Tecrubeli anneler koşun imdadıma....

Ť
Bebeğin tek bildiği emmek elbetteki emecek kendi elini de ne değerse değsin emmeye çalışır ahh su erkekler 🤦
Ya inanın kafayi yedirtiyor 5 gündür...
5 günlük bebegin mide kapasitesi ne zaten....
Ama yok elinde biberon aç bu aç bu...
Sarılık olucak diye kafayı yedi 3 gün koşa koşa mama aldı geldi...
Yavrum yine sarılık oldu..
Ebeler defalarca annesini emsin dedi yok süt deyip durdu...

Bana kalsa vermicem ama eşim elinde biberon dolanıyor.
Cocuk agzini açıyor aç bu çocuk elini ağzına götürüyor aç bu çocuk...
Dün o kadar çok yedirmiş ki aralıklarla sürekli kustu çocuk...
5 gündür anlatamıyoruz adama çocuğun tok olduğunu...

Tipik baba :)

Ben bazi arkadaslarin yazdigi gibi yapiyordum. 7-8dk bir meme sonra oburu.

Ben çocuk gelişimi mezunuyum. ilk 1 hafta günde 12 kez emzirilmeli, en az 10 dk da memede kalmalı. Emzirdikçe süt kesinlikte artar. Ritmik ve sakin ağız hareketleri varsa,yutkunma sesleri geliyorsa gayet emip doyuyordur. Ama şapırtı sesleri geliyorsa bu etkili emme olmadığını gösterir. Günde 6-7 kez idrar yapıyorsa bu da emdiğini, sütün yettiğini gösterir. Bu çok mühim. Günde en az 6 kez idrarını yapıyor mu? 5 günlük bebeğe mama verilmemeli. Kesinlikle anne sütü.. sık sık emzirilmeli ki süt artsın. Hemen zor durumda mamaya koşmamalı.
Işte bunu eşime anlatamıyoruz...
Sinirden çatlıyorum ama yok yani anlamıyor..
Günde yaptığı çiş kaka kontrolü şu an bir şey ifade etmiyor emme konusunda çünkü mama da alıyor...
Haliyle gunde 6 7 defa çiş yapıyor 5 6 kere de kaka yapıyor...
Emme konusunda da yutkunma sesi yok gibi... hareketler ritmik..
Ağzından meme çıkınca ağzı sütlü oluyor...
Bilemiyorum ve inanılmaz stres yapar oldum

Ť
Ben eşim sütun var mı dediginde gogsumu sıkıp gosteriyordum 😂 anca öyle inanacaklar sanırım :))

Önce sütünü kontrol et fışkırıyor mu siktiginda oyleyse sütun cogalmis demektir bol bol emecekki cogalacak sut bu onemli bebek yutkunuyor mu emerken goguslerin serlesiyor mu sert ise süt birikmistir. Ve daha çok yeni annesin sütun artacaktir bol bol emsin 30 cc mama ver once emsin sonra mama ver kontrollu git mama yemeyince huzursuz mu boyle anlarsin süt durumunu.

Mamaya alisirsa memeyi reddeder sağlık ocağında sizin kontrolunuzu yapan kişi ile konuşun zaten 5 veya 10 günlük tartıda onlar sütun yetip yetmedigini de anlıyorlar diye biliyorum haftada 150 gram alması gerekiyor ilk hafta hariç

Işte bunu eşime anlatamıyoruz...
Sinirden çatlıyorum ama yok yani anlamıyor..
Günde yaptığı çiş kaka kontrolü şu an bir şey ifade etmiyor emme konusunda çünkü mama da alıyor...
Haliyle gunde 6 7 defa çiş yapıyor 5 6 kere de kaka yapıyor...
Emme konusunda da yutkunma sesi yok gibi... hareketler ritmik..
Ağzından meme çıkınca ağzı sütlü oluyor...
Bilemiyorum ve inanılmaz stres yapar oldum

Ağız kenarlarında süt varsa etkili emme olduğunu gösterir. Yeter ki sık emzirin ve en az 10 dk memede kalsın dediğim gibi. Emzirme esnasında bebeğinizle konuşmanız da çok mühim. Bir de emzirdikten sonra da meme dolu dolu ve sert mi? İlk 1 hafta için genel kural uyanık bebek aç bebektir. Bebek yeterli derecede emmiyorsa mamaya değil sağılma yoluna gidilmeli, ilk kural bu. Çevremizdeki insanlar annelere öyle çok karışıyor ki, bir kitap açıp okumuşlar mı ya da araştırmışlar mı acaba. Lütfen eşiniz araştırsın madem, çok yanlış biliyor. İlk 6 ay sadece sadece anne sütü olmalı, aşırı önemli bu durum. Sütü arttıracak pek çok besin var, mama son çare olmalı.

Sen annesisin. Aç olup olmadıgını daha iyi anlarsın. Nasıl karıştırabiliyorsun. Babası tamam ama bir sürü mama verinceye kadar sen nerdeydin? Çocuk üstünde hiç mi sözün yok senin?

Şimdi bir şey fark etmezsiniz ama 3. aylarında meme reddi başlıyor mamada ötürü..
1 göğsünüzü 10 12 dk verin birisi tam boşalmadan diğerine geçmeyin yoksa sadece ön sütü alır onunla tam doymuyorlar onun arkasındaki yağlı süt en doyurucu olanı..
Bezini kontrol edin sürekli ağırlığını..
Bu süreçte mama da vermeyin..

Biberonla mama verilen bebek emmez. Bu hata malesef çok yapılıyor. Siz mama verdikçe rahatına gelecek ve nasıl olsa mama gelecek diye çenesini yormayacak. Mamayı bırakın ve bol bol emzirin. Ha illa doymadığını düşünüyorsanız yeni doğan kaşığı alıp mamayı onla verin. Sütünüzü sağın yine kaşıkla verin. Emzirdikçe bebeğin çenesi gelişecek, sizin sütünüz artacak.

Sezeryandan sonra hemen sütüm gelmedi ve sarılık oldu..
Mama verildi...
Şu anda da sarılığı atmasını bekliyorz
Doktor verdi anladigim kadariyla mamayi
Sezeryandan sonra zaten nir sure sut gelmiyor cunku vucut dogum yaptigini idrak etmiyor
Bebegi surekli emzirmeniz lazim ki o emme refleksi ile sut yogunlassin
Ama mama verirseniz kisir donguye girersiniz bebek emmez , emmeyince sut artmaz
Sutu arttiran bir numarali sey bebegin emmesi
Siz emzirenanneye yazin instagramdan , sizi en dogru o yonlendirecektir

Bu arada benim oglum da sarilik oldu ama hic mama vermedim , doktor bana aurekli emzir sut cogalacak dedi ve surekli emzirdim , sariligi atlattik , 6 ay boyunca sadece anne sutu aldi vs vs
Her doktorun yaklasimi farklidir ama ikinci bir uzman gorusu daha alin derim ben , anne sutu bebek icin en buyuk mucize

Mama vermemek için diren derim zaten doyan bebek uyur ama 5 günlükmüş sarılığına dikkat etmelisin çok uyuması da iyi bir şey değil. Ben emzirir sonra da sağar verirdim ama biberona alışan bebek anneyi reddeder kanısına katılmıyorum çünkü ben mastit ameliyatı oldum tek göğüse düştüm bu yüzden mama da takviye ettik mecburen ama bebeğim beni hiiiç reddetmedi biberonu da reddetmedi. En büyük şey rahat sakin olun ve bol bol emzirin süt yetecektir emin olun. Keyifle büyütün yavrunuzu inşallah

Ť
Tovbe est
Adama ne yahu
İnanilmaz kizdim esinize , hem bilgisi yok cahil hem de mudahale ediyor
Tutun kulagindan doktora goturun
O ne anlarmis acligindan toklugundan emzirmeden
Acaip kizdim su anda esinize
Lutfen mudahale ettirmeyin , siz annesiniz , babasi dahi olsa emzirmenize karisamaz !!!

Daha çok ufak emme refleksi geliştikçe daha iyi anlayacaksın sütünün gittiğini. Şuanda sıksık emzirmelisin mama vermene gerek yok. Belki gündüz çok emzirdiğinde gece yatarken mama verebilirsin ama biberonla değil. Şırınga ile yedir emer gibi dudaklarına akıtarak. Zaten bir ay sonra çok daha güçlenecek ve gögsünün kaynadığını anlayacaksın. Birini emzirirken öteki gögsün bile kaynar ve akabilir bunun için aparatlarda satılıyor. Eczanelerde olmalı. Bebek seni emerken uyudu ve yerine koydugunda bir süre daha devam ettiyse uyumaya doymuştur doymazsa daha sık kalkıp yiycekdir çüknü çok çabuk yorulur

Back
X