Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler, biz ilk defa anne olacaklara tavsiyeleriniz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
olaylarolaylar Bencede tekerlekli olmasıda çok iyi sabah rahatça salona taşırız...
ben chicco almayı düşünüyorum oldukça küçük bir çanta oluyor 350 tl civarı.
İlk 3 ay için bebek kıyafeti olarak neler alıyorsun malum bizimkiler kış bebeği olacak
Ben daha pek bir şey almadım sadece 3-5 parça birşeyler aldım henüz:)

oyun parkı tekerlekli olduğu için çok iyi fikir:)oyun parkı yataklarını beşik gibi kullanılırmı.sağlam olurmu.1 yaşında ağırlık artıkça sıkıntı olmazmı

16 haftalık hamileyim ve alışveriş konusunda şimdiden bir kararsızlık içine girdim bile. Açıklamalı ve ayrıntılı bilgiler iiçin teşekkürler.

Merhaba,benim kızım 2 yaşına girmek üzere,
biz ona oda takımı almıştık (büyüyen karyolalı falan) hala yatmadı,toplasak 5 defa yatmıştır:S
e bebekten vib marka park yataklardan aldık sanırım 100 tl ye ve hala da 100 tl diye biliyorum,heryere taşıyoruz ondan memnunuz
bambu beşiklerdende ilk doğduğunda kulandım,6 aydan fazla maalesef kullanılamıyor ve evde yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor
hamileyken her ne kadar kızımı sallamıycam dediysemde (hala sallıyorum) maalesef çoğu bebek sallanmaktan hoşlanıyor,6.ayına doğru bi arkadaşımın dondolinosunu aldım,saat ayarlıyorsun kendi kendine sallıyor,geceleri falan ondan memnun kalmıştım.
bebek arabasını chicco for me modelini aldım,travel sistem falan diil,kızım uzun boylu içine yatırdığımda hala rahat bi şekilde yatıyor
ve bi türlü eskitemedik,ilk doğduğu andan itibaren kullandık,
kanguru almıştım pierre carden in,kanguruların ilk 3 ay kullanışması tavsiye edilmiyor pek,eğer bebeğiniz ağır falan doğarsa yandınız,kamburunuz oluşabilir:)onuda 2 defa kullanıp bıraktım bi kenara,
süt pompamı medeladan alsım klasik model,kızım pek emmediği için günde 5-6 defa kullanmama rağmen banamısın demedi,sanırım 10 çocuk falan çıkarır,
ateş ölçerini wee den almıştım,bence hepsi aynı ucuzundan bulunup alınmalı,önemli olan kullanmayı bilmek,
sütünüz bol gelirse göğüs pedi yerine göğüs kalkanı alınmalı ki sütünüz boşa gitmesin,çok dandik bi anakucağı almıştık,6 ay kullandık o da sayılı,kış bebekleriyle pek gezilmiyor,araba koltuğu aldık daha sonra römer marka,oturuyormu benim kız,pek hoşlanmıyor desek yeridir,bebek bezi prima yenidoğan kullandık ve sonra hep prima,prima premium care de bebeğiniz büyümeye başladıkça sızıntı yapabiliyor,ıslak mendil komilisine kadar hepsini denedim,huggies te karar kıldım,pişik kremi mustela,şampuan bübchen gayet memnunuz,

selam hamişler hepinize günaydın öncelikle bbekleriniz hayırlı olsun umarım hayırlısıyla kucağınıza almakta nasip olur ..
bir zamanlar bende bu doğuma hazırlık topiğine takılıyordum ama artık bir anneyim doğum yapanlara transfer oldum..
bende sizler gibi ne alsam neyi almasam hangisi kullanışlı gibi çok soru sordum çevremdekilere ..
kızım şuan 2 aylık ve sizlere naçizane tecrübelerimi yazmak istedim ..
henüz yolun başındayız ama bu süre zarfında bana en çok lazım olanları sıralayım sizlere
1)çıtçıtlı badiler mevsimine göre sıfır kollusu kısa kollusu uzun kollusu bol bol alın şöyle söyleyim prematüre olarak 1-2 tane alsanız yeterli ama 1-3 aylık olarak en az 10 tane şart. bebekler öyle çok kaka yapıyoki ilk zamanlar yıkayıp kurutayım diyene kadar yetmiyo emin olun hele misafirlikte yanınızda en az 3 tane bulunucak kesin
2)eşofman altları ve pijamalar patikli patiksiz ucuzlarından bolca alın kızlar ben önceleri hep marka aldım kızıma ama sonra kakasına baş gelemedim ucuz ucuz aldım giydirmeden önce güzelce yıkadım acayip kullanışlı oluyo
3)ağız mendilleri bol bol alın kızlar bu minikler sürekli kusuyo ağızları akıyo vs...
4)bebek nevresiminiz en az 3 çeşit olsun malum gece kaka dışına çıkabiliyo nevresime kadar geçebiliyo inanın ..
5)bebek havlusuda bence en az 2 -3 tane şart ben kızımı ne zaman yıkasam havlusuna sarsam cırrrrrrt kaksını yapıyo banyoda rahatlıyo çocuk ..
6)banyosu için yumuşak süngerler var kesinlikle şart
7)ben banyo ürünlerini sebamed aldım çokta memnunum
8)ev tipi anakucağını alacaklarınızın en başına ekleyin derim benim kurtarıcım oldu çünkü kızım beşiğinde gece bile zor yatıyor onlar okadar kullanışlıki oturduğum odaya getirip ayağımla hafif dokunuyorum kendi sallanıyo kesinlikle tavsiye ediyorum öyle pahalısını almanıza hiiiiiiiç gerek yok piyasada 60 -70 liraya büsürü
9)portbebe almadım gerekte duymadım oto koltuğumuz var ben kanz almıştım çokta memnıunum
10)yatağımız park yatak kızım pek sevmiyo ama aslında çok kullanışlı benimki kucağa alışrtığından beşiğiyle pek arası yok
11)alt değiştirmeler canbebenin ve dalinin var kullan at tarzında şiddetle tavsiye ederim benim alt değiştirme setim vardı yastıklı filan yıkamaktan bi hal oldu onunla uğraşmaktansa bunlar özellikle misafirlikte çook kullanışlı
12)penye battaniyelerden en az 5 tane şart bence çok çabuk kirleniyo kaka kusmuk vs..
13)emzirme yastığı güzel bir ürün ilk başlarda bebek küçük olduğunda kolda tutmak rahatsız ediyodu başına bi zarar veririm düşüncesiyle çok işime yaradı
14)biberon ve emzik ben avent aldım emzik kullanmıcaksanız şart dğil ama biberon şart ilk günler süt gelmiyo
15)bebek bezi ben molfix kullanıyorum stok önermem şu an 3 numarayı kullanıyorum hemen büyüyolar ıslak mendil benim lansinoh ve uni baby var uni baby gayet iyi diğerine göre fiyatıdauygun
16)kesinlikle ve kesinlikle lansinoh veya başka markja göğüs kremi 7 aylıkken başlayın fena halde sıkıntı çektim ben
şimdilik aklıma gelen buunlar kızlar iyi doğumlar

cnm ben linkini paylaştığım hastane çıkışının 10lusunu 70 tlleye aldım çok içime sinerek gören herkes bayıldı özellikle şapkasınabenim kızım olacak ama erkeğede olabilecek bir ürün diye bunu beğenerek tercih ettim hani hayırlısıyla belki ikiciye erken oolur diye sonuçta kaç defa giyecek ki eskiyecek bişide diil ikinci bebeklte kullanabilir
Funnababy Baloon 6`lı Set - e-bebek.com
diğer parçalarını da buradan görebilirsin

Son düzenleme:
ben de bu konuyu çok merak ediyorum. sallayarak uyutmayın alışır diyorlar. bu doğru mu? sallanan beşik almamak daha mı mantıklı. bebek kendi kendine de uyur mu?

Kızlar uzun zamandır yazamadım ben alışverişe çıktım... Havuzlu hana gittim babylife parkyatak

aldım 200 tlye ve çok kullanışlı gibi görünüyor umarım öyledir:) Birsürü alt üst pijama aldım

bir uyku tulumu aldım tavşanlı çok yumoş birşey çok şeker, yelekler vs. küvet hepsini aldım

taçtan 3 nevresim takımı aldım, 2 battaniye... 2 pikem var işte böyle şimdilik daha kıyafet almayacağım

Sadece dışarıda giydirmelik kalın kıyafet alacağım 2-3 takım, 4-9 kg prima bebek bezi aldım 400 adet

180 adette 3-6 kg aldım toptan aldım iyi oldu, doğuma yakında 1 paket yenidoğan 2-5 kg alacağım

Bu arada ben ocağın ilk haftası doğum yapacağım nasipse az kaldı heyecanlanmaya başladım:):)):

ben de bu konuyu çok merak ediyorum. sallayarak uyutmayın alışır diyorlar. bu doğru mu? sallanan beşik almamak daha mı mantıklı. bebek kendi kendine de uyur mu?

Canım eğer parkyatak alacaksan zaten onun bir aparatı var alttan çıkarıyosun sallanıyor çokgüzel bir beşik gibi

Doğduğunda bakarsın bebeğin sallanmayı severse o şekildede kullanabilirsin:) Bebeğin ne zaman doğacak?

herkesin tavsiyesi içten uzun kollu ama altı çıtçıtlı bodyler tulumlar, en az 5 tane evde giydirmelik

Altlı üstlü takımlar almak lazım, kalın yelekler gerekliymiş yine 3-5 tane:) ama bence yenidoğan 1 2 tane almak lazım

gerisi hep 3-6 ay olmalı çünkü bir ayda kocaman oluyolarmış ilk 4 5 ay çabuk büyüdğüiçin 3-6 ay almak en mantıklısı

geldi bana canım

martta doğacak canım.
hiç sallamazsak da uyumaz mı bebekler. bu park yataklar çok populer. benim kuzenimin bebegine annem bakıyordu oyun parkı almışlardı zavallım ordan yalvarır gözlerle bakıyordu beni burdan çıkarın diye bu park yatak yatak dışında oyun parkı olarak mı kullanılıyor. öyle ise pek kullanışlı değil gibi geliyor bana

bir de ilk ay sanırım hep bu iç dış zıbın giydiriliyormuş hem pratikmiş hem de bebeği sarıyor ya iyi oluyormuş. ayrıca giydirmesi de kafasından geçirmediğimiz için kolay. ilk ay kafasından geçirmek pek iyi değilmiş sanırım. bunlar da benim duyduklarım işte bakalım görücez

kesinlikle katılıyorum 2-3 yenidoğan yeterli diğerleri büyük alınmalı...benim arkadaşımın kızı 2 aylık ve 6 ay kıyafetleri giyiyor....

kızlar benimde birkaç sorum var...
1)göğüs kalkanının süt biriktirdiğini söyleyenler olmuış netten görsellere bakıyorum nasıl biriktiriyor anlamadım biriktirse bile o süt bebeğe verilmezmiş gibi geldi:44:
2)bebeğe yorgan falan örtülmüyormuş bunun için uyku tulumu mu alsam diye düşünüyorum kullananlar varmı alınması gerekli mi?
3)ev tipi anakucağı aldım bu yüzden arabadada kullanılan ana kucağı almayım bunun yerine 0 aydan itibaren kullanılan oto koltuğu alıyım daha uzun ömür olur diyorum düşünceleriniz?
4)büyüyen yatak ve park yatak arasında tereddütte kaldım..en sonunda arkadaşın önerisiyle park yatak alıp 3-4 yaşından sonrada genç odasına geçiş yapıyım diyorum...bu konudaki düşüncelerinizi de paylaşırsanız...

1) phill..ps ave..t göğüs kalkanı almak zorunda kalmıştım doğumun 2 günü çünkü baya acıyodu emdikten sonra, bu böyle minik bir kaseyi göğüse ters kapatmak gibi bir şey.. temiz şekilde kapatırsanız gerçekten ilk ay çok süt olduğu için emzirme aralarında bunun içinde süt birikiyor siz de mesela çay kaşığı ile bebişe içirebiliyorsunuz, yazık o süt boşa gitmemiş oluyor.. resim yapıştırmayı bilmiorm, siz googledan bakabilirsiniz nası birşey olduğuna...

2) ben yorgan örtmüştüm niye örtülmüyormuş anlamadım...

3) canım arabaya çok binecekseniz, ilk aylarda güvenlik açısından araba oto koltugu daha iyi... ama çok binmicekseniz dediğiniz mantıklı.. çünkü araştırırsanız, allah korusun bir kaza anında ani fren yapılınca bebeğin boynunun birden öne gitmesini engellemek için araba ana kucakları ters olarak koltuga bağlanıyor. normal oto koltukları ise bizim gibi öne bakacak şekilde bağlanıyor... bence biraz araştırın...

4) bende sizin gibi düşünüp park yatak almıştım, memnunum, 3-4 yaşında genç odası alıcam..

kolay gelsin

teşekkür ederim cnm bilgilerin için yorgan içinde boğulma tehlikesi için demişler battaniye örtmeyi önermişler ama bence aynı tehlike ondada vardır anlamadım açıkçası bende :44:

Son düzenleme:
Bende battaniye ortmustum.kizim iki yasinda yine ortucem.ayrica ocak ayinda dogum yapicam ona da ortucem.bir sakincasi yok.fakat bazi anneler ustu acilir diye aliyorlar fakat Ben gereksiz buluyorum..

çok yararlı bi bölüm olmuş. paylaşımlar çok faydalı..
bende yavaş yavaş alıyorum oğluma bişeyler ama aldıkça eksiklerde çoğalıyor gibi:26:
az önce aldıklarımı tek tek listeledim buranında faydasıyla eksikleriminde listesini çıkardım çünkü mağazaya gidince şapşala dönüyorum ne alacağımı şaşırıyorum, gereksiz şeylerde almak istemiyorum. takipteyim

teşekkür ederim cnm bilgilerin için yorgan içinde boğulma tehlikesi için demişler battaniye örtmeyi önermişler ama bence aynı tehlike ondada vardır anlamadım açıkçası bende :44:

Anladim cnm, ben once yorgan (hafif bir sey) ustune de yun battaniye ile yatiriyordum zaten baslarda donmedikleri icin, koygum gibi kaliyodu battaniye... Tabi sen nasil rahat edersen oyle yap insallah )

Bence cok gerekli, hem gece kafaniz rahat olur, döndu mu, kustu mu, bogazina kacti mi diye dusunmezsiniz, hem de kafa sekli guzel olur bebisin ) benimki sevi..bebe markaydi, boyle sirti yastik rulodan, önu de ayicikli googledan bakabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…