canım 3. bebebğim ve şu an 8 aylık şunu söyliyeyim önce uyku önemli tabi bi de benden size tavsiye tavuklu şehriye çorbası tel şehriye artıı fındık... sıvı çok önemli tabi ben humana falan kullanmadım ılık su içtim boll boll su soğuk olmsın sırtını üşütme ayağını sırtını sıcak tut sana yardımcı olabilecek birileri varsa bebeğine baksınlar sende biraz dinlen canım ... annen gibi konuştum dimi:)))
canım benim yalnız değilsin. seninle aynı durumda olan onlarca anne var. benim kızımın 40 ı iki gün sonra çıkıyor daha sütüm yeni yeni coştu. sütün olması için herşeyi denemişsin, benden de sana bir tavsiye göğüslerine sık sık masaj yap, masaj süt hormonlarını uyarıyormuş, bende işe yaradı inşallah sende de yarar.
yazılan cevapları uzun uzun okuyacak vaktim olmadığı için hemen cevabımı yazıyorum. eczanelerde HUMANA STİLL TEA diye bir bitki çayı var. anne sütünü arttırıcı fiyatı 19,00 tl. ben de eczanede çalıştığım için biliyorum, alan bütün müşterilerimiz çok memnun. bitkisel olduğu için zararı yok zaten doktorlarda öneriyor. dene istersen. birde benim yengemin sütü 2 çocuğunada sonuna kadar yetmişti yaptığı tek şey bolbol su içmek. emzirmeye başladığı an hemen su isterdi 2-3 bardakta içerdi. başka bişey yapmana gerek yok bence
bol sütlü günler sana ve bebişine:ecrin_bebek:
canımmmm, kuzum benim, hepimiz anne olarak üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri paylaşıyoruz.
öncelikle bebeğini emzirmeden önce tüm kaygılarından uzak, moral depolamış şekilde ve dinlenmiş olarak emzirmelisin.şu an benim bebeğim 8. ayında. ilk başlarda benim de sütüm çok azdı, çok kaygılandım, bir gün bir tv kanalında MALT içeceği (alkolsüz bira oluyormuş), rezene çayının sütü arttırdığını duymuştum. hemen denedim tabiii, alkolsüz bira kulağa çok hoş gelmiyor. Özellikle ben ilk duyduğumda hiçalkol ve sigara kullnamayan birisi olarak çok tepkili yaklaştım ama biliyorsun bira arpa suyundan yapılıyor. bayağı bir göbek yaptı ama, sütüm o kadar arttıki (maaşlalah diyim kendime, ilk başlarda 30 cc gelen sütüm 150-200 cc ) gelmeye başladı. birde 2-3 saatte bir sağmaya çalış ki süt kanalların açılsın,
AnlamadımSlm arkadaslar bende dogumumu bekliyorum ve sizin gibi cok arastrma yapiyorum ve karsima bu tarif cikti size de yazmak istedim bulunamicak malzmeler degil isterseniz deneyip bizimle de paylasabilirmisiniz yarım çay bardağı kadar pekmez
1 çay bardağı su
1yk az olcak şekilde buğday nişastası
yağ
bol ceviz ve susam
tarife gelim
su ile nişastayı öze. tavaya pekmez ve hazırladığın nişastayı karıştıra karıştıra pişir
ayrı tavada yağ koy kararınca 2 yk kadar falan cevizleri bir güzel hafif kavur pembeleşsin kararmasın sakın ,sonra pekmez bir tarafta pişicek ,cevizler bir tarafta .
pekmez olan kaynadımı kapat bir kaseye boşalt hemen.
sonra yağın içindeki cevizi al al kasenin üzerine güzelceee serp bolca
susam da al avucunun tekiyle yarım olcak şekilde serp bacım
sonra otur sen onu bal bastık gibi ye bakalım senin sütün fışkırmıyo napiyo 
bunu ,
Sizin dediginiz gibi ordan aldik oraya koyduk sozleri yok Mutfaktan anlamadiginiz belli anlasilmicak bisi yok tarifte[/
Saygılı olsan iyi olur
Zira seni alt etmek istemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?