- Konu Sahibi olaylarolaylar
-
Hımm bende öyle hevesle aldım bir şeyler ama asıl yenidoğan kıyafetleri almadım, hediye falanda gelir diye 7. ayımı bekliyorum
şimdiden 3 5 hediye geldi bana ama ufak tefek şeyler çorap falan:) İlk doğduğunda çok hızlı büyüyeceği için 0-3 ayın hepsini beyaz almayı düşünüyorum kolayca hepsi birlikte yıkansın diye...
Şimdilik bu kadar bakalım hayırlısı artık özellikle ekimde alışveriş yapacağım.
gobeklim sen alış verişi bitirmişsin neredeyse :) ilk aldığım şey bebek arabası oldu ; travel sistem bir bebek arabası aldım uzun araştırmalarım sonucu gezip görüp incelemelerim sonucu Jane Trider a karar verip aldım . portbebesi hem portbebe hem ana kucağı oluyor ve araba koltuğu olarakta kullanılabiliyor . amortisörlü , elden fren sistemli oldukça güvenlikli bir araba
Eki Görüntüle 502342
kıyafet olarak mothercare ın kolsuz alttan çıt çıtlı 7'li paketlerinden ; bir tane 0-3 ay , iki tane 3-6 ay , patikli tulum 3'lü paketlerinden ; iki tane 0-3 ay , iki tane 3-6 ay , iki tane 6-9 ay aldım. iki tane 0-3 ay , iki tane 3-6 ay alt penye , dört tane 3-6 ay üst penye , iki tane polar battaniye ve 3-6 ay astronot bunların hepsi mothercaredan aldım.
beşik olarakta en başta sallanan 0-6 ay kullanabileceği şu modeli düşünüyordum
Eki Görüntüle 502359
sonra derinliği pek yok hareketlenmeye başladığında aslında 6 ay kullanılamayacak vs düşüncelerden sonra vazgeçip yine mothercaredan
Eki Görüntüle 502360
bu modeli aldım.almaktan vazgeçtiğim beşik fiyatına kalite olarak ikiside ahşap cilasız. odadan odaya taşımaya çok elverişli , hantal bir modeli yok . evi müsait olmayıpta ilk etapta çocuk odası yapmayıp yatak odasına bebeğinin karyolasını koymayı düşünenler için ideal bir model.karyola sallanmalı mı sallanmamalı mı diye çok düşündüm sonunda sallamaya alıştırmasam iyi olur diye farazi düşüncelerle aldım kullanışlılığını iki ay sonra denediğimde ilerleyen zamanlarda yazarım :)
Günaydın kızlar, çok güzel bir konu olmuş. Tüm yazıları tek tek okudum. Ben de nasipse kış annesi olacam ve gelen ufak tefek hediyeler dışında alışverişe başlamadım henüz. Kıyafet olarak hallederim bişekilde ama yatak, bebek arabası ve ana kucağı konusunda hiç bir fikrim yok. Ben ilk aylar için ve hastane çıkışı için anakucağı alırım diyodum hep. Ama bikaç kişi kış bebekleri olacağı port bebe önermiş, anakucağı mı port bebe mi alayım kafama takıldı.
Yatak olarak da hep mobilya alırım diyodum ama bebek hareketlenince düştüğünü duyuyorum çevremde ve park yatak öneriliyor,dolapla uyumlu bulamam diye benm aklım hala mobilyada.Son olarak bebek arabasını kışın kullanamam diye haziran gibi alayım diyorum.
Tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorumEn önemli 2 sorum;doğum itibaren 3-4yaşına kadar yatırabileceğim yatak olarak öneriniz var mı ve kış bebeği için port bebe mi,anakucağımı
Ceyz bu arada aynen bende bebek arabasını şimdi almıcam 5-6 aylıkken alacağım...
ve bebek yatağı diyorsun ya ben direk bebek odası alacağım ama bebek yataklı değil direk korkuluksuz yataklı ama bebek odası birde parkyatak alacağım
zaten ilk 6-8 ay yatak odasında uyuyacak geceleri parkyatakta sonra park yatağı kendi odasına alacağım ve aynen orada devam edecek yatmaya park yataklarda 3 kat oluyor
büyüdükçe hareketlendikçe bir alt kata indireceğim:) böyleleikle düşme tehlikesi olmayacak zaten 1,5 yaşından sonra fln da kendi yatağına geçerr yere minder falan koyarım
diye düşünüyorum işte tehlike olmasın diye, etrafımdaki anneler bebek odasına bebek yataklı almanın çok işe yaramadığını söylüyorlar:) bakalım hayırlısı artık zaten ne alırsan 2 ay içinde alacağım önümüz kış kasıma kadar alışverişleri bitireceğim ben aldıkçada yazacağım...
Günaydın kızlar, çok güzel bir konu olmuş. Tüm yazıları tek tek okudum. Ben de nasipse kış annesi olacam ve gelen ufak tefek hediyeler dışında alışverişe başlamadım henüz. Kıyafet olarak hallederim bişekilde ama yatak, bebek arabası ve ana kucağı konusunda hiç bir fikrim yok. Ben ilk aylar için ve hastane çıkışı için anakucağı alırım diyodum hep. Ama bikaç kişi kış bebekleri olacağı port bebe önermiş, anakucağı mı port bebe mi alayım kafama takıldı.
Yatak olarak da hep mobilya alırım diyodum ama bebek hareketlenince düştüğünü duyuyorum çevremde ve park yatak öneriliyor,dolapla uyumlu bulamam diye benm aklım hala mobilyada.Son olarak bebek arabasını kışın kullanamam diye haziran gibi alayım diyorum.
Tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorumEn önemli 2 sorum;doğum itibaren 3-4yaşına kadar yatırabileceğim yatak olarak öneriniz var mı ve kış bebeği için port bebe mi,anakucağımı
Merhaba Ceyz,inan tam aklımdakileri sormuşsun,
Senle aynıyız sanırım,ben de 18. haftamdayım ve kış gelmeden ben de bu aylarda alışverişimi tamamlamak istiyorum,
Ben oto koltuğu olabilen ana kucağı almak istiyorum,zaten kış pek dışarı çıkmayız ondan port bebeye gerek yok diye düşünüyorum,
Bebek arabası da alayım diyodum ama ablamın da çocukları var,bir yaşına kadar hiç gerek yok dedi,sonra da sürekli arabada
gezdirince çocuk alışıyo yürümeye üşeniyo dedi,normal baston dedikleri hafif arabalardan alsanız yeter dedi valla,
Bir de ev tipi sallanan ana kucağı alsak mı diyorum,çok iyi oluyo diyo herkes,bazı bebekler beşiğe yatmak istemiyomuş,onda
kararsızım açıkcası...:44:
Bu arada topik çok iyi olmuş teşekkürler herkese...
bence hiç gerek yok amwayeHazine değerinde bilgiler vermişsin çok sağol canım ya, ben eylül ve ekmde alışverişlerimi bitirmey, düşünüyorum
çok iyi oldu bu bilgiler ben bebek deterjanıyla ilgili amway diye bir ürün var onu söylediler ama çok pahalı 2,5 kgı 77 tl
Dalini öneriyorsun demek ben öncelikle onu deneyeyim diğeri çook pahalı ya, birşey soracağım bebek bezi ilk 3 ay ortalama kaç tane gidiyor ben stok yapmayı düşünüyorum hatta şimdiden 3-6 kg yenidoğan aldım primanın, belki biraz daha alırım...
4-5 ay kullanmayacak bile olsan 5 aylık bebek için baston puset bence hiç uygun değilBenim bebeğim Allah nasip ederse ocakta doğacak oyüzden ilk 4-5 ay bebek arabasını kullanmayacağım, çok donanımlı bir bebek arabası almasammı diyorum
mesela baston dedikleri modelimi alsam diyorum daha kullanışlı diyorlar hafif kolay kapanıyor, yani 6. ayından itibaren kullanacağım için daha az fonksyonlu birşey alabilirim diye düşünüyorm
siz ne diyorsunuz arkadaşlar??
benim emzirme yastığım varBirşey daha soracağım kızlar bebek emzirme yastığı hediye geldi bana mothercare den değiştirme kartlı, pek işime yarayacağını düşünmüyorum başka bir şeylerle değiştirmeyi düşündüm siz emzirme yastığını gerekli buluyormusunuz?
portbebe ilk 1,5 ay için falan kullanışlı olabilirGünaydın kızlar, çok güzel bir konu olmuş. Tüm yazıları tek tek okudum. Ben de nasipse kış annesi olacam ve gelen ufak tefek hediyeler dışında alışverişe başlamadım henüz. Kıyafet olarak hallederim bişekilde ama yatak, bebek arabası ve ana kucağı konusunda hiç bir fikrim yok. Ben ilk aylar için ve hastane çıkışı için anakucağı alırım diyodum hep. Ama bikaç kişi kış bebekleri olacağı port bebe önermiş, anakucağı mı port bebe mi alayım kafama takıldı.
Daha çok sorularım var da hepsini birden yazmayayım dedim:) Genelde aynı noktalarda takılıyoruz ya, benm ilk bebeğim ve çook deneyimsizim. Ev tipi ana kucağı kesinlikle alacam ben,işe başladığımda anneme kolaylık olsun diye,her odaya mutfağa bile yanında götürür:) Ama diğer eksiklerimi alınca alırım sanırım ya da belki hediye alan çıkar akrabalardan:)
sorun aklınıza ne takılıyorsa
oğlum kucağımda oynuyorken cevaplayayım fırsattan istifade
ve kesinlikle ev tipi anakucağı alın
onda 10 dakika bile oyalansa o 10 dakika hayat kurtarıcı olacak
sorun aklınıza ne takılıyorsa
oğlum kucağımda oynuyorken cevaplayayım fırsattan istifade
ve kesinlikle ev tipi anakucağı alın
onda 10 dakika bile oyalansa o 10 dakika hayat kurtarıcı olacak
:):) İnşallah biz de o günleri görürüz,bebişimi kucağıma almak istiyorum şimdiden.
Mobilyalara bayıldım benim tam da sölemek istediğim şey oydu:) İlk aylar korkuluk olsun biraz büyüyünce de karyola gibi olsun istiyodum dolabı da çok güzel. Mağaza adı yazma şansı varmıdır, süper olur eşimle de bakardık.
O zaman bikaç şey sorayım bunaltmazsam tabi:)
Arzumun kulaktan ateş ölçerini alayım diyorum diğer aylarda, marka olarak nasıl sizce, kulaktan ölçenleri tavsiye ediyomusunuz.Braun biraz pahalı geldi arzum daha uygun.
Diğer sorum da göğüs pompası almak gerekli mi, işe başlarken almak geç mi olur.
teşekkürler kızlar tavsiyeleriniz için,
dün kızıma minnak minnak 5-6 tane çorap aldım,kış bebeği olcak malum patileri üşümesi diebi de banyo havlusu aldım..
bebek arabasını kayınvalidem,yatağını da annemler alcaksanırım 2 haftaya kadar halletmiş oluruz onları da, artık geriye de bebeğimin odasının dekarasyonu kalıyo,artık kokoş odası hazırlama girişimlerim başlar
bebek arabasını mamas papas dan beğendim,puseti ile beraber,katlanışı ve kullanımı da oldukça çok pratik göründü bana,umarım memnun kalırım
Kolay gelsin kızlar tatlı telaşlar içindesiniz. İlk dönemlerin eksiği kalmamasına özen gösterin özellikle çünkü malum çıkamıyorsunuz dışarıya.
Ben 1 aylık taze anneyim ama yine de yazayım dedim size.
Hastane çıkışı 2 takım almıştım ve bir kaç tane de 0-3 ay takımlar ve bu kadarı yeterli oluyor.
Çıt çıtlı bady 7-8 adet almanız yeterli olur.
Penye battniye 2-3 tane bulundurmanız iyi olur çok kullanılıyor.
Park yatak olarak Massimo Ricco nun yatağını aldım ve inanın çok memnunum ve çok avantajlı aynı zamanda uygun ve aylarca araştırıp aldım
Mobilya yatağını Çilek mobilyadan aldım yeni çıkan bir yatağı var parmaklıklarını bebeğin indirmesini engelleyen kilit sistemli. O da çok güzel bir ürün.
Eki Görüntüle 503810
Pusetini Chicco nun Lite Way modelini aldım gün içinde yanımda taşıyorum evin içindeonda çok rahat uyuyor zilli
Eki Görüntüle 503814
Bebek bakım malzemelerinin hepsini de chiccodan aldım... (Biberon emzik termometre vs)
Kıyafet ve ıvır zıvır bir sürü alış verişini de butikbebe.com adresinden aldım.
Bulunduğu ilden dolayı alış veriş şansı düşük olanlar rahatlıkla tercih edebilir o siteyi.
Sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Hepinize kolay gelsin keyifli alış verişler...
Canım bende çorap almıştım birde kuzenim almış pembiş ve beyaz 5er tane artık daha almam 3 4 aylık olana kadar, bu ayın sonunda park yatağını ve zıbın tulum vs. alacağım inşallah
Ne kadar kullanışlı bilmiyorum ama alt değiştirmek için çok sevimli şeyler var böyle önü yumusacık arkası muşamba çok tatalı bir şey ondan aldık bir tane de
Bilgilerin için çok sağol canım ben massimo riccoya baktım şimdi gayet güzel ama fiyatları göremedim sen nekadara almıştın rica etsem paylaşırmısın canım ya ben yakın zaman da alacağımda inşallah.
Canım bende çorap almıştım birde kuzenim almış pembiş ve beyaz 5er tane artık daha almam 3 4 aylık olana kadar, bu ayın sonunda park yatağını ve zıbın tulum vs. alacağım inşallah
Ne kadar kullanışlı bilmiyorum ama alt değiştirmek için çok sevimli şeyler var böyle önü yumusacık arkası muşamba çok tatalı bir şey ondan aldık bir tane de
evet cnm o dediğin alt değiştirme battaniyelerinden ben de 2 tane aldım,çok şeker oluolar, biri evde olur dedim diğerini de çantasına koyup yanında taşırım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?