Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler, biz ilk defa anne olacaklara tavsiyeleriniz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Canim, yatak konusu sana kalmis ben park yatak almistim, memnunum.. 3-4 yasinda minik bir karyola alicam odasina...
Ana kucagi mi portbebe mi diye sormussun, bence arabaniz varsa oto koltugu olabilen bir ana kucagi ilk 8 ay isini gorur.. Ama arabaniz yoksa, mesela doktora dolmusla gitcekseniz, ana kucagi cok agir oluyo, ilk aylar icin portbebe tasima kolayligi sagliyo.. Yani kendine uygun olani secmelisin.. Kolay gelsin

Ben emzirme yastigini basta almamistim gereksiz diye... Sonra ilk bir hafta emzirirken, annemlere kolumun su yanina yastik koyun, belimin bu yanina yastik koyun diye diye, belim agriyodu emzirirken, sonra gittik yastik aldik, meger ne rahat biseymis, kizim 9 aylik olcak, hala kullaniyorum, hem de dedikleri gibi simit seklinde oldugundan, kizimi ortasina oturtuyorum, devrilmiyor

Ev tipi ana kucagi bana da evde bebekle yalniz kaldigimda cok gerekti, mecbur almistim 3 aylik falandi baya kullandik ama artik yatmiyor onda, cok pahali bisey almayin bence...

Gogus pompasi konusunda utopya06'ya katiliyorum benimki de ayni pompa, memnunum (sadece biraz gurultulu).. İse baslamadanda kullanilyor. Mesela sut basta cok olur da bebek emmezse sagip depolayabiliyorsunuz.. İyi oluyor..

selam herkese.
çok güzel bir konu olmuş.
sıkı takipçinizim.
ben de bu aralar ana kucağı konusunda kararsızım.
arabamız yoktu ama eşim almaya karar verdi o yüzden oto koltuğu olabilen ana kucağını alacağız. ben de tinny love 3 uykucu ana kucağına bakıyordum ama bir arkadaş çok pahalı almayın demiş. ne yapmalıyım sizce ?

biberon konusunda önerileriniz neler
dr browns ve avent güzel
dr brownsu dar ağızlı alın avent de geniş ağız hangsini severse onu kullanırsın
bende o ikisi+medela+nuby+bebedor var

her çocuk sever mi bilmem de benim oğlum çok sevdiğinden ne kadar olsa veririm
o bahsettiğin de çok güzel bence alabilirsin

Canim, benim oto koltugu olabilen maxi cosi ana kucagi vardi ama sallamak ya da odadan odaya tasimak icin pratik degildi, cunku agirdi... ( ayni zamanda bebek arabasina takilyor) o sebeple ev icin uygun fiyatli bir ev tipi ana kucagi almistim, iyi oldu cok sevdi her odaya tasidim... Ama cok guzel ev tipi anakucaklari da var piyasada cok fonksiyonlu, mesela mama sandalyesi oluyor, otomatik sallaniyor falan... Artik tercih anneye kaliyor

Son düzenleme:
Hanımlar ben bu ay sonunda eminönünde bir han varmış oraya gideceğim her çeşit ve marka bebek ürünü varmış çok katlıymış kocaman bir yermiş kısacası, parkyatağa orada bakacağım onun dısında bebek deterjanı banyo ürünleri ve bakım ürünlerini toptan alacağım oradan

Şimdi sizce sebamed mi dalin mi, deterjan olarak hacı şakir granürmü yoksa dalin sıvı deterjan mı?
siz neleri tavsiye ediyorsunuz mesela ben ayaklı küvetlere bakmıştım 250 civarı, eğer bir fark yok diyosanız ben 100 tl civarıı olan ayaksızlardan alacağım, yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Kızlar ben netten bebek bakım ürünlerini yazayım dedim bunlar üzerindende gideriz hangileri gereksiz eleriz ve hangi ürüne hangi marka fikirlerimizi yazarız:) şimdiden herkese teşekkürler

BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ

Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Alt değiştirme ve bakım yatağı
Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun
Islak mendil
Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler.
Vücut termometresi
Burun aspiratörü; Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler.
Temizleme pamuğu
Kulak çubuğu
Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır.
Fırça tarak seti
Tırnak makasları
Göbek bağı bandı
İlaç kaşığı; Bebeğe ağzına uygun büyüklükte olmalıdır.
Temizleme havluları
Bebeğin banyosu için gerekenler Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun
Sabun; Gözleri yakmayan
Küvet ve filesi
Küvet için ayak
Bebek banyo süngeri
Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için
Yüzebilir oyuncak
Bornoz veya başlıklı havlu
Alt değiştirme banyo aparatı
Kirli çamaşır torbası

ya kızlar ben hastane çıkışını oğluşumun öle çok mavili bişey olsun istemiyorum.krem beyaz gibi olsun istiyorum şapkası şöyle tavşan kulaklı değişik bişey arıyorum ama pek bulamadım.organik setlerden olsun dedim ay onlarda çok krem kirlenmiş gibiler sanki bi tomuycuk marka beyaz önünde mavili tavşanlı beyaz bi organik ürün var onu beğendim.bide aziz bebe markalı köpekli bi takım var onu beğendim.kararsız kaldım.değişik güzel ürünleri olan markalar varsa bildiğiniz yada alan varsa resmini paylaşsın fikir olsun hepimize.valla bebetto,bebitof,idil baby,misket bebe ...vs..daha bisürü markaya baktım ilgimi çeken olmadı pek.kızlar için çok güzel şeyler var ama oğluşlarımıza pek cicili bicili yok yahuu..
buarada ben içinde şampuanı kremi sabunu ıslak mendili olan çantalı chicco anne çanta setini almaya karar verdim .niveanınkini beğenmedim.normal tek anne çantalarıda maşallah 100 tl küsürlü..chicco anne çanta seti dükkanlarda 65 tl.internette 50-55 tl arası fikir olsun

Son düzenleme:

Canım benim ki kız:) ama cinsiyeti belli değilken bende aziz bebeye bakmıştım köpekli tulumları fin vardı hatta aldım hakkaten sevimli:) sanırım hastane çıkısıda yakındır benim aldığıma...

Bende sebamedin setini alsammı diye düşündüm ama mesela içinde bebek duş köpüğü fln var gereksiz geldi oyüzden set almam diye düşündüm bir de bak benim tanıdığım dr.lar kendi bebeklerinede sebamed ürün kullanıyorlar mesela çok yakın arkadaşımın teyzesi dr. ve o hep sebamed kullanmış bebeklerinde... dr. biri kullanıyorsa en iyi odur diye düşündüm hep tabii yine sen bilirsin canım:)

sebamed mi dalin mi sorunun cvbı kesinlikle sebamed (hatta biraz daha fazla para verip mustela al derim ama sen bilirsin)- bir de sebamed ürünleri eczanemizde diye bir sitede %40 indirimde haberin olsun
hacı şakir granül de var bende dalin sıvı da
aslında ikisi de güzel ama yine de dalin sıvının kullanımını daha rahat buldum kokusu da daha güzel
bana kalsa ayaklı küvete hiç gerek yok
ayaksız 100tl dediğin küvet nasıl bişey bilmiyorum ama çok pahalı bence
klasik bir küvet alsana sen
mesela şu işini fazlasıyla görür 24 tlye

içine de şu minderden
Eki Görüntüle 506074
oldu bitti işte
markaları da Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Filesi & Minderi ve Sevi Bebe Giderli Banyo Küveti

Kızlar ben netten bebek bakım ürünlerini yazayım dedim bunlar üzerindende gideriz hangileri gereksiz eleriz ve hangi ürüne hangi marka fikirlerimizi yazarız:) şimdiden herkese teşekkürler
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ

Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Alt değiştirme ve bakım yatağı - ikeadan aldım ben bunu şundan 15 tl,2li de kılıfı var o da 15 tl, pahalı bişeye gerek yok

Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun- prima premium care kullandım ben ama prima yeni bebek de kullanabilirsiniz, sıvı kaka emiyor premium care ama zaten kaka yapar yapmaz değiştiriyorsunuz, yeni bebek çok ekonomik premium careye göre
Islak mendil - uni baby yenidoğan veya huggies yenidoğan
Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler.- benimki mustela ama sanırım hepsi aynı işi görüyor, desitin de kullanıyorum o da çok güzel
Vücut termometresi - kulaktan veya burundan ateşölçer olsun, benimki arzum bebbe

Burun aspiratörü; Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler. - orti bebe en iyisi, klasik aspiratörler mukozaya zarar veriyor, yanında da serum fizyolojik almalısınız

Temizleme pamuğu - nereyi temizlicez
Kulak çubuğu - almıştım ama çok gereksiz
Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır. - gerek yok ilk baştan, vücut tipine göre gerekirse sonradan alınır, 3 aylık oğlum hiç kullanmadım ama kullanacak olsam mustela alırım
Fırça tarak seti - aldım bunu da ama çok gereksiz, zaten 3 tel saçları var o da dökülüyor onun yerine konak tarağı alın

Tırnak makasları - makas gibi olanını kullanamam ben benimki klasik tırnak makasından
Göbek bağı bandı - hiç gerek yok, hastane bile bandaj yapmıyor, hiç de bakım falan uygulanmıyor kendiliğinden düşüyor
İlaç kaşığı; Bebeğe ağzına uygun büyüklükte olmalıdır. - bebedorun slikonlarından var ben ondan kullanıyorum

Temizleme havluları - neyi temizliyoz
Bebeğin banyosu için gerekenler Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun -mustela, sebamed vs bütçenize göre, benimki mustela saç ve vücut şampuanı
Sabun; Gözleri yakmayan - ben kullanmıyorum, zaten saç ve vücut şampuanı alınıyor baştan
Küvet ve filesi - öncei msjımda yazdım
Küvet için ayak - ben almadım ihtiyacını da görmedim zaten 2 dk sürüyor banyosu
Bebek banyo süngeri - gereksiz, ben ağız mendillerinden birini kullanıyorum daha yumuşak oluyor
Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için - gereksiz, zaten benim ateşölçer su sıcaklığını ölçüyor, bir kere ölçtüm sonra el yordamıyla bakıyorum
Yüzebilir oyuncak - gereksiz, onlar ilgisini en az 6 aylıkken çeker heralde, ayrıca 2 dk yıkayıp çıkarıyorsunuz yaz bebeği bile olsa, oyuncakla oynıcak zaman yok
Bornoz veya başlıklı havlu- bornoz 1 yaşından sonra gerekli, ilk başta 2 tane kapşonlu havlu iş görür
Alt değiştirme banyo aparatı - bu da neyin nesi
Kirli çamaşır torbası -ben ikeadan şundan aldım hem oyuncaklarını koymak için hem de kirli çamaşırlar için 2 tane aldım

benimki de organik önünde ayıcık olan bir modeldi
ama markasını unuttum
bakım çantası olarak da chicconun o çantası bence küçük yetmez diye düşünüyorum (şahsen bana yetmez)
unnado trendyol gibi sitelerde indirime giren çantalar var onlardan bakabilirsin

banyo köpüğü neden gereksiz geldi ki duş jeli niyetine kullanılıyor
sabun mantıklı gelmiyor nedense bana köpük daha kolay geliyor
ama set olarak almaya da gerek yok

100 tl ye bahsettiğin set galiba mothercare da var havlusu sabunluğu diye düşündüğüm içinde bir kaç parça aksesuarı olan setlerden sanırım , "utopya06" gibi bende 25-30 tl civarında gördüm ayaksız banyo küvetlerini genelde
ayaklı küvetlerde pek sağlam gibi gelmedi bana su içinde dalgalanma yapsa devrilecek gibi his uyandıran çok ince metal gibi gördüm

Alışveriş öncesi çok faydalı oldu bilgilerin, evet bende ayaksız küvetlerin fiyatlarına baktım sabah hakkaten 25 tl civarı
bana arkadaşım 80-100 demişti bebek küvetine demekki okadar da değil... benim tabi daha ilk bebeğim olacağı için daha neyin tam gerekli olacağını kestiremiyorum duş köpüğü de ekleyeyim listeme çok teşekküler tekrardan.

yazılanlardan sonra bende ayaksız basit küvetlerden almaya karar verdim hiç boşuna ayaklı diye 200 tl vermeye gerek yok chicco mağazasında görmüştüm altı raflı ve ayaklı 200 küsürdü:)

merhaba hamişleeerrr....
topiğinizi gördüm, hevesle geldim hemen :)))

allah hayırlısıyla, eline ayağına kavuştursun yavrularınızı..
uzun ve sağlıklı güzel ömürler dilerim meleklerinizle birlikte....

benim kızım, şu anda 2,5 yaşında. zaman ne çabuk geçiyor, inanın anlayamayacaksınız doğumdan sonra. bi bakıcaksınız 3 aylık olmuş, bi bakıcaksınız ilk doğum günü.. bi bakıcaksınız 2. doğumgünü... sonra kreşe başlayacak..... valla, öyle bir geçer zaman ki, tadına doyum olmaz :)))

tavsiyelerim, alış-veriş yapmaktan ziyade... manevi konularda olacak aslında.
alacak verecek işlerini zaten epeyce bi çözmüşsünüz anladığım kadarıyla... çok fuzuli şeyler alınıyor, ben aldım yani. kızım minnacık doğdu, ilk 3 ay, yenidoğan kıyafetlerini bile giydiremedik. özel diktik, ördük giydirdik.. o derece küçüktü yani. yenidoğanları, 3. ayda giymeye başlayabildik.. çok zordu o süreç.

neyse.. tavsiyelerime geçeyim ben :))

ilk ve en önemli tavsiyem...
emmek istemeyen bir bebekle karşılaşırsanız... sakın bebeğe acımayın kızlar. aç kalır, aman ağlıyor, şu olur bu olur falana kanmayın. etrafın baskılarına kulak tıkayın, bildiğinizi yapın. anne sizsiniz. siz en iyisini bilirsiniz.
bebek ememiyorsa, süt yoksa falan paniklemeyin. sakin olun.
süt muhakkak gelir. sütü olmayan kadın yoktur. bebek emdikçe, emme-çekme hareketi yaptıkça, psikolojik rutinler gereği, muhakkak o süt o memeden gelir. bebeğin ihtiyacı kadar gelir. allah öyle formüle etmiştir şu memelerimizi, merak etmeyin. sizin sütünüz, bebeğinize yeter.
siz bol su için. gıdanıza dikkat edin. tahin helvası, soğan, falan filan.. bunları bulursunuz zaten.... yiyin, için.... bebeğinizle bol bol emişin. onu memeden hiç düşürmeyin. ne kadar ten tamasınız olursa, ne kadar başbaşa olursanız... o kadar bol sütünüz olur.
bebek emmeyi reddediyorsa (benim sağ mememi emmedi, sonra solu da bıraktı mesela), ısrar edin. bebeğinize acımayın. bu hem bebeğin hem sizin iyiliğiniz için, ilk ve en önemli şarttır. memeniz acıyabilir, kanayabilir.. ama hepsi kısa sürede geçecektir. ısrarla emzirin yavrunuzu. emmeyen bebeğe, sakın sakın biberon vermeyin. NO BİBERON, YES MEME :)))
o bebek, o memeyi emecek. ilk kural budur :)))

ikinci tavsiyem...
''aman kucağa alışır, çok alma'' falan diyenleri bir kenara bırakın. sakın takılmayın. ilk 3 ay bebekler, alışkanlık kazanmazlar. kazansa bile, bu ''ana kucağı'', o bebeğin en doğal hakkıdır. ikinizin en özel zamanlarını, kucak kucağa geçirin sürekli. Alışacak diye korkmayın, alışırsa da alışsın.... (benim kızım son 7-8 aydır kucağa gelmiyor, özlüyorum resmen.. :) )
Yaka iğnesi gibi olun yavrunuzla.... o kucaktan düşmesin, özgüveni gelişiyor, unutmayın. anneye bağlanıyor, kendine ve anneye güveni oluşuyor.. sizin içinizden çıktı bebeğiniz, sizi istemesi kadar normal hiçbir şey olamaz.
bırakın milletin dediklerini, kendi başınızın çaresine bakın.

şimdi, kendinizi çok yetersiz, eksik, ''acaba''larla dolu hissediyor olabilirisniz...
ama doğurur doğurmaz, bi bakacaksınız... sizden daha tecrübelisi yok :)) sanki bu 5. bebeğiniz, öyle bi donanımlısınız... :))
emin olun, o minnacık şeyi, kırk yıllık anneymiş gibi kucaklayacaksınız, altını-üstünü rahatça değiştirebileceksiniz... hiç kuşkunuz olmasın. o meleğin her türlü ihtiyacını, kimseye muhtaç olmadan giderebilecek durumdasınız, kendinize güvenin kızlar :)))

doğumdan hemen sonra, bi süre bi yardımcıya ihtiyacınız olabilir. yardımcınız olsa iyi olur yani. hem kendinizle hem de bebekle gereği gibi ilgilenebilmeniz için, anne, kardeş, teyze.. ne varsa kullanın, sömürün :) evi, geleni-gideni, yemeği, çamaşırı.. yıkın o yardımcınızın üstüne :) siz, sadece bebeğinizle zaman geçirmeye çalışın. bol bol başbaşa kalın yavrunuzla, konuşun onunla, şarkı söyleyin, ninni söyleyin, memenizden zaten hiç ayırmayın.... memeler fora :)))

sakınılan göze çöp batar... derler, bazen doğru derler, bazen saçma olur bu dedikleri :)
çok sakınmayın, sevsin gelen giden. ama öptürmeyin orasını burasını. kimsenin ağzının mikrobuna ihtiyacı yok o parmak kadar yavrunun.

bebeğinize güvenin, kendinize de güvenin. Bebeğiniz size her şeyi öğretecek zamanla. en önemlisi sabretmeyi öğreneceksiniz :)
ikiniz çok iyi bi takım olacaksnız, buna da güvenin.
sizden daha güçlü bi ekip olmayacak şu hayatta, ikiniz her şeyin altından kalkabileceksiniz. hiç kuşkunuz olmasın.

Kendinize de yavrunuza da iyi bakın hamişler....

Bir de, şu hamileliğinizin tadını çıkartın. o günler asla geri gelmeyecek.
bol bol uyuyun, dinlenin. uzatın ayağınızı bacağınızı, kitap okuyun... müzik dinleyin yavrunuzla...
o göbüşteyken, o günlerin keyfine varın. kocanıza zaman ayırın, onu sevin, bol bol ilgi depolatın kendisine :)
sonra, her şey çok farklı olacak :))))

hayırlı doğumlar diliyorum hepinize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…