Tecrubeli anneler koşun imdadıma....

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.194
78
32
5 günlük bebeğim var....
Hem emiyor hem mama alıyor...
Mama bana dert oldu... mama içsin istemiyorum...
Once emziriyorum sonra mama veriyorum...
Emzirirken süt icebildigini nereden anlıcam ben???
Mamayı 30 40 cc içiyor...
Midesi bu kadar küçükken nasıl emme uzerine bu kadar mama içebiliyor?
Benden süt mü cekemiyor?😣

Yutkunuyormu yutkunmuyormu ona bakin hizli hizli emme hareketi yapiyorsa bosuna cekiyodur yavasca emip yutkunuyorsa bogazindan bakarak anlasiliyor ben oyle bakiyordum ilk baslarda aytica sut varsa emer sagip bakin nekadar sutunuz geliyor diye. Bebek emmesiyle daha cok sut cikar ama sagdiginizida yine ona verirsiniz boylece daha cok anne sutu alir ben basta oyle yaptim sonra mamayi biraktik

Mama verme canım eğer emdiği halde uyumazsa huzursuz olursa bilki doymadı o zaman mama ver..sen emzirdikce sutun çoğalır bol bol su iç en az 3lt..biberona alışırsa seni emmez..Allah yardımcın olsun..benim oğlum da 1 aylık anlıyorum seni

gogus uclariniz yara oldumu?
eger olduysa yanlis emzirme taktigi uyguladiginiz icin cogunlukla havada yutuyor olabilir

Nasil emziriyorsunuz?
İnstagramda emzirenanne var ona yazin , sayfasini takibe alin , o yardimci olur size
Normalde emerek doyan bir bebek ustune mama icemez
Bir de neden mama veriyorsunuz?

5 günlük bebeğim var....
İlkin mamayi kesmekle baslayin kucucuk bebege ne oldugu belirsiz bir suru madde vermeyin.
Bebeginizi sik sik emzirin dotmazsa diger gogsu verin ama sik sik emzirin.
Mesela mama vermeSeniz bebek 20 dakika sonra sut isteyecekken mama verdiginiz icin bir saat acıkmayacak onuda goz onunde bulundurun derim.

Asla sütünün yetmediğini düşünme bırak uzun uzun kalsın memede. daha ilk günler ona olan süt yeter. Benim oğlum sabaha kadar ağladı dr mama vermedi süt çoğalacak dedi öylede oldu. Face de emzirme akedemisine katılmanı da öneririm,emzirmeyle ilgili tüm sorulara yanıt veriyorlar.

Mama verme canım eğer emdiği halde uyumazsa huzursuz olursa bilki doymadı o zaman mama ver..sen emzirdikce sutun çoğalır bol bol su iç en az 3lt..biberona alışırsa seni emmez..Allah yardımcın olsun..benim oğlum da 1 aylık anlıyorum seni

Bana kalsa vermicem ama eşim elinde biberon dolanıyor.
Cocuk agzini açıyor aç bu çocuk elini ağzına götürüyor aç bu çocuk...
Dün o kadar çok yedirmiş ki aralıklarla sürekli kustu çocuk...
5 gündür anlatamıyoruz adama çocuğun tok olduğunu...

İlkin mamayi kesmekle baslayin kucucuk bebege ne oldugu belirsiz bir suru madde vermeyin.
Bebeginizi sik sik emzirin dotmazsa diger gogsu verin ama sik sik emzirin.
Mesela mama vermeSeniz bebek 20 dakika sonra sut isteyecekken mama verdiginiz icin bir saat acıkmayacak onuda goz onunde bulundurun derim.
Sarılık oldu ve düşük doğum ağırlıklı olduğu için mecbur kalıyoruz. Cabuk yükseliyor sarılığı...

Nasil emziriyorsunuz?
İnstagramda emzirenanne var ona yazin , sayfasini takibe alin , o yardimci olur size
Normalde emerek doyan bir bebek ustune mama icemez
Bir de neden mama veriyorsunuz?
Sezeryandan sonra hemen sütüm gelmedi ve sarılık oldu..
Mama verildi...
Şu anda da sarılığı atmasını bekliyorz

Yutkunuyormu yutkunmuyormu ona bakin hizli hizli emme hareketi yapiyorsa bosuna cekiyodur yavasca emip yutkunuyorsa bogazindan bakarak anlasiliyor ben oyle bakiyordum ilk baslarda aytica sut varsa emer sagip bakin nekadar sutunuz geliyor diye. Bebek emmesiyle daha cok sut cikar ama sagdiginizida yine ona verirsiniz boylece daha cok anne sutu alir ben basta oyle yaptim sonra mamayi biraktik
Yani boğazı hareket ediyor yutkunur gibi ama ses yok yutkunma sesi yani

Hayrli evlat olsun öncelikle Yutkunma sesi gelir duyarsın sen her agladıginda ver emsin ikisenide emzir zor biliyorum kafanız allak bullak ama uyandırıp uyandırıp emzirin korkmayın sarıliktan emzirdiginiz sürece emdikce artar sütünüz.

5 günlük bebeğim var....
Memegin yutmasi lazim sadece dudaklarını kipirdatip yutkunmuyorsa süt yoktu r :(

Birde doya doya emdiginin diğer bir kanıtı da kusmasi dur ..daha bebek çok küçük benim tavsiyem mama yi kesip

Kendin için süt arttırıcı şeyler kullan meyve olur sebze olur

Daha 5 günde goguslerin dolmaz hemen zaten bebek emdikce göğüsleri n süt yapar

Bebeğin emerken çenesini destekle yorulmasın 😍

Rabbim güzel bir ömür versin hayırlı evlat olsun inşallah :dua:

Bana kalsa vermicem ama eşim elinde biberon dolanıyor.
Cocuk agzini açıyor aç bu çocuk elini ağzına götürüyor aç bu çocuk...
Dün o kadar çok yedirmiş ki aralıklarla sürekli kustu çocuk...
5 gündür anlatamıyoruz adama çocuğun tok olduğunu...
Bebeğin tek bildiği emmek elbetteki emecek kendi elini de ne değerse değsin emmeye çalışır ahh su erkekler 🤦

Ben çocuk gelişimi mezunuyum. ilk 1 hafta günde 12 kez emzirilmeli, en az 10 dk da memede kalmalı. Emzirdikçe süt kesinlikte artar. Ritmik ve sakin ağız hareketleri varsa,yutkunma sesleri geliyorsa gayet emip doyuyordur. Ama şapırtı sesleri geliyorsa bu etkili emme olmadığını gösterir. Günde 6-7 kez idrar yapıyorsa bu da emdiğini, sütün yettiğini gösterir. Bu çok mühim. Günde en az 6 kez idrarını yapıyor mu? 5 günlük bebeğe mama verilmemeli. Kesinlikle anne sütü.. sık sık emzirilmeli ki süt artsın. Hemen zor durumda mamaya koşmamalı.

Back
X