Tecrübeli anneler bana yardım edebilir misiniz?

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.337
5.035
38
Merhaba arkadaşlar benim 14 aylık bir oğlum var. Doğduğundan beri uyku problemimiz var ilk zamanlar hastaydi ve cok gazliydi o yüzden sürekli yanımda yatirdim benimle uyumaya alıştı. Sürekli eşimle aramda yatıyor ve cok fazla memeye düşkün sabaha kadar emiyor aciktigindan değil alışkanlık haline getirmiş. Sürekli gecenin bir vakti oğlumu alıp başka odaya gidiyorum eşim uyusun işe uykusuz gitmesin diye bütün bunlar beni çok yordu gece memeyi kesmeye çalışıyorum ama olmuyor memeyi almayinca ağlıyor bir türlü susturamiyorum nerdeyse bütün apartman kapıya gelecek. Şimdi böyle bir durum yaşayan varmı gece beslenmesini nasıl kesebilirim uykusunu nasıl düzene koyabilirim ?

Canım öncelikle geçmiş olsun ben böyle bişey hiç yaşamadım ama dayımın aynı yaşda bi oğlu var yengemi mahvediyor o da sizin gibi uykuya hasret,memeyi bırakırsa her şey düzelir bi arkadaşımın kızıda böleydi memeyi kesdi düzeldi,bi süre apartmanda sende ağlamasına dayanacaksınız gündüz kesmeden başla gece için mutlaka bi uyku oyuncağı alın ona alıştırın, benim kızımın bi battaniyesi var o olmazsa uyurda biraz zor uyur allahdan penye yoksa yazları napardık bilmem, bide ben alıştırmadım kendi alışdı öle ve doğru olan buymuş çocuğun uyku oyuncağı olmalıymış Hayri Gözlükgillerden duymuştum bu tv de çıkan adam,oğlumunda kuzusu var peluş bu sene istemiyor artık büyüdü haspam,kolay gelsin en fazla 1 hafta uğraşırsınız

Benim oğlum 19 aylık ve cok uzun süredir gece uyanmasi yok. O da memeye çok düşkün gündüz sürekli memede ama gece yok bu kendiliğinden oldu. Seninki açıkiyor olabilir mi? Ben beslenmesine dikkat ederim aksamlari yemeğini yogurdunu artık ne varsa güzelce yer ve uyur. Sen aksamlari ne yediriyorsun? Bir de beraber uyuma olayı yanlış gibi.

çok yıpratıyorsa iki yaşına kadar böyle devam edemem diyorsan sütünden ayır..anne sütü olmayınca gece uyanmaz..arkadaşın dediği gibi önce gündüzleri bıraktır..her gün bir öğün vermesen daha kolay olur.konuşarak merhametle yaklaş kendini çocuğunun yerine koyup düşünürsen inan problemler daha kolay çözülür..sütten ayırmak ilk etapta imkansız gibi geliyor ama gerçekten doğru zamansa Rabbim yardım ediyor..

Merhaba arkadaşlar benim 14 aylık bir oğlum var. Doğduğundan beri uyku problemimiz var ilk zamanlar hastaydi ve cok gazliydi o yüzden sürekli yanımda yatirdim benimle uyumaya alıştı. Sürekli eşimle aramda yatıyor ve cok fazla memeye düşkün sabaha kadar emiyor aciktigindan değil alışkanlık haline getirmiş. Sürekli gecenin bir vakti oğlumu alıp başka odaya gidiyorum eşim uyusun işe uykusuz gitmesin diye bütün bunlar beni çok yordu gece memeyi kesmeye çalışıyorum ama olmuyor memeyi almayinca ağlıyor bir türlü susturamiyorum nerdeyse bütün apartman kapıya gelecek. Şimdi böyle bir durum yaşayan varmı gece beslenmesini nasıl kesebilirim uykusunu nasıl düzene koyabilirim ?

benım cadıda 19 aylık.emer uyur bazen çıldırtır benı saatte bır uyanır..ben yanına yaıtp emzırıyorum oyle uyuyor....hıçte baska odaya gıdemem....ben anaysam oda baba sonuçta....bazen kalkar oda sallar ayagında.....
bızıde uykumuz hıç guzel olmadı 2-3 saat kesıntısız uyusa oh dıyorum.....

sizin yaşadığınızın aynısını yaşadım.Memede uyurdu, nerede hayatını orada yaşamak isterdi.Benimle yatardı vermesem bağıra bağıra ağlardı.Sabah işe bırakıp gidiyorum.yemeğini yiyip oyu oynuyor aramıyor bile.
şimdi ayırdım her yanıma geldiğinde başka şeyle oyaladım yaklaşık 2 hafta zorluk çektim şimdi yavaş yavaş alıştı.
Alabilirsen birinden gece için destek al.Gece çok ısrar ettiğinde eşin bakmalı seni gördükçe ağlar sende dayanamaz verirsin.

Ben de beraber yatıyorum kızımla, suanda cok mutluyum ama burda yazılanları okuyunca tırsmaya başladım :KK70:

Ben de beraber yatıyorum kızımla, suanda cok mutluyum ama burda yazılanları okuyunca tırsmaya başladım :KK70:
Seninki küçük şimdiden önlem al

Ayrı yatağı olsun oda aynı olsa bile

Gün boyu uzağın bari gece koynumda olsun diyoruz ama sıkıntı yaşanıyor

Ben bir dönem oğlumun odasındaki bazada yattım sonra odama taşındım onun odasına alışma sıkıntısı olmadı

Büyüdü artık rahatça odasında kalıyor

Seninki küçük şimdiden önlem al

Ayrı yatağı olsun oda aynı olsa bile

Gün boyu uzağın bari gece koynumda olsun diyoruz ama sıkıntı yaşanıyor

Ben bir dönem oğlumun odasındaki bazada yattım sonra odama taşındım onun odasına alışma sıkıntısı olmadı

Büyüdü artık rahatça odasında kalıyor
Hic ayrılmak da istemiyorum aslında :KK70: kocamı baska odaya göndermek daha mantıklı :KK70:

Canım öncelikle geçmiş olsun ben böyle bişey hiç yaşamadım ama dayımın aynı yaşda bi oğlu var yengemi mahvediyor o da sizin gibi uykuya hasret,memeyi bırakırsa her şey düzelir bi arkadaşımın kızıda böleydi memeyi kesdi düzeldi,bi süre apartmanda sende ağlamasına dayanacaksınız gündüz kesmeden başla gece için mutlaka bi uyku oyuncağı alın ona alıştırın, benim kızımın bi battaniyesi var o olmazsa uyurda biraz zor uyur allahdan penye yoksa yazları napardık bilmem, bide ben alıştırmadım kendi alışdı öle ve doğru olan buymuş çocuğun uyku oyuncağı olmalıymış Hayri Gözlükgillerden duymuştum bu tv de çıkan adam,oğlumunda kuzusu var peluş bu sene istemiyor artık büyüdü haspam,kolay gelsin en fazla 1 hafta uğraşırsınız
Yani memeden tamamen kesmem mi gerekiyor yani ben iki yaşına kadar emzirmek istiyorum

Benim oğlum 19 aylık ve cok uzun süredir gece uyanmasi yok. O da memeye çok düşkün gündüz sürekli memede ama gece yok bu kendiliğinden oldu. Seninki açıkiyor olabilir mi? Ben beslenmesine dikkat ederim aksamlari yemeğini yogurdunu artık ne varsa güzelce yer ve uyur. Sen aksamlari ne yediriyorsun? Bir de beraber uyuma olayı yanlış gibi.
Evet beraber uyuma olayı çok yanlış ama dedigim gibi yeni doğduğunda hastaydi mecburen yanımda yatiriyordum o yüzden alıştı gece yatmadan bende karnını iyice doyuruyorum aç değil eminim sadece alışkanlık haline getirmiş memeyi

Yani memeden tamamen kesmem mi gerekiyor yani ben iki yaşına kadar emzirmek istiyorum

tamamen kesmeyin.
gece su verin meme istediğinde.
çünkü alışkanlıktan istiyor geceleri artık.
o yaşta gece beslenmesi gereksiz.
gündüz emzirmeye devam edin ama gece olunca "memede süt kalmamış karanlık olunca bitiyor" diye diye alıştırabilirsiniz.
sütünüz varsa da emzirmeye devam edin tabii ki gündüz Hoppa

Evet beraber uyuma olayı çok yanlış ama dedigim gibi yeni doğduğunda hastaydi mecburen yanımda yatiriyordum o yüzden alıştı gece yatmadan bende karnını iyice doyuruyorum aç değil eminim sadece alışkanlık haline getirmiş memeyi
emzik hiç verdiniz mi?
birçok insan karşı ama emzik faydalı olur
gerçi bu yaştan sonra da gerek yok ama..

tamamen kesmeyin.
gece su verin meme istediğinde.
çünkü alışkanlıktan istiyor geceleri artık.
o yaşta gece beslenmesi gereksiz.
gündüz emzirmeye devam edin ama gece olunca "memede süt kalmamış karanlık olunca bitiyor" diye diye alıştırabilirsiniz.
sütünüz varsa da emzirmeye devam edin tabii ki gündüz Hoppa
Doktoruna sormuştum nasıl kesebilirim diye o bile senin çocuk çok memeye düşkün kolay kolay bırakmaz demişti bende napıyım böyle kabullendim dedim ama olmuyor çok yoruluyorum sutumde çok o yuzdende kesmek istemiyorum dediklerinizi denicem

canım benim
Allah biz annelere büyük bir iç güdü vermiş. o nedir? annelik üç güdüsü.
bebeğin ağlamasına dayanamamak, onu sevmek, onu korumak, onun iyi olmasını istemek bizim fıtratımızda var.

doğada da bu böyle. tüm hayvanlar bebeklerini kendince koruyorlar seviyorlar besliyorlar.

bak canım o daha senin söylediğini tam olarak anlamaz. güvene ve sevgiye, anne sütü kadar ihtiyacı var.

senle yatmak istiyorsa böyle keyif alıyorsa neden zorluyorsun.
sen annene sarılmak istediğinde yok hayır gitbaşka tarafa dese kırılmaz mısın?
o yavrucağın hayatla bağı sadece sensin.

senle uyumak istiyorsa uyusun. emmek istiyorsa emsin.

hayatta nelere katlanıyoruz, neler zorluyor bizi hepsine sabrediyoruz

minicik yavrumuza mı fedakar olmıycaz?

canım benim
Allah biz annelere büyük bir iç güdü vermiş. o nedir? annelik üç güdüsü.
bebeğin ağlamasına dayanamamak, onu sevmek, onu korumak, onun iyi olmasını istemek bizim fıtratımızda var.

doğada da bu böyle. tüm hayvanlar bebeklerini kendince koruyorlar seviyorlar besliyorlar.

bak canım o daha senin söylediğini tam olarak anlamaz. güvene ve sevgiye, anne sütü kadar ihtiyacı var.

senle yatmak istiyorsa böyle keyif alıyorsa neden zorluyorsun.
sen annene sarılmak istediğinde yok hayır gitbaşka tarafa dese kırılmaz mısın?
o yavrucağın hayatla bağı sadece sensin.

senle uyumak istiyorsa uyusun. emmek istiyorsa emsin.

hayatta nelere katlanıyoruz, neler zorluyor bizi hepsine sabrediyoruz

minicik yavrumuza mı fedakar olmıycaz?
Yani bende sizin gibi düşündüğüm için hep beraber yattik ama bu son zamanlarda durum çok değişti hani uyku arasında bile meme ağzında olsun istiyor meme ağzından çıksa uyanıyor goguslerim hep yara içinde hani artık benim için önceden zevk olan şey suan işkence oluyor bana

Doktoruna sormuştum nasıl kesebilirim diye o bile senin çocuk çok memeye düşkün kolay kolay bırakmaz demişti bende napıyım böyle kabullendim dedim ama olmuyor çok yoruluyorum sutumde çok o yuzdende kesmek istemiyorum dediklerinizi denicem

benimki de öyleydi ordan biliyorum, emzik niyetine kullandı beni senelerce :KK48:
sütten kesme aşamasında epey deneyimim var :)

X