tecrubeli anneler bakar misiniz

canimyavrumm

Bence Boşanmamalısın!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2019
410
166
18
40
bebegim 6 bucuk aylik her gun sabah bir yumurta sarisi veriyorum dogru mu yapiyorum sizce

bir de nelerle besleyebilirim yavrumu anne sutu yok.stresten cekildi.neler verebilirim tecrubesizim yardimcim da yok simdiden sagolun

6.5 ay bi yumurta sarısı için çok küçük canım yulaf unuyla muhallebi yapabilirsin meyvelerle peynir biraz pekmez cok aazıcık yumurta sarısı verebilirsin çok değil zaten tadımlık formül mamalar vericeksin mecbur cunku cok küçük bebeğin

Ev yapımı yoğurt,meyve pureleri tadımlık,çorbalara az az baslayabilirsin. Alerji olmazsa arttırirsin. Ben kahvaltıda çeyrek yumurta sarısı,tereyağ çay kaşığının ucuyla,peynir,ceviz içi veriyorum. Ev yapımı bebe buskivisiyle birlikte.

Altı aylık bebek için yumurta ağır bir gıdadır. Bizim doktorumuz sekiz aydan önce önermedi.
Altıncı ve yedinci aylar gıdayla tanışma ayıdır. Ana besin devam sütü tek bir öğün sebze ve yoğurt olmalıdır. Sekizinci ayında kahvaltı öğünü de gelir. O zaman kahvaltıda yumurta sarısı labne veya lor peyniri yemeye başlarlar. Bir yaşına kadar adı üstünde ekgıda. Bağırsakları midesi hazır değil henüz ufaklar çok şey yedirmeyin. Bir yaşından sonra üç öğün bir yada iki ara öğüne yavaş yavaş geçilir. Devam sütü ancak o zaman miktarı düşürülür yada kesilir.
Acele etmeyin.
Ben o aylarda buharda sebze pişirir verirdim. Kabak, patates, havuç vb

Ben yoğurt veriyordum sebze çorbası ve muhallebi... 8 aylıkken çok iştahlıydı bütün yemeklerden yemeye başlamıştı

Yumurta için çok erken! 1 yaşına girmesini beklemelisin. Meyve veya sebze çorbasıyla başlayabilirsin sıvı şekilde. Mama’nın yanına ek olarak vermelisiniz dadece tadımlık

Devam sütü içeren aptamil hipp sabah kahvaltıları ya da Iyigeceler mamalari var kutuda 2 öğün sabah gece verebilirsin ennazindan devam sütünü de içinde almış olur tarhana çorbası azcik unla yogurt çorbası verebilirsin meyve puresini irmikle pişirip verebilirsin

Öncelikle eğer anne sütü yoksa bebeğin ana besini devam sütü olmalıdır. Bu ay tadım ayıdır ve bebeğin karnını doyuracak şey yine süttür. Bunun dışında bizim doktorun önerisiyle biz 3er gün patates, havuç, kabak denedik. Sonrasında 3 gün sırasıyla çeyrek, yarım ve tam yumurta sarısına geçecektik, tatilde olduğumuz için riske atmak istemedim alerjen bir besin olduğundan ama başlayacağım artık ( beyazı 1 yaştan önce verilmiyor), sonra 3 gün pekmez, 3 gün tuzsuz peynir, sonrasında tahıllar ( pirinç unu (milupa vs) ve anne sütü ya da devam sütü ile hazırlanan muhallebi). Yoğurt ve meyve bunlardan sonra. Yoğurt bebeklerin midelerini ekşittiği için doktoru tavsiye etmiyor.

Bu arada bunların hepsi üstüne ekleye ekleye veriliyor yani önceden verdiğiniz her gıdayı sonrakilerle birlikte vermeye devam ediyorsunuz.

bebegim 6 bucuk aylik her gun sabah bir yumurta sarisi veriyorum dogru mu yapiyorum sizce

bir de nelerle besleyebilirim yavrumu anne sutu yok.stresten cekildi.neler verebilirim tecrubesizim yardimcim da yok simdiden sagolun

devam sütüne başladın mı?
Sütün yoksa formül mama vermelisin,sütüm yok diye ek gıdaya sarılma.
Yumurta çok alerjik bir besin, mesela kızımın alerjisi var 1 yaşına geldi hala yediremiyorum, kendim bile yemiyorum emzirdiğim için.

Bence sen bir sağlık ocağına git çocuk doktoruna gidemiyorsan, oradan broşür filan veriyorlar, bilgi verirler. Ek gıda olarak ne yapman ne kadar vermen gerektiğini öğrenirsin.

devam sütüne başladın mı?
Sütün yoksa formül mama vermelisin,sütüm yok diye ek gıdaya sarılma.
Yumurta çok alerjik bir besin, mesela kızımın alerjisi var 1 yaşına geldi hala yediremiyorum, kendim bile yemiyorum emzirdiğim için.

Bence sen bir sağlık ocağına git çocuk doktoruna gidemiyorsan, oradan broşür filan veriyorlar, bilgi verirler. Ek gıda olarak ne yapman ne kadar vermen gerektiğini öğrenirsin.
devam sutu su bildigimiz formul mama kullaniyorum.6.aydan sonra olanlar icin

devam sutu su bildigimiz formul mama kullaniyorum.6.aydan sonra olanlar icin

Evet o.
Ek gıda olayını iyice araştırdın mı?
6,5 aylık diyorsun bebeğin için, şu an zaten tadım zamanı. Yoğurt, sebze, meyve sırasıyla başlayıp 3 gün kuralıyla vermen gerekiyor. Gün gün arttırarak. O gün farklı hiçbirşey vermemen gerekiyor ki alerjisi var mı yok mu anlayabilesin. Sen çok erkenden başlamışsın, geçenlerde de çocuğa kuru üzümlü mama yedirmiştin, boğazına kaçmıştı.

Bilinçsizce davranma bu şekilde lütfen, git doktora gidemiyorsan bile bir sağlık ocağına. Para bile almıyorlar, her konuda yardımcı oluyor oradaki ebeler, hemşireler.

Hiç hastaneye sağlık ocağına gitmiyor musunuz? Sormadınız mı doktora ebeye hemşireye ne yedirmeliyim diye

6buçuk aylık bebeğe ek gıda tadımlık verilir doyumluk değil.
Ana besin yine anne sütüdür.
Anne sütü yoksa formül mama devam sütü vs verilmeli

Back
X