Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler, biz ilk defa anne olacaklara tavsiyeleriniz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben biberon ve emzik almayı düşünmüyorum
göğüs pompasının gerekliliğinde de kararsızım ...

siz ne düşünüyorsunuz ?

siz ne düşünüyorsunuz ?

Emzikte haklısın bence canım ama emzirme pompasını herkes çok gerekli diyor çünkü bazen süt çok fazla oluyormus ve canın yanıyormus bebekte emmezse emzirme pompası imdada yetişiyormuş canım... tabi yine deneyimli anneler daha iyi bilir...

pompayı şimdilik almayın kızlar.
doğumdan sonra, gerekirse, gerektiği zamanda, ihtiyacınıza göre alırsınız.

çünkü, mesela e-bebek'ten alacaksanız (ben ordan aldığım için biliyorum).. gidiyorsunuz, deneme yapıyorsunuz.
kendi bebeğinizin emmesiyle, hangi pompa aynı hissi veriyorsa, o pompayı seçebiliyorsunuz.

şu anda, sütünüz yok, bebeğiniz memede değil... dolayısıyla, ihtiyacınızın ne durumda olacağı belli değil. alırsanız, gerekmeyebilir. gerekirse, elinizdeki ihtiyacınızı karşılamayabilir.

doğurun, gerekip gerekmediğine bakın. gerekliyse, hangisinin işinizi göreceğini, deneyerek tespit ederek, alırsınız.

ben mesela, çiftli pompa kullandım. aynı anda iki memeyi sağan tip yani.
onlar da çeşit çeşit... bebeğimin emmesine en yakın hissi vereni tercih ettim.

siz de bekleyin, zamana göre çözüm geliştirirsiniz.

emzik konusu, herkese göre değişen bişey... :))
her annenin fikri farklıdır.
doğal, kendi annesinin memesi dururken, emzik vermeyi, ben kendi adıma doğru bulmadım.
hiç de emzik vermedim. çok da rahat ettim :))

Biz de birkaç hafta önce e-bebek'e gittik.
Oradaki kız da doğumdan sonra sütün durumuna göre pompa almalısınız dedi.
Ama pompa deneme olayı yoktu çünkü ellerinde deneme pompası kalmamış.
Tekar olur mu bilmiyorum.

Epeydir forumda gordugum en guzel mesaj olmus, gozlerim doldu okurken... Tum dediklerinize aynen katiliyorum

kızlar ben bir şey daha soracağım bebek şampuanı olarak dalin nasıl yani hatta duş jeli vs. dalin alalımmı?

ben aslında komple sebamed alacaktım ama dalin hem çok bildik marka hemde fiyatı çok uygun bir sorayım dedim

Kızlar ben netten bebek bakım ürünlerini yazayım dedim bunlar üzerindende gideriz hangileri gereksiz eleriz ve hangi ürüne hangi marka fikirlerimizi yazarız:) şimdiden herkese teşekkürler
..................

BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ (sadece onerilerim)

Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Alt değiştirme ve bakım yatağı: gerek yok
Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun: prima mumkunse premium care
Islak mendil: unibaby, huggies, prima iyi. Basta yenidogan cinsi alinmali.
Pisik kremi: chicco
Vücut termometresi: klasik bir derecem var ama olcmesi biraz zor oluyor.
Burun aspiratoru: almadim ama alinabilir.
Temizleme pamuğu: mothercare, ya da normal pamuk farketmez
Kulak çubuğu: marka onemli degil ama bebekler icin ucu tombul olanlardan olmali, ben kullaniyorum.
Nemlendirici Krem: mustela kullandim, bebek yagi almistim basta ama yetmedi, sonradan mustela aldim.
Fırça tarak seti: mothercare'de gri kutulu bir set var, cok guzel, icinde firca, komak taragi, banyo termometresi, bebek tirnak makasi, torpusu, bebek makasi var.. 40 kusur liraydi, ama tek tek alinca daha pahaliya geliyor saydiklarim.. İyi ki bu seti almisim diyorum..
Tırnak makasları: mothercare set
Göbek bağı bandı: gerek yok
İlaç kaşığı; sonradan ben ikeadan aldim, bi de milypadan hediye geldi 6. ayda, cok muhim oldugunu dusunmuyorum, tatli kasigi ile de verilebilir.
Temizleme havluları: gerek yok
Bebeğin banyosu için gerekenler Şampuan; biodermanin sac ve vucut sampuanini aldim, kopuk gibi.. Hala bitmedi..
Sabun; Kullanmadim
Küvet ve filesi; file aldim ama kullanamadim cunku kuvetine uymadi olcusu, olcerek alin...
Kuvet: basta bi kuvet almistik ama kucuk kaldi 5 aylikken daha buyugunu almamiz gerekti, okbaby diye bir markanin kendinden bebegin uzanma yerinin oldugu bir kuvet aldik, cok memnunuz ama 100 lira falandi.. Biz her gun yikiyoruz bebisi hem de kuvetinde 10 dakika yatiyor, suyla oynuyor, su oyuncagi ordek var onunla oynuyor, ama bunlari simdiden almaniz hic sart degil gerektikce almak daha mantikli...
Küvet için ayak: kullanmadim, yere kuveti koyuyoruz, zaten her yeri islatiyor..
Bebek banyo süngeri; aldim hemde organik falan ama kullanilmiyor! Elimle yikiyorum ben..
Banyo termometresi; Bence gerekli, mothercare sette var.
Yüzebilir oyuncak: sonradan alinabilir.
Bornoz veya başlıklı havlu: baslikli havlu 2 tane lazim
Alt değiştirme banyo aparatı: bu ne bilmiyorum ama park yataginin bir alt degisme aparati vardi, hic kullanilmiyor.
Kirli çamaşır torbasi: gerekli

Tatli hamisler, listede yaziyoruz sudur budur diye ama hepsini simdi almaniz sart degil, zamanla alirsiniz.. Sadece ilk basta acil olacaklari, kendiniz secmek istedikleriniz alin, gerisini zamanla toparlarsiniz... Bir de insan bu yazilanlari okuyor okuyor ama sonra aslinda gidiyor gene cani hangisin isterse onu aliyor, yani bence kafaniza gore takilin, bu alisverisler cok keyifli, bebek dogunca ben simdi her alisverisimi y10 dakikada bitiriyorum, oyle uzun uzun gezemiyorum

Biberon ve emzik konusuna gelince bence bir tane alin ve elinizin altinda bulunsun, acil gerekebilir.. Verirsiniz vermezsiniz orasi size kalmis ama basta bana ikisi de gerekti..

Hepinize sevgiler

Ben dalini denemedim ama istersen ilk basta dalin kullanabilirsin, baktin cildini kuruttu falan, sebamed ya da mustela ya da bioderma daha pahali bir urun alirsin..

dalinde paraben var ben tavsiye etmiyorum
paraben olmayan bebek bakım ürünlerinden biride sebamed .ben yenidogan için bunu tavsiye ediyorum

cnm arkadasının dediği sanırım benim alıcağım küvetten.bu küvetle bebeğini doğduğundan itibaren kendin yıkayabiliyorsun.sonuçta annem taş çatlasın 15 gün durucak yanımda,fazlasını ben istemem rahata alışırım zor gelir bidaha bebeğime bakmak çünkü.gerikalan dönemdede bebeğimi kendim yıkıycam malum,ocak ayı bebeği olucak benim bebişim ve hernekadar evim kaloriferlide olsa yeni bebek çok çabuk üşür oyüzden gündüzleri yıkarım,gündüzleride eşim işte olucağı için bana bu küvet şart yani.piyasa değerleride 80 tl ile 100 tl arası değişiyor.sanırım 10. aya kadarda yıkayabiliyorsun bunda.o dönemdede zaten çocuk oturma kabiliyeti kazandığı için banyoda rahatça küvetsiz yıkanabilir.maliyet olarak bişey diyemem herkesin kendi ekonomisi tabiki ama ben o filelileri önermiyorum,kaçkere arkadasım bebeğini yıkarken filesi çıkıp çocuk küvetin içine kaymış

Son düzenleme:

sebamedi duyduğum iyi oldu yeni doğan için faydalı olabilir.ama ben johnson babynin şampuanını ve setini almayı düşünmüştüm bebeğime.dalinden daha iyi olduğu kesin sonuçta ama sebamedi duyuncada kafam karıştı:26:

Son düzenleme:

Heh iste benim sonradan aldik dedigim kuvet de bu iste... Cok rahat... İlk 6 ay uzanma yerine, oturduktan sonra da oturma yeri var oraya oturuyor, cift yonlu kullaniliyor yani... 10 aya kadar degil 1 yasa kadar rahat kullanilir.. tavsiye ediyorum ben

olur olur, onların görevi 'deneme pompası tedarik etmek'. budur yani. yoksa, isteyeceksiniz, getirecekler. deneyeceksiniz, ona göre alacaksınız istediğinizi.
hatta, pompanız arıza yaparsa, onu alacaklar.. tamirden gelene kadar, size aynısını veya en yakın muadilini verecekler.
biz neden e-bebekten alış veriş yapıyoruz? bu lüksler için... yoksa, daha ucuzunu başka yerlerden alabiliyoruz zaten :)
bunu söylersin, paşa paşa deneme pompası tedarik ederler.

hatta bebek arabaları için de aynı şey geçerli... elinizdeki arıza yaparsa, tamire gönderecekler, o süreçte size kullanmanız için başkasını temin edecekler. işleri bu yani.
:))) herkes işini yapacak. tonla para ödüyoruz kendilerine.. di mi ama :))

Epeydir forumda gordugum en guzel mesaj olmus, gozlerim doldu okurken... Tum dediklerinize aynen katiliyorum

tenk yuuu...

kızlar biz, mustela kullandık ilk 20 ay falan.. her şeyini kullanmadık.
şampuan, bebe masaj yağı.. bu kadar. pişik önleyici falan gibi şeylere gerek görmüyorum ben.
pişiği en güzel zeytinyağ önler.

kızımın altını, hep su ve pamukla temizledim ben (28 aylık olana kadar, tuvalet eğitimini tamamlayana kadar yani).. temizledikten sonra kurulayıp, zeytinyağ sürüp kapattım sürekli. her alt açışımda aynı rutini tekrarladım.
bir kere bile kızarıklık, pişik, falan filan olmadık.
geçen yaz, havuza girdik, o havuz dönemimizde bir kere bi kızarıklıklarımız oldu (pişik değildi).. o zaman da 3 gün, bepanthen ve hametan kullandım dönüşümlü olarak... hepsi budur.
zeytinyağdan şaşmayın. ama has zeytinyağ bulacaksınız.
marketten aldıklarımızın asit oranı çok yüksek... onları kullanacaksanız, bi taşım kaynatın, asiti çıksın.

kolaylıklar dileriiiizzzz.... :)))

vazgeçtim ben de dalinden ya yenidoğan için sebamed alayım en iyisi yaşına doldurmaya doğru bakarız artık daline geçerim belki hassas dönemler bitince
evet canım ya bu küvet çok güzelmiş kullanışlı çok beğendim:)

bende hep dlin kullandım canım oğlum 3.5 yaşında daha yeni büyük boylarından aldım pompalı.şimdi ikinci bebeğede dalin kullanmayı düşünüyorum.dediğin gibi hem bilindik yılların markası hemde uygun.hiç birşeyde yapmadı cildine.vucudunada dalin kullanıyorum hem şampuan hem vucut sabunu.hem pratik hem uygun.

zeytin yağı hiç aklıma gelmemişti iyiki söyledin cnm has zeytinyağı bulmak lazım ozaman.

birde şu bebek losyonu bebek yüz kremi falan hepsi kullanılıyormu yani gereklimi bebeğe yüz ve vücut kremleri

şu liste hoşuma gitti, el atmadan duramadım valla :)
bizim zamanımızda da vardı bu listeler.. eşip deşerdik, ne alsak ne almasak diye..
sizi çok çok çok iyi anlıyorum :)))

BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ (sadece onerilerim)

Bebeğin genel bakımı için gerekenler
Alt değiştirme ve bakım yatağı: HİÇ GEREK YOK. HER YERDE DEĞİŞİYOR O ALT. Bİ TEMİZ ALT AÇMA BEZİ EDİNİN YETERLİ.
Bebek bezleri; PRİMA, YENİDOĞAN
Islak mendil: UNİBABY YENİDOĞAN , SONRA PRİMA
Pisik kremi: GEREK YOK, ZEYTİNYAĞ SÜRÜN KAPATIN POPİŞİ
Vücut termometresi: MUHAKKAK LAZIM. ATEŞ ÖLÇMEK GEREKLİ OLUYOR
Burun aspiratoru: BEN ALDIM, ÇOK KULLANDIM. AMA SİZİN ÇEKECEĞİNİZ HORTUMLU OLANI DEĞİL. ELLE SIKILIP ASPİRE EDİLEN BALON TİPİ OLSUN BENCE.
Temizleme pamuğu: NORMAL LÜX MARKA PAMUK. KAÇ PAKET KULLANDIM ALLAH BİLİR :)
Kulak çubuğu: BEN KULLANMADIM. BİR KAÇ KERE DOKTOR KONTROLÜNDE TEMİZLETTİM DOKTORUNA. O KADAR.
Nemlendirici Krem: MUSTELA BEBE MASAJ YAĞI KULLANDIM, HALA KULLANIYORUM.
Fırça tarak seti: mothercare'de gri kutulu bir set var, cok guzel, icinde firca, komak taragi, banyo termometresi, bebek tirnak makasi, torpusu, bebek makasi var.. 40 kusur liraydi, ama tek tek alinca daha pahaliya geliyor saydiklarim.. İyi ki bu seti almisim diyorum.. AYNEN KATILIYORUM.

Göbek bağı bandı: YOK ARTIK.. HİÇ GEREK YOK. ZATEN 1 HAFTADA DÜŞECEK O GÖBEK... SARIN SARMALAYIN DERİN DONDURUCUDA SAKLAYIN.
İlaç kaşığı; HİÇ GEREK YOK.
Temizleme havluları: GEREK YOK.
Bebeğin banyosu için gerekenler Şampuan; MUSTELA
Küvet ve filesi; AYAKLI KÜVET ALDIM. ÇOK KULLANDIM. HEP ODADA YIKADIK İLK AYLARDA BİZ. SICACIK.. YIKADIK KURUTUP UYUTTUK AYNI ODADA, İYİ OLDU.
2,5 YAŞINDA KIZIM, HALA HER GÜN YIKIYORUM. TABİ ARTIK NORMAL KÜVETTEYİZ.
FİLE, İLK 2-3 AY ÇOK LAZIM. İÇİNDE BEYAZ TOPÇUKLARI VAR BENİMKİNİN. HALA KULLANIYORUM. NORMAL KÜVETTE YERE KOYUYORUM, AYAKLARI KAYMASIN DİYE KULLANIYORUZ.

Bebek banyo süngeri; VALLA ELİMDEN DAHA KULLANIŞLISINI GÖRMEDİM BEN. BİSÜRÜ NEVALE ALDIK, KULLANMADIK. ELİMLE YIKADIM HEP. ŞİMDİ DE NORMAL LİF KULLANIYORUM.
Banyo termometresi; LUZUMSUZ, ELİMLE BAKTIM SICAKLIĞINA HEP...
Yüzebilir oyuncak: ALDIK BİSÜRÜ, HİÇ KULLANMADIK.
Bornoz veya başlıklı havlu: BAŞLIKLI HAVLU ŞART. AMA BÜYÜK BOY BANYO HAVLULARI DA AYNI GÖREVİ GÖRÜYOR.
İLK 2-3 AY, BİZ BANYO HAVLUSUNUN İÇİNE TEMİZ TÜLBENT YAYDIK, ÖYLE KURULADIK. TÜLBENT YUMUŞACIK, NAZİK CİLDİNİ TAHRİŞ ETMİYOR. BORNOZ, YÜRÜYÜNCE KULLANILIYOR ANCAK.

Alt değiştirme banyo aparatı: LUZUMSUZ.
Kirli çamaşır torbasi: EVDE LUZUMSUZ. BİYERE GİDİNCE, KİRLİLERİ ÇANTADA AYRICA İSTİFLEMEK İÇİN LAZIM. AMA NORMAL BİR ALIŞ VERİŞ POŞETİ DE AYNI GÖREVİ GÖRÜYOR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…