Cnm çok üzüldüm toparlar inş bebeğin... Benimde 4 günüdür sütüm çok azdı bebeğe yetmiyor... 3 lt den fazla su içiyorum hergün beş bardak humana ve iki bardak rezene içiyorum.. Dut yiyorum ama dinlenmekte çok önemli.. Sabah kalktığımda göğüslerim doluyor ama akşama kadar yine boşalıyor ve akşamları çok huzursuzlanıyor kızım.. İki gündür muhallebi yediriyorum bugün doktora gidicez... Belki mama verir..
İnşş bol bol sütün olur cnm... Moralini bozma ozamanda sütün gelmez...
inş düzelir canım ben de ilk basta sağmak zorundaydım 30ml den fazla gelmiyodu mama verdik 3gün falan mama yedi ama sonra sütüm gelince mama vermedim dr um ne kadar sağarsan o kadar iyi demişti sağdıkça süt üretimi artıyomuş elektrikli pompa almana gerek yok elinde olan idare eder ikiside aynı sonuçta eğer sütün varsa ve gelmiyosa elektrikli pompa işe yarıyo süt meselesi tamamen psikolojik demişti drum yediklerinle pek alakası yok demişti sadece kendine kilo yaparsın dedi sütüm oluyor demen gerekiyomuş böyle dersen beynindeki salgılar ona göre çalişir ve süt salgılarmiş moralini yüksek tut ben bunu denedim sütüm olduğu halde sütüm gelmiyo dedim psikolojimi zorla bozdum gerçekten de gelmedi ne yediysem olmadı sonra düzelttim kendimi şimdi bişey yemesemde öğleye kadar sütüm fazlasıyla oluyo
humana still tea kullan canım eczanelerde satılıyor anne sütünü arttırıcı bir çay sevgiler...
seni çok iyi anlıyorum. benimde başımdan geçti. önemli olan moralini yüksek tutmaya çalış, devamlı sütü düşünme biliyorum elinde değil. sık sık emzir ve bol su iç.
araştırdıklarımdan ve yaşadıklarımdan şu kanıya vardım süt annenin bünyesiyle alakalı. varsa var yoksa yok. sonuçta çocuk nasbibi kadarını alıcak senden o yüzden moralini yüksek tut. emzirebildiğin kadar emzir.
ve bebeğinin en güzel zamanlarını sütüm yok diye dertlenerek geçirme (ben öyle yapmıştım çok pişmanım)
benim sütüm doğumdan 5-6 gün sonra geldi. ama bebeğim emmeyi bilemedi. hoş zaten sütün çok değildi. senin gibi ne buldumsa, ne okudumsa yedim süt olsun diye. çok uğraşınca göğüslerim yara oldu ememedi. bende süt pompası kiraladım sağdım. ama tekk göğüsten 30cc geliyordu en fazla. mama verdik devamlı ve mamayı kaşıkla verdik. aylık kontorolünde doktor artık biberon kullan çocuğa yazık dedi. biberonla emince emmeyi öğrendi. göğüslerim çok yaralı olduğu için günde 1 kere 2 kere 3 kere derkenn şimdi her acıkmasında emziritorum sütüm arttımı dersen bilemiyorum ölçmüyorum düşünmemeye çalışıyorum. çünkü psikolojiyle çok alakalı. geldiği kadarını emsin diyorum yavrum. üstünede mama veriyorum aç kalmasın diye..
sende nolur kafana takma. zaten lohusalık değişik bir psikoloji. zamanla geçicek emin ol.
sütün hiç yok değil geldiği kadarını şükret. Rabbim arttıtr inşallah.
bebeğim 25 günlük yalnızca 25 gr almış. çok üzüldük hemen mamaya başla dedi doktor. emmesi iyi ama sütüm yetersizmiş. ilk çocuk olduğundan anlamadım. kolik teşhisi koymuştu doktor meğer açmış yavrum huzursuzluğu ondanmış...humana, rezene, ıhlamur ve tahin helvası,yulaf, kuru incir,kuru dut,haşlanmış ayva, maden suyu, kayısı üzüm hoşafı, sakızlı lokum, marul,çilek...ve hatırlamadıklarım.. hepsii denedim. yazarken ağlayasım geliyo.. 25 günlük kuzum, sırf sütüm olsun diye yediklerimden ben 3,5 kilo aldım. bebeğimse yalnızca 25 gr... mecburen kaşıkla mamaya başladım ama emmemeye başladı yavrum... manüel bir pompa aldım en fazla 30 ml sütüm geldi. sizlere sorum elektirikli bir pompa alıp düzenli sağsam sütüm artar mı? neler önerirsiniz? lütfen tecrübelerinizi paylaşın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?