Tecrübeli anneler nolur yardım :(

Evremx

Ebrar'ın annesiyim ;)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
400
341
33
31
14 günlük bebeğim var ve galiba bakamiyoruz surekli agliyo. sezeryan doğum yaptım emziriyorum galiba yetmio die mamada veriyorum gazını çıkartıp yatıyorum altıda temiz ama agliyo sürekli uyusa bile derin uykuya dalamiyo. kundak yap elleri oynayınca uyumaz dediler yaptım yine agliyo rahat bıraktım yine agliyo uykusuzluktan yemek de yiyemiyorum o yüzden sutum de azalio gibi napcam ben bide bazen sikiniyo surekli

14 günlük bebeğim var ve galiba bakamiyoruz surekli agliyo. sezeryan doğum yaptım emziriyorum galiba yetmio die mamada veriyorum gazını çıkartıp yatıyorum altıda temiz ama agliyo sürekli uyusa bile derin uykuya dalamiyo. kundak yap elleri oynayınca uyumaz dediler yaptım yine agliyo rahat bıraktım yine agliyo uykusuzluktan yemek de yiyemiyorum o yüzden sutum de azalio gibi napcam ben bide bazen sikiniyo surekli
Hep ayni saatlerde mi agliyor. Kolik olabilir. Internetten beyaz gurultu indirip deneyin sakinlesir belki.

Hep ayni saatlerde mi agliyor. Kolik olabilir. Internetten beyaz gurultu indirip deneyin sakinlesir belki.
Yo saati degisiyo surekli agliyo. fon makinasi sesi dediler açıyorum banamisin demiyo emzirirken susuyo yatağa bırakınca baslio ağlamaya bazen sallayinca susuyo bırakınca oda basliyo kaç gecedir ayağımda sallayarak uyuttum o ayağımda uyuyo bnde oturduğum yerde

Bakamadığınız için ağlamıyor. Dünyaya uyum sağlamaya çalıştığı için ağlıyor. Bol bol kucağınıza alın. Hafifçe sallanın birlikte, şşşşş sesi çıkarın.
Sütünüzün yetip yetmediğini anlayamıyorsanız kilosunu hep aynı tartı ile tarttırın. Düzenli artış yoksa mama verin, varsa boş yere verip midesini rahatsız etmeyin.
Size yardımcı olacak biri var mı yanınızda?
Besleyici şeyler yemeye çalışın ve bol bol su için.
Bir de unutmayın, bu günler geçecek, her ay biraz daha rahatlayacaksınız.

Emmek istiyorsa emzirin. Daha çok küçük. Benim kızım da yatağa bırakınca ağlıyordu 3 ay kucağımda uyudu. demek ki sizi istiyor. Wrap sling alin rahat edersiniz bebeginizde sizin kokunuzla uyur sakinlesir. Sabır başka yolu yok. O kadarlık bebek zaten hep emmek ister emzirin ağladıkça.

Siz hergün 3 kere rezene çayı için muhtemelen bebeğiniz kolik o yüzden sabredin herşey geçiyor bol bol emzirin şşşş sesi çıkararak poposuna vurun hafif hafif

Canım emmek istiyorsa emzir bol bol ilk süt kıvamlı olur ve bebek emmek de zorlanabilir makineyle sağıp içir o sütü ilk süt çok faydalıdır. Zamanla o emmeye alışacak sen emzirmeye ilk çocuklarda acemilik oluyor.. merak ettim mamayı sen kendin mi veriyorsun dr mu tavsiye etti.. eğer dr ihtiyaç görmediyse mama verme emzirmeye çalış ve asla yetemediğini düşünme onun annesi sensin ve en iyi annesin.. eşinden yardım almaya çalış en azından 1 saat uyu eşin ilgilenirken.. ben hiç mama kullanmadım kızlarıma ama bebeğine dokunuyodur belki mama gaz yapıyodur.. bol bol dokun ona sev konuş en çok sana muhtaç

Oncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğin.Cok minik daha bebegin guzelim.Bebeginin şimdi kafası karıştı.14 gun önce nefes alması gerekmiyordu,karnının doymasi için hicbirsey yapmıyordu.Bagirsaklari bu sekilde yogun bir sekilde calismiyordu.Cok konforluydu yeri annesi onu yüreğinin altında tutuyordu.Simdi de o dezenini istiyor.Bebegim 20 gün üstümde uyudu.20 gumden sonra günde birkaç saat yataginda yattı.Simdi 4 aylık sadece yatağında uyuyor.Senin kullandığın mama gaz yapıyor olabilir.Sen de laktozsuz süt iç, tereyağı,margarin,pastane ürünü tüketme.

Sütun iyi yerinde demişti doktor goguslerim yara oldu lansinoh kullandım dayanamadım artık günde 1 2 kez emzirdim gerisinde mama verdim. doktor da doymuyosa ver dedi sarilik geçirdik 3 gün hastanede fototerapi gördük. şimdi zorla emziriyom ama yine ağzıyla araniyo doymuyo diye aptamil yenidogan mama aldım ondan veriyorum

Canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin. Arkadaşlar farklı bir yaklaşımda bulunacağım. Bebeğinin kakası nasıl? Biraz ayrıntı verebilir misin? Belki besin alerjisi olabilir. O da bebeklerin çok hırçın olmasına sebep olabiliyor... :(

Canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin. Arkadaşlar farklı bir yaklaşımda bulunacağım. Bebeğinin kakası nasıl? Biraz ayrıntı verebilir misin? Belki besin alerjisi olabilir. O da bebeklerin çok hırçın olmasına sebep olabiliyor... :KK43:
Açık sarı ve cıvık

Sütun iyi yerinde demişti doktor goguslerim yara oldu lansinoh kullandım dayanamadım artık günde 1 2 kez emzirdim gerisinde mama verdim. doktor da doymuyosa ver dedi sarilik geçirdik 3 gün hastanede fototerapi gördük. şimdi zorla emziriyom ama yine ağzıyla araniyo doymuyo diye aptamil yenidogan mama aldım ondan veriyorum

Mama olarak hipp combiotic önerebilirim. Ben hep bunu kullandım ve hala da kullanıyorum bebeğime. Çok memnunum. Gaz problemi de yaşamadık çok fazla çok şükür... Göğsünün yara olması çok normal. Bebeğim emerken resmen bayılacak gibi oluyordum ben de. Kanıyordu resmen göğüs ucum. Bilinen tüm kremleri denedim ama nafile hiç biri geçirmedi... Tavsiyem soğan. Bana sadece o iyi geldi. Bir soğanı kabuklarını soyup, ikiye böl. En dıştaki beyaz kabuk hariç (onu kapak olarak kullanacaksın.) içini çıkar ve havanda ez soğanı. Daha sonra ezilen soğanı o ayırdığın kabuğa koyup göğsünde tut. Ben gece yatarken koydum, tüm gece tek göğsümü emzirdim. Sabah kalkıp duş aldıktan sonra diğer göğsümü verdim. Bu şekilde bir gece birini bir gece diğerini yaptım ve mucize gibi geçti :) Tavsiye diyorum şiddetle :)

Ayva çekirdeğini suda beklet canım 1 fün sonra jöle kıvamında olıyo onu meme ucuna sür hem doğal hem çok etkili yaralarda ayvanın da zamanı şimdi.. yara çok acıtır bilirim bol bol hava alsın göğsün ve o süt için kullanılan pedler hava aldırmıyo malesef bunun için bebeğinin 2 tane ağız mendilini kendine feda edebilirsin.. bazen bebekler acıktığı için değil sakinleşmek ve güvende olmak için de emmek isterler.. ilk önce pozitif düşün. Bebeğinin tek bir annesi var ve o da sensin ve onun için en iyisisin

Mama vermeyin bebeğinize, sütünüz yeterli gelir boşu boşuna midesini büyütmeyin. sürekli göğsünüzde tutun ağlaması çok normal dünyaya adapte olmaya çalışıyor. bebeklerde gaz sancısı 20. günden sonra başlar. bebeğe anne sütü harici sakın bişey vermeyin. kucağınızda olsun.

Dün iki kere küçük cisini yapmış değiştirdim bikere de gece kakasini yaptı
cocugunuzun aglamasinin sebebi kaka yapamamasi
gunde en az 8 kere kaka yapmasi lazim
cok acil doktorunuzi arayip durumu anlatin , kendi kafaniza gore birsey yapmayin zeytinyag icirmek fitil atmak vs gibi
hemen doktoru arayin

cocugunuzun aglamasinin sebebi kaka yapamamasi
gunde en az 8 kere kaka yapmasi lazim
cok acil doktorunuzi arayip durumu anlatin , kendi kafaniza gore birsey yapmayin zeytinyag icirmek fitil atmak vs gibi
hemen doktoru arayin

Her bebek aynı olmuyor ama. 8 kere fazla değil mi? Gerçi bu bebek mama da alıyormuş ama sadece anne sütü alan bebekler 20 gün bile kaka yapmayabiliyormuş. Bir komşumun bebeği 15 gün de bir kaka yapardı, Dr. normal demiş... Bebek de çok uslu bir şeydi. Öyle rahatsız bir durumu yoktu...

Back
X