Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi tecrübeli anneler yardım :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
  • Güzel anneler kafama taktiğim bir konu var. Yanlış anlamayın ama bebeğim 11 aylık. Çevremde bazı anneler var onların bebekleri sanırım çok ileri gelişim seviyesinde. Bebeğim hala desteksiz şekilde ayakta 10 saniye den fazla duramiyo. Bi arkadaşım var gördü şok oldu. Benimki 9 aylik kendi başına bile kalkıyor ayağa dedi. Ne zaman dis cikardigini sordu 9 aylikken dedim. Aaa benimki 5 aylikti disi cikti dedi. Onu kafaya Takmadim neyse dedim zaten sever biraz hava atmayı . ama baktım diğer bi kaç arkadaşin bebeği de böyle. Bunun zeka ile mi neyle ilgisi var. Bebeğim zaten hala yürümüyor ama 10 aylık emekledi. 9 aylik dış çıkardı. Neden geç yapıyor herseyi. Biliyorum bireysel farklılıklar elbet vardır ancak bu farklılıklar bebeğimin gelişim olarak geride mi olduğunu gösterir özellikle bilişsel olarak

Bebeğiniz gayet normal. Her çocuk bir olmaz. Bazı bebekler yaşına girmeden yürür bazısı 1,5 yaşında. Yeğenim ilk dişini 18 aylık çıkardı ama zekası gayet yerinde. Çok erken yürüdü ve konuştu. Şimdi sınıf birincisi, sürekli iftihar belgesi alıyor.
Arkadaşınıza takılmayın kardeş kardeşe bile benzemiyor gelişim açısından

Her bebekte farklıdır bence kafaya takmayın.
Siz destek olarak yürütün, emekletin, hareket ettirin, el kol, bacak kaslarını hareket ettirin sürekli destek olarak. Gelişir zamanla.

Hamile kaldığımdan beri en net dikkatimi çeken şey herkes kendi çocuğunu ne kadar övüyor, nasıl anlatıyor hayret ediyorum. Çocuk gelişim süreci farklı farklıdır. Her çocuk aynı dönemde aynı şeyi yapacak diye birşey yok. Kulaklarınızı kapatın duymayın böyle şeyler. O "aaa benimki şunu şunu yapıyor, seninki yapmıyor mu"diyenlerin ağzının ortasına patlatasım geliyor.

Hamile kaldığımdan beri en net dikkatimi çeken şey herkes kendi çocuğunu ne kadar övüyor, nasıl anlatıyor hayret ediyorum. Çocuk gelişim süreci farklı farklıdır. Her çocuk aynı dönemde aynı şeyi yapacak diye birşey yok. Kulaklarınızı kapatın duymayın böyle şeyler. O "aaa benimki şunu şunu yapıyor, seninki yapmıyor mu"diyenlerin ağzının ortasına patlatasım geliyor.
Aynen ya. Bide ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Yani ne yapayım . Senin çocuğun mikemmel demekki. Benimki mikemmel değil.

Her bebek bir anda herkesle ayni şeyi yapacak diye bi kural yok

Benim oglumda 9 aylik diş cikardi ve 10 aylikken emekledi ayni sizin bebeginiz gibi
15 aylikken yurudu
Zekasida cok sukür o 10 aylikken yürüyen bebelerden daha zeki ve basarili masaAllah :)

Her bebek farklıdır canım benim boşuna uzmussun kendini
Benim kızım hiç emeklemedi 10 aylikti direk yürüdü ilk dişide 11 aylıkken çıktı
Şuan boyu ve kilosu en üst seviyede zeka gelişimi iyi dişleri kusursuz tam
Ama öncesinde emeklemedi ve dışını geç çıkardı şimdi benim kızım geri mi ?

Anlatabildim mi ...

Hiç bı çocukla kıyaslama

• Güzel anneler kafama taktiğim bir konu var. Yanlış anlamayın ama bebeğim 11 aylık. Çevremde bazı anneler var onların bebekleri sanırım çok ileri gelişim seviyesinde. Bebeğim hala desteksiz şekilde ayakta 10 saniye den fazla duramiyo. Bi arkadaşım var gördü şok oldu. Benimki 9 aylik kendi başına bile kalkıyor ayağa dedi. Ne zaman dis cikardigini sordu 9 aylikken dedim. Aaa benimki 5 aylikti disi cikti dedi. Onu kafaya Takmadim neyse dedim zaten sever biraz hava atmayı . ama baktım diğer bi kaç arkadaşin bebeği de böyle. Bunun zeka ile mi neyle ilgisi var. Bebeğim zaten hala yürümüyor ama 10 aylık emekledi. 9 aylik dış çıkardı. Neden geç yapıyor herseyi. Biliyorum bireysel farklılıklar elbet vardır ancak bu farklılıklar bebeğimin gelişim olarak geride mi olduğunu gösterir özellikle bilişsel olarak

her bebek bir değil arkadaşım öncelikle onu bi yaz kenara. düzenli doktor kontrolüne gidiyorsunuzdur elbet. doktor gelişimi normal diyorsa normaldir. zaten bizim milletimiz terbiyesiz sürekli bir sidir yarışında benim çocuğum önce bilmem ne yaptı da ay senin çocuğun niye böyle. bana biri böyle sorsa sana ne lan derdim bunu bildikleri için kimse böyle saçma sapan yorumlarda bile bulunmazdı çünkü insanların birbirinin hayatına karışmasından nefret ettiğim kadar başka da bir şeyden nefret etmiyorum.
rabbim sağlıkla sıhhatle büyümesini sağlasın evladının. tek göz önünde bulunduracağın doktor yorumları olsun gerisini sallama.

Hayır gerilik yok.. Her bebeğin gelişimi bir değil.
Hatta kardeş kardeşe bile çok büyük fark oluyor. İkinciyi doğuran çok arkadaşım kendi çocuklarını birbiriyle kıyaslıyorlar..

Erken diş çıkarması övünülecek bir şey değil bana göre. Hatta daha iyi bile :)
Başkalarına bakarak kendinizi doldurmayın..

Tutunup kalkmıyor anladığım kadarıyla. Emekliyorsa yakındır.
Benim oğlum yaşına girmeden 1 hafta önce yürümeye başladı. Tutunup kalkması daha erkendi tabi. 7 ay civarıydı ama ellerini bırakması uzun sürdü.. Arkadaşımın bebeği 9 aylık yürüdü mesela..

Yani bazı bebekler emeklemeden yürümeye başlıyor, bazı bebekler emeklemeyi ve oturmayı daha çok seviyor.
Önünde sonunda yürüyecek annesi kafana takma. Bu sefer de hiç durmuyor akşama kadar peşindeyim diyeceksin..
18 aya kadar tek başına yürümezse doktor inceler ancak..

Sizinki 10 ayda emeklemiş yine, bence gayet iyi :)

Edit: 10 aylıkken anca tutunarak ayakta duruyordu titreye titreye, tam olarak emeklemesi 11 aylık diyebiliriz, 14 aylıkken yürüdü ama yavas ilerledi süreç, 2 ay falan tökezledi durdu.
Yani sizin hikayeden geri bir hikaye ama hiç sorun olarak bakmadım.

10 aylık olduğunda ilk dişi çıktı
10 aylık sürünüyor ve yeni oturuyordu emekleme yoktu
13 aylık yürüdü
2,5 yaşında ve yeni yeni cümle kuruyor.
Anlayacağınız her çocuk kendine has gelişim gösteriyor...

Oglum 22 aylık Ablamın kızı oğlumdan sadece 5ay buyuk cumle kuruyor herşeyi anlıyor. Sofra duasını ezbere biliyor. Benim oğlumda daha konusamıyor. Hrr cocuk bir olmuyor malesef canım takma kafana. Bnm oglum 10aylıkken desteksızz oturdu 1 yasında yurudu ben napıyım simdi :D

Her bebeğin gelişimi farklıdır bebeğinizin problemi yok korkmayın. Benim oğlum yaşına gelince yürüdü. İlk dişini 11 aylık çıkardı. Gayet sağlıklı mutlu bir çocuğum var 18 aylık hâlâ zor yemek yiyor dişleri hâlâ az yaşına göre. Ayrıca geç diş çıkarmak daha sağlıklıdır. Ama herşeyiyle normal bir çocuk. Senin evladın da öyle kimseyi umursama doktorlar ne diyorsa onu önemse. Bir tanıdığımın bebeği de 17 aylık yürüdü şimdi kocaman sapasağlam bir çocuk. Canınızı sıkmayın doktorunuzu dinleyin.

Oglum 22 aylık Ablamın kızı oğlumdan sadece 5ay buyuk cumle kuruyor herşeyi anlıyor. Sofra duasını ezbere biliyor. Benim oğlumda daha konusamıyor. Hrr cocuk bir olmuyor malesef canım takma kafana. Bnm oglum 10aylıkken desteksızz oturdu 1 yasında yurudu ben napıyım simdi :KK70:
Sadece 3 ay büyük yeğenim arada dağlar fark var,oğlum 30 aylık oldu o cimcime sanki 4 yaşında gibi gel de düşünme:)))

Kızım 9 aylıkken dış çıkardı ve 14 aylık olana kadar ikinci dış çıkarmadı.14 aylıktan sonra yürüdü.Konusmasi iki yaşından sonra oldu.Tuvalet eğitimini 31/32 aylıkken tamamladı.Ama anasinifinda 3 tane sesi vermemle kendiliğinden okumayı,okuyunca da kendiliğinden yazmayi öğrendi.Benim çocuğum normal bir çocuk.Gelisim donemlerinde pek çok şey çocuk hazır olduğunda gerceklesir

O arkadasiniza dadece gulebildim tek soz soylemeye degmez.cocuklarim 14 aylik yurudu.ben 16 aylik yurumusum.cok sukur universite okudum.yurumekle zekanin ne ilgisi var allahasen.cok zeki oldugumu falan iddaa etmiyorum yanlis anlasilmasin.yurumekle ilgisi yok yani

Back
X