tecrübeli anneler süt arttırma konusunda lütfen yardım...

teşekkür ederim canım, çorbayı deniycem bu gün... arama yaparken karşıma çıktı,sana ait süt hikayesini okudum moral oldu bana... ben de azmettim, inanıyorum gelecek sütüm. gelince buraya yazıcam herkeze moral olcak inşallah...

masajı hiç duymamıştım, hemen başlıycam. bir de sıcak su torbası koymamı önerdiler, akşam aldık. henüz sağmadım ama işe yaradı biraz sanki...

iyi dileklerin için teşekkürler canım... ilk humanayı denedim canım, hiç işe yaramadı...

bol bol mutluluk..
sütüm artsın diye bulgur mercimek soğan tüketirsen bebeğin gaz sancısıyla ağlarken hala doymuyo mu dersin.. zaten şuncacık midesi var, endişelenme derim, tahin helvası, su ya da çay farketmez bol sıvı, aşure dene.. sütüm yetiyor de..

canımmmm, kuzum benim, hepimiz anne olarak üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri paylaşıyoruz.
öncelikle bebeğini emzirmeden önce tüm kaygılarından uzak, moral depolamış şekilde ve dinlenmiş olarak emzirmelisin.şu an benim bebeğim 8. ayında. ilk başlarda benim de sütüm çok azdı, çok kaygılandım, bir gün bir tv kanalında MALT içeceği (alkolsüz bira oluyormuş), rezene çayının sütü arttırdığını duymuştum. hemen denedim tabiii, alkolsüz bira kulağa çok hoş gelmiyor. Özellikle ben ilk duyduğumda hiçalkol ve sigara kullnamayan birisi olarak çok tepkili yaklaştım ama biliyorsun bira arpa suyundan yapılıyor. bayağı bir göbek yaptı ama, sütüm o kadar arttıki (maaşlalah diyim kendime, ilk başlarda 30 cc gelen sütüm 150-200 cc ) gelmeye başladı. birde 2-3 saatte bir sağmaya çalış ki süt kanalların açılsın,

canım sütün gelmesede emzir...eme eme sütün gelir....cok yemene gerek yok helva yiyin süt olur diyolar alakası yok helva yiyince susuyorsun ve cok su içiyorsun o içtiğin sudan dolayı süt oluyor helvayla alakası yok yani....1,5 lt şişe koy yanına 15-20 dk da bir iç...vede ilk verdiğin memeyi sonuna kadar emzir memeden gelen ilk süt suludur asıl bebege yarayan yaglı süt en son geliyor oyüzden sonuna kadar biir memeyi emzir...diğer memeyi sonraki emzirmende ver..tamammı canım....yarasın kuzuna ....topaç gibi olsun....memeyi vermeye bak...mama verirsen memeyi sütü bırakabişlir hiç almaz sonra ne yap et emzir....

bazen moralim artsa da günler geçiyor ama sütüm gelmiyor... bebeğim 33 günlüken son 50 cc sağabildim (( ilgi ve tavsiyeleriniz için çoooookkk teşekkür ederim.

canım 2-3 saatte bir sağ demişsin, ben emzirdikten sonra kalan sütü sağarsam sütüm artar mı diye sordum (çenesi yorulduğu için hepsini ememiyor)doktor sağmak sütü arttırmaz bebeğin emmesi arttırır sık sık emzir dedi. sağmıyorum o sebeple. tecrübe etmiş biri olarak sen ne dersin?

ben ikinciyi büyütyorum,dr doğru soylemiş,nekadar sık emzirirsen o kadar sütün artar,ayrıca bol su ve sıvı tüketmelisın,ben en az 3litre su içtim,şu an bebeğim 9aylik ve ben hala 2-2,5litre içiyorum,iy uyuman lazım senin dinlendikçe sütün artar,merak etme:1hug:

bütün cevapları okuyamadım belki benzer şey söylenmiştir ama pompa çok önemli.. dandik pompa almayın.. ben de aventyin manuel pompası var ve hastanede hemen başladım bebek emmese de sık sık uyardım pompa ile... ve sütüm kısa sürede geldi.. ama bebekler doumdan sonra kilo veriyor normal...panik yapma.. ben pişmaniye ile su içilmesini duydumm. çok süt yapıyormuş.. ve bol bol su içmek...

Merhaba kızlar benimde 3 aylık bebeğim var ve su tum yetersizdi. Galacta go diye bir damla ile karşılaştım ve 3 saatte 80 ml sagarken 3 saatte 120-150 ml ye çıktı sutum. Herkese öneriyorum. Fakat süt artirayim derken kalitesi düşüyor mu düşmüyor mu onu bu ayki kilo kontrolumuzde ogrenecegiz..

Slm arkadaslar bende dogumumu bekliyorum ve sizin gibi cok arastrma yapiyorum ve karsima bu tarif cikti size de yazmak istedim bulunamicak malzmeler degil isterseniz deneyip bizimle de paylasabilirmisiniz yarım çay bardağı kadar pekmez
1 çay bardağı su
1yk az olcak şekilde buğday nişastası
yağ
bol ceviz ve susam

tarife gelim
su ile nişastayı öze. tavaya pekmez ve hazırladığın nişastayı karıştıra karıştıra pişir
ayrı tavada yağ koy kararınca 2 yk kadar falan cevizleri bir güzel hafif kavur pembeleşsin kararmasın sakın ,sonra pekmez bir tarafta pişicek ,cevizler bir tarafta .
pekmez olan kaynadımı kapat bir kaseye boşalt hemen.
sonra yağın içindeki cevizi al al kasenin üzerine güzelceee serp bolca
susam da al avucunun tekiyle yarım olcak şekilde serp bacım
sonra otur sen onu bal bastık gibi ye bakalım senin sütün fışkırmıyo napiyo 
bunu ,

Anlamadım

Sizin dediginiz gibi ordan aldik oraya koyduk sozleri yok Mutfaktan anlamadiginiz belli anlasilmicak bisi yok tarifte

Gayet saygiliyim selin hanim uzatmamiza gerek yok Allah bebeginize bol bol süt nasip eylesin insaAllah hayrli gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…