Allah razi olsun canim. Yuz ustu uyumayi seviyor gercekten...Canim bunu dr umuz bize soyle anlatmisti. Gazli doneme girdiniz. Artik daha cok emmek istiycek, emdikce de gazi articak. Gazi arttikca da emecek..
Yani dedigin gibi tam bi kisir dongu canim.. Yuzustu yatarken cok guzel gaz cikariyolar ve uzun uyuyolar.. Bunu deneyebilirsin ama yaninda ol mutlaka. Yuzustu guvenli yatis pozisyonu degil..
Cok zor biliyorum. Bizim cabuk gecmisti.
Darisi basiniza
Sizden de Allah razi olsun, saglikla buyutun. En buyuk derdi bu olsun..Allah razi olsun canim. Yuz ustu uyumayi seviyor gercekten...
Bilgin yoksa neden sırf yorum yapmak için yazıyorsun. Bebeğin göğüste uyuması doyduğunu gösterir. Sorularına cevap bulamıyorsun. Ilerde sorun olur deyip moral bozuyorsunBen anne degilim ancak bebegin memede iken uyumasinin ileride size cok buyuk zorluk cikaracagini cevremdekiler sayesinde biliyorum.
Gaz konusunda doktorunuzla detayli bir gorusme yapin derim.
Ilk defa duydum canim. Tesekkur ederim arastiracagim....He bide doğumdan itibaren maflor bağışıklık işin prebiyotik damla kullandım çok faydası oldu
Dizlerini yapiyorum oyle. Bide bisiklet surer gibi yapiyorum. Genelde ise yariyor.Benim oğlumunda gazı zor çıkıyordu sonra eşimin kuzeni çocuk doktoru bize şunu öğretti ve kurtulduk : bebeğini kucağına al sonra bir kolun ile gövdesini tut öbür eline poposunu al ve hafif hafif döndür bak göreceksin gazı hemen çıkacak.
Çok ağladığı zaman birde şunu dene, yatır sırt üstü ve bebeğinin dizlerini hafifçe bükerek bebeğinin karnına doğru yasla bunu birkaç kez tekrarla.
İnşallah düzelir yavrucuğun
Deneyecegim canim tesekkur ederimElinin yukarı aç. Bebeğin göbeğini tam avucunun içine gelecek şekilde yatır. Öyle gaz çıkarıyorlar masaja da gerek kalmıyor.
İlk başta yorum yazmıştım ama nedense sonra sildim.Belki konumun yeri burasi degil ama bu da benim derdim ve ne yapacagimi bilmiyorum..
22 gunluk bir bebegim var. Son bir kac gundur gaz sancilari ile basimiz belada. Hemen hemen her yolu deniyoruz. Ondan vaz gectim artik.
Size sormak istedigim. Bebek sut icer icmez gazini cikarmak gerekiyor ama benim kizim memede uyuyor ve uzun sure birakmiyor. Tam uyudu diyorum yavvas agzindan almaya calisiyorum. Hemen yapisip yine emiyor. Bu durumda uzun sure memede kaliyor. Birde vuucuduna dokunulmayi hicc sevmiyor. Gazini cikatmaya calistigim zaman uyanip agliyor hemen. Zorlasam cikarmaya calissam daha cok agliyor. Yone uyutmak icin emzirmem gerekiyor. Uzun.uzun emiyor kisir dongu ne yapacagimi bilmiyorum. ( omzuma dayayip sirtini sivasliyorum yada dizime yuzu koyun koyup sirtini sivasliyorum) gazini cikarmadan yatinca da sanciyla uyaniyor...
Vucuduna dokunmi hic istemiyor. Emerken bile yavasca masaj yapinca sinirleniyor. Ne yapacagimi bilmiyorum..
Senden de Allah razı olsun. Geçecek merak etme. Ayrıca dizlerini karnına itebilirsin, dizinin üzerinde yüzüstü tutup sırtını sıvazla. Banyo çok rahatlatır.Cok tsk ederim canim. Allah razi olsun. Doymasindan cok suphe duymuyorum. Guzel iciyor cunku. Ictikten sonra gazini cikarsam birikmez belki daha az rahatsiz eder diye dusunuuorum. Fon makinasini bende denedim. Ise yariyor bazen..
Ben cekmeye raziyim. Yeter ki kuzum cok aci cekmesin
Ayağa dikil bebeğinin sırtını kendi karnına yasla bir kolun ile gövdesini tut öbür avcunun içine poposunu yerleştir ve poposunu kaldırarak oturma pozisyonuna getir sonra avcunu açtığın kolunu çevir yani gövde sabit dursun sırf belden aşağısı oynasın sanki hulahup çeviriyor gibi, umarım anlatabilmişimdir gerçekten de görmeden uygulaması zor canım.Dizlerini yapiyorum oyle. Bide bisiklet surer gibi yapiyorum. Genelde ise yariyor.
Ama ilk soyledigini tam olarak nasil yapacagimi anlamadim. Gozumde canlandiramadim bir turlu.
Oglumda ilk gaz sancisi 3 saat aglamisti sabah dr a goturduk gaz dedi bitkisel yag veriyorlar hepsi ise yaramiyor deneme yontemi ile bulduk biz ise yaradi.sicak tutmak da ise yariyordu.bizimki kucakta duruyordu.az surmustu ama zor durum allah kolaylik versinBen emziğe alıştıramadım. Emerek uyutmak hakikaten zor oluyor. 10 aylık oldu benimki nerdeyse ama gecede defalarca kalkıyor ve emmek istiyor. Ben beceremedim bu işi yani. Şimdi düşünüyorum da tekrar doğursam yine emerek uyuturdum. Tamam çok zor ama aramızdaki bağ çok kuvvetli.
Gaz için ilaç veriyorlar ama işe yarayanını duymadım. Kiraz çekirdekli battaniye mi ne vardı. Onun işe yaradığını duymuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?