Tecrübeli anneler nolur yardım :(

Üzülmeyin o sadece sizi istiyor bakamıyor değilsiniz, yazılanlar gibi dünyaya uyum süreci..
Ve sütüm yetmiyor diyedmama vermeyin, gazgsancısı vardırv emzirdikçe genişleyecek mide, bagırsaklar alışacak, baharatlı şeyler tüketmeyin, acılı da

güle güle büyüt bebeğini canım. göğüs yaralarına da dikkat etmen gerekir. ben çok çektim bu konuda 4,5 ay iyileşmemişti. bi kere sütyen kullanma. Göğüs pedi de kullanma. muhakkak hava alması gerekir göğüslerinin. göğüs kalkanı da kullanabilirsin gerçekten işe yarıyor hava aldırmak açısından.ikincisi göğsünde açık yara oluştuysa karbonatlı su ile temizle her emzirmede hem göğüs uçlarını hem bebeğinin ağzını. yoksa iltihaplanıp daha büyük sorunlarla karşılabilirsin Allah korusun. üçüncüsü her krem jel doğal ilaçlar herkese iyi gelmiyor. hangisi sana iyi geliyorsa biran önce iyice gözlemle ve kullanmayı sakın ihmal etme.
Lansinoh aldım kullaniom da emzirince yine aynı oluyo. göğüs pedi kullanmayinca da ustume akiyo

Merhaba benim kızımda hem gaz vardı hemde popoda çatlak varmış doktora gösterin sizde de olabilir, kremleri kuşlanınca azaldı ağlaması, ve yapıya bağlı benim kızım 21aylık hala çok uyumaz, yanında istigpr sizi, emzik almıyorsa size daha bağımlı oluyor, bol bol emzirinesakinleşsin, gece gidin ayrı odada uyuyun bi 5saat bile uyusanız sütünüz toparlar, benim uykusuzluktan süt bitecekken birkaç kez böyle yaptım işe yaradı, üzülmeyin geçiyor hepsi, sütü sağın bol su için çoğalsın
Bebek ağlarken ayrı odada nasil yatcam :(

Tutamiyo ki dusuyo ağzından
Oy kuzum kıyamam , çocuk dr gösterin kalça çıkığı , kabızlığı vs bir şey olmasın çocuğun , eğer bir şeyi yoksa aç kalıyor olabilir , üşüyor olabilir ya da sadece huysuz olabilir :) Ablam öyleymiş sebepsiz sürekli ağlarmış 46 yaşına geldi hala aynı hala aynı :) Bir de doymuyorsa mama verin tabi mama verdiğiniz için günde 2-3 defa 1 çay kaşığı su içirin. Benim de ilk dönem mama ile beslendi bebeğim ve su verdik Dr.söyledi.

Son düzenleme:
Bebeğim iki buçuk kilo doğmuştu. Doktor gece gündüz fark etmez iki saatte bir emzireceksin demişti. Geceleri saat kurup kalktım. Uyansa da uyanmasa da herrr gece iki saatte bir emzirmiştim. En az 3 ay böyle devam ettim. Sonra doktor 3 saatte bire indirdi. Böylelikle hiç sütüm azalmadan 2 yaşına kadar emzirdim. Mama da vermemiştim. Geceleri anne vücudu süt hormonu salgılar. Gece emzirdikçe süt salgısı artar. Tavsiye ederim. Kaka yapabilmesi için de çıplak karnına saat yönünde daire çizerek masaj yapın. Bağırsakları çalıştıror

Meme ucu yaraları için medela krem kullanmıştım. Ondan iyisi yok bence. Emzirdikten sonra sürün. Diğer emzirmeye kadar iki saat geçecek ya orada toparlar. Silmene yıkamana da gerek yok.

oğlum 10 günlüktü,
doymuyor bu doymuyor bu, biliyorum ki doyuyor, ama işte hep meme verdim etkilenip de,
doktora gittik artık devame dince,
süpriz, doktor dedi ki kızım sen bu çocuğu çatlatacak mısın? çok beslemişsin sen bunu.
kısaca o doymuyor deyip verdiğiniz mamalar gaz yapıyor.

Bende surekli agliyo emzirdigim halde ağzıyla aranıyor diye mama veriyodum yetmiyo doymuyo heralde diye
göğüsleriniz çok mu yara olmuştu
yanlış anlamayın ama hepimizin de oldu dayanmalıydınız
kanıyor falan mıydı keşke hiç mama vermeseydiniz
sabretmeye çalışın ve bol bol emzirin
Allah analı babalı büyütsün

Lansinoh aldım kullaniom da emzirince yine aynı oluyo. göğüs pedi kullanmayinca da ustume akiyo
onu takacağınıza eski başörtü yazmalardan kesin sık sık değiştirin

size ozon yağını önerebilirim göğüs uçları için memeyi vermeden temizleyeceksiniz ama

göğüsleriniz çok mu yara olmuştu
yanlış anlamayın ama hepimizin de oldu dayanmalıydınız
kanıyor falan mıydı keşke hiç mama vermeseydiniz
sabretmeye çalışın ve bol bol emzirin
Allah analı babalı büyütsün
Evet uçları yarik yarik oldu ağlaya ağlaya emzirmeye devam ettim ama dayanamadım artık.iki gündür yine emziriyorum

onu takacağınıza eski başörtü yazmalardan kesin sık sık değiştirin

size ozon yağını önerebilirim göğüs uçları için memeyi vermeden temizleyeceksiniz ama
Pamukcuk olmuş bide agzi ondan da ağlar mi ben pamukcuk olduğunu bile anlamadım mama kalıntısı saniyodum anneler herşeyi anlar diyolar ben niye bebegime yetemiyorum tecrubesizim tamam da :(

Pamukcuk olmuş bide agzi ondan da ağlar mi ben pamukcuk olduğunu bile anlamadım mama kalıntısı saniyodum anneler herşeyi anlar diyolar ben niye bebegime yetemiyorum tecrubesizim tamam da :KK43:
ilk bebek normaldir öyle düşünmeyin
pamukçukdan da ağlar derler bir sağlık ocağına götürün

Yo saati degisiyo surekli agliyo. fon makinasi sesi dediler açıyorum banamisin demiyo emzirirken susuyo yatağa bırakınca baslio ağlamaya bazen sallayinca susuyo bırakınca oda basliyo kaç gecedir ayağımda sallayarak uyuttum o ayağımda uyuyo bnde oturduğum yerde

İyice paniklemişsin önce bir sakin ol..14 günlük bebeği sakın sakınn ayağında sallama.beynine çok ciddi zarar verebilir. büyükler varsa yanında bizde yaptık noldu sanki derlerse sözlerine bakma onların..sallama sen.erkek ise bebeğin onlar biraz daha fazla ağlayabiliyor gazdan dolayı..eğer emziriyorsan sık sık emzir memedeyken sakinleşecektir.eğer emmek istemiyorsa bi önceki emmenin yada önceki mamanın gazını çıkarmadan bebeği zorluyor olabilirsin bunlara dikkat et.her bebek farklıdır hiç durmadan ağlaya ağlaya aylar geçirenlerde var.gıkı çıkmadan bebek büyüten de..oğlum yerde gökte durmaz sürekli ağlardı ben çareyi koynumda tutmakla bulmuştum.günbegün daha az ağlamaya başladı.sırf kokunuzu aradığı için bile ağlar taze bebek..henüz dış dünyaya alışamadı daha bebeğiniz

Pamukcuk olmuş bide agzi ondan da ağlar mi ben pamukcuk olduğunu bile anlamadım mama kalıntısı saniyodum anneler herşeyi anlar diyolar ben niye bebegime yetemiyorum tecrubesizim tamam da :KK43:[/QUOT

bi miktar suya birazcık karbonay koy karıştır.Ellerin temiz haldeyken temz bir tülbenti parmağına dola o suya batır haif ıslaklığını al parmağına doladığın bezin bebeğin dilini damağını incitmeden sil güzelce.düzelecektir pmaukçuk.biberon kullanıyorsa temizliğine dikkat et tekrar pamukçuk olmasın.emzriyorsan meme ucunu emzirme öncesi temizle

yenidoğan meme arar durur emme içgüsünden o..aç doymadı diye düşünmeyin..istedikçe emzirin güzelce mecbur almadıkça mamaya yönelmeyin.çok daha fazla gaz vs.sorunu yaşarsınız.anne sütütün sindirimi daha kolaydır

Back
X