Tecrubeli anneler ne olur fikir verin...

Canım öncelikle gazın çözümü yok ilk 4 ay bu tür sancılar uyanmalar ağlamalar normal. Ancak siz gazını çıkarmada yardımcı olup kısa süreliğine de olsa rahatlata bilirsiniz.
Çocuğunuzun sütünüzle doyduğuna emin olmalısınız. Belki yetmiyordur. Son olarakta meme ile uyumasın alıştırmayın. Tehlikeli sizde uyursanız allah korusun bebek boğulabilir. Karnının doyduğundan emin olduktan sonra yatağına yatırın biraz ağlasın yatağına alışsın.

Bilgin yoksa neden sırf yorum yapmak için yazıyorsun. Bebeğin göğüste uyuması doyduğunu gösterir. Sorularına cevap bulamıyorsun. Ilerde sorun olur deyip moral bozuyorsun

Pardon? Ne bu hararet?
Yorum yazmak icin yazdigimi siz nereden uydurdunuz acaba? Ayrica amacim moral bozmak degil, saldirgan olmayan sakin bir tavirla okursaniz anlarsiniz.

Göbegine ayaklarının altına elmayagı ve zeytin yağını karıştıp masaj yapın bide dr. Gaz için şurup vermedi mi?

canim
tsk ederim cevabiniz icin.
Emzik konusunu deniyorum 2 gundur. Tutturabilirsem iyi olur. Ben daha cok sutunu ictikten sonra gazini nasil cikarabilirim onu soruyorum. Birazcik sirtini sivazlasam hemen huzursuz olup uyaniyor..
kucuk bi yastikla karninin uzerine yatir gozetiminde olsun ama usutmemesine dikkat et usutunce gazi cok oluyo bide sutunu sag ne kadar bi bak eksikligini olcebilirsin degisik damlalar var onlardan kullanabilirsin.sende yediklerine cok dikkat etmelisin

Hamak tarzi sallanan besik kullanmistim..gazli bebeklere iyi geldigini duymustum.benimki de tam bir meme bagimlisiydi...surekli emiyordu gazini mutlaka cikart canim aglasa da...bir donem boyle gececek memede alisir diye korkma daha cok kucuk

gaz giderici damlalar var bebekler icin,emzirme oncesi veriliyor 5/10 damla arasi.
benim oglum cok gazliydi cok ise yaradi..
bide aslinda bebeginiz surekli gogusunuzu emdigi icin bos havada yutuyor,uyansa da agzindan cekin memeyi,pispislayarak uyutun.

Selam arkadaşlar.belki yeri burasi degil ama lutfen yardim edin.2 yıllık evliyim ve 3 aydır çocuk yapma denemelerimiz oldu fakat olumlu sonuç alamadık.muayene oldum herhangi bi sorun yok.bu ay ise adet günüm 6 gün geciktiginde kan testi yaptırdık negatif cikti.şu an adetim 9 gün gecikti fakat ne gebelik ne de adet belirtisi var.sadece kahverengi lekelenme oluyo bazen.normalde adetlerim 2 3 gun once ya da sonra olabiliyo ama bu kadar gecikme yasamamistim.acaba bebek rahime geç yerleşiyo olabilir mi.kanda test kesin sonuç veriyo ama hâlâ adet olmadim heveslensem mi napsambilemedim.Doktora bayram sonrası gidicem fakat şu an ki psikolojimin karmasikligindan yoruldum

Kendinizi neden bu kadar sitrese sokuyorsunuz? Benek varsa zaten Bayram'dan sonra hastahaneye gittiğinizde meydana çıkar .daha çok yeni denemeleriniz .bukadar strese sokmayın kendinizi .bu stres de çocuğunuzun geç olmasına sebebiyet verebilir .inşallah tez Zaman'da hamile kalırsınız

Canim Allah kolaylık versin uc cocugumdada gaz sancisini yasadik stresli bir donem ama geciyor oldugunu bilmek rahatlatiyor insani suan bebegim 2 aylik biraz azaldi sanki metsil damla ve nurse harveys surup dönüşümlü kullaniyorum faydasi var,kendim rezene iciyorum,birde pış pışlamak deriz ya kucağına alıp hafif hoplatır gibi poposuna yavas yavas dokundur cok işe yarıyor benim kizimda masajdan hoslanmiyor huzursuz oluyor gececek insallah sabırlar dilerim sana bebegine huzurlu uykular :)

Tesekkur ederim arkadaslar. Cok guzel tavsiyeler aldim. Allah razi olsun hepinuzden...

Daha cok kucuk, gaz sorunu belli bir sure sonra kendiliginden geciyor, bizde oyle olmustu. Emzige alistirmaya calisiyormussunuz, basarinca o buyuk kolaylik olur size. Memede uyutmak zararli olmuyor da sadece cocuk asiri baglaniyor size. Etrafta cocuklarini degisik sekillerde uyutmaya calisanladi gordukce emerek uyumasinin buyuk bir nimet oldugunu anlayacaksiniz buyudugunde
Allah omurler versin

Gaza kimse çare bulamıyorum maalesef,sizin durum daha da zor,ben ilaç kullandığım halde sıkıntı yaşıyoruz,lakin gaz çıkarma geğirmesi ile havayı çıkarma, normal osurmak dicem (k.bakmayın) Ayrı bir süreç sizde emzikle beraber ilaç kullanabilirsiniz hem emzik biraz hayat kurtarıcı bi durum yeni doğanlar aç olmasa dahi emme isteği çok fazla Allah kolaylık versin hepimize ,biz bu saatte ayaktayız

İy günler canm yazını okuyunca hemen yardımcı olmak istedim benm de tam 21 günlük bebeğim var.. Bizimkinde de çok gaz problemi vardı doktorum gaz damlası verde ana yine de çok sancısı oluyordu.. Dün babasına verdim ben yemek yaparken bak diye sürekli ağlıyordu. Sonra sesinin kesildiğini farkettim içeri bi gittim eşim bebeğe emzik vermiş nasıl emiyor ve rahatlatıyor emzik böylece sürekli emme isteğinde cevap vermiş oluyoruz dün akşamdan beri çok rahatım... İnternette baktım semzik verdik zararlı mı diye hayır aksine biz yetişkinlerdeki sakız etkisi yapıyormuş yani bebeği rahatlatır sinirimini rahatlatıyormuş...

Emzigu tutturmaya calisiyorum baska marka alip denetecegim bugun... Allah size bagislasin ysvrunuzu

Bebegin memede uyumasi iyidir.doydugunu gösterir.benimde kizim oyle uyurdu gazini cikaramiyordum uyaniyordu hemen.biz cozumu emzikde bulduk.emmek bebegi sakinlestiriyor.bide rezene çayi yapiyirdum 20cc bebegime geri kalanida bana.iyi geliyodu valla.süt arttiriyo bide

Emzik vermeyi deneyin alirsa cok rahat edersiniz. Philips aventin bi urunu var su sira cok tercih ediliyor onu deneyin.Ben bebegimi onunla alistirdim.

Ben doyurduktan sonra gazini cikariyorum uyusa bile.Kafat cikmadiysa sol tarafina yatiriyorum.Bebek hemsiresi soylemisti.

Allah kolayliklar versin.

Dokunulmasindan neden hoşlanmıyor acaba. Kıyafetleri falan batıyor siz sırtını sivazladikca acı hissediyor olabilir mi?

Bebeği sıcak bir odada soyup bebek yağı ile masaj yapsanız o zaman nasıl davraniyor

Memede uyumusa su an icin normal.kizim uc ay olana kadar surekli memede kalmak isterdi.internetten ayina gore takip edin normal.bebek anneyle arasi daki bagi ve guven duygusunu olusturuyor.
Ben yarim kahve fincani sicak suya cay kasiginin ucu ile kimyon atar dinlendirir;ilik ilik dort bes kasik icirirdim.

yenidoğana bu şekilde bir ilaç önermek ne kadar doğru? anne sütü dışında su bile verilmesi önerilmiyorken. her gazı olduğunda ilacı mı dayayacak

Benin oglumun da gaz sorunu vardi oncelikle sunu soyleyim gaz ilaclari ,kimyon ,bitki cayi bilmem ne hicbirini yapip da kendini yorma.hicbiri ise yaramiyor .gaz cikarma konusunda da dedigin gibi gaz hemen cikmadan uyursa olmaz sikinti olur.sirtini sivazlatmiyorsa benim diger gaz cikarma yontemlerinden soyleyeyim.mesela sen sirt ustu yatarken tam karnina, onun karni denk gelecek sekilde yatiriyorsun,ama arti(+) isareti seklinde olacaksiniz.anlatabildim mi bilmiyorum.oyle yatarken iyi cikiyor.bir de kucagina alacaksin yuzu sana donuk sekilde.cocugun karnini gossune falan yani sicak olacak bir yere yapistirarak tut.ellerinle de tam cocugun karninin arkasindan saril.yani sirtindan sariliyorsun da karnina denk gelen kismindan diyorum.oyle kucaklayarak tutarken saga sola sallana bilirsin hafif yukari asagi hoplayabilirsin.bu super yontemdir cok iyi cikar gaz.gecen arkadasin cocugunun gazini boyle cikariyordum nasil cikiyordu sasiriyorlardi.bu is cok zor bilirim allah kklaylik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…