tecrübeli anneler süt arttırma konusunda lütfen yardım...

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
45
bebeğim 25 günlük yalnızca 25 gr almış. çok üzüldük hemen mamaya başla dedi doktor. emmesi iyi ama sütüm yetersizmiş. ilk çocuk olduğundan anlamadım. kolik teşhisi koymuştu doktor meğer açmış yavrum huzursuzluğu ondanmış...humana, rezene, ıhlamur ve tahin helvası,yulaf, kuru incir,kuru dut,haşlanmış ayva, maden suyu, kayısı üzüm hoşafı, sakızlı lokum, marul,çilek...ve hatırlamadıklarım.. hepsii denedim. yazarken ağlayasım geliyo.. 25 günlük kuzum, sırf sütüm olsun diye yediklerimden ben 3,5 kilo aldım. bebeğimse yalnızca 25 gr... mecburen kaşıkla mamaya başladım ama emmemeye başladı yavrum... manüel bir pompa aldım en fazla 30 ml sütüm geldi. sizlere sorum elektirikli bir pompa alıp düzenli sağsam sütüm artar mı? neler önerirsiniz? lütfen tecrübelerinizi paylaşın...

Cnm çok üzüldüm toparlar inş bebeğin... Benimde 4 günüdür sütüm çok azdı bebeğe yetmiyor... 3 lt den fazla su içiyorum hergün beş bardak humana ve iki bardak rezene içiyorum.. Dut yiyorum ama dinlenmekte çok önemli.. Sabah kalktığımda göğüslerim doluyor ama akşama kadar yine boşalıyor ve akşamları çok huzursuzlanıyor kızım.. ıki gündür muhallebi yediriyorum bugün doktora gidicez... Belki mama verir..

ınşş bol bol sütün olur cnm... Moralini bozma ozamanda sütün gelmez...

inş düzelir canım ben de ilk basta sağmak zorundaydım 30ml den fazla gelmiyodu mama verdik 3gün falan mama yedi ama sonra sütüm gelince mama vermedim dr um ne kadar sağarsan o kadar iyi demişti sağdıkça süt üretimi artıyomuş elektrikli pompa almana gerek yok elinde olan idare eder ikiside aynı sonuçta eğer sütün varsa ve gelmiyosa elektrikli pompa işe yarıyo süt meselesi tamamen psikolojik demişti drum yediklerinle pek alakası yok demişti sadece kendine kilo yaparsın dedi sütüm oluyor demen gerekiyomuş böyle dersen beynindeki salgılar ona göre çalişir ve süt salgılarmiş moralini yüksek tut ben bunu denedim sütüm olduğu halde sütüm gelmiyo dedim psikolojimi zorla bozdum gerçekten de gelmedi ne yediysem olmadı sonra düzelttim kendimi şimdi bişey yemesemde öğleye kadar sütüm fazlasıyla oluyo

humana still tea kullan canım eczanelerde satılıyor anne sütünü arttırıcı bir çay sevgiler...

seni çok iyi anlıyorum. benimde başımdan geçti. önemli olan moralini yüksek tutmaya çalış, devamlı sütü düşünme biliyorum elinde değil. sık sık emzir ve bol su iç.
araştırdıklarımdan ve yaşadıklarımdan şu kanıya vardım süt annenin bünyesiyle alakalı. varsa var yoksa yok. sonuçta çocuk nasbibi kadarını alıcak senden o yüzden moralini yüksek tut. emzirebildiğin kadar emzir.
ve bebeğinin en güzel zamanlarını sütüm yok diye dertlenerek geçirme (ben öyle yapmıştım çok pişmanım)

teşekkür ederim canım, ama elimde değil üzülemek kuzuma baktıkça vicdan azabı duyuyorum...

sezeryan olduğum için ilk 3 gün sütüm gelmedi. sonra sarılık oldu yavrum. kolik teşhisi konuldu yani bu 25 gün çok zor geçti. dorusu moralim çok bozuk..ne kadar uğraşsam da hüzünlü halimi üstümden atamıyorum..

humana still tea kullan canım eczanelerde satılıyor anne sütünü arttırıcı bir çay sevgiler...

humana ve rezene de içiyorum. bende bir sorun var galiba... yediğim içtiğim hiçbirşey yaramadı:1no2:

sağol canım, senin sütün geldi mi peki? geldiyse ne zaman kaçıncı gününde geldi?

benim sütüm doğumdan 5-6 gün sonra geldi. ama bebeğim emmeyi bilemedi. hoş zaten sütün çok değildi. senin gibi ne buldumsa, ne okudumsa yedim süt olsun diye. çok uğraşınca göğüslerim yara oldu ememedi. bende süt pompası kiraladım sağdım. ama tekk göğüsten 30cc geliyordu en fazla. mama verdik devamlı ve mamayı kaşıkla verdik. aylık kontorolünde doktor artık biberon kullan çocuğa yazık dedi. biberonla emince emmeyi öğrendi. göğüslerim çok yaralı olduğu için günde 1 kere 2 kere 3 kere derkenn şimdi her acıkmasında emziritorum sütüm arttımı dersen bilemiyorum ölçmüyorum düşünmemeye çalışıyorum. çünkü psikolojiyle çok alakalı. geldiği kadarını emsin diyorum yavrum. üstünede mama veriyorum aç kalmasın diye..

sende nolur kafana takma. zaten lohusalık değişik bir psikoloji. zamanla geçicek emin ol.

sütün hiç yok değil geldiği kadarını şükret. Rabbim arttıtr inşallah.

canım çok fazla emzır sutun gelmese bıle emzır bebişler emdıkce sut kanalların açılır bebişin çok küçük o yuzden az kılo almış olabılır çok fazla üzülme stres yapma ki sütün azalmasın. ben doktora sormuştum sutum olması için ne yapmam gereklı dıye sadece çok su iç dedi .tabıkı de tahın de çok sut yapıyor bunları yeme demıyorum ama fazla ca su iç

teşekkür ederim canım, çok sağol bende senin gibi mzirip üstüne mama veriyorum. ama 60 cc yakın mama yiyor . demekki çok aç kalıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. dua ediyorum, umarım sütüm gelir... mama verince 2-3 saat rahatlıyor o arada sağarsam sütüm artar mı acaba?

2-3 saatte senin göğüslerin ancak dolar. o rahatladığı arada sende rahatla dinlen. sonra da emzirirsin.

Merhaba
Ben de sezeryanla doğum yaptığım için sütüm biraz geç geldi ve bebeğim sarılık oldu bol bol emizrmem gerekiyordu bol sütüm olması için her gün 1 lt boza ve kayısı suyu içtim gerçekten de sütüm çok oldu ve koyuydu bende yaradı umarım sende de yarar. Stres yaparsan sütün azalır ve gerçekten iyi uyuman gerekiyor bebek uyudukça sende fırsat yaratıp uyumaya çalış o zaman her şey yoluna girer.

canim herkese soyluyorum sana da soyleyeyim rezene cayi ic.benim sezeryandan 5 gun sonra sutum geldi o da bu cay sayesinde...termus termus ictim sonra cogalmisti...burda hastnaede hep veriyorlar..

canım ben gecen gün diyetisyene gittim bilgi almak için hem kilo werirsin hemde sütünün artması için aktardan kusburnu birde ısırgan al bol bol iç dedi ama ısırgan sadece günde 2 bardak en çook kusburnu sütün kalitesini çook arttırıyormus benımde oglum var 3,5 aylık
sütüm war ama daha cook cogalsın die içiyorumm :sm_cool:

Arkadaşlar bende çok uzun uğraştım ama nafile sütümün bitmesine engel olamadım.Neler mi yaptım;
-Hergün 3lt. sıvı tükettim,
-süt yapan çay içtim,
-süt içtim bazen çeşit olsun diye nesquikle beraber,
-Bulgur pilavı,tahin helvası,nutella,hoşaf,komposto,çikolata ve inanılmaz derecede soğan(her akşam eşimle ayrı yattık) tükettim,
-ve en önemlisi internetten satın aldığım süt yapan içecek vitamalt içtim.duymuşsunuzdur belki.tadı iğrançti.
-bu arada uyku düzenim çok iyi,bebiş uyuyor.hiç stres yok bende.
Sonuç: 2 ay sade anne sütü,devam eden 3 ay mama takviyeli anne sütü.5inci ayda bitti.15 kilo fazlam var.nasıl vericemi bilmiyorum.kısaca arkadaşlar süt salınımı sadece süt hormonlarıyla alakalı.Hormonlarınız çalışıyorsa süt oluyor.yeme içme sadece sütün kalıtesini etkileyebilir ama arttırdığı konusunda şüpheliyim.bu arada göğüslerimde bayağı büyük.gören çok sütüm var sanıyor cüsseme bakıp.halbuki hiç göğüsü olmayan anneler gördüm ne sütü oluyordu,saklayıp donduran bile vardı.Ama bebeğimin kısmeti bukadarmış,elimden geleni yaptım.vicdanım rahat yani.
kısaca hormonlarımızda bitiyor iş kafanızı fazla yormayın derim ben.

ben de vitamalt ve boza icmeni tavsiye ediyorum arkadasim.
benim de 3. ayda bi kere kesildi bunlari ictikten sonra geri geldi.
ama aslina bakarsan psikolojik inandigim icin oldu bence. en onemli sey
moral moral moral. yorgunluk da etkiliyor. insallah sutun artar

arkadaşlar fakir fukara devamlı 20 TL bayılıp humana still tea mi alıyor sanki? olmayınca olmuyor dediğiniz gibi. doktorların dediği bol su içip bol bol emzirmek temelde anne sutunu artıran en onemlı etmenler. tabi dengeli beslenmek de etkilidir eminim ama ben sütümün uyurken ve dışarda gezerken indiğini hissediyorum. goguslerım doluyo . çunku o zaman sutum yetecek mi yetmeyecek mi kaygısından uzagım. dışardayken de oğlum uyuyo oluyo arabasında benım de içim rahat. sutum yetiyo mu yetmıyo mu dıye duşunurken insan emzirmekten soğuyor. doğum yaptıktan sonra sutum hemen geldi sezeryan olduğu halde. çunku ben kendimi buna şartlamıştım. şimdi oyle çok ahım şahım sutum yok ama napıyım emzirmeye çalışıyorum. her ağladığında veriyorum. bazen doymadığını duşunuyorum ama bakalım ıkı gun sonra kontrol var. umarım kılo almıştır. şimdi konuyu açan arkadaşımızı çok iyi anlıyorum. doğum yaptım 40 gun boyunca psikolojim altüsttü. çok mutsuzdum. kendimi şartlamışım 40ım çıkınca düzelcem diye. geröekten de oyle oldu. 40ım çıktı kendime geldim. kendimizi hep olumlu şeylere şartlamalıyız... sevgiler.

öncelikle cevap yazan herkeze teşekkür ederim. kuşburnu hariç yazılan herşeyi denedim (bugün temin edip onu da deniycem) malisef sütüm gelmedi. dinlenmek sütü arttırıyormuş ancak çocuğuma kolik teşhisi konuldu 24 saat huzursuz günde 4-5 saat uyuyor. gerisi 10 dk lık kucak uykusu. gayet yorgunum yani... moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama bu şartlarda çok zor... yine de devamlı emziriyorum sütümün gelmesini dört gözle bekliyorum. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

canım 3. bebebğim ve şu an 8 aylık şunu söyliyeyim önce uyku önemli tabi bi de benden size tavsiye tavuklu şehriye çorbası tel şehriye artıı fındık... sıvı çok önemli tabi ben humana falan kullanmadım ılık su içtim boll boll su soğuk olmsın sırtını üşütme ayağını sırtını sıcak tut sana yardımcı olabilecek birileri varsa bebeğine baksınlar sende biraz dinlen canım ... annen gibi konuştum dimi:)))

canım benim yalnız değilsin. seninle aynı durumda olan onlarca anne var. benim kızımın 40 ı iki gün sonra çıkıyor daha sütüm yeni yeni coştu. sütün olması için herşeyi denemişsin, benden de sana bir tavsiye göğüslerine sık sık masaj yap, masaj süt hormonlarını uyarıyormuş, bende işe yaradı inşallah sende de yarar.

yazılan cevapları uzun uzun okuyacak vaktim olmadığı için hemen cevabımı yazıyorum. eczanelerde HUMANA STİLL TEA diye bir bitki çayı var. anne sütünü arttırıcı fiyatı 19,00 tl. ben de eczanede çalıştığım için biliyorum, alan bütün müşterilerimiz çok memnun. bitkisel olduğu için zararı yok zaten doktorlarda öneriyor. dene istersen. birde benim yengemin sütü 2 çocuğunada sonuna kadar yetmişti yaptığı tek şey bolbol su içmek. emzirmeye başladığı an hemen su isterdi 2-3 bardakta içerdi. başka bişey yapmana gerek yok bence

bol sütlü günler sana ve bebişine:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…