- Konu Sahibi olaylarolaylar
-
Günaydın kızlar, çok güzel bir konu olmuş. Tüm yazıları tek tek okudum. Ben de nasipse kış annesi olacam ve gelen ufak tefek hediyeler dışında alışverişe başlamadım henüz. Kıyafet olarak hallederim bişekilde ama yatak, bebek arabası ve ana kucağı konusunda hiç bir fikrim yok. Ben ilk aylar için ve hastane çıkışı için anakucağı alırım diyodum hep. Ama bikaç kişi kış bebekleri olacağı port bebe önermiş, anakucağı mı port bebe mi alayım kafama takıldı.
Yatak olarak da hep mobilya alırım diyodum ama bebek hareketlenince düştüğünü duyuyorum çevremde ve park yatak öneriliyor,dolapla uyumlu bulamam diye benm aklım hala mobilyada.Son olarak bebek arabasını kışın kullanamam diye haziran gibi alayım diyorum.
Tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorumEn önemli 2 sorum;doğum itibaren 3-4yaşına kadar yatırabileceğim yatak olarak öneriniz var mı ve kış bebeği için port bebe mi,anakucağımı
Birşey daha soracağım kızlar bebek emzirme yastığı hediye geldi bana mothercare den değiştirme kartlı, pek işime yarayacağını düşünmüyorum başka bir şeylerle değiştirmeyi düşündüm siz emzirme yastığını gerekli buluyormusunuz?
dr browns ve avent güzelbiberon konusunda önerileriniz neler
her çocuk sever mi bilmem de benim oğlum çok sevdiğinden ne kadar olsa veririmselam herkese.
çok güzel bir konu olmuş.
sıkı takipçinizim.
ben de bu aralar ana kucağı konusunda kararsızım.
arabamız yoktu ama eşim almaya karar verdi o yüzden oto koltuğu olabilen ana kucağını alacağız. ben de tinny love 3 uykucu ana kucağına bakıyordum ama bir arkadaş çok pahalı almayın demiş. ne yapmalıyım sizce ?
biberon konusunda önerileriniz neler
selam herkese.
çok güzel bir konu olmuş.
sıkı takipçinizim.
ben de bu aralar ana kucağı konusunda kararsızım.
arabamız yoktu ama eşim almaya karar verdi o yüzden oto koltuğu olabilen ana kucağını alacağız. ben de tinny love 3 uykucu ana kucağına bakıyordum ama bir arkadaş çok pahalı almayın demiş. ne yapmalıyım sizce ?
ya kızlar ben hastane çıkışını oğluşumun öle çok mavili bişey olsun istemiyorum.krem beyaz gibi olsun istiyorum şapkası şöyle tavşan kulaklı değişik bişey arıyorum ama pek bulamadım.organik setlerden olsun dedim ay onlarda çok krem kirlenmiş gibiler sankibi tomuycuk marka beyaz önünde mavili tavşanlı beyaz bi organik ürün var onu beğendim.bide aziz bebe markalı köpekli bi takım var onu beğendim.kararsız kaldım.değişik güzel ürünleri olan markalar varsa bildiğiniz yada alan varsa resmini paylaşsın fikir olsun hepimize.valla bebetto,bebitof,idil baby,misket bebe ...vs..daha bisürü markaya baktım ilgimi çeken olmadı pek.kızlar için çok güzel şeyler var ama oğluşlarımıza pek cicili bicili yok yahuu..
buarada ben içinde şampuanı kremi sabunu ıslak mendili olan çantalı chicco anne çanta setini almaya karar verdim .niveanınkini beğenmedim.normal tek anne çantalarıda maşallah 100 tl küsürlü..chicco anne çanta seti dükkanlarda 65 tl.internette 50-55 tl arası fikir olsun
sebamed mi dalin mi sorunun cvbı kesinlikle sebamed (hatta biraz daha fazla para verip mustela al derim ama sen bilirsin)- bir de sebamed ürünleri eczanemizde diye bir sitede %40 indirimde haberin olsunHanımlar ben bu ay sonunda eminönünde bir han varmış oraya gideceğim her çeşit ve marka bebek ürünü varmış çok katlıymış kocaman bir yermiş kısacası, parkyatağa orada bakacağım onun dısında bebek deterjanı banyo ürünleri ve bakım ürünlerini toptan alacağım oradan
Şimdi sizce sebamed mi dalin mi, deterjan olarak hacı şakir granürmü yoksa dalin sıvı deterjan mı?
siz neleri tavsiye ediyorsunuz mesela ben ayaklı küvetlere bakmıştım 250 civarı, eğer bir fark yok diyosanız ben 100 tl civarıı olan ayaksızlardan alacağım, yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİKızlar ben netten bebek bakım ürünlerini yazayım dedim bunlar üzerindende gideriz hangileri gereksiz eleriz ve hangi ürüne hangi marka fikirlerimizi yazarız:) şimdiden herkese teşekkürler
benimki de organik önünde ayıcık olan bir modeldiya kızlar ben hastane çıkışını oğluşumun öle çok mavili bişey olsun istemiyorum.krem beyaz gibi olsun istiyorum şapkası şöyle tavşan kulaklı değişik bişey arıyorum ama pek bulamadım.organik setlerden olsun dedim ay onlarda çok krem kirlenmiş gibiler sankibi tomuycuk marka beyaz önünde mavili tavşanlı beyaz bi organik ürün var onu beğendim.bide aziz bebe markalı köpekli bi takım var onu beğendim.kararsız kaldım.değişik güzel ürünleri olan markalar varsa bildiğiniz yada alan varsa resmini paylaşsın fikir olsun hepimize.valla bebetto,bebitof,idil baby,misket bebe ...vs..daha bisürü markaya baktım ilgimi çeken olmadı pek.kızlar için çok güzel şeyler var ama oğluşlarımıza pek cicili bicili yok yahuu..
buarada ben içinde şampuanı kremi sabunu ıslak mendili olan çantalı chicco anne çanta setini almaya karar verdim .niveanınkini beğenmedim.normal tek anne çantalarıda maşallah 100 tl küsürlü..chicco anne çanta seti dükkanlarda 65 tl.internette 50-55 tl arası fikir olsun
banyo köpüğü neden gereksiz geldi ki duş jeli niyetine kullanılıyorCanım benim ki kız:) ama cinsiyeti belli değilken bende aziz bebeye bakmıştım köpekli tulumları fin vardı hatta aldım hakkaten sevimli:) sanırım hastane çıkısıda yakındır benim aldığıma...
Bende sebamedin setini alsammı diye düşündüm ama mesela içinde bebek duş köpüğü fln var gereksiz geldi oyüzden set almam diye düşündüm bir de bak benim tanıdığım dr.lar kendi bebeklerinede sebamed ürün kullanıyorlar mesela çok yakın arkadaşımın teyzesi dr. ve o hep sebamed kullanmış bebeklerinde... dr. biri kullanıyorsa en iyi odur diye düşündüm hep tabii yine sen bilirsin canım:)
Hanımlar ben bu ay sonunda eminönünde bir han varmış oraya gideceğim her çeşit ve marka bebek ürünü varmış çok katlıymış kocaman bir yermiş kısacası, parkyatağa orada bakacağım onun dısında bebek deterjanı banyo ürünleri ve bakım ürünlerini toptan alacağım oradan
Şimdi sizce sebamed mi dalin mi, deterjan olarak hacı şakir granürmü yoksa dalin sıvı deterjan mı?
siz neleri tavsiye ediyorsunuz mesela ben ayaklı küvetlere bakmıştım 250 civarı, eğer bir fark yok diyosanız ben 100 tl civarıı olan ayaksızlardan alacağım, yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
sebamed mi dalin mi sorunun cvbı kesinlikle sebamed (hatta biraz daha fazla para verip mustela al derim ama sen bilirsin)- bir de sebamed ürünleri eczanemizde diye bir sitede %40 indirimde haberin olsun
hacı şakir granül de var bende dalin sıvı da
aslında ikisi de güzel ama yine de dalin sıvının kullanımını daha rahat buldum kokusu da daha güzel
bana kalsa ayaklı küvete hiç gerek yok
ayaksız 100tl dediğin küvet nasıl bişey bilmiyorum ama çok pahalı bence
klasik bir küvet alsana sen
mesela şu işini fazlasıyla görür 24 tlye
Eki Görüntüle 506073
içine de şu minderden
Eki Görüntüle 506074
oldu bitti işte
markaları da Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Filesi & Minderi ve Sevi Bebe Giderli Banyo Küveti
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Alt değiştirme ve bakım yatağı - ikeadan aldım ben bunu şundan 15 tl,2li de kılıfı var o da 15 tl, pahalı bişeye gerek yok
Eki Görüntüle 506075
Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun- prima premium care kullandım ben ama prima yeni bebek de kullanabilirsiniz, sıvı kaka emiyor premium care ama zaten kaka yapar yapmaz değiştiriyorsunuz, yeni bebek çok ekonomik premium careye göre
Islak mendil - uni baby yenidoğan veya huggies yenidoğan
Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler.- benimki mustela ama sanırım hepsi aynı işi görüyor, desitin de kullanıyorum o da çok güzel
Vücut termometresi - kulaktan veya burundan ateşölçer olsun, benimki arzum bebbe
Eki Görüntüle 506088
Burun aspiratörü; Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler. - orti bebe en iyisi, klasik aspiratörler mukozaya zarar veriyor, yanında da serum fizyolojik almalısınız
Eki Görüntüle 506098 Eki Görüntüle 506100
Temizleme pamuğu - nereyi temizlicez
Kulak çubuğu - almıştım ama çok gereksiz
Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır. - gerek yok ilk baştan, vücut tipine göre gerekirse sonradan alınır, 3 aylık oğlum hiç kullanmadım ama kullanacak olsam mustela alırım
Fırça tarak seti - aldım bunu da ama çok gereksiz, zaten 3 tel saçları var o da dökülüyoronun yerine konak tarağı alın
Eki Görüntüle 506101
Tırnak makasları - makas gibi olanını kullanamam ben benimki klasik tırnak makasından
Göbek bağı bandı - hiç gerek yok, hastane bile bandaj yapmıyor, hiç de bakım falan uygulanmıyor kendiliğinden düşüyor
İlaç kaşığı; Bebeğe ağzına uygun büyüklükte olmalıdır. - bebedorun slikonlarından var ben ondan kullanıyorum
Eki Görüntüle 506108
Temizleme havluları - neyi temizliyoz
Bebeğin banyosu için gerekenler Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun -mustela, sebamed vs bütçenize göre, benimki mustela saç ve vücut şampuanı
Sabun; Gözleri yakmayan - ben kullanmıyorum, zaten saç ve vücut şampuanı alınıyor baştan
Küvet ve filesi - öncei msjımda yazdım
Küvet için ayak - ben almadım ihtiyacını da görmedim zaten 2 dk sürüyor banyosu
Bebek banyo süngeri - gereksiz, ben ağız mendillerinden birini kullanıyorum daha yumuşak oluyor
Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için - gereksiz, zaten benim ateşölçer su sıcaklığını ölçüyor, bir kere ölçtüm sonra el yordamıyla bakıyorum
Yüzebilir oyuncak - gereksiz, onlar ilgisini en az 6 aylıkken çeker heralde, ayrıca 2 dk yıkayıp çıkarıyorsunuz yaz bebeği bile olsa, oyuncakla oynıcak zaman yok
Bornoz veya başlıklı havlu- bornoz 1 yaşından sonra gerekli, ilk başta 2 tane kapşonlu havlu iş görür
Alt değiştirme banyo aparatı - bu da neyin nesi
Kirli çamaşır torbası -ben ikeadan şundan aldım hem oyuncaklarını koymak için hem de kirli çamaşırlar için 2 tane aldım
Eki Görüntüle 506110
benimki de organik önünde ayıcık olan bir modeldi
ama markasını unuttum
bakım çantası olarak da chicconun o çantası bence küçük yetmez diye düşünüyorum (şahsen bana yetmez)
unnado trendyol gibi sitelerde indirime giren çantalar var onlardan bakabilirsin
banyo köpüğü neden gereksiz geldi ki duş jeli niyetine kullanılıyor
sabun mantıklı gelmiyor nedense bana köpük daha kolay geliyama set olarak almaya da gerek yok
100 tl ye bahsettiğin set galiba mothercare da var havlusu sabunluğu diye düşündüğüm içinde bir kaç parça aksesuarı olan setlerden sanırım , "utopya06" gibi bende 25-30 tl civarında gördüm ayaksız banyo küvetlerini genelde
ayaklı küvetlerde pek sağlam gibi gelmedi bana su içinde dalgalanma yapsa devrilecek gibi his uyandıran çok ince metal gibi gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?