Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Tecrübeli anneler lütfen bir bakar mısınız

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

14masum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
64
45
3
30
Merhaba hanimlar yeni üye sayılırım ve bu ilk konum olacak. Oğlum bu pazartesi 6 aylik olacak ama hala donmuyor. Hareketleri iyi ayaklarını ellerini baya bir oynatıyor oyuncaklarını tutup elden ele değiştiriyor.
Ancak hala dönmüyor bazen bacaklarındaki eklem yerlerinden ses geliyor kıtırdama şeklinde.
Doktorun sorduk normal olabilir ama dönmesi lazım diyor korkuyorum biraz yardımcı olabilir misiniz ?

Nette şu ayda şunu yapar bu ayda bunu yapar diye genelleme yapılsa da her çocuk özeldir şu an için bence anormal bir durum yok ama takipte kal gözlemle

Nette şu ayda şunu yapar bu ayda bunu yapar diye genelleme yapılsa da her çocuk özeldir şu an için bence anormal bir durum yok ama takipte kal gözlemle
İnternette bakınca öyle olumsuz şeyler yazıyor ki insan dahada tedirgin oluyor inşallah öyledir teşekkür ederim sagolun

Benim oğlum 3 aylıkken dönmeye başladı Baya erken oldu 5 bucuk aylikken zaptedemiyoduk artik yurutec aldik 8 aylıkken yürümeye başladı. Siz onu dondurun ogretin. Biz yüz üstü bırakıp ayaklarının altına elimizi dayiyoduk kendini ileri felan ittiriyodu küçükken. Elinizle tutup ayakları üstüne koyunca basabiliyo mu.
Her çocuğun gelişimide farklı oluyo. Doktora götürün sağlığında bi skinti yoksa dert etmeyin er geç dönecektirde yuruyecektirde

Ay ne güzel maşallah ya. Yüz üstü duruyor biraz sıkılıyor sonra ayaklarının ustunede biraz basabiliyor herkes tembeldir bişey olmaz felan diyor ama evham yapıyorum ben biraz heralde

Her çocuk farklıdır diğer çocuklarla kıyaslamayın kimi erken yürür kimi erkek konuşur netten her okuduğunuz şeye de inanmayın çok yıpranırsınız

Ay ne güzel maşallah ya. Yüz üstü duruyor biraz sıkılıyor sonra ayaklarının ustunede biraz basabiliyor herkes tembeldir bişey olmaz felan diyor ama evham yapıyorum ben biraz heralde
Benim oğlum suan 10 aylık inanki eşimle diyoruz ki keşke biraz daha geç yuruseydi. Her yeri karıştırıyor yapma demekten anlamiyo pirizlere elini sokuyo, tv nin fişini çekiyo, çöpü açıp oynuyo, çekmeceleri acıyo parmağı sikiscak diye ödüm kopuyo ve o kadar çok dusuyoki başa çıkamıyorum artık sürekli kafayı vuruyo bi yerlere. Ona neyin zarar vereceğini bilmiyo yaşından sonra yuruseydi daha iyiydi diyoruz

Bak bir arkadaşımın kızı 3 aylıkken diş çıkardı diğer arkadaşımın kızı ilk dişini yaşına girmeye 3 gün kala çıkardı, genetik de önemli

Çocuk emniyet kilitleri var çok iyi oluyor gerçekten kızım erken yürüdü kilitlerin faydsı çok 4 ve 2 yaşındalar hala çoğu yerde kilit var

Anneler genelde yürüyünce böyle şikayet ediyor gorumcem de öyle söylüyor ama eltimin kızı var yanımda kız 7 aylık ama nasıl böyle aşırı hareketli 4 ayda donmeye başladı öyle bakınca diyorum allah allah acaba bi sikintı mi var

Sen gene takipte ol kötü bişey olsa aşka belirtiler de verir ki 6 ay çok geç kalmış denecek bir ay değil

Skinti yoktur merak etme. Ve dediğim gibi nasıl donulecegini ona gosterirseniz kendide yapar bi süre sonra yapar. biraz uzağına sevdiği oyuncağı koyun onu almak için harekete geçecektir

Bebeğinizin kilosu ayına göre fazlaysa oda etken olabilir.
Yani 5 kilo bir bebekle 7 kilo olan bebeğin hareketleri aynı olmaz.

Benim buyuk kızım 6 aylıkken donmustu Kücugü 4 aylıkken döndü,ikisi de yaşında yürüdü.
Sizinki de bugün yarın döner endiselenmeyin.

Bebeginiz oturmuyor degil mi? Artik oturmaya alıştırın. Yastikla destekleyip oturtun. Hafif yan arkaya ilgisini cekecek bir oyuncak koyun ya da siz geçip oyun yapin almak icin size dönmeye çalışacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…