Tecrübeli anneler nolur yardım :(

Dün iki kere küçük cisini yapmış değiştirdim bikere de gece kakasini yaptı
Bebeğini ne kadar da bir besliyorsun. Çiş ve kakası bana az gibi geldi. Hadi kaka yapmasa da daha çok çiş yapmalı. Bebeğin yeterli beslenemiyor sanırım...

Her bebek aynı olmuyor ama. 8 kere fazla değil mi? Gerçi bu bebek mama da alıyormuş ama sadece anne sütü alan bebekler 20 gün bile kaka yapmayabiliyormuş. Bir komşumun bebeği 15 gün de bir kaka yapardı, Dr. normal demiş... Bebek de çok uslu bir şeydi. Öyle rahatsız bir durumu yoktu...
her bebek farklidir ama geneli 14 gunlukken gunde 8 kere yapar
ancak bu bebekte sorun var , yenidogan bu kadar aglamaz , agliyorsa derdi ve acisi oldugu icindir , belli ki kaka yapamadigi icin agliyor
tabi ki her bebek ayni degil ancak yenidoganin bu kadar aglamasi bir derdi oldugunu gosterir

Sütünün azalması çok normal çünkü bebeğine emmesi gereken zamanlarda mama vermişsin.memelerin yeterince uyarılmadığı için süt üretimini azaltmaya başlamış.ne kadar çok emzirirsen o kadar çok süt üretimi olur.bebeğini anne sütüyle beslemek istiyorsan mamayı kademeli olarak bırakman gerek.bunun için de devamlı emzirmen lazım.bebeğin çok küçük.gece gündüz devamlı emecek.meme uçları için de susam yağı tavsiye ederim.bebek emdikten hemen sonra gazını çıkarmalısın.

14 günlük bebeğim var ve galiba bakamiyoruz surekli agliyo. sezeryan doğum yaptım emziriyorum galiba yetmio die mamada veriyorum gazını çıkartıp yatıyorum altıda temiz ama agliyo sürekli uyusa bile derin uykuya dalamiyo. kundak yap elleri oynayınca uyumaz dediler yaptım yine agliyo rahat bıraktım yine agliyo uykusuzluktan yemek de yiyemiyorum o yüzden sutum de azalio gibi napcam ben bide bazen sikiniyo surekli
uzman çoçuk doktoruna götür

Sağlığı ile ilgili bir sorunu olmadigindan eminseniz,bol bol kucaginizda temas halinde olun,korkmayin 3 aylık olana kadar alışkanlık kazanmaz..Dünyaya uyum sağlaması ve güvende olduğunu hissetmesi için sizin teniniz,kokunuz en büyük sakinlestirici..

her bebek farklidir ama geneli 14 gunlukken gunde 8 kere yapar
ancak bu bebekte sorun var , yenidogan bu kadar aglamaz , agliyorsa derdi ve acisi oldugu icindir , belli ki kaka yapamadigi icin agliyor
tabi ki her bebek ayni degil ancak yenidoganin bu kadar aglamasi bir derdi oldugunu gosterir
Kesinlikle bir derdi olduğu konusunda hem fikiriz. Yeni doğan o kadar çok ağlamaz. Bana kalırsa aç bebecik :(

Kilo kontrolü yaptırın. Herşey normal ise emmek istiyorsa emzirin. kucak istiyorsa kucağınıza alın.
Benim kızım il 6-7 ay göğsümde uyudu. Etrafımı kapatıyordum, yatırıyordum göğsüme. herkes alışır yatırma dedi. Kıyamadım dinlemedim. Ama alışmadı. Sanırım 6 aylık filandı yatağında yatmaya başladı.

O yüzden kucağınıza almaya korkmayın.

Bazen
Sümüksü mü? Yani affedersiniz ama böyle şeffaf sümük gibi şeyler var mı? Ya da kanlı sümük gibi bir şey? Ya da cildinde sivilce gibi kızarıklıklar da çıkabilir...
sumuksu akıntı oluyo yada yüzünde sivilce gibi şeyler ama az

Sütünün azalması çok normal çünkü bebeğine emmesi gereken zamanlarda mama vermişsin.memelerin yeterince uyarılmadığı için süt üretimini azaltmaya başlamış.ne kadar çok emzirirsen o kadar çok süt üretimi olur.bebeğini anne sütüyle beslemek istiyorsan mamayı kademeli olarak bırakman gerek.bunun için de devamlı emzirmen lazım.bebeğin çok küçük.gece gündüz devamlı emecek.meme uçları için de susam yağı tavsiye ederim.bebek emdikten hemen sonra gazını çıkarmalısın.
Bende surekli agliyo emzirdigim halde ağzıyla aranıyor diye mama veriyodum yetmiyo doymuyo heralde diye

Bebiş muhtemelen aç ondan aglıyor 1-2 defa emzirmek cok aç iki saatte bir emzirmeniz lazım yenidoğanı. Mama ne sıklıkta veriyorsunuz bilmiyorum ama sık sık emsin kucak ve meme istediği ağlıyor. Meme yaraları ilk zamanlar normal hepimiz yaşadık emzirdikten sonra zeytinyağı sürüp 5 dk havalandırın.
Aile hekimi yada doktordan uzman yardımı alın mutlaka emzirme ile ilgili.
Kolay gelsin.

Bebiş muhtemelen aç ondan aglıyor 1-2 defa emzirmek cok aç iki saatte bir emzirmeniz lazım yenidoğanı. Mama ne sıklıkta veriyorsunuz bilmiyorum ama sık sık emsin kucak ve meme istediği ağlıyor. Meme yaraları ilk zamanlar normal hepimiz yaşadık emzirdikten sonra zeytinyağı sürüp 5 dk havalandırın.
Aile hekimi yada doktordan uzman yardımı alın mutlaka emzirme ile ilgili.
Kolay gelsin.
Yara olduğu için hiç emzirmemekten daha iyi die 2 kere emzirip 2 saatte birde mama veriyodum

Yara olduğu için hiç emzirmemekten daha iyi die 2 kere emzirip 2 saatte birde mama veriyodum
Mamayı öğle ve gece uykusundan önce verip geri kalan zamanlarda 2 saate bir emzirin.. mama sayesinde doyup uyku süresi rahat geçer diye düşünüyorum ama bol bol emzirin sütünüz artsın

Hayırlı olsun , güle güle büyütün bebeğinizi , hiç bakamıyorum diye de düşünmeyin. Yalancı emzik denediniz mi ?

güle güle büyüt bebeğini canım. göğüs yaralarına da dikkat etmen gerekir. ben çok çektim bu konuda 4,5 ay iyileşmemişti. bi kere sütyen kullanma. Göğüs pedi de kullanma. muhakkak hava alması gerekir göğüslerinin. göğüs kalkanı da kullanabilirsin gerçekten işe yarıyor hava aldırmak açısından.ikincisi göğsünde açık yara oluştuysa karbonatlı su ile temizle her emzirmede hem göğüs uçlarını hem bebeğinin ağzını. yoksa iltihaplanıp daha büyük sorunlarla karşılabilirsin Allah korusun. üçüncüsü her krem jel doğal ilaçlar herkese iyi gelmiyor. hangisi sana iyi geliyorsa biran önce iyice gözlemle ve kullanmayı sakın ihmal etme.

14 günlük bebeğim var ve galiba bakamiyoruz surekli agliyo. sezeryan doğum yaptım emziriyorum galiba yetmio die mamada veriyorum gazını çıkartıp yatıyorum altıda temiz ama agliyo sürekli uyusa bile derin uykuya dalamiyo. kundak yap elleri oynayınca uyumaz dediler yaptım yine agliyo rahat bıraktım yine agliyo uykusuzluktan yemek de yiyemiyorum o yüzden sutum de azalio gibi napcam ben bide bazen sikiniyo surekli
Merhaba benim kızımda hem gaz vardı hemde popoda çatlak varmış doktora gösterin sizde de olabilir, kremleri kuşlanınca azaldı ağlaması, ve yapıya bağlı benim kızım 21aylık hala çok uyumaz, yanında istigpr sizi, emzik almıyorsa size daha bağımlı oluyor, bol bol emzirinesakinleşsin, gece gidin ayrı odada uyuyun bi 5saat bile uyusanız sütünüz toparlar, benim uykusuzluktan süt bitecekken birkaç kez böyle yaptım işe yaradı, üzülmeyin geçiyor hepsi, sütü sağın bol su için çoğalsın

Merhaba benim kızımda hem gaz vardı hemde popoda çatlak varmış doktora gösterin sizde de olabilir, kremleri kuşlanınca azaldı ağlaması, ve yapıya bağlı benim kızım 21aylık hala çok uyumaz, yanında istigpr sizi, emzik almıyorsa size daha bağımlı oluyor, bol bol emzirinesakinleşsin, gece gidin ayrı odada uyuyun bi 5saat bile uyusanız sütünüz toparlar, benim uykusuzluktan süt bitecekken birkaç kez böyle yaptım işe yaradı, üzülmeyin geçiyor hepsi, sütü sağın bol su için çoğalsın
Üzülmeyin o sadece sizi istiyor bakamıyor değilsiniz, yazılanlar gibi dünyaya uyum süreci..

Gogsune emzirmeden once azicik kendi sutunden sur dogal kremdir zarari yoktur hemen iyilestirir. Bebegine şşş sesi iyi gelecektir birakinca agliyosa cingene bagi yap senin gogsunde rahatlar zamanla alisir yattiginda kendi esyani ver kokunu alinca rahatlar. Bitki caylarini onermem her cocuk farkli rezeneden kizim agliyomus farkedip rezeneyi kesince aglamayi kesti ben de agladikca az az rezene veriyodum. Ek olarak masaj yap ve bacak hareketleri yaptir bebegine, i love u masajini internetten bulup yapabilirsin kolay gelsin canim

Back
X