Tecrübeli anneler nolur yardım :(

14 günlük bebeğim var ve galiba bakamiyoruz surekli agliyo. sezeryan doğum yaptım emziriyorum galiba yetmio die mamada veriyorum gazını çıkartıp yatıyorum altıda temiz ama agliyo sürekli uyusa bile derin uykuya dalamiyo. kundak yap elleri oynayınca uyumaz dediler yaptım yine agliyo rahat bıraktım yine agliyo uykusuzluktan yemek de yiyemiyorum o yüzden sutum de azalio gibi napcam ben bide bazen sikiniyo surekli
Ağlaması doymadığı anlamına gelmez ki
Daha çok küçük dünyaya adapte oluyor
Öncelikle sütüm yetmiyor diye düşünmeyi bırakın
Sürekli memede olsun
Zaten yenidoğan döneminde günde 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur boşa mama vermeyin
Sling alın ve bebeğinizi giyin

Evet uçları yarik yarik oldu ağlaya ağlaya emzirmeye devam ettim ama dayanamadım artık.iki gündür yine emziriyorum
Pozisyonunuz yanlış olabilir
Arkaya yaslanarak emzirin
Öne eğilmeyin
Sadece ucunu değil kahverengi kısmı da alsın ağzına
Ayrıca emzik ve biberon da kullanmayın sakın sizi bırakır

Ortamın ısısı bile önemli huylarında çok sıcaksa çok kuru nemsizse bi de adaptasyon süreci yeni bir dünya anne yorgun ne yapacağını bilemez çok zor günler ama geçecek hiç merak etmeyin biraz birbirinize alışın hepsi gecicek:))

Tentene temas bol bol kucakta uyutma öneririm lütfen kimse kucağa alışır demesin o fikir yıkıldı son dönemde biliyorsunuz üstumden indirmedim koca essek olana kadar hatta ben ne kucağa alisti ne şımardı şimdi kendi sevdirmiyor

bebegimle hep tenteneydim çocuk doktoru önermişti yoğun bakımda ayrı kaldığımız için ben bi atletle o bir zibinla kalır kucak kucağa yatardık 1 saate yakın üstümüzde bir ince örtü onun emin olun ihtiyacı sizsiniz hep yaninda olduğunuzu enerjinizi uzaktan bile hisseder o

Gaz değil açlık değil altı temiz ise ihtiyacı sizsiniz daha yakın istiyor yılmadan tamamen ona adayın kendinizi

Tabi bu süreçte yalnız olmamalısınız yardım eden birileri olmalı yanınızda

Ah canim benim kendi kendine is cikariyorsun
Bebegini sallama omuzuna koy gez evin icinde omuzunda uyur
Forumda meme yarasi icin birsey paylasilmisti bulursam atarim
Mamaya sarilma hemen doymadigini dusunuyorsan dr a gidersin
Dr muayene eser kilosuna bakar oyle baslatir yada gaz ilaci verir
Yuksek ihtimal gazdan agliyor

Öncelikle biraz sakin olun 14 gunluk bebegi lütfen ayağınızda sallamayın koynunuzda uyutun kokunuzla sakinleşir.

Bebek kesinlikle ac o yuzden ağlıyor gunde 2kez cis 1kez kaka cok çok az 2 saatte bir beslemelisiniz yoksa kan sekeri duser yavrucagin.. bunu size doktor söylemedi mi?
Pamukcuklari icin agiz bezine sicak utu basip dezenfekte edin 1 cay tabagina karbonatli su yapin bezin köşeleri ile sadece bir defa olmak uzere agzini temizleyin.
Mutlaka bi doktora danışarak gaz damlası kullanin. Evremx Evremx

2 saatde bı yarım saat emzirin
Emzirme bittikten sonra gazini cikartip emzik verin
Sanırım gaz sancısı olduğundan sizi emzik yerine koyuyor kuzu

Tatlım günde ne kadar süre ağladığını mutlaka say. Ben hesaplamistim bir gün tam 8-10 saat civarında ağlıyordu. Biz o zaman meme reddi, sütün yetmemesi vb konulara odaklanmistik. 1.5 aylıkken gittiğim ilgisiz doktora söylemiştim çok ağlıyor diye normal normal diye geçirmişti. Halbuki çocukta inek sütü alerjisi varmıs. Yazık yavrum kaşık fıtığı da varmış ağlamaktan fıtığı boğuldu 2 aylıkken acil ameliyat olması gerekti. Kötü şeyler anlattım ama 3-4 saatten fazla ağlayan çocuklar için önce inek sütü alerjisi sonra laktiz enzimı eksikliği falan düşünülüyor. Zaten ağladığı saatler aynı değilse kolik olarak düşünülmuyor. Sıkıntısı neyse bulabilecek bir doktora git.

Gaz için damla verdiler mi? Yüz ustu yatrmayi denedin mi? En azından senin gözünün önündeyken yüz üstü yatır belki öyle rahat eder. Gaz için bacak hareketleri ve masajlar var internetten bak. Bir de bir doktorun ağlayan bebekleri susturma taktiği var ellerinden filan tutup onu bulabilirsen dene bakalim

Sütun iyi yerinde demişti doktor goguslerim yara oldu lansinoh kullandım dayanamadım artık günde 1 2 kez emzirdim gerisinde mama verdim. doktor da doymuyosa ver dedi sarilik geçirdik 3 gün hastanede fototerapi gördük. şimdi zorla emziriyom ama yine ağzıyla araniyo doymuyo diye aptamil yenidogan mama aldım ondan veriyorum

Ama o doymadığından değil ki, emme refleksi o :)) benim oğlum da ağzını açar kafasını sağa sola sallardı hemen, çok hoşuma giderdi hatta :) bence doktorunla görüş. Meme uçlarının da yara olması çok normal, yara oldu diye emzirmeyi bırakmam yanlış ama. Emzirmezsen memeler nasıl alışacak? Ben bir süre ağlaya ağlaya emzirmiştim, çok fenaydı benim için, minik minik kanıyordu falan hatta. Her emzirmeden sonra lansinoh kullandım, bir süre sonra memeler alıştı. :) akşam saatleri benim oğlan da ağlardı, gece sağdığım sütü verirdik, ama doymadığından değil, iştahlı olduğundan içerdi. Kilo alımı süperdi çünkü. Sütünün artması için öncelikle bol bol emzirmen lazım, sabaha karşı da süt üretimi çok artıyor, o ara sağarsan çabuk artar. Bir de süt arttırıcı çaylar ve bira mayası tableti vs deneyebilirsin. Ben çayı hala kullanıyorum, tableti de ara ara alıyorum.

Güzelim 14 günlük bebek zaten nasıl derin uykuya dalsın ?

Sütün yetmiyor dur dediğin gibi doktoruna Danış ve mama takviyesine devam et ama gazının çıktığına da emin ol

koca insanken ben bile gaz sancısına dayanamıyorum

Gaz olabilir cikarmadan yatirma sakin. Bir de nacizane bir tavsiyem olacak benim kizim da ilk dogdugunda iki ay kadar cok agladi sonra sirf bu yuzden doktora goturdum detayli bir muayeneden sonra bebegimin idrar cikis deliginin yrterince acik olmadigini bu yuzden de cisini yapmakta zorlandigini ve sikinti yasadigini soyledi doktorumuz. Ufak bir mudahale ile hemen sorunumuzu cozdu doktorumuz. Ve o gunden sonra durum normale dondu. Detayli bir muayene yaptirmani oneririm canim

14 günlük bebeğim var ve galiba bakamiyoruz surekli agliyo. sezeryan doğum yaptım emziriyorum galiba yetmio die mamada veriyorum gazını çıkartıp yatıyorum altıda temiz ama agliyo sürekli uyusa bile derin uykuya dalamiyo. kundak yap elleri oynayınca uyumaz dediler yaptım yine agliyo rahat bıraktım yine agliyo uykusuzluktan yemek de yiyemiyorum o yüzden sutum de azalio gibi napcam ben bide bazen sikiniyo surekli
Gazını sürekli çıkartın günde bı kez iki kez değil ve günde bı kere kendiniz kimyon çayi yapın sütten ona geçeceği için rahatlatır çok icmeyin rahatsız edebilir sizi çünkü yeni doğum yapmışsınız

Kimyon çayı bağırsak hareketlerine yardımcı oluyor ben bebeğinde kullanmıştım

Ah canim benim kendi kendine is cikariyorsun
Bebegini sallama omuzuna koy gez evin icinde omuzunda uyur
Forumda meme yarasi icin birsey paylasilmisti bulursam atarim
Mamaya sarilma hemen doymadigini dusunuyorsan dr a gidersin
Dr muayene eser kilosuna bakar oyle baslatir yada gaz ilaci verir
Yuksek ihtimal gazdan agliyor
4 kilo 100 gr doğdu 14 günde 4380 gr olmuş kilosu düşük mama ver sutun yetmiyo galiba dedi.

Lansinoh aldım kullaniom da emzirince yine aynı oluyo. göğüs pedi kullanmayinca da ustume akiyo
ama o pedlerle hiç hava alamıyor göğüs ve iyileşmesi için hava alması önemli. göğüs kalkanına bi bak canım sen ihmal etme. hem hava aldırıyor hem sütün akmasını önlüyor. kalkan içerisinde sütün birikebiliyor. kendi kötü tecrübelerimi ayrıntılı anlatmak istemiyorum ama iyileşme olmuyorsa göğüs yaralarında biran önce önlemlerini değiştirmelisin çünkü bundan kötüsü olmaz deme daha fena olabilir o yaralar.

ama o pedlerle hiç hava alamıyor göğüs ve iyileşmesi için hava alması önemli. göğüs kalkanına bi bak canım sen ihmal etme. hem hava aldırıyor hem sütün akmasını önlüyor. kalkan içerisinde sütün birikebiliyor. kendi kötü tecrübelerimi ayrıntılı anlatmak istemiyorum ama iyileşme olmuyorsa göğüs yaralarında biran önce önlemlerini değiştirmelisin çünkü bundan kötüsü olmaz deme daha fena olabilir o yaralar.
Emmeyi bilmio bu çocuk damagiyla eziyo isiriyo gibi. ilk agzina alista yutkunuyo sonrasında sadece cigniyo yutkunmuyo. yoksa 18 gündür bu yaralar gecmezmiydi. almadığım krem denemedigim şey kalmadı. psikolojim tamamen alt üst oldu. gecede uyumuyo gündüz de surekli skiniyo gazi var. Gaz damlaları aldık kâr etmiyo. insan çocuğunu görmek istemez mi ben o dereceye geldim cocugu görmek istemiyorum. annemle bj çocuğa bakamiyoz durmuyo surekl8 agliyo. dua edin psikolojim düzelsin bari. çok bunalimdayim

Back
X