- Konu Sahibi olaylarolaylar
-
zeytin yağı hiç aklıma gelmemişti iyiki söyledin cnm has zeytinyağı bulmak lazım ozaman.
birde şu bebek losyonu bebek yüz kremi falan hepsi kullanılıyormu yani gereklimi bebeğe yüz ve vücut kremleri
cnm arkadasının dediği sanırım benim alıcağım küvetten.bu küvetle bebeğini doğduğundan itibaren kendin yıkayabiliyorsun.sonuçta annem taş çatlasın 15 gün durucak yanımda,fazlasını ben istemem rahata alışırım zor gelir bidaha bebeğime bakmak çünkü.gerikalan dönemdede bebeğimi kendim yıkıycam malum,ocak ayı bebeği olucak benim bebişim ve hernekadar evim kaloriferlide olsa yeni bebek çok çabuk üşür oyüzden gündüzleri yıkarım,gündüzleride eşim işte olucağı için bana bu küvet şart yani.piyasa değerleride 80 tl ile 100 tl arası değişiyor.sanırım 10. aya kadarda yıkayabiliyorsun bunda.o dönemdede zaten çocuk oturma kabiliyeti kazandığı için banyoda rahatça küvetsiz yıkanabilir.maliyet olarak bişey diyemem herkesin kendi ekonomisi tabiki ama ben o filelileri önermiyorum,kaçkere arkadasım bebeğini yıkarken filesi çıkıp çocuk küvetin içine kaymış
Eki Görüntüle 506542 Eki Görüntüle 506543
kızlar 2 çocuk annesi olarak nacizane benimde 1-2 tavsiyem olucak..
ana kucaqı.... son derece önemli ve mutlaka olması gerekiyor...her odaya götürebiliyorsun...mutfakta işin olduqunda masanın üzerine koyabiliyorsun yada oturma odasında tv açıp karşısına koydum çok oyalandı bende rahat rahat işimi gördüm...çok pratik ve benim en büyük kurtarıcımdı...
ve portbebe... benim çocuklarım yaz bebeqiydi... portbebeye yatırıp her yere gittim...kucakta sıcaktan annede bebekte çok terliyor ama portbebe hem bebek hemde anne için çok pratik...kışında yanı şekilde...sarıp sarpalayıp portbebeye koyarsınız soquktan yaqmurdan rüzgardan korumak için birebir..mevsim ne olursa olsun portbebe olmazsa olmaz...
doqum yaptıktan sonra bebişin göbeqinin düşmesi için doktorlar ilça veriyorlar...önce o ilacı sürün ve üstü kapanıncaya kadar pudralayın....pudra göbek baqının kurumasına son derece yardımcı oluyor....kızımda doktorun dediqi ilacı kullandık sadece..ve uzun zaman aldı düşmesi..oqlumda bolca pudraladık 3. günü düştü..hatta nazar deqmesin diye 1 hafta dolunca düştü dedik herkese
bazı alışverişleri çok gereksiz buluyorum ihtiyaç adı altında bir sürü gereksiz şey satılıyor hiç gerek yok... gerekli olduquna inanmadıqınız hiçbirşeyi almayın... mantıqınızla hareket edin...
hepinize hayırlı doqumlar saqlıklı bebişler kızlar
ben de normal doğumu anlatmalarını istiyorum:18:
cnm e-bebek.com'da bulabilirsin.ben ordan alıcam.yada bulunduğun şehiğrde e-bebek mağazası varsa ordanda temin edebilirsin.bak bide bu küvet varmış orda.bunuda alabiliriz aslında 74,90 tl diyor bu daha uygunmuşbende küvet baktım ama bunu hiç görmedim , nerede satılıyor ya da markası ne ?
Daha çok sorularım var da hepsini birden yazmayayım dedim:) Genelde aynı noktalarda takılıyoruz ya, benm ilk bebeğim ve çook deneyimsizim. Ev tipi ana kucağı kesinlikle alacam ben,işe başladığımda anneme kolaylık olsun diye,her odaya mutfağa bile yanında götürür:) Ama diğer eksiklerimi alınca alırım sanırım ya da belki hediye alan çıkar akrabalardan:)
merhaba hamişleeerrr....
topiğinizi gördüm, hevesle geldim hemen :)))
allah hayırlısıyla, eline ayağına kavuştursun yavrularınızı..
uzun ve sağlıklı güzel ömürler dilerim meleklerinizle birlikte....
benim kızım, şu anda 2,5 yaşında. zaman ne çabuk geçiyor, inanın anlayamayacaksınız doğumdan sonra. bi bakıcaksınız 3 aylık olmuş, bi bakıcaksınız ilk doğum günü.. bi bakıcaksınız 2. doğumgünü... sonra kreşe başlayacak..... valla, öyle bir geçer zaman ki, tadına doyum olmaz :)))
tavsiyelerim, alış-veriş yapmaktan ziyade... manevi konularda olacak aslında.
alacak verecek işlerini zaten epeyce bi çözmüşsünüz anladığım kadarıyla... çok fuzuli şeyler alınıyor, ben aldım yani. kızım minnacık doğdu, ilk 3 ay, yenidoğan kıyafetlerini bile giydiremedik. özel diktik, ördük giydirdik.. o derece küçüktü yani. yenidoğanları, 3. ayda giymeye başlayabildik.. çok zordu o süreç.
neyse.. tavsiyelerime geçeyim ben :))
ilk ve en önemli tavsiyem...
emmek istemeyen bir bebekle karşılaşırsanız... sakın bebeğe acımayın kızlar. aç kalır, aman ağlıyor, şu olur bu olur falana kanmayın. etrafın baskılarına kulak tıkayın, bildiğinizi yapın. anne sizsiniz. siz en iyisini bilirsiniz.
bebek ememiyorsa, süt yoksa falan paniklemeyin. sakin olun.
süt muhakkak gelir. sütü olmayan kadın yoktur. bebek emdikçe, emme-çekme hareketi yaptıkça, psikolojik rutinler gereği, muhakkak o süt o memeden gelir. bebeğin ihtiyacı kadar gelir. allah öyle formüle etmiştir şu memelerimizi, merak etmeyin. sizin sütünüz, bebeğinize yeter.
siz bol su için. gıdanıza dikkat edin. tahin helvası, soğan, falan filan.. bunları bulursunuz zaten.... yiyin, için.... bebeğinizle bol bol emişin. onu memeden hiç düşürmeyin. ne kadar ten tamasınız olursa, ne kadar başbaşa olursanız... o kadar bol sütünüz olur.
bebek emmeyi reddediyorsa (benim sağ mememi emmedi, sonra solu da bıraktı mesela), ısrar edin. bebeğinize acımayın. bu hem bebeğin hem sizin iyiliğiniz için, ilk ve en önemli şarttır. memeniz acıyabilir, kanayabilir.. ama hepsi kısa sürede geçecektir. ısrarla emzirin yavrunuzu. emmeyen bebeğe, sakın sakın biberon vermeyin. NO BİBERON, YES MEME :)))
o bebek, o memeyi emecek. ilk kural budur :)))
ikinci tavsiyem...
''aman kucağa alışır, çok alma'' falan diyenleri bir kenara bırakın. sakın takılmayın. ilk 3 ay bebekler, alışkanlık kazanmazlar. kazansa bile, bu ''ana kucağı'', o bebeğin en doğal hakkıdır. ikinizin en özel zamanlarını, kucak kucağa geçirin sürekli. Alışacak diye korkmayın, alışırsa da alışsın.... (benim kızım son 7-8 aydır kucağa gelmiyor, özlüyorum resmen.. :) )
Yaka iğnesi gibi olun yavrunuzla.... o kucaktan düşmesin, özgüveni gelişiyor, unutmayın. anneye bağlanıyor, kendine ve anneye güveni oluşuyor.. sizin içinizden çıktı bebeğiniz, sizi istemesi kadar normal hiçbir şey olamaz.
bırakın milletin dediklerini, kendi başınızın çaresine bakın.
şimdi, kendinizi çok yetersiz, eksik, ''acaba''larla dolu hissediyor olabilirisniz...
ama doğurur doğurmaz, bi bakacaksınız... sizden daha tecrübelisi yok :)) sanki bu 5. bebeğiniz, öyle bi donanımlısınız... :))
emin olun, o minnacık şeyi, kırk yıllık anneymiş gibi kucaklayacaksınız, altını-üstünü rahatça değiştirebileceksiniz... hiç kuşkunuz olmasın. o meleğin her türlü ihtiyacını, kimseye muhtaç olmadan giderebilecek durumdasınız, kendinize güvenin kızlar :)))
doğumdan hemen sonra, bi süre bi yardımcıya ihtiyacınız olabilir. yardımcınız olsa iyi olur yani. hem kendinizle hem de bebekle gereği gibi ilgilenebilmeniz için, anne, kardeş, teyze.. ne varsa kullanın, sömürün :) evi, geleni-gideni, yemeği, çamaşırı.. yıkın o yardımcınızın üstüne :) siz, sadece bebeğinizle zaman geçirmeye çalışın. bol bol başbaşa kalın yavrunuzla, konuşun onunla, şarkı söyleyin, ninni söyleyin, memenizden zaten hiç ayırmayın.... memeler fora :)))
sakınılan göze çöp batar... derler, bazen doğru derler, bazen saçma olur bu dedikleri :)
çok sakınmayın, sevsin gelen giden. ama öptürmeyin orasını burasını. kimsenin ağzının mikrobuna ihtiyacı yok o parmak kadar yavrunun.
bebeğinize güvenin, kendinize de güvenin. Bebeğiniz size her şeyi öğretecek zamanla. en önemlisi sabretmeyi öğreneceksiniz :)
ikiniz çok iyi bi takım olacaksnız, buna da güvenin.
sizden daha güçlü bi ekip olmayacak şu hayatta, ikiniz her şeyin altından kalkabileceksiniz. hiç kuşkunuz olmasın.
Kendinize de yavrunuza da iyi bakın hamişler....
Bir de, şu hamileliğinizin tadını çıkartın. o günler asla geri gelmeyecek.
bol bol uyuyun, dinlenin. uzatın ayağınızı bacağınızı, kitap okuyun... müzik dinleyin yavrunuzla...
o göbüşteyken, o günlerin keyfine varın. kocanıza zaman ayırın, onu sevin, bol bol ilgi depolatın kendisine :)
sonra, her şey çok farklı olacak :))))
hayırlı doğumlar diliyorum hepinize....
Kızlar unnado.com da herkesin tavsiye ettiği arzum hemkulaktan hemde alından ateş ölçer varya 80tlden 55 tlye düşmüş sizce alayım mı, ben havuzlu hana gideceği 10 gün sonra acaba daha ucuza o standatta bir şey buluruyum yoksa kaçırmayayımalayımmı
bu arada almayı düşünen olursa 18 eylüle kadar son tarih...
bende bir internet sitesinden o fiyata almıştım.. kesinlikle al derim, klasik ateş ölçerimiz vardı, bebiş kıpırdıyor, bi süre beklemen lazım.. sonunda doğru ölçtüğüne emin olamıyorsun.. arzum güzel, suyun ısısını bile hemen ölçüyor. bugün aşımız vardı, sürekli elimde :)). ben memnunum tavsiye ederim.
alayım ozaman en iyisi:) zaten bu tip şeyleri dandik almayın demişti herkes elinde kalıyormuş insanın.
Kızlar almak isteyen olursa unnado.comda vardı en son stoktada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?