Tecrübeli Anneler bakabilir misiniz .

Emmek yeni doğan bebekleri rahatlatan tek şey. Dünyaya alışma evresindeler ve tok olsalar bile emmek isterler.
Gögüslerim kavlıyor emmeden önce soyuyor ılık suyla yıkıyorum Lansinog krem kullanıyorum emdikten sonra yanıyor kanıyor gece ağrısından uykuya dalamıyorum genede anne sütünün yararını ve bu durumun geçici olduğunu biliyorum ama aç kaldığını düşündüğümde gerçekten çok üzülüyorum

Gögüslerim kavlıyor emmeden önce soyuyor ılık suyla yıkıyorum Lansinog krem kullanıyorum emdikten sonra yanıyor kanıyor gece ağrısından uykuya dalamıyorum genede anne sütünün yararını ve bu durumun geçici olduğunu biliyorum ama aç kaldığını düşündüğümde gerçekten çok üzülüyorum
Soymayın memelerinizi. Tam olarak anlamadım ne olduğunu :/ Yakında geçecek az daha sabır.

İlk hafta mama kullandım 3 .4 gündürde mama verene kadar uykuya dalmıyor sürekli memede olduğu için bu kiloya geldiğini düşünüyorum doktorda anne sütünden alınan kilodan korkmuyoruz dedi ama hiç vermemelimiyim ama sizce ağlasada ben vicdan yapıyorum sanırım aç diye
Sezeryanli annelere ilk 3-4 zaten mama öneriliyor, annenin sütu gelene kadsr bebeğin sekeri düşmesin diye...ama sonra burakilmasi gerekiyor.sanirim sonrası için bilgilendirilmemissiniz.

Çocuk aç değil. Çişli bezleri iyiymiş. Ayda 1600 gram almış.
Bir biberon mamanın buna ne kadar etkisi vardır?
Mama yiyince susup uyuması da mamanın hazmı anne sütüne göre daha zor olduğu için. Bir de biberonun akışı rahat olduğu için kolay geliyor

Kıyamam ya çok zor biliyorum. Ben emzirdikten sonra emzik veriyorum. Emzik düşmanları da var tabi ki ama herkesin düşüncesi farklıdır. Annelik demek mücadele etmek, fedakarlık yapmak demek evet.. Ama annenin de dinlenmesi rahat etmesi gerekiyor ki iste bu yüzden de emzik kullanıyorum. Karni tok, altı kuru, e gazı da çıkmış.. Bakımı da tamam. İçim rahat bir şekilde veriyorum emzigi ben :)
3 yaşında oğlum var o da 2,5 yaşına kadar emzik kullanıp bıraktı kendiliğinden. Cok rahat ettim valla.

Merak etmetin gogus acisi gecer. Ilaci ihmal etmeyin. Ben de bebegime huzursuzlaniyo ac diye mama veriyodum. Zamanla kendisi istemedim kilo alimi da iyi olunca tamamen biraktik mamayi. Siz de birakip sut arttirmanin yollarina bakabilirsiniz.

Bir de herkes 1600 gr cok demis ya benim bebegim de o kadar almisti. Simdi de toplu bir bebek. Doktor da bisey demedi ama obez felan olur mu kafama takildi simdi.

Bende sezeryan vede erken dogum yapn bir anneyim ilk haftalardan beri mama veriyordum ama sonradan sutum gelmesine ragmen gunde 50cc mama veriyordum acaba ytmiyormu diye ve bebegim 3ayliken beni emmeyi birakt malesef surekli mama icmek istiyordu bence doktoruna danismalisn

Sorunun süt hanımlar malum 35 günlük bebeğim var ..
Emziriyorum 10 dk bir gögsümü 10 dk bir gögsümü ama mamayı emene kadar gözler acık kalıyor günde 120 cc mama içiyor yoksa gözler açık hep mızmızlanıyor mama verene kadar günde bir biberon veriyorum ama vermessemmi ?
Sütüm mü yetmiyor sizce ?
Mamayı ek olarak vermelimiyim ?
Sütüm ne kadar gelirse okadarmı emmeli ?
Aç kaldığını düşünüp mamadan sonra uyuyunca vicdan yapıyorum ..
Saat başı emdiği için sütümü sağamıyorum .

Çok az emziriyorsun ama, uzmanlar iki göğsü birden önermiyor. Sütün yağlanması için vakte ihtiyacı var, kaldı ki ilk önce ön süt gelir sonra yağlı süt. Muhtemelen göğüslerin tam boşalmadığı için sütün azalıyordur. Ben 2 saatte bir göğüs değiştirirdim ve her emzirmem 40 dk civarı da sürerdi. Memede uyurdu falan ama umursamazdım, dinlene dinlene anca emerdi çünkü. Bence tek göğüs emzirmeli ve süreyi de arttırmalısın.

Bende sezeryan vede erken dogum yapn bir anneyim ilk haftalardan beri mama veriyordum ama sonradan sutum gelmesine ragmen gunde 50cc mama veriyordum acaba ytmiyormu diye ve bebegim 3ayliken beni emmeyi birakt malesef surekli mama icmek istiyordu bence doktoruna danismalisn
Bebek için emerek karnını doyurmak biberonla mama ile beslenmekten daha zor.. kolayı öğrenince zoru bırakıyor.

Çok az emziriyorsun ama, uzmanlar iki göğsü birden önermiyor. Sütün yağlanması için vakte ihtiyacı var, kaldı ki ilk önce ön süt gelir sonra yağlı süt. Muhtemelen göğüslerin tam boşalmadığı için sütün azalıyordur. Ben 2 saatte bir göğüs değiştirirdim ve her emzirmem 40 dk civarı da sürerdi. Memede uyurdu falan ama umursamazdım, dinlene dinlene anca emerdi çünkü. Bence tek göğüs emzirmeli ve süreyi de arttırmalısın.
Hastanedeki doktorda sizinle aynı fikirdeydi ama aile sağlığındaki bayan 2 gögsünüde muhakkak emsin dedi şaştım kaldım valla banada tek göğüs daha mantıklı geliyor aslında ..

Ben de bebeğimin ilk aylarında kendimle çok mücadele ettim. Elimde biberon versem mi vermesem mi diye çok düşündüğüm oldu ama vermedim ve 6 ay sadece anne sütüyle besledim .Sütünüz yetmese kilo alımı az olsa mama elbette verilir. Bence dr a danışarak mamaya o şekilde karar verin. İlk kızımda 2.5 aylıkken işe başlamıştım gündüz biberonla beslendiği için 4. ayda emmeyi bırakmıştı. Emzirdikçe sütünüz artacak bebeğiniz de daha hevesli emecek.

Hastanedeki doktorda sizinle aynı fikirdeydi ama aile sağlığındaki bayan 2 gögsünüde muhakkak emsin dedi şaştım kaldım valla banada tek göğüs daha mantıklı geliyor aslında ..

Ben doktorumu dinlerdim şahsen, öyle de yaptım zaten. Bir meme tamamen boşalmazsa tıkanıyor, sütün azalıyor, çocuk ön süt emmiş oluyor sadece, o da bol bol gaz demek. Bebeğin hem ön süte hem de yağlı süte ihtiyacı var. Oğlum şu anda 1 yaşında, şimdi iki göğsümü veriyorum ama orası ayrı :) bir tanesi yetmiyor beyefendiye, emmek istiyor bol bol. Malum sütüm de baya azaldı. Ama ikidir sol süt kanallarım tıkanıyor mesela, o yüzden tekrar tek göğse düşmeye çalışıyorum.

Haftada 150-200 gr alması gerekiyor. Sizin bebek maşallah çok almış mama verme bence bı de 35 günlük bebeğe 120 cc çok fazla. Mideyi aşırı doldurduğundan uyuyodur o.
Catlatma bebeyı

Ben de bebeğimin ilk aylarında kendimle çok mücadele ettim. Elimde biberon versem mi vermesem mi diye çok düşündüğüm oldu ama vermedim ve 6 ay sadece anne sütüyle besledim .Sütünüz yetmese kilo alımı az olsa mama elbette verilir. Bence dr a danışarak mamaya o şekilde karar verin. İlk kızımda 2.5 aylıkken işe başlamıştım gündüz biberonla beslendiği için 4. ayda emmeyi bırakmıştı. Emzirdikçe sütünüz artacak bebeğiniz de daha hevesli emecek.
Bı benim mı sütüm emzırdıkce azalıyo ya :(

10 dakika emzirmek az bence.
Doktor bana en az 15 dakika demişti yağlı sütü alması için. Ben 20 dakika tutuyordum tek meme için.
Zaten her yerde 15-20 dakika yazar..

Bir seferde iki memeyi vermek de gereksiz. Dönüşümlü emmesi kâfi..

Ayrıca 35 günlük 120cc mama çok değil mi ya? Günde demişsiniz ama tek seferde 120cc mi?
Ay bu konu kafamı karıştırdı benim :KK48:

Canim emzirdikçe süt azalır mi hiç azalmaz. Kaç saatte bir emziriyorsun ve kaç dakika emiyor. Belki sana yardımcı oluruz
2 saatte bı emzırıyorum ve 20 dakika kalıyor en az
Aksama doğru azalıyor onu da nasıl anlıyorum cekıstırmeye baslıyo bırakıyo sonra elımle sıkıyorum süt namına bıse yok :(

Back
X