Tecrubeli anneler ne olur fikir verin...

yenidoğana bu şekilde bir ilaç önermek ne kadar doğru? anne sütü dışında su bile verilmesi önerilmiyorken. her gazı olduğunda ilacı mı dayayacak
Kaç çocuk buyuttumuz bilmiyorum ama ben sadece tecrübemi paylaşmak istedim tabi d.r tavsiyesiyle kullandım arkadaşım zaten sizde kullanın deneyin illaki demedim araştırın dedim ayrıca

Canim biogaia diye canli bakteri barindiran bitkisel gaz damlasi. Biz cok faydasini gördük. Küçük bir şişe 40 tl 15 günde bitiyor. Düzenli kullanimda mucize bir damla. Mutlaka dene cok rahatliycak bebesin.

Benim bebeğim uzun uzun emerdi. Göğüslerimden 2saat emmese süt akardi sütüm de çoktu. Ama uykusu çok hassastı hemen uyanırdi. Bi yakınım doymuyor olabilir mama dene biraz dedi. Mantıksız gelmişti birinden emerken ötekinden akıyor nasıl doymaz diye. Bide sadece anne sütü vericem takıntım vardi. Emdikten sonra 15cc kadar mama verdim ve deliksiz uyumaya başladı. Sütüm kalitesiz galiba o kadar cok sütüm olsada doyurmadi benim kızımı. Doymama ihtimalini göz ardı etme derim ben

Yani uykudan çabuk uyanma sıkıntısına çözüm bulmakla başlamak lazım bence ki ağızdan gaz cikartmada zorlanmayasin

Sutunu ictikten sonra kucagina al
Kafasi omzunda olacak sekilde dik pozisyonda dursun.
Sirtini ovmak uyandiriyorsa yapma.
Dik sekilde uyumasi bile biraz da olsun
Iyi gelir.
Onun disinda bebek gazliysa aslinda yontemler cokda ise yaramiyor.
Hep bir kisir dongu.
Bir suru alternatif deniyorsun deneye deneye bir bakiyorsun buyumus :)
Damlalar, masajlar, fön makinasi sesi,
Annenin icerse bebege iyi gelecegine inanilan bitkiler, ayaklari sicak tutma, beli sicak tutma..
Cok cektim cok.
Ben sonucc alamadim umarim sende ise yarar.

22 gunluk bebek henuz cok kucuk. Aglama sebebi gaz da olmayabilir. 40 gun tılsımına cok inanıyorum ben. 40 gunden sonra aglamalar daha bi azalıyor.

Emzirmek sadece karın doyurmak işi degildir bebek için. Bırakın memede uyusun. Kucaga alıştırma memede uyyumaya alıştırma sözlerıne takılmayın. Bebek dunyaya geldiği ilk Zamanlar kendını cok guvensiz hisseder. Anne kucagında anne memesınde ancak anne kokusuyla kendını guvende hisseder. Mümkün mertebe kucagınızda olsun. Zaten ömür boyu emmeyecek. Ayrıca yurumeye basladıktan sonra yalvarsan da kucaga gelmiyor o çocuk.

Gaz problemine gelince rezene cayı içir beveğine bir cay kaşığı. Kendın de iç. Gazason diye bir masaj yağı önermişti arkadasım ama ben kullanmadım. Masaj yapıyomuşsun bebegın karnına. Tensel temastan hoşlanmıyor dıyosun ama belki faydalı olabilir.

Çok agladığında saç kurutma makibnası çalıştır. Onun sesi bebekleri sakinleştiriyor. Komik ama öyle:)
Kızımda cok işe yaramıştı. Sakinleşiyordu

Sıkma canını. Hepsi bitiyor. 4. Aydan sonra gaz kalmaz diş başlar diş biter 2 yaş sendromu başlar. 3 yasından sonra rahatlamaya baslarsın.
Sağlıcakla buyut bebegını

Normal doğum mu yaptınız, sezaryen doğum mu?

Ayrıca anlayamadım mesele gaz meselesi değil miydi bebeğin doymaması, süt miktarı falan ne alaka. Bebek bu elbette annesinin memesini isteyecek. Meme sadece bebeğin karnını doyurma aracı değil ki. Çocuk orda kendini güvende hissediyor.

yorumları okuyamadım, hatta konu başlığını görünce sırf size cevap yazabilmek için giriş yaptım KK'ya
yaşadığınız sorun benimki ile birebir aynı!
o yüzden yazayım, siz de benim üzüldüğüm kadar (ki sonradan ne kadar boş olduğunu anladım) üzülmeyin
kızınız %99 kolik
benim kızım da ilk doğduğunda akşamları sürekli memede olmak isterdi, memede uyurdu, uyudu deyip memeden almaya çalışsam uyanıp ağlardı, kuyruk sokumum, sırtım, tüm vücudum ağrırdı onu memede tutacağım diye
memede olmazsa ağlama krizleri geçirirdi
bu dönemde, sütüm az mı geliyor, aç mı kalıyor vs vs çok şüpheler yaşadım
hatta bir kaç gün mama takviyesi bile yaptık memeden sonra
memeden sonra mamaya bir yapışıyordu, cakır cukur içiyordu, ben de sütüm az zannedip oturup ağlıyordum
fakat mamadan sonra tekrar ağlama krizi oluyordu
meğer kolik'i tetiklermiş (bu arada sütüm artsın diye ne maltlar ve ıhlamurlar içtim!)
çocuk doktorumuz (Allah razı olsun) bunların normal olduğunu, bazı bebeklerde kolik durumunun bu şekilde olduğunu falan defalarca anlattı bana
bu arada da çevremdekiler acaba üşüyor mu, yanıyor mu, sarılık mı olur vs vs beni iyice geriyorlardı
hastaneden m... diye bir ilaç vermişlerdi gaz için, hiç bir işe yaramadı, yok elma yağı yok şu yok bu...ııı ıııhhh olmadı
sonra sab simplex denedik, doğumdan itibaren kullanılan bebeğe hiçbir zararı olmayan bir gaz ilacı, direkt bağırsakta çözündüğü için yan etkisi yok, biraz rahatlattı ama sorun bitmedi
bir süre sonra, geceleri sürekli memede olmayı bıraktı ama ağlama krizleri tam 5.5 ay sürdü
saç kurutma makinasının sesi de en büyük kurtarıcımız oldu :)))))

sana tavsiyem, evet çok yorucu oluyor biliyorum ama şu dönem ne olursa olsun, bebeğin istediği sürece bebeğini memede tutmaya çalış, süt kanalların tam olarak açılsın
gaz çıkarmayı falan da çok önemseme, kolik ise o gazı çıkarsan da çıkarmasan da farketmiyor zaten (ben çok uğraştım zamanında)
bebeğin meme emerek uyuması zararlı değil, biberonla uyuması zararlı, ağız yapısını bozuyor, dişleri çürütüyor vs
(zaten ilk altı ayda şımarma duygusu da olmuyormuş bebeklerde)
benim çocuklarım çok uzun süre meme emerek uyudular :) hiç diş problemi vs yaşamadık Allah'a şükür
ve de en önemlisi
kim ne derse desin umursama!
bebeğinin gelişimi normalse (ki ağlama krizleri kilo alımının azıcık sınırda olmasına sebep olabiliyor) sakın kafana takma!
hepsi gelip geçiyor ve sen o kadar kafana takıp endişelendiğinle kalıyorsun

yenidoğana bu şekilde bir ilaç önermek ne kadar doğru? anne sütü dışında su bile verilmesi önerilmiyorken. her gazı olduğunda ilacı mı dayayacak

bu zaten yenidoğan ilacı. direkt bağırsakta çözündüğü için de bir yan etkisi yok. tüm doktorlar bilir ve genellikle konudaki gibi gazlı bebeklere verirler.
her gazı olduğunda dayamayacak, belli bir kullanılım şekli öneriyor doktor zaten.

Kaç çocuk buyuttumuz bilmiyorum ama ben sadece tecrübemi paylaşmak istedim tabi d.r tavsiyesiyle kullandım arkadaşım zaten sizde kullanın deneyin illaki demedim araştırın dedim ayrıca

aynen bizde de işe yaramıştı.

bana da arkadaşlarım sütünü sağ, bak demişlerdi
15 cc falan ancak sağabiliyordum
meğer, bazı kadınlar sütü olsa da sağamazmış, bebek emerken duygusal bir tepkimeyle süt üretirmiş ama makinayla sağamazmış
6 ay sadece anne sütü ile besledim, 20 ay emzirdim ama sütümü sağıp bakayım dediğimde olmadı, ancak işe başladıktan sonra, bebeğimi uzun uzun hayal ederek iş yerinde sağabildim :)))

Bebeğim küçük ilerde duzeltirim diy bu hataya düşme memeyle uyumasını alışkanlık haline getirme yada her ağladığında memeni verme surun yeterlimi önce ona bak doğduğuna emin ol eğer yeterliyse en fazla yarim saat ve 2 saat araliklarla emzir ve daha demiyo diye uzatma çek ağzından ağlıyo diye vicdan yapma olaki doymuyo sütun yeterli gelmiyo mamaya baslamalisin boş boş memeni emmesi doğru değil hava yutar

Masaj yaparken bebek yagi kullan belki hoşuna gider ve rahatlatır

Masajı sadece sırtına yapma karninada yap bacaklarini tut hafif hafif karnına doğru bastır

Tamamını okuyamadım tekrar olabilir yazdıklarım. KEndin sabah akşam rezene çayı içebilirsin, bebeğe de kilosu başına bir çay kaşığı günde 2-3 kere aktar söylemişti. BIRde göğsün tam boşaldıktan sonra diğerine geçmelisin. ÖN sütü çok alıyorsada (yani sık sık değiştirerek emziriyorsan, 20 dakikada boşalıyor genel olarak) gazı çok oluyor. Hem de devamındaki süt doyurucu olan. Daha çok küçük annesi zamanla rahatlarsıniz. 40ı çıkıncada kolaylaşır biraz. DÖNEM dönem memeye çok düşkün oluyorlar geçiyor sonra. AĞRısı var ya avunmak için emiyordur belki o kadar uzun. RAHAT olmaya çalış, her çocukta oluyor, ZOR bunaltıcı ama geçecek. GÜN içinde çıkıp yarım saat filan kucağında dik pozisyonda yürüyüş yaparsanız ikinize de iyi gelir, havalarda güzel.
Oğlumun gaz sancısı çok olmadı ama gaz yüzünden yürüyene kadar kustu. BIKmıştım artık.
ALLAH sağlık versin hepsine, geçmiş olsun...

Eczaneden sab simplex alıp kullanın. Benim oglumda kızımda çok gazliydi. Bir doktor arkadaşımızın önerisiyle almıştık bu ilacı. İnanılmaz etkili. Sevgiler

Tamamını okuyamadım tekrar olabilir yazdıklarım. KEndin sabah akşam rezene çayı içebilirsin, bebeğe de kilosu başına bir çay kaşığı günde 2-3 kere aktar söylemişti. BIRde göğsün tam boşaldıktan sonra diğerine geçmelisin. ÖN sütü çok alıyorsada (yani sık sık değiştirerek emziriyorsan, 20 dakikada boşalıyor genel olarak) gazı çok oluyor. Hem de devamındaki süt doyurucu olan. Daha çok küçük annesi zamanla rahatlarsıniz. 40ı çıkıncada kolaylaşır biraz. DÖNEM dönem memeye çok düşkün oluyorlar geçiyor sonra. AĞRısı var ya avunmak için emiyordur belki o kadar uzun. RAHAT olmaya çalış, her çocukta oluyor, ZOR bunaltıcı ama geçecek. GÜN içinde çıkıp yarım saat filan kucağında dik pozisyonda yürüyüş yaparsanız ikinize de iyi gelir, havalarda güzel.
Oğlumun gaz sancısı çok olmadı ama gaz yüzünden yürüyene kadar kustu. BIKmıştım artık.
ALLAH sağlık versin hepsine, geçmiş olsun...

Allah kolaylık versin bütün yorumları okumadım.ama benim fikrim, bu dönem emdikten sonra uyansada gazını çıkartmaya çalış.tekrar pışpışla.uyumuyorsa salla.sallamak ve hareket bebeği rahatlatıyor ve gazının çıkmasını sağlıyormuş.ben hiç ilaç kullanmadım.yemeklerine kimyon kat,rezene ve anoson çayı iç.gazlı yiyecekler yememeye çalış.ve bebeği hareket ettir.bu bir dönem 3 4 ayda geçiyor inş. :)

Emzirme refleksi olan hiç bir bebek anne memesini bırakmak istemez. Hep emmek ister. Kendi bebeğimden biliyorum. Ben bu soruna çözümü emziğe alıştırmakta buldum. İlk haftalarda ben de bu yüzden çok bunalmıştım.
Ayrıca 15 dakika emzirdikten sonra memeden ayırmak için serçe parmağını ağzının kenarından hafifçe diliyle meme arasına sokarsan memeyi bırakır.

Bazı bebeklerin refleksi çok güçlüdür. Doktor buna kötü demeyecektir. Benim oğlum da eline ayağına dokununca hemen çeker ve toplar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…