Hayirli geceler kk hatunlari,
Benim sorunum 1 ay sonra 3 yasina girecek oğlumla ilgili.
Çocuk bildiğiniz hamileler gibi, biryere gitmeye karar veriyor, sonra tam evden cikacağız, vazgeçiyor. Önce gidelim diyen çocuk, çeketini cikarmaya uğraşıyor resmen!!! Tmm madem gitmeyelim diyip 10 dk aradan geçincede;anne gidelim diyor. Sağı solu belli değil yani. Inanin abartmiyorum, bunu neredeyse her dışarı çıkışımızda yapıyor. Öyle sürekli dışardada değiliz, ee bide kış geliyor. Hazır yağmur yokken çıkalim gezelim diyorum ama ufaklığı cikaramiyorum. Zar zor ikna ede ede.. hani 1-2 kere olsa aman der geçerim ama sürekli olunca gercekten çekinilmez hal alıyor..
Hadi bunu geçtim...
Gelelim en cok bunaltan anlam veremediğim,yeni huyuna.
Her nereye gidersek gidelim, bu babaanne,anneanne, arkadas yani kisacasi heryerde yaptigi bir olay. Kapiya gelip zile bastigimizda iceri girmiyor. Mesela bugün esim cocugu getirdi yanima, ben annemlerdeydim. Cocugu iceri alamiyoruz, aglamalar, kendini yerlere atmalar, beni ısırmalar, sabrimin son demlerine kadar geldi. Ve tam 45 dk sürdü iceri girmesi. Girdikten sonrada hicbisey olmamis gibi davrandi, özür dilemeden, bisey yapmadan. Iceri girmesi icinde asla israr etmedim baktim agliyor, hic o yokmus gibi davrandim. Sonra ise kendi geldi yanimiza tiyatrosundan sonra. Yani anlam veremiyorum neden bunu yapiyor? Yani eline ne geciyor? Sadece stress. Tek bana degil kendinede eziyet ediyor. Kendi kisiligi cok iyi aslinda, yani uysal, yerine göre sakin, beni dinleyen,akilli bir cocuk. Birden neden böyle oldu hiç anlam veremiyorum ve artik cok üzülüyorum.
Düsünsenize misafirlige gidiyorsunuz ama yarim saat iceri giremiyorsunuz cünkü cocugunuz kendini paraliyor iceri girmicem diye ...
Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama gercekten tavsiyelere ihtiyacim var...
#Birden# neden böyle oldu diyorsunuz ya, işte bu sebepten uzman görüşü tavsiye ediyorum.Hayirli geceler kk hatunlari,
Benim sorunum 1 ay sonra 3 yasina girecek oğlumla ilgili.
Çocuk bildiğiniz hamileler gibi, biryere gitmeye karar veriyor, sonra tam evden cikacağız, vazgeçiyor. Önce gidelim diyen çocuk, çeketini cikarmaya uğraşıyor resmen!!! Tmm madem gitmeyelim diyip 10 dk aradan geçincede;anne gidelim diyor. Sağı solu belli değil yani. Inanin abartmiyorum, bunu neredeyse her dışarı çıkışımızda yapıyor. Öyle sürekli dışardada değiliz, ee bide kış geliyor. Hazır yağmur yokken çıkalim gezelim diyorum ama ufaklığı cikaramiyorum. Zar zor ikna ede ede.. hani 1-2 kere olsa aman der geçerim ama sürekli olunca gercekten çekinilmez hal alıyor..
Hadi bunu geçtim...
Gelelim en cok bunaltan anlam veremediğim,yeni huyuna.
Her nereye gidersek gidelim, bu babaanne,anneanne, arkadas yani kisacasi heryerde yaptigi bir olay. Kapiya gelip zile bastigimizda iceri girmiyor. Mesela bugün esim cocugu getirdi yanima, ben annemlerdeydim. Cocugu iceri alamiyoruz, aglamalar, kendini yerlere atmalar, beni ısırmalar, sabrimin son demlerine kadar geldi. Ve tam 45 dk sürdü iceri girmesi. Girdikten sonrada hicbisey olmamis gibi davrandi, özür dilemeden, bisey yapmadan. Iceri girmesi icinde asla israr etmedim baktim agliyor, hic o yokmus gibi davrandim. Sonra ise kendi geldi yanimiza tiyatrosundan sonra. Yani anlam veremiyorum neden bunu yapiyor? Yani eline ne geciyor? Sadece stress. Tek bana degil kendinede eziyet ediyor. Kendi kisiligi cok iyi aslinda, yani uysal, yerine göre sakin, beni dinleyen,akilli bir cocuk. Birden neden böyle oldu hiç anlam veremiyorum ve artik cok üzülüyorum.
Düsünsenize misafirlige gidiyorsunuz ama yarim saat iceri giremiyorsunuz cünkü cocugunuz kendini paraliyor iceri girmicem diye ...
Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama gercekten tavsiyelere ihtiyacim var...
Haklisiniz ama oglum aslinda gayet sosyal. Ailemiz cok büyük ve oglumun yasitlarida cok var oynadigi, arkadas oldugu. Ayrica 2 senedir oyun grubunada gidiyoruz düzenli olarak artik onuda istemiyor. Krese ocakta baslayacak insallah.kararli olun o mont ciktiysa 10 dk sonra bidaha giyilmez,patlayana kadar evde dursun.
evden cikmadan once uyarin bak evet dedin kabul ettin disari cikicaz son anda bu mont cikarsa seni hicbiryere goturmem diye..
baska bi eve girmemesi hakkinda bi yorum yapamam bicok sebebi olabilir , daha cok sosyallesmesi icin krese baslatin cok ise yariyor.
3,5yas cocugu butun gun evde durmamali anneyle
Tskler yorumunuz icin, anaokula ocakta baslayacak. Ama 2 yildiz düzenli olarak oyun grublarina, gezmelere sürekli gideriz. Bende sosyal biriyim sürekli evde bos zamanda gecirmeyiz. Ve evde oluncada mutlaka ya oynariz yada el becerileri yapariz, yani bos durmaz cocuk. Hani televizyondanmi kaynakli diye düsünüyorum ama oda olamaz cünkü karsisindada cok nadir oturup bakar. Baksada sınır koyarim, yarim saatlik olur mesela. Cözümünü bulmaya calisiyorum ama ortada biseyde yokki..bence birden böyle davranmaya başlaması hiç normal değil, anaokuluna falan gidiyor mu, bilmiyorum bence bi çocuk psiyatisine götür, o yaş grubu kendini bizim gibi ifade edemez, şımarıklık der geçersin ama arka planda çocuğu çok strese sokmuş bi olay yaşanmış olabilir, onu da söyleyemez yani söyletemezsin, bence doktorun konuşmasında fayda var
Tskler, öyle yapicam bende.Çocukla ilgili problemler genelde birbirine benzer hatta bazen bir çok çocuk aynı sorunu yaşatır.
Ama ben böyle bir şey hiç duymadım.
Bence bir uzmana danismaniz gerekir burada sizi yanlış yonlendirenlerde olabilir. Belki çocuk birvseyden etkilenmiş olabilir.
Belki de çok basit sıradan bir şeydir tabi..
Bizimkide inattir ama bu kadar asla degildi. Anaokuluna ocakta baslayacak insallah. Bende pedagoga gidicem..Kreşe gidiyor mu. Birden bunşekilde değiştiyse bi pedagogla görüşün Allah korusun meler duyuyoruz tavizler falan. İnsan benim aileme olmaz diyor ama belli olmuyor.
Benim kızım 3 yaş 4 aylık benimkinde baba geninden gelme inat huyu var. Arada o damar tutunca dediğinizi yapar. Bende "sen kapıda dur o zaman hayatım ben eve dönerken alırım seni" diye girince peşimden gelir. Ama bi anda bunşekilde huy değiştirmişe başka sebepler de atarım altında
Acaba nerden kaynakli cok düsündürüyor beni oglumun bu hali. Ha sunuda söyliyim, eve girincede gayet normal davraniyor, hicbisey yokmus gibi. Oynuyor, gülüyor,egleniyor.Benim cocuklugumu anlatmissiniz resmen, annem hep anlatir bu sekilde
İlkokula baslayinca gecer,korkmayin.
Tskler yorumunuz icin, anaokula ocakta baslayacak. Ama 2 yildiz düzenli olarak oyun grublarina, gezmelere sürekli gideriz. Bende sosyal biriyim sürekli evde bos zamanda gecirmeyiz. Ve evde oluncada mutlaka ya oynariz yada el becerileri yapariz, yani bos durmaz cocuk. Hani televizyondanmi kaynakli diye düsünüyorum ama oda olamaz cünkü karsisindada cok nadir oturup bakar. Baksada sınır koyarim, yarim saatlik olur mesela. Cözümünü bulmaya calisiyorum ama ortada biseyde yokki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?