. Insallah bir nefeste kurtulursunuz.. :KK46::KK46:
aaaamiiiiiinn inşallahh .. keşke şöle düşünebilsem ya ... ne güzel oluruna bırakıyor bazı anne adayları .. ben ise nasıl olcak öyle mi böyle mi düşünmekten kafayı yiyeceğimmm offfffffffffffff

Spinal sezeryan oldum cok memnun kaldim hicbir sorun yasamadim. Bikac saat sonra kalktim, 2. Gun dusumu aldim 3. Gun 3 kat merdiven ciktim vs.

Bebek arabasi graco symbio travel sistem kullandim ondan da cok memnun kaldim Ama o kadar paraya deger miydi bilmiyorum cunku sonrasinda mclaren dylan candy baston puset aldim 2 yildir da onu kullaniyorum canavar gibi, o yuzden ilk pusetini daha uygun bisey alabilirsiniz 1 yasindan sonra baston pusetler daha kullanisli oluyor.

Ben sepet kullanmadim yatak odama 60*120 park yatak aldim 6 ay onda sonra odasinda buyuyebilen yataginda yatti, park yatagi da yazliga goturdum Hala orda ama artik sigmayiz :KK66:

Canım önce bebeğin ve senin için hayırlısı olsun Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayi nasip etsin insiallah.konulara gelince en güzeli normal doğum evet biraz zor olabiliyor ama adı üstünde normal bende normal doğum yaptım doğumdan sonra hop kalk yani sadece doğum esnasında cekiyosun sıkıntıyı yavrunu kucağına aldığında hepsi geçiyor ayrıca geçen televizyonda bi uzman doktor altı anne rahminde yararlı bi mikrop varmış çocuk dogarken bu mikrobu aliyomus bu çok saglikliymis ama sezeryande direk bebekler hastane mikrobuna doguyorlar şimdi yurt dışında geliştirilen bişe var sezeryanla doğum yapan annelerin rahimlerinden alınan mikrop annenin göğüs ucuna surulup bebeğin mikrobu alması saglaniyomus çok mecbur kalmasına normal doğum en sağlıklısi dedi. Bebek arabasinda dört tekerlekli olanların üç tekerleklilere göre daha güzel hareket ettiği söyleniyor benimkisi dört tekerlekli ayrıca çift yönlü olması güzel bebeğin küçükken sna dönük devamli kontrol edersin biraz buyudugunde one çevir sıkılıyolar bakıma bakıma gezersiniz ayrıca arabanin hafif olması önemli ağır arabalar sert oluyo ittirmesi eşin olmadigi zaman çıkartması falan kolay olması lazım. Ana Kucağı cok gerekli olmadigini düşünüyorum çocuğun ağırlığı rahatı falan zor oluyor. Elektrikli sallanan besiklerde genelde altı aya kadar zor kullanılıyor canm. Anammmmm ne yazdım be kusura bakma biraz uzun oldu canm ama inşiallah bi parça yardimci olmusumdur

Yazmayi unutmusum ana kucaginda (fisher prize yagmur ormani) kizim 1 sn bile durmadi ama 2 ayliktan itibaren oyun halisindan cikmadi :-)

evvela normal dogumda karar kilmanizi tavsiye ederim. bende aciya cok dayaniksizim,sancilarim basladiginda hastaneyi kaldirmistim:) ama velakin bebisimi o ilk sicakligiyla ,tiz sesiyle yumus yumus aldm yanima, tarifsiz bi mutluluk ne sanci ne bisey geldi artik aklima ve ikinci gun ayagi kalktim bebisimn herseyi ile bizzat ilgilendm sukur. sutumde hemen geldi ,ama sezrynda sut gelmiyor bi sure,bebegin dogdugu ani her ani ile gormek mumkn dgil,dogum snrasi kac saat bisiler yemek yasak,o yorgnluk uzerine yuruyus yapma zorunlulugu var,dikisler uzun sure iyilesmiyr ve spnuc olarak anneligin o ilk heecanli gunleri sancilar icinde geciyr...ben normal dogumu tavsiye ediyrm;)

ayrica bebek arabasi olarak mutlaka cift yonlu tercih ettim cunku bebegim kucukken battaniye yuzunu kapar bogulur diye rahat edemem ve ruzgarin esme yonunun tersine cevirirm diye, marka olarak sunny baby veya kanz arabalarini tavsiye ederim

besik olarak ufak bi bas ucu besigim vardi iki kuzumda da, ilk bi kac ay gece surekli uyandiklari icin ulasimi daha rahat ve pratik oluyor. benm tavsiyelerim boyle. bebeginuzi saglikla kucaklamanzi diliyorum :)

evvela normal dogumda karar kilmanizi tavsiye ederim. bende aciya cok dayaniksizim,sancilarim basladiginda hastaneyi kaldirmistim:) ama velakin bebisimi o ilk sicakligiyla ,tiz sesiyle yumus yumus aldm yanima, tarifsiz bi mutluluk ne sanci ne bisey geldi artik aklima ve ikinci gun ayagi kalktim bebisimn herseyi ile bizzat ilgilendm sukur. sutumde hemen geldi ,ama sezrynda sut gelmiyor bi sure,bebegin dogdugu ani her ani ile gormek mumkn dgil,dogum snrasi kac saat bisiler yemek yasak,o yorgnluk uzerine yuruyus yapma zorunlulugu var,dikisler uzun sure iyilesmiyr ve spnuc olarak anneligin o ilk heecanli gunleri sancilar icinde geciyr...ben normal dogumu tavsiye ediyrm;)

ayrica bebek arabasi olarak mutlaka cift yonlu tercih ettim cunku bebegim kucukken battaniye yuzunu kapar bogulur diye rahat edemem ve ruzgarin esme yonunun tersine cevirirm diye, marka olarak sunny baby veya kanz arabalarini tavsiye ederim

besik olarak ufak bi bas ucu besigim vardi iki kuzumda da, ilk bi kac ay gece surekli uyandiklari icin ulasimi daha rahat ve pratik oluyor. benm tavsiyelerim boyle. bebeginuzi saglikla kucaklamanzi diliyorum :)

Hamileliğimin 7.ayı civarı yoğun bir doğum korkusu yaşadım.Gece gündüz dua ettim Allahım bu korkuyu atlatmama yardımcı ol diye.İnanır mısın doğuma güle oynaya gittim.Korkunun zerresi yoktu.10 saat sancının ardından epidural aldim.Doğumu beklerken dergi karıştirdim,esimle birsürü video cektik vs.ve normal doğum yaptım.O kadar güzeldi ki.Hiç korkma,her anının tadını çıkar.Hayatta kaç kere yaşayacağız ki bu deneyimi?

Spinal sezeryan oldum cok memnun kaldim hicbir sorun yasamadim. Bikac saat sonra kalktim, 2. Gun dusumu aldim 3. Gun 3 kat merdiven ciktim vs.

Bebek arabasi graco symbio travel sistem kullandim ondan da cok memnun kaldim Ama o kadar paraya deger miydi bilmiyorum cunku sonrasinda mclaren dylan candy baston puset aldim 2 yildir da onu kullaniyorum canavar gibi, o yuzden ilk pusetini daha uygun bisey alabilirsiniz 1 yasindan sonra baston pusetler daha kullanisli oluyor.

Ben sepet kullanmadim yatak odama 60*120 park yatak aldim 6 ay onda sonra odasinda buyuyebilen yataginda yatti, park yatagi da yazliga goturdum Hala orda ama artik sigmayiz :KK66:
ne güzel bazı anneler de böle hiç bi sorun yaşamadan atlatıyorlar imreniyorum valla travel çok kullanışlı evet dedıklerinizi inceleyecegim

Canım önce bebeğin ve senin için hayırlısı olsun Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayi nasip etsin insiallah.konulara gelince en güzeli normal doğum evet biraz zor olabiliyor ama adı üstünde normal bende normal doğum yaptım doğumdan sonra hop kalk yani sadece doğum esnasında cekiyosun sıkıntıyı yavrunu kucağına aldığında hepsi geçiyor ayrıca geçen televizyonda bi uzman doktor altı anne rahminde yararlı bi mikrop varmış çocuk dogarken bu mikrobu aliyomus bu çok saglikliymis ama sezeryande direk bebekler hastane mikrobuna doguyorlar şimdi yurt dışında geliştirilen bişe var sezeryanla doğum yapan annelerin rahimlerinden alınan mikrop annenin göğüs ucuna surulup bebeğin mikrobu alması saglaniyomus çok mecbur kalmasına normal doğum en sağlıklısi dedi. Bebek arabasinda dört tekerlekli olanların üç tekerleklilere göre daha güzel hareket ettiği söyleniyor benimkisi dört tekerlekli ayrıca çift yönlü olması güzel bebeğin küçükken sna dönük devamli kontrol edersin biraz buyudugunde one çevir sıkılıyolar bakıma bakıma gezersiniz ayrıca arabanin hafif olması önemli ağır arabalar sert oluyo ittirmesi eşin olmadigi zaman çıkartması falan kolay olması lazım. Ana Kucağı cok gerekli olmadigini düşünüyorum çocuğun ağırlığı rahatı falan zor oluyor. Elektrikli sallanan besiklerde genelde altı aya kadar zor kullanılıyor canm. Anammmmm ne yazdım be kusura bakma biraz uzun oldu canm ama inşiallah bi parça yardimci olmusumdur
dediklerini ilk defa duyuyorum canımm çok bilgilendm tşk ederim.. ama bendeki korku tarif edilemez değişik bişi ben ki evlenmeden önce hamilelerin yanından geçince bi acayip olurdum dokununca doğurcaklar sanırdım nasıl yaparım normal doğumu bilmiorum :(

evvela normal dogumda karar kilmanizi tavsiye ederim. bende aciya cok dayaniksizim,sancilarim basladiginda hastaneyi kaldirmistim:) ama velakin bebisimi o ilk sicakligiyla ,tiz sesiyle yumus yumus aldm yanima, tarifsiz bi mutluluk ne sanci ne bisey geldi artik aklima ve ikinci gun ayagi kalktim bebisimn herseyi ile bizzat ilgilendm sukur. sutumde hemen geldi ,ama sezrynda sut gelmiyor bi sure,bebegin dogdugu ani her ani ile gormek mumkn dgil,dogum snrasi kac saat bisiler yemek yasak,o yorgnluk uzerine yuruyus yapma zorunlulugu var,dikisler uzun sure iyilesmiyr ve spnuc olarak anneligin o ilk heecanli gunleri sancilar icinde geciyr...ben normal dogumu tavsiye ediyrm:KK66:

tüylerim diken diken oldu ne güzel bir başarı öyküsü allahım bana da nasip etsin inşallah :) bu battaniye düşüncesi de benim çift yönlü almamı sağlayacak sanırım teşekkürler :)

Hamileliğimin 7.ayı civarı yoğun bir doğum korkusu yaşadım.Gece gündüz dua ettim Allahım bu korkuyu atlatmama yardımcı ol diye.İnanır mısın doğuma güle oynaya gittim.Korkunun zerresi yoktu.10 saat sancının ardından epidural aldim.Doğumu beklerken dergi karıştirdim,esimle birsürü video cektik vs.ve normal doğum yaptım.O kadar güzeldi ki.Hiç korkma,her anının tadını çıkar.Hayatta kaç kere yaşayacağız ki bu deneyimi?
ay bende şu an yedi aylığım ve korkularım başladı inşş sizin gibi bir doğum nasip olur ..

dediklerini ilk defa duyuyorum canımm çok bilgilendm tşk ederim.. ama bendeki korku tarif edilemez değişik bişi ben ki evlenmeden önce hamilelerin yanından geçince bi acayip olurdum dokununca doğurcaklar sanırdım nasıl yaparım normal doğumu bilmiorum :KK43:
Rica ederim kardeşim ne mutlu biraz isine yaradiysa bende çok paniklerim her önce şeyi düşünürüm ölemi olcak nasıl olcak die rahat bi insan degilimdir yani ama hiç korkma kardeşim bebeğinin o sıcaklığı o kokusunu duyunca bunların hepsini unutcan zaten bide kardeşim. Normal doğumda süt daha çabuk gelio sezeryande biraz daha geç gelio onun için doğumdan sonra bebeğini bol bol emzir süt arz talep meselesiymis bebek nekadar emerse süt okadar çok gelio ve çocuk çok emi nce sarılık olma ihtimali çok düşüyor ilk iki üç gün anneden ağız sütü gelir ve işte Rabbimin hikmeti o ağız sütünün içindeki maddeler hiç bir antibiyotikde olmayan şeyler varmış ve bebeğe çok faydalı. Biliyorum hep dusuncelisin çok doğal ama hiç korkma kardeşim allah yardımcın olsun bi çırpıda kurtulursun insiallah merak etme meleginin nefesini boynunda hissettiginde ne acı ne korku Ohhh missed kardeşim. :))))

Back
X