tecrübeli anneler doğurduktan sonra hastanede neler oluyor

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
şimdi nasipse bebek doğdu diyelim.sonraki süreç nasıl ilerliyor.benim doğum yapacağım hastanede 2 gün yatış var.neler olacak o iki gün.mesela kanama çok mu oluyor.normal doğumdan sonra hemşireler ne gibi müdahelelerde bulunuyorlar.yapılan müdaheleler için gecelik mi pijama mı giymek daha uygun.
bunun gibi neler olduğunu ve olması gerekenleri yazabilir misiniz.

canım şuan 3.bebeğime hamileyim.kendi deneyimlerime göre anlatayım. ben ssk hastanesinde doğum yapmıştım özellikle samatya hast.çok güzel. doğum yaptığın ilk gün kanaman biraz fazla oluyor.hasta bezi kullanmanı tavsiye ederim.pijamaların batmasın.alt üst takım daha rahat oluyor.ama sezeryanlı doğumlarda elbise tarzı gecelik kullanılıyor.zaten doktorlar kanamanı gelip soruyor ve kontrol ediyor.bebeğin muayene oluyor.emzirmeye başlıyorsun her ağlayışında. dikşlerin için ilaçlı su kullanmalısın.şuan aklıma gelenler bunlar. merak ettiklerini sorabilirsin.

merhabalar,
ben sezeryanla doğum yaptım ve geceliği tavsiye ederim 3 tane olur. muayne daha kolay oluyor dikişler baskılanmıyor.

yedek bol camasır atlet olsun terliyorsun kanaa vs için.
ilk gun kanamam çoktu sonra azalıyor zaten.
çıkış içinde bol ve rahat bir esofman tavsiye ederim. pipet al birde eğilip doğrulmk zor oluyor
terli,kleri unutma

Son düzenleme:
teşekkürler.henüz normal mi sezeryan mı belli değil.gönlüm normalden yana şimdilik bir terslik yok ama bakalım.
ben 2 pijama takımı aldım biraz pahalılar bi de ucuz mu almak lazımm kirlenecekse acaba.
doğum nasipse özel hastanede olcak.doğumda vajinayı keserlerse sürekli pansuman mı yapıyorlar oraya acaba.ondan ve sezeryan için mi gecelik öneriliyor.
bir de normal gece pedleri yetmez mi kanama için.

ped işini dert etmeyin orda veriyorlar çünkü kanama miktarını kendileri takip ediyor pijamada ucuzda olsa pahalıda olsa yıkanıyo sonuçta ve leke kalmıyo geçmiş olsun hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza alın

canım bende özel hastanede doğum yaptım.
hasta bakıcılar devamlı gelip pedini değiştiriyor. benim kaldığım hastanede kendi pedlerini kullanmışlardı.
ben hasta bezi almıştım hiç kullanmadım. orkidi hastaneden çıkarken kullandım onuda 2 tane koydum.
öne ve arkaya yerleştirdim malum ilk günler çok olur kanama sonra azalarak bitiyor.

ilk günler gecelik giy bence doktor gelip bakıyor giymeside kolay özellikle sezeryanlı olunca. yardımla tek çırpıda giyiliyor alttan muayne içinde kolay.
ve sürekli ped değişeceği için yerleştirmesi daha kolay.

Back
X