Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler, biz ilk defa anne olacaklara tavsiyeleriniz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bir tepsi yaptık biz. küçük bi tepsi. içinde bi kap içinde temiz su, bir kap içinde zeytinyağ ve pamuk vardı.
o tepsimiz, 2 sene işimizi gördü :)

biyere giderken de küçük bi kavanozla taşıyordum yanımda zeytinyağını.
evet, ya has zeytinyağ bulacaksınız. marketten değil, zeytinyağ üretenlerden alabilirsiniz. gemlikte falan var bol bol...
marketten alırsanız, iyi bi marka kullanın. ama kullanmadan önce kaynatın ve asiti çıksın.

bebek losyonu, kremi bilmemnesi hiç kullanmadık biz.
mustela bebe masaj yağı kullandık hep. 2 yaşına kadar her gün, her banyodan sonra, tüm vücuduna masaj yaptım. çok eğleniyordu Begüm, masajı pek severdi. Sonra da, üşenmediğim zamanlarda yapıyorum masajını... artık kendisi de o kadar mıncıklanmak istemiyor zaten.. :)

zeytinyağını ben de kullanıyorum
dediğiniz gibi aydında geldi ama ben yine de kaynatıp asitini öldürdüm
evdeyken genelde onu kullanıyorum
ama dışarı çıkarken taşımak zor geliyor, dışarda mustela kullanyorum, gece yatarken de desitin(gece altını değiştirmiyorum)
zeytinyağı bence de gayet güzel

şampuan vs için bütçeye göre çok marka var
ama ben yine de en azından ilk 1 yıl cildi çok hassasken kullanabileceğinizin en iyisini kullanmanızı öneriyorum
bütçenize göre mustela,bübchen,sebamed vs.
bir de daha önceki sayfalarda yazmıştım ama gözden kaçtıysa eğer eczanemizde diye bir sitede sebamed ürünleri %40 indirimde çok uyguna geliyor
dalin vs ürünlere biraz daha büyüdükten sonra geçmek daha mantıklı bence

küvet de çok güzelmiş ben görmemiştim bunu
hoş o içi köpüklü filelerle ben çok rahat yıkadım şimdi 3 aylık hala kullanıyorum gayet rahat yatıyor üstünde oğlum

ben de krem kullanmadım hiç
her banyodan sonra sebamed bebe yağıyla masaj yapıyorum
bebe yağı daha kullanışlı bence

kızlar 2 çocuk annesi olarak nacizane benimde 1-2 tavsiyem olucak..
ana kucaqı.... son derece önemli ve mutlaka olması gerekiyor...her odaya götürebiliyorsun...mutfakta işin olduqunda masanın üzerine koyabiliyorsun yada oturma odasında tv açıp karşısına koydum çok oyalandı bende rahat rahat işimi gördüm...çok pratik ve benim en büyük kurtarıcımdı...
ve portbebe... benim çocuklarım yaz bebeqiydi... portbebeye yatırıp her yere gittim...kucakta sıcaktan annede bebekte çok terliyor ama portbebe hem bebek hemde anne için çok pratik...kışında yanı şekilde...sarıp sarpalayıp portbebeye koyarsınız soquktan yaqmurdan rüzgardan korumak için birebir..mevsim ne olursa olsun portbebe olmazsa olmaz...
doqum yaptıktan sonra bebişin göbeqinin düşmesi için doktorlar ilça veriyorlar...önce o ilacı sürün ve üstü kapanıncaya kadar pudralayın....pudra göbek baqının kurumasına son derece yardımcı oluyor....kızımda doktorun dediqi ilacı kullandık sadece..ve uzun zaman aldı düşmesi..oqlumda bolca pudraladık 3. günü düştü..hatta nazar deqmesin diye 1 hafta dolunca düştü dedik herkese

bazı alışverişleri çok gereksiz buluyorum ihtiyaç adı altında bir sürü gereksiz şey satılıyor hiç gerek yok... gerekli olduquna inanmadıqınız hiçbirşeyi almayın... mantıqınızla hareket edin...

hepinize hayırlı doqumlar saqlıklı bebişler kızlar

kızlar bende chicco trio living aldım, kızım 4 aylık olacak, hala portbebesini kullanıyoruz..
imkanı olan portbebeli set alsın. arabada, gezerken çok işimize yaradı.. ana kucağında 2 saatten fazla durması sağlıklı değil ama bunda yatar pozisyonda hep uyuyor.
yazın bile terletmedi, rüzgarı önlüyor.. bizim gibi gezmeyi sevenler için bebek hasta olmuyor ya en güzeli bu.. kışında onu severek kullanacağa benziyoruz. 10 kg geçersek arabasına terfi edicez :))

bende küvet baktım ama bunu hiç görmedim , nerede satılıyor ya da markası ne ?

Pudtayı ilk defa duydum bende uygulayayım bebeğim doğduğunda, ana kucağı alacağım ben portbebe almayacağım diye düşünüyorum şimdilik, evet yaa okadar gereksiz şeylerde var ki ben ilkte internetten bir araştırdım 3 sayfa liste çıktı sonra eleye eleye bayağı aza indirdim çok şükür :)

ben de normal doğumu anlatmalarını istiyorum:18:

Canım ben doğuk hikayeleri, öyküleri bölümünden neredeyse hepsini okudum:)):)

Birdde bak mesela hazirn anneleri doğurdu eylül anneleri doğurdu diye konular var

Ben hep oaralardan okudum bayağı aydınlandım ve normal yapmayı çok istiyorum

Eğer Allahım nasip ederse bir aksilik olmazsa...

bende küvet baktım ama bunu hiç görmedim , nerede satılıyor ya da markası ne ?
cnm e-bebek.com'da bulabilirsin.ben ordan alıcam.yada bulunduğun şehiğrde e-bebek mağazası varsa ordanda temin edebilirsin.bak bide bu küvet varmış orda.bunuda alabiliriz aslında 74,90 tl diyor bu daha uygunmuş

buarada küvetlerin markaları OKBABY

Son düzenleme:
hamişler, küvet meselesine çok takılmayın derim ben.
sadece dikkat edilecek mesele şudur bence küvet konusunda; içinde oturma için yapılmış yükseltisi olmasın. içi dümdüz, boş küvet olsun yani. girintisi çıkıntısı, engebesi olmasın iç zeminde.
onun dışında.. her küvet makbuldür.
ilk 3-4 ay kullanacaksınız zaten, içine (içi toplarla dolu olan filelerden almıştım ben - süper) filenizi koyup, rahatça yıkayacaksınız bebişlerinizi.
sonrasında normal banyodaki küvete terfi etme zamanınız gelecek.
bebek büyüdükçe küvete sığamayacak duruma gelecek çünkü, hareketlenecek falan..

biz, banyoda yıkanma meselesini de, babasıyla hallettik. her akşam, babası kucağına alıp giriyordu küvete.. ben kızımı yıkıyordum onun kucağındayken. gayet kolay ve keyifli oluyordu hepimiz için.

yani, alacağınız bebek küveti, uzuuun süre kullanılacak bi alet değil, çok paralar dökmeyin. alın çarşıdan bi basit küvet, olsun bitsin.

bencede küvete çok para vermeye gerek yok..
ben mesela normal fileli küvet kullanıyorum. filemiz baktım eskidi yenisini aldım, 8-10 tl bişey. tatil için oteldeki bebek küveti farklıydı, bebek için oturma yeri vardı, hiç gerek yok öyle birşeye.. kafası çok hassas olduğundan altına birşey konmadan yıkanmıyor zaten.. havlu açmıştım orda altına.. ama file bence rahatlık, kızımın da kendini fileyle daha güvende hissettiğini anlıyorum :)). yıpranmaya başladığında anlaşılıyor zaten

aynı düşüncedeyim kızlar ben 14-15 tl almıştım küveti filede 6 tl falandı.şimdi bende fileyi yenilicem.oğlum 3.5 yasında ama hala küvete sığıyo.oynamayıda seviyo.altının düz olması daha sonraki aylarda ve yaşlarda onun için çok iyi olacak.oturmaya başladığında zaten düz olması daha iyi.hem ikinciyi düşünürsenizde en baştan kullanışlı almanız daha iyi olacak bence.şimdi oğlum kardeşiyle beraber kullanabilir en fazla bir yıl daha.

Benim de ilk bebeğim olacak inş.,ben de deneyimsizim ama burda herşeyi en ince ayrıntısına kadar okuyunca insana bi cesaret geliyo,

Herkes nasıl anne oluyosa ben de olurum diyorum kendime,

Hayırlısı bakalım,daha cinsiyetinden bile emin olamadık,kız dedi doktor ama ben hep erkek hissediyorum,ayrıntılı ultrasonda kesinleşir

artık,üç hafta daha beklemem gerekecek yani...

Ne farkı var ayrıntılının normalden,dha mı uzun bakıyolar,ayrıntılıya giren arkadaşlardan fikir istiyorum kızlarrr...

çok güzel bir paylaşım olmuş:) çok teşekkürler

Kızlar unnado.com da herkesin tavsiye ettiği arzum hemkulaktan hemde alından ateş ölçer varya 80tlden 55 tlye düşmüş sizce alayım mı, ben havuzlu hana gideceği 10 gün sonra acaba daha ucuza o standatta bir şey buluruyum yoksa kaçırmayayımalayımmı
bu arada almayı düşünen olursa 18 eylüle kadar son tarih...

bende bir internet sitesinden o fiyata almıştım.. kesinlikle al derim, klasik ateş ölçerimiz vardı, bebiş kıpırdıyor, bi süre beklemen lazım.. sonunda doğru ölçtüğüne emin olamıyorsun.. arzum güzel, suyun ısısını bile hemen ölçüyor. bugün aşımız vardı, sürekli elimde :)). ben memnunum tavsiye ederim.

alayım ozaman en iyisi:) zaten bu tip şeyleri dandik almayın demişti herkes elinde kalıyormuş insanın.

Kızlar almak isteyen olursa unnado.comda vardı en son stoktada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…