evim müsait olsaydı oda yaparmıydım bilmiyorum , müsait olmaması bahanesiyle ; ki müsait olsaydı da iki üç yaşına kadar yanımda tutmayı düşünüyordum en başından beri , 60*120 ölçülerinde ahşap karyola aldım . ilk zamanlar resimdeki ahşap sallanan beşiği düşünüyordum "sakızağacı"nında bahsettiği gibi 6 ay kullanılamayacak ve sonrasında koymaya yer arayacaksın
Eki Görüntüle 502800
sonra vazgeçip yine uzun süren araştırmalarım sonucu
Eki Görüntüle 502802
bu karyolayı aldım . park yatak için sürekli söylenen tatilde , dışarıdaki aile yanına giderken yanında götürebilme , çok cazip geliyor düşününce ama park yataklar ne kadar sağlıklı ve böyle bir karyolada istenilen yere götürülebilir , beş parçadan oluşuyor parçaları üst üste koyduğunda 12 cm kalınlığında ve oldukça hafif bir o kadar da dayanıklı (çam ağacından üretilme) ve montajı oldukça kolay < eşimi beklemeye sabrım yetmeden ben monte ettim aldığımızda :) >
park yatağı yanında götürmeyi düşünenin muhakkak arabası olmalı bebekle hem yolculuk hemde bir sürü malzeme taşınmaz dolayısıyla arabanın bagajının en altına ha karyola koymuşsun ha park yatak yanında götürecek olan için pek farkı olmamalı geriye tek akla takılan ne kadar sağlıklı... ?
park yatakların materyali belli naylon , plastik .. vb sağlıksız malzemeler ilk zamanlar bebeklerin sürekli uyuduğu düşünüldüğünde vakitlerinin çoğunu yatağında geçecek ... düşünülmesi gereken bir konu bence :)
oda yapmaya gelince anne-baba adayları kendi duygularını tatmini doğrultusunda oda yapıyorlar bence :) öyle güzel şeyler görüyor ki insan gezerken almak istiyor ve almak istediklerinde genelde hiç ucuz şeyler olmuyor :) ama zamane çocukları belki daha tuvalete alıştırma turları yaparken altında beziyle kendi seçtiği kıyafeti giyip , kendi beğendiği odayı isteyecek şimdi oda için yapılacak masrafı o zamana ertelemek daha mantıklı hem çocukta mutlu edilmiş olunur :)