Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pinarfrtn

çınarefemm
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2011
1.521
2
316
Edirne
Bebeğim için oda hazırlamak istiyorum fakat nasıl olsun karar veremedim.Öncelikle dolap şart fakat büyüyen yatakmı alsam yoksa baza alıp bi tanede oyun parklı beşikmi ya bilemedim.Bebek odası alsam büyüyünce kullanamck,büyüyebln karyolada 15yaşına kadar kullanablrmş genç odası alsam bide beşık ama büyüyùnce beğenmez acaba napsam:26:

ban kalırsa dolap sart dıosan ayrı ayrı olacagına takım yap hem daha sık daha kullanıslı oluyor buyuyen besık al 15 yasına kadar kullanr zaten mobılyanın omru 10 ıl dıolar genelede buyunce ıstedıgı bı takımı alırsın genc odasına gecersın ben bebegıme buyuyen besıklı bebek odası aldım cılekten cokta memnunum ınsallh genc oluncada genc odası yaparız.
ha oyun parkımızda var bıızm annemlerde kaldıgı ıcn genelde oraya goturduk ama hıc saglıklı degıl helde bebekler harektelnemeye baslayınca ıcınde zıplıyorlar hopluyorlar ben tetıkteyım heran ayanı ama besık cok saglam ıcım rahat edıyor..

Ben de henüz ilk bebeğimi bekliyorum ama inanın çok araştırdım tecrübeli bir anne kadar olmasa da :) Odasını hazırlamak istiyorsanız büyüyen yataklı bir takım alın ve ilk aylarında sizin yanınızda yatması gereken dönem için de park yatak .Çok çeşitli park yataklar var size uygun konforuna göre karar verebilirsiniz ama lütfen kalitesini kumaşını da araştırın en az 3 yaşına kadar kullanılıyor bebeğinizi odasına ne zaman yatırmaya başlarsınız bilmiyorum ama sonra da tatillere veya uzakta aile ziyaretlerine gittiğinizde her yere yanınızda taşıyabilirsiniz.Tabii oyun parkı olarak da kullanılıyor büyümeye başladığında siz iş yaparken kapalı bir yerde güvende durması size rahatlık sağlayabilir ama her çocuk içinde durmuyormuş bunu da unutmamak gerekiyor. Şimdi bir beşik alsanız onu belki 6 ay dolmadan kaldıracaksınız ve bir daha ya 2.bebek ya da bir yakınınız için saklanacak.Bebek odası içinde her ne kadar bebek eşyaları küçücük olsa da her şeyi kendine özel olduğu için bir sürü eşya birikiyor.Benim odamda dolaplarım ve çekmecelerim anca kendi eşyalarımıza yettiği için ben de şimdiden bir oda hazırlıyorum.Büyüyen yataklı ,şifonyerli ve dolaplı bir takım aldım.Hatta dolabını alırken de içinde çekmecelerine ve büyüklüğüne önem gösterin tabii odasında ona oyun alanı için de yer ayırmayı unutmayın.Bence çocuklar kendi odalarında eğer severlerse daha verimli zamanlar geçiriyor.Takım alırsanız odası daha güzel , düzenli durur eğer imkanınız varsa odasını takım alın.
Aslında bebek doğmadan fazla eşya hazırlanmaz derler ama ben başladım doğuma 2 ayım var ama anca .Size zamanla ilgili de bir tavsiye odasına eşyalarını yerleştirmek istiyorsanız son günlere bırakmayın örneğin bizim odamız siparişten bir ay sonra gelecek ve en az bir ayda evde havalandırılması gerekiyor mobilyanın kokusunun çıkması süre alırmış keza boya işine filan da girecekseniz zamanlama olayını ihmal etmeyin derim.
Hayırlısıyla bebeğinize kavuşmanız dileğiyle.

Ben buyuyenlerden almistim kizim icin. 15 yasina kadar kullanmasi mumkun degilmis. 4,5 yasinda ve begenmiyor. Artik kendi zevkleri var. Zaten olculeri de digerlerine gore daha kucuk.
Simdi ikinci bir bebek bekliyorum. Onun agzi var dili yok. ona vericez artik. 5 sene de o kullansin. Kizima da yeni oda yapicaz.
Am aher cocuk farklidir tabi. Bu konuda erkek cocuklar daha rahatmis duyduguma gore.

Ben buyuyenlerden almistim kizim icin. 15 yasina kadar kullanmasi mumkun degilmis. 4,5 yasinda ve begenmiyor. Artik kendi zevkleri var. Zaten olculeri de digerlerine gore daha kucuk.
Simdi ikinci bir bebek bekliyorum. Onun agzi var dili yok. ona vericez artik. 5 sene de o kullansin. Kizima da yeni oda yapicaz.
Am aher cocuk farklidir tabi. Bu konuda erkek cocuklar daha rahatmis duyduguma gore.

Sana katılıyorum. Daha dar biz yere minder koyuyorduk beşik kısmını çıkardıktan sonra yatak ölçüsü de tuhaf. Baza biraz büyüyünce alınır... Park yatak nasıl bilmiyorum benim de 2. için biraz kullansın bakalım büyüyen beşiği. Bazanın altı işe yarıyor oğluma 4 yaş gibi bazaya geçtik...

evim müsait olsaydı oda yaparmıydım bilmiyorum , müsait olmaması bahanesiyle ; ki müsait olsaydı da iki üç yaşına kadar yanımda tutmayı düşünüyordum en başından beri , 60*120 ölçülerinde ahşap karyola aldım . ilk zamanlar resimdeki ahşap sallanan beşiği düşünüyordum "sakızağacı"nında bahsettiği gibi 6 ay kullanılamayacak ve sonrasında koymaya yer arayacaksın
$b.webp

sonra vazgeçip yine uzun süren araştırmalarım sonucu
$k.webp
bu karyolayı aldım . park yatak için sürekli söylenen tatilde , dışarıdaki aile yanına giderken yanında götürebilme , çok cazip geliyor düşününce ama park yataklar ne kadar sağlıklı ve böyle bir karyolada istenilen yere götürülebilir , beş parçadan oluşuyor parçaları üst üste koyduğunda 12 cm kalınlığında ve oldukça hafif bir o kadar da dayanıklı (çam ağacından üretilme) ve montajı oldukça kolay < eşimi beklemeye sabrım yetmeden ben monte ettim aldığımızda :) >
park yatağı yanında götürmeyi düşünenin muhakkak arabası olmalı bebekle hem yolculuk hemde bir sürü malzeme taşınmaz dolayısıyla arabanın bagajının en altına ha karyola koymuşsun ha park yatak yanında götürecek olan için pek farkı olmamalı geriye tek akla takılan ne kadar sağlıklı... ?
park yatakların materyali belli naylon , plastik .. vb sağlıksız malzemeler ilk zamanlar bebeklerin sürekli uyuduğu düşünüldüğünde vakitlerinin çoğunu yatağında geçecek ... düşünülmesi gereken bir konu bence :)
oda yapmaya gelince anne-baba adayları kendi duygularını tatmini doğrultusunda oda yapıyorlar bence :) öyle güzel şeyler görüyor ki insan gezerken almak istiyor ve almak istediklerinde genelde hiç ucuz şeyler olmuyor :) ama zamane çocukları belki daha tuvalete alıştırma turları yaparken altında beziyle kendi seçtiği kıyafeti giyip , kendi beğendiği odayı isteyecek şimdi oda için yapılacak masrafı o zamana ertelemek daha mantıklı hem çocukta mutlu edilmiş olunur :)

canım ben de yatak konusunda kararsız kalmıştım. araştırdım ve sonunda park yatak almaya karar verdim. chicco nun park yatağını aldım. gayet kullanışlı görünüyor bkalım biz kullanabilecek miyiz. bebğimin odasına da boydan boya dolap, şifonyer ve komidin yaptırdım. ileride 2-3 sene sonra güzel bir yatak almayı düşünüyorum. park yatağın en büyük avantajı katlanıyor olması bence, beşik alsaydım eğer koyacak yer arayacaktım bir süre sonra..

bende kararsızım valla ne yapacağımı...büyüyen beşik mi,sallanır beşik mi yoksa park yatak mı?
gidip gidip geliyor aklım...

bende kararsızım valla ne yapacağımı...büyüyen beşik mi,sallanır beşik mi yoksa park yatak mı?
gidip gidip geliyor aklım...

ben de çok kararsızdım ama bi int sitesinde çok güzel bi mobilya beşik buldum onu almaya karar vedim cibinlikte hediye ediyolar uygun gibi geldi bana hem kalitesi hem fiyatı...

$be&#351;ik.webp

evim müsait olsaydı oda yaparmıydım bilmiyorum , müsait olmaması bahanesiyle ; ki müsait olsaydı da iki üç yaşına kadar yanımda tutmayı düşünüyordum en başından beri , 60*120 ölçülerinde ahşap karyola aldım . ilk zamanlar resimdeki ahşap sallanan beşiği düşünüyordum "sakızağacı"nında bahsettiği gibi 6 ay kullanılamayacak ve sonrasında koymaya yer arayacaksın
Eki Görüntüle 502800

sonra vazgeçip yine uzun süren araştırmalarım sonucu
Eki Görüntüle 502802
bu karyolayı aldım . park yatak için sürekli söylenen tatilde , dışarıdaki aile yanına giderken yanında götürebilme , çok cazip geliyor düşününce ama park yataklar ne kadar sağlıklı ve böyle bir karyolada istenilen yere götürülebilir , beş parçadan oluşuyor parçaları üst üste koyduğunda 12 cm kalınlığında ve oldukça hafif bir o kadar da dayanıklı (çam ağacından üretilme) ve montajı oldukça kolay < eşimi beklemeye sabrım yetmeden ben monte ettim aldığımızda :) >
park yatağı yanında götürmeyi düşünenin muhakkak arabası olmalı bebekle hem yolculuk hemde bir sürü malzeme taşınmaz dolayısıyla arabanın bagajının en altına ha karyola koymuşsun ha park yatak yanında götürecek olan için pek farkı olmamalı geriye tek akla takılan ne kadar sağlıklı... ?
park yatakların materyali belli naylon , plastik .. vb sağlıksız malzemeler ilk zamanlar bebeklerin sürekli uyuduğu düşünüldüğünde vakitlerinin çoğunu yatağında geçecek ... düşünülmesi gereken bir konu bence :)
oda yapmaya gelince anne-baba adayları kendi duygularını tatmini doğrultusunda oda yapıyorlar bence :) öyle güzel şeyler görüyor ki insan gezerken almak istiyor ve almak istediklerinde genelde hiç ucuz şeyler olmuyor :) ama zamane çocukları belki daha tuvalete alıştırma turları yaparken altında beziyle kendi seçtiği kıyafeti giyip , kendi beğendiği odayı isteyecek şimdi oda için yapılacak masrafı o zamana ertelemek daha mantıklı hem çocukta mutlu edilmiş olunur :)

canım iyi hoş diyosunda park yatak tamam sağlıksız olabilir.fakat bebek park yatağı yemiyo sonuçta.içinde uyuyo sadece.ha biraz büyüdüğünde belki diş çıkarma döneminde ağzıyla oynayabilir.tabi bu sabahtan akşama kadar değil.he bide şu var yani bebeğine hiç oyuncak almıcakmısın ister istemez alacaksın ve tüm günü onları ağzına sokmakla geçirecek.tabi herkesin kendi fikri.

sizlere şunu tavsiye edebilirim bir çocuk annesiyim ikinciyede hamilyeyim.ben park yatak aldım oğluma.hala yatıyo 3.5 yaşında memlekete giderkende hep götürdüm çok pratik odadan odaya taşıdım.kıyafetlerinide bizim gardropta çekmeceli bölüm var orayı ayırmıştım.daha 2 ay önce dolap ve şifonyer aldım genç odası bellodan hala park yatağında yatıyo.doğuma son 2 ay kala bazasını ve yatağını alıcam tam takım yapıcam oğluma.park yatakta bebeğe kalacak bebeğin kıyafetleride şifonyere hazırlıcam.erkek olursa bi yatakta ona abisiyle beraber yatsın.
demek istediğim en başta sadece şifonyer yetrli oluyo bu yaşına kadar bi şekilde idare ettim.sonraları büyüdükçe çocuk kendi zevklerini keşfediyo ne bilim renkleri ayırabiliyo ve doğal olarak bazı şeyleri beğenmiyo.yatağında yatmak istemiyo.en sonunda dedimki birazdaha idare edeyimde oda yapim dedim.iyikide beklemişim.fuzuli masraf oluyo sonradan keşke böle almasaydım demedim.kıyafetlerinde dedim ama.gerçi yinede olsun hevesle almıştım fazla olmuştu bazılarını giyemedi doğru dürüst ama o hevesleri anlayabiliyorum.

Back
X