- 2 Mart 2007
- 2.577
- 1.672
- 373
- Konu Sahibi olaylarolaylar
-
cnm çok güzel söylemişsin teşekkürler...ben kayınvalidemi düşünmeye başladım şimdiden normalde bile sürekli bilmişlik yapan bir insan bebek bakma konusunda da üstüne tanımıyor...eşimde annem güzel bebek bakar diyipp duruyo sinir oluyorum şimdiden doğumdan sonra nasıl çekecem onu düşünüyorum kara kara..yanında tutmamak gibi bi şansında yokki nasıl yapacaksın onuda :44::44::44::44:Allah'ım bana sabır versin diyorum şimdiden umarım çok gelmez-kimsenin ağzına bakmayın.sizi strese sokacak ,psikolojinizi boazacak kişileri yanınızda tutmayın.
-emzirin süt gelmiyor diye yılmayın.ne kadar çok beslersiniz bebeğiniz sarılık olmaz.ilk gelen ağız sütü çok önemli süt değil diye sağıp kesinlikle dökmeyin.bebeğinizi mutlaka emzirin.
-yetersiz ise sütünüz mama verin.aaaa mama veriyor şu kişi mama vermezdi emme verirdi diyenlere size ne benim bebeğim istediğim gibi doyururum diye ağızlarının payını verebilirsiniz.lohusanız çünkü anlayış göstermezler sabrınızın sınırlarını zorlarlar.kasıtlı yaparlar birde.
-bol bol dinlenin ve bol sıvı tüketin süt olur.birçok şey yemek ,tatlı vs kilodan başka birşey yapmaz.
-göğsünüz yara olursa lansinoh un kremini şiddetle tavsiye ediyorum.
-milletin ağzına bakmayın asla "şunu ye bunu ye" "şu yerdi bu içerdi "demeleri sizi çıldırtmaktan başka bi işe yaramaz.
-hastahane çantanızı hazırlayın.pijamalı gecelik daha çok işe yarıyor birde eşofman takımı.hasta bezi ve orkid,çorap
-fotoğraf makinesi ,kendinizi iyi hissetmek isterseniz bi allık bi ruj birde sürme ideal.
-bebeğiniz için iç dış zıbın ,ayaklı pijama , bez , çıtçıtlı bady (hepsinden ikişer tane olursa iyi olur) bunları almazsanız hastahane çıkışı ideal son olarak battaniye .
-beşik konusuna gelince ben park yatak hanedanlı beşik kullanıyorum inanılmaz memnunum sivrisinekler giremiyor.herkese tavsiye ediyorum.
-biberon kullanırsanız dr.browns un biberonlarını kullanmanızı tavsiye ediyorum.ben memnun kaldım.
ve son olarak mutlaka yanınızda anneniz yada kendi ailenizden biri olsun.
cnm çok güzel söylemişsin teşekkürler...ben kayınvalidemi düşünmeye başladım şimdiden normalde bile sürekli bilmişlik yapan bir insan bebek bakma konusunda da üstüne tanımıyor...eşimde annem güzel bebek bakar diyipp duruyo sinir oluyorum şimdiden doğumdan sonra nasıl çekecem onu düşünüyorum kara kara..yanında tutmamak gibi bi şansında yokki nasıl yapacaksın onuda :44::44::44::44:Allah'ım bana sabır versin diyorum şimdiden umarım çok gelmez
bence alışma diye bişey yokben de bu konuyu çok merak ediyorum. sallayarak uyutmayın alışır diyorlar. bu doğru mu? sallanan beşik almamak daha mı mantıklı. bebek kendi kendine de uyur mu?
güle güle kullansınKızlar uzun zamandır yazamadım ben alışverişe çıktım... Havuzlu hana gittim babylife parkyatak
aldım 200 tlye ve çok kullanışlı gibi görünüyor umarım öyledir:) Birsürü alt üst pijama aldım
bir uyku tulumu aldım tavşanlı çok yumoş birşey çok şeker, yelekler vs. küvet hepsini aldım
taçtan 3 nevresim takımı aldım, 2 battaniye... 2 pikem var işte böyle şimdilik daha kıyafet almayacağım
Sadece dışarıda giydirmelik kalın kıyafet alacağım 2-3 takım, 4-9 kg prima bebek bezi aldım 400 adet
180 adette 3-6 kg aldım toptan aldım iyi oldu, doğuma yakında 1 paket yenidoğan 2-5 kg alacağım
Bu arada ben ocağın ilk haftası doğum yapacağım nasipse az kaldı heyecanlanmaya başladım:):)):
çabuk büyüme kısmına bence fazla takılmayınherkesin tavsiyesi içten uzun kollu ama altı çıtçıtlı bodyler tulumlar, en az 5 tane evde giydirmelik
Altlı üstlü takımlar almak lazım, kalın yelekler gerekliymiş yine 3-5 tane:) ama bence yenidoğan 1 2 tane almak lazım
gerisi hep 3-6 ay olmalı çünkü bir ayda kocaman oluyolarmış ilk 4 5 ay çabuk büyüdğüiçin 3-6 ay almak en mantıklısı
geldi bana canım
ben hiç iç dış zıbın kullanmadımbir de ilk ay sanırım hep bu iç dış zıbın giydiriliyormuş hem pratikmiş hem de bebeği sarıyor ya iyi oluyormuş. ayrıca giydirmesi de kafasından geçirmediğimiz için kolay. ilk ay kafasından geçirmek pek iyi değilmiş sanırım. bunlar da benim duyduklarım işte bakalım görücez
senin arkadaşının kızı iri bebekmiş maşallahkesinlikle katılıyorum 2-3 yenidoğan yeterli diğerleri büyük alınmalı...benim arkadaşımın kızı 2 aylık ve 6 ay kıyafetleri giyiyor....
kızlar benimde birkaç sorum var...
1)göğüs kalkanının süt biriktirdiğini söyleyenler olmuış netten görsellere bakıyorum nasıl biriktiriyor anlamadım biriktirse bile o süt bebeğe verilmezmiş gibi geldi:44:
2)bebeğe yorgan falan örtülmüyormuş bunun için uyku tulumu mu alsam diye düşünüyorum kullananlar varmı alınması gerekli mi?
3)ev tipi anakucağı aldım bu yüzden arabadada kullanılan ana kucağı almayım bunun yerine 0 aydan itibaren kullanılan oto koltuğu alıyım daha uzun ömür olur diyorum düşünceleriniz?
4)büyüyen yatak ve park yatak arasında tereddütte kaldım..en sonunda arkadaşın önerisiyle park yatak alıp 3-4 yaşından sonrada genç odasına geçiş yapıyım diyorum...bu konudaki düşüncelerinizi de paylaşırsanız...
Allah yardımcın olsun kamıkaze.çok gördük öyle bilmişlik taslayanları.niye annen gelmiyor????eşine söyle o zaman annemde gelsin de.senin ailenin de hakkı bebeğini görmek.ayrıca sen bi bebeğe bakabilirsin.40 çıkana kadar annen dursun yeter .ben iki bebeğe kimseye muhtaç olmadan bakabiliyorsam sen tek bebeğe bi hayli yetersin.
eşin şimdiden annesinin bebeğinize bakmasını empoze etmeye çalışıyor sana.sen uyku ve mama düzenini oturt.kimseye muhtaç olmazsın.
üzülüyorum kv yanında olan lohusalara.
bebeğinle ilgilenecek olan sensin kimse değil.kv gelecekse ev işini ,yemeğini yapsın sen bebeğinle ilgilen.bi emzirmeden , gaz çıkarmadan ,alt değiştirmeden bişey olmaz.sen dinleniceksen her işi kv yapacaksa sorun yok ama başının etini yiyecekse "sütün yok ", "bu böyle yapardı şu şöyle yapardı ""şu kişi iki günde ayağa kalktı hem eve hem bebeğe baktı " diye seni "benden anne olmaz " psikolojisine sokacaksa şimdiden ağırlığını koy.
cnm ben şimdi doğunun ücra bir köşesindeyim eşim ve ben ne annem ne kv yanımda yani. doğuma ankaraya kendi annemin yanına gidecem..kv anneme 2 saat mesafelik konyanın bir ilçesinde ama ben biliyorum doğuma gelecekler günlerce kalacaklar. zırt pırt çıkıp gelecekler ben zaten anneme yük olacam diye dertleniyorum annem bi de onlarla uğraşmak zorunda kalacak...nişanlıyken bile bölelerdi haber bile vrmeden yola çıkp gelirlerdi...2 ay falan kalmayı düşünüyorum annemdede kışın doğum yapacağım için havalr biraz düzelsin geri dönecem şırnağa. burayada gelmeye kalmaz umarım diyorum...annemde çok sağlıklı diil onada kıyamam hem benle hem onlarla uğraşacak dinlenemem kalkarım ona yardım ederim.şimdiden stresliyim o konuda umarım umduğumdan daha rahat geçiririm...doğum sonrası kendi evinde olmak en iyisi ama şartlar malesef böle gerektiriyor cnm
selam kizlar,
bilgiler harika burda, sagolun hepinizde
bende birsey sormak istiyorum...bebegi yataga yatirirken yan yatmasi icin yastik oluyor sirt altina sanirim. ben ondan almadim almam gerekir mi sizce??? kusma musma durumunda herhalde cok faydasi olur :44:
haricinde benim bebiste kasim bebegi olacagi icin malum kis mevsimi oluyor...yorgan ortmeden olmaz gibi geliyor banacok usumez mi yavrum? gerci uzerine ortmek icin benim 4-5 tane ayri ayri ortusu var...iki battaniye, bir yorgan, bir tanede ici boyle yumusak bir ortu kis icin. ama onun haricinde 2 tanede sifir kollu uyku tulumu var :26:
çok güzel annenin yanında olduktan sonra sorun yok.yeeter ki annenin yanında ol.burada da sağlık koşulları çok iyi olmadığı için türkiye ye kayınvalidemin yanına gittim doğuma onları çok sevdiğim için.onlarında beni sevdiğini düşünüyordum.tlf da ya memleketime ya ankara ya yada kabul ederseniz yanınıza geleceğim ama annem kardeşimde gelir dedim.ısrarla gel gel gel gel dedi annenle kardeşin tabiki gelecekler onlar ailen dedi.memleketime annemin yanına gitmedim eşimin memleketine gittim.binlerce kere pişmanım.birçok şey öğrendim ve çok üzüldüm.üzerine doğumdan sonra da sığıntı muamelesi yaptılar.bu yüzden annem geldi kardeşimi arayıp gelme burası yeterinde kalabalık diye bahane uydurdum ve benim akrabalarım ve kardeşim daha görmediler bile evlatlarımı.
haklısın insanın evi gibisi yok şartlar el verse kendi evimde yada annemin evinde olurdum.
cnm benim cidden kötü olmuş çok şükür annemin yanına gidiyorum annemin evi daha müsait bide büyük şehir...ama kv im oturduğu yer uygun olsaydı eşim orada doğum yapmamı isteyebilirdi ama şimdi o da ankara diyor...kv de ankarada yap diyor ama onun demesi bence üzerine yük olmamı istememesi gibi geliyor bana.o bilmiş bilmiş karışmalarına da katlanacam artık...cnm inş sende en kısa zamanda akrabalarına kardeşine kavuşursun yardımın için çok teşekkürler...
slm tecrübeli anneler size bir sorum olacaktı içinizde kullananlar varsa ve yorumlarını esirgemezse çok memnun kalırım...ben şubatta doğuma annemin yanına gidiecem bikaç ay orada kaldıktan sonra nisan başı gibi bulunduğum şehire dönecem sonra yazın tayin durumu var ben bu yüzden bebeğe beşik yatak almıcam bi şekilde idare edecem yatak almıyacağım için ve taşıması rahat olduğu için aşağıdaki ürünü almak istiyorum ama hiç yakından görmedim fotodandan pek çözemedim...sizde işime yararmı 0-6 aymış tam beni idare edecek bir dönem diye düşünüyorum yorum lütfeeenn
ben hiç kullanmadım bilmiyorum ama değişik bişeymiş acaba yan yatması için yastıklar var onlardanmı.canım işe yarıyabilir ama bebeğinin hoşuna gitmezse inatlaşıp orda yatırınca ağlamaya başlayabilir.bebeğinin sevip sevmiyeceğine bağlı.maşallah küçücükler ama herşeyi biliyorlar.zaten yatak almaman sorun olmaz dert etme canım.ben mesela annemlere falan gittiğimde park yatağını falan götürmezdim.nerde yatırsan da çok sorun olmuyor aslında.idare edersin
Bende fikrimi söyleyeyim.bende 9 aylıkken tayin yaşadım esim taşıdı.ben gorumcemde dogum yaptım.kizim 15gunlukken evime geldim.
Tayin doğum falan derken maddi imkansizliklardan 4.ayinda aldık kızımın besigini.
Ve ben kızımı heryerde yatirdim.hemde beşiğine bağımlı bir bebek de olmadi.beşiği olmadığında sabaha kadar yatmayan bebekler biliyorum:)
Ben kizima anakucagi aldım içinede Su alt açma takımlarıyla yatirdim kizimi.beşiği olana kafar cekyatta ,orda burda benim yanımda idare etti ama sonrada dönüşümlü devam ettirdim..
Demem o ki hiçbirşey almasan bile olur.kasma kendini
Canim Ben orta kizmina destek koydum kumaslarla.Uzun surede yatti onda,tabi dedigim gibi kanepeye falan da koydum donmeye baslayincaya kadar.bizim yatagimizin ortusunu bir sure kullanmayip kendi yatagimizda da yatirdim hem dusmez diye kafam rahat da oluyordu,
Kizim su an 2 yasini gecti herhangi bir saglik problemi yok,sekil bozuklugu falanda yok ,o dengelemeyi iyi yaparsan ve sik sik yerini degistirirsen birsey olmZ Bence.
Bende yok AMA minder varsa yere minder at yatir.
Ben battaniye serip yatirmistim,debeleniyo oynuyordu bacaklariyla:)uyanikken tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?