Tecrübeli annelerden 2012 mayıs annelerine tavsiyeler.

TuRuNCu

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
7.839
4.930
448
Merhaba güzel anneler.....:16:

Ben Allah izin verirse 2012 yılında ilk defa annelik duygusunu tadacağım.
2012 yılı mayıs anneleri topicinde benim gibi heyecanla bekleyen çok arkadaşım var.
Bir çoğumuz alışverişe başladı veya başlayacak.Fakat öyle diğer topiclerden alınan listelerlede bu işler olmuyor maalesef.
Tecrübeli kişilerin fikirleri bizleri eminim daha güzel aydınlatacaktır.
Bu sebebten ötürü siz tecrübeli annelerin bizlere güzel bilgiler verebileceği bu başlığı açtık.
Bu başlıkta bebek alışverişinden,doğuma kadar herşeyi konuşalım istiyoruz.
Biliyorum şuan bebişleriniz ile ilgilendiğiniz için çok yoğunsunuzdur ama vakit buldukca bizlerede yazarsanız çook seviniriz.

2011 Mayıs annesiyim. 2012'de anne olacaklara da güzel bir hamilelik ve sağlıklı bir dogum diliyorum. yeni anne olacakların merak ettikleri, sormak istedikleri ne varsa kendi bilgi dahilimde seve seve yanıtlamaya hazırım.

selam bende 2011 Mayıs annesiyim. inşallah hepiniz sağlıkla miniklerinini kucağınıza alırsınız.
ilk aklıma gelen çok fazla kıyafet almayın bilirsiniz zaten çok çabuk büyüyorlar ve yazık oluyor o kadar kıyafete. benim oğlum mayıs sonu doğdu ve 1,5 aylıktan itibaren evde sadece çıtçıtlı bodylerle duruyordu çok sıcaktı. uzun kollu tulumlar 1,5 -2 aylık olana kadar giyiliyo sonra eylül ekim gibi hava tekrar soğuduğunda çoktan büyümüş oluyor kuzular.
ben bebeğime oda almıştım ama ilk 5 ay bizim odamızda küçük sepet beşikte yattı ilk zamanlar emzirmek için çok kalktığımızdan onun odasına gidip gelmek zor oluyor ve zaten odasında yalnız bırakmak gelmeyecek içinizden:)
bebeğinizle konuşun ona klasik müzik dinletin şimdiden ben oğluma dinletirdim ve şuan inanılmaz sakin bir bebek...
vee sakın sakın internetten doğum videosu izlemeyin her doğum farklıdır kendine özgüdür. boşuna gözünüzü korkutmayın...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz kızlar...
Ben kafamdaki bikaç soruyu sorayım hemen.

-Bebek bakım ürünleri olarak hangisini tercih ediyorsunuz ?(bebek bezi,ıslak mendili,şampuanı,çamaşır yıkama deterjanı)

-Tavsiye ettiğiniz bir bebek arabası modeli ve markası varmıdır acaba ?

-İlk aylar bebek bizim yanımızda yatacağı için büyüyen bir karyola alıp odama koyayım diye düşünüyorum.İlerde oda yapacağım zaman odasına kurarım aynı yatağı.Fakat çok kişidende park yatağın çok kullanışlı olduğunu duydum.Sizin tercihiniz hangisiydi?

-Ana kucağı olarak hangisini tavsiye edersiniz

-Malum bebeklerimiz ilk baharda doğacak.Çıtçıtlı badi olarak uzun kollumu tercih edelim yoksa kısa kollu ve sıfır kolluları mı ?

-Kaç tane hastane çıkışı almamızı tavsiye edersiniz?

Şimdilik bu kadar sorayım.Sonra aklıma geldikce yazarım yine.

selam bende 2011 Mayıs annesiyim. inşallah hepiniz sağlıkla miniklerinini kucağınıza alırsınız.
ilk aklıma gelen çok fazla kıyafet almayın bilirsiniz zaten çok çabuk büyüyorlar ve yazık oluyor o kadar kıyafete. benim oğlum mayıs sonu doğdu ve 1,5 aylıktan itibaren evde sadece çıtçıtlı bodylerle duruyordu çok sıcaktı. uzun kollu tulumlar 1,5 -2 aylık olana kadar giyiliyo sonra eylül ekim gibi hava tekrar soğuduğunda çoktan büyümüş oluyor kuzular.
ben bebeğime oda almıştım ama ilk 5 ay bizim odamızda küçük sepet beşikte yattı ilk zamanlar emzirmek için çok kalktığımızdan onun odasına gidip gelmek zor oluyor ve zaten odasında yalnız bırakmak gelmeyecek içinizden:)
bebeğinizle konuşun ona klasik müzik dinletin şimdiden ben oğluma dinletirdim ve şuan inanılmaz sakin bir bebek...
vee sakın sakın internetten doğum videosu izlemeyin her doğum farklıdır kendine özgüdür. boşuna gözünüzü korkutmayın...

ne muntazam , ne faydalı ne güzel bir paylaşımm.. çokkk teşekkürlerrr..çok çok mantıklı .. ben daha alışverişe başlamadım ama uzun kollu tulumları artık kesinlikle abartmam.. alırsam da 6-9 ay olarak daha fazla alayımmm.. çookk sağol canımmm:1:

Teşekkürler Turuncu gerçekten güzel bir konu açmışsın. Umarım tecrübeli arkadaşlar bizlere yardımcı olurlar da annelik konusunda zorluk yaşamayız :))

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz kızlar...
Ben kafamdaki bikaç soruyu sorayım hemen.

-Bebek bakım ürünleri olarak hangisini tercih ediyorsunuz ?(bebek bezi,ıslak mendili,şampuanı,çamaşır yıkama deterjanı)

Ben Jhonson kullanıyorum cok ta memnunum..En iyisi MUSTELA ancak o da cok pahalı..Bebek bezi olarak HUGGİES ORGANİK aldım bugune kadar hiç pişik olmadı rahat ettik..Bir ara hediye olarak MOLFİX getirdiler allahım o cook kötüydü...Poposu berbat oldu ve her kaka yapısta sırtına kadar tastı...Oglum dogdudugu gunden beri HUGGİES ISLAK MENDIL kullandım...Kimisi suyla ıslatılmıs pamuk ile sil dedi ama hiç öyle yapmadım..Yaz bebegi olmasına ragmen cok sukur pişik olmadı..Ama ben BULGARİSTAN dan gelen bi krem kullanıyorum pişikler için...Küçük mavi bir kutu içinde...burada BULgar Göçmeni cok fazla bir tanıdıgımıza getirtmiştik...Deterjan olarak bir kez DALiN alıp kullandım cook guzel ama bebek kıyafetlerı cok yıkandıgı ıcın cabucak bitti bizimki...Bende artık DALAN ROXY toz sabun kullanıyorum..Bitkisel yazıyor ustunde..Üstelik fiyatı da cook uygun..2 aylık tan bu yana kullanıyorum hiç alerji olmadı bebegim..Üstelik 30 derecede bile eriyor hiç kalıntı kalmıyor...

-Tavsiye ettiğiniz bir bebek arabası modeli ve markası varmıdır acaba ?

Bende adı hiç duyulmamıs cift yönlü fiyatı 200 TL olan bir araba aldım...Biraz hantal ama cok rahat ediyorum...ÖZellikle bebekler 6 ay olana kadar yatarak gidiyor arabasında...Benimkinin markası PUNKY...ama KRAFT ın oto koltuguda içinde olan arabası cok guzel...Fiyatı pahalı ama bi arkadasta vardı gercekten cok guzel..Üstelik oto koltugu da takılabiliyor ustune...Ayrıca cift yonlu olması cok guzel..Ruzgarın durumuna göre hemen degiştiriyorum..

-İlk aylar bebek bizim yanımızda yatacağı için büyüyen bir karyola alıp odama koyayım diye düşünüyorum.İlerde oda yapacağım zaman odasına kurarım aynı yatağı.Fakat çok kişidende park yatağın çok kullanışlı olduğunu duydum.Sizin tercihiniz hangisiydi?

Canım bende park yatak aldım..7 ay bitene kadar üst katı kullandık ancak alt kata indirince yatagı sanki bi kuyu oldu..altına bi sürü yotgan battaniye koydum ki biraz yukselsin cunku egilip cocugu alırken belim cok zorlanıyor...Ama söyleki katlanması ve istedigimiz her yere götürülmesi cok büyük avantaj..MEsela yazlıkta cok rahat ettik..Ben ayrı oda yaptım ama öyle takım falan almadım..Dolap ve şifonyer yaptırdım..Tek kişilik bazalı yatak aldım...cunku park yatagı kaldırınca oglum orada yatsın diye...Bir de oglan olunca cok cicili bicili alamıyosunuz...Oldukca sade bir odası olsu bizimkinin...Bir de annem sallanmaya alıstırdıgı için mecburan KRAFT DONDY BEŞİK aldık..onu koydum yanıma yanı yatak odasına..otomatik sallanıyo..simdide onu mama sandalyesi olarak kullanıyorum..acayip rahat bişey..Yukselip alcabiliyo..Uzaktan kumandalı...Biraz pahalı ama hasır sepet almaktansa bunu almak daha mantıklı...Cunku kullanım ömrü cook uzun..

-Ana kucağı olarak hangisini tavsiye edersiniz

Ben almadım hediye geldi..Hani su elle sallananlar..O da guzel bişey...Yeriniz varsa evde iyi oluyo..Yazlıkta onu her yere götürdük..Dönemedigi için ilk aylar, rahatca yatıyordu içinde...

-Malum bebeklerimiz ilk baharda doğacak.Çıtçıtlı badi olarak uzun kollumu tercih edelim yoksa kısa kollu ve sıfır kolluları mı ?

Kısa kollu ve sıfır olanlardan aldım..Ama ben İzmir deyim burası cok sıcak oluyor Mayıs ta bile :) ancak Kocaeli ye anneme gidince uzun kollu ihtiyacım oldu..Mecbur gidip aldım ozaman uzun kollu..Zaten cok giydirmedim ben oglumu...Cıtcıtlı body coook aldım...yazdın baska bişey giymedi zaten..Bir de corap aldım bolca..cunku sıcak bile olsa corapsız olmuyor...

-Kaç tane hastane çıkışı almamızı tavsiye edersiniz?

Ben bir paket aldım şu 20 li olanlardan..Diger alt ust takımlardan cook aldım..Hangi takım oldugunu şöyle anlatayım : Patikli alt, üst, eldiven, sapka..Bus ekilde satılan takımlardan aldım..Ama eldivenleri 1 hafta bile kullanmadım cunku cook terledi elleri...Sapkayı ise dogumdan sonra 3 gun kullandım..Baktım bası terlıyo konak olacak hemen cıkarttım....

Şimdilik bu kadar sorayım.Sonra aklıma geldikce yazarım yine.

Böyleee dan diye yazdım az önce ama sorular cevapsz bırakmaz olmaz diye dusundum..Hemen kendimi tanıtıp derhal konu baslıgına uygun bilgiler vereyim size :))

Merhaba Hepinize..Ben Mayıs 2011 annesiyim..Belki bi faydası olur diye tüm bildiklerimi sizlerle paylaşmak isterim..Cunku insan eger ki ilk bebegine hamile ise inanılmaz tecrubesiz oluyor ve eli ayagı birbirine dolanıyor....

*Dısarıda giydireceginiz cicili bicili kıyafetler yerine bol bol ev içinde giydireceginiz kıyafetler alın..Bebekler cok hızlı büyüdükleri için cok fazla stok yapmayın..Ayrıca cook fazla hediye geliyo bunu da hesaba katıp o sekilde alısveriş yapın

*Cıtcıtlı body,penye battaniye ve agız (kusmuk)mendili olmazsa olmazlardan..Bunlardan bol miktarda olmasında bir sakınca yok.

*Bebegin 40'ı cıkana kadar 40 turlu huyu olur,gibi bir sürü sey söylenilcek size..Hiçbirine aldırıs etmeyin ve kimsenin bebegini kendi bebeginiz ile kıyaslamayın..Her bebek ayrı bir kişiliktir..Elbet bi duzene girecektir hersey siz yeter ki sabırlı olun ve kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin.

*Benim annem kaşla göz arası oglumu ayakta sallamaya alıstırdı..Naptımsa vazgeciremedim ve sonuc..Geceleri hep ayakta uyumak isteyen bi oglum oldu..Ve sonrasında ben uykusuzluktan dusup bayılınca kocam KRAFT DONDY BEŞİK aldı..Elektrikli otomatik sallanıyor ve ileride mama sandalyeside oluyor..Karyola basına sallanan minik bi beşik dusunuyorsanız vazgecin bunu alın derim..En azından cocuk dönmeye basladı zaman dusme derdi olmaz..Kesinlikle tavsiye ederim...

*Avent biberon ve emziklerinden cok memnunum..Bu arada ne yapın edin bebeginize emzik verin..Ben cok rahat ettim..Dogar dogmaz alıstırdım..

*Dogum yapacagınız hastaneyi önceden ziyaret edin hemsire ve ebe ile görüşüp aklınızdaki tum soruları sorun..Özellikle yanınıza almanız gerekenler için size bir liste verebilirler.Ayrıca dogum öncesi mutlaka fiyatı konusun ve pazarlık yapın..

Ve en önemlisi işin psikolojik tarafı......Eşinize dört elle sarılın..Kimseden yardım almam ben herseyi kendim yaparım gibi de şövalyelik taslamayın..Dogum cok baska bişey..Yanınızda birisi mutlaka olsun..Ama 1 kişi yeter..Curcuna olmasına gerek yok..Cunku nerde cokluk orda sıkıntı demişler...Dogumdan sonra ev dagılacak duzen bozulacak bunlara hiç takılmayın..Kimsae sizin yaptıgınız gibi yapamıcak ama sıkılmayın..Siz bebegi emzirin yatın yuvarlanın dinlenin..Dinlenin ki sütünüz artsın..Moraliniz yuksek olsun ki bol sütünüz olsun..ayrıca sütün bol olsun diyip agzınıza habire bişey tıkanlara da dur deyin..Bol süt için önce bol su için..Gerisi fasa fiso...
Hepinize hayırlıs aglıklı dogumlar olsun inşallah...

**Senin yediklerin bebeğe gaz yapıyor- derler bizde belli başlı gaz yapan yiyecekleri korkudan yemeyiz,aslında hiç alakası yok...yediklerimiz bağırsağımızda gaz yapar ve bu gaz kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden çocuğa gitmez!yani bu bir hurafedir

**Sütün olsun diye helva,tatlı,komposto vb. yee-derler...süt yapsın diye yedirmeye çalıştıkları şeylere bakarsanız hepsi susama isteği uyandıran şeylerdir yanii keramet su'dadır.sadece su içmek süt yapar:)

**Ayağını üşütüyosun,yeleksiz geziyosun sütünde üşüyo bebeğe geçiyo hem gaz yapıyor hemde üşütüp çocukta kusuyo-...Var mı böyle birşey arkadaşlar ya tamamen uydurmaa,hurafee:) damarlarınızın içinde oluşan süt nasıl ayağın üşümesiyle soğur ya,insan vücudunun içinin kaç derece olduğundan haberleri yok sanırım:)

**Çocuğu kucağa alma alışır hep kucak ister-...bebek tabiki kucağa alınır onun duygusal gelişimi açısından bunun önemi büyüktür vede gaz çıkarmak için kucakta dolaştırılır,kucağa alışmasıyla ilgisi yok yani buda bir uydurma(kaynanaların bebeği kucakta tutup işten kaçmasın diye gelinlerine söylediği hurafe:)) çocuğunuzu kucağınıza almaktan çekinmeyin onun özgüveni için...

**Kızlar birde bebekler 6 aylıktan önce oturtulmaz diye biliriz ya,onunla ilgili bir açıklamayıda paylaşayım sizinle ::6 aylıktan küçük bebeklerin oturtulması düşüncesi yanlıştır,çocuklar oturur yada yan yatar,istediğinide yapar:)bebek annesi...nin karnında hangi pozisyonda bir düşünün!sırtüstü yatmıyor,iki büklüm yada oturur pozisyonda...normal doğum esnasında rahimin çocuğun poposunu ittiği andaki basınç oturduğunda beline binen basınçtan çok yüksektir ve bebek buna dahi tahammül edebilir...doktorlar sadece bebeklerin 6 aya kadar oturamadığını söyler çünkü denge merkezi 6 aya kadar gelişir bu yüzden bebek sağa-sola devrilir...

*ayy bu cok guzel,ayy bu cook cici deyipte her buldugunuzu almayın..Paranızı car cur etmeyin..Cunku cocuk dogduktan sonra cok daha temel konularda para gerekiyor..Örnegin devletin ödemegi bir aşı için cebinizden 142 TL cıkabilir..Bilginize derim... :)

*Bebek arabası konusunda bizim kendi tıopigimizde gunlerce tartısıldı ayy acaba hangisi iyi kaliteli mi...bunlara hiç gerek yok..sonucta orta kalite bi araba ile de cocuk büyüyebilir..Sonucta 2 yasından sonra cocukları arabalrında oturtmak biraz zor olabiliyor...Bi araba için 700 TL-1000TL para vermek hiç akıl karı degil bence...

*Tırnak makası olarak NUK'un bildigimiz makas seklinde olanından alın..Hiç eti tutmuyor ve kullanması cok kolay...
*Chicco nun cantalı setini aldım..Ama cantasını hiç kullanamıyorum cunku kapak kapak ustune..cocuk agladıgı zaman eli ayak birbirne dolasıyor ve siz bi turlu cantadakilerin içine ulasamıyorsunuz..O yuzden baska bi canta aldım...

*Sizin bebeler sogukta docagacaklar oy uzden banyo filesi kullanmayın derim..Cunku bebek file üstünde ıslakken üşür..En iyisi bebekler için olan,şöyle kuvetin içine konan yastıklardan alın..basını o yastıga koyup sıcak suyun içinde yıkayın.

*Eklem yerlerinde kızarıklık pişik olursa eger pudra kullanmaktan cekinmeyin.Dr muz bi sakınca yok dedi bize..Malum biz yaz bebegiyiz ve bu durumla sık sık karsılasıyoruz..Aklınızda bulunsun istedim..

*Bebelerin o cici popolarının pişik olmaması için bezini 4 saatte bir degiştirin..Bana pamuklu su ile temizle pişik olur dediler ama ben ilk ay Huggies Organik Pamuklu ıslak mendil kullandım..Birşeycikte olmadı..Ama sırf pamuk su kullanmasına ragmen popoları pişikten ziyade mantar olan bebişlerde oldu aramızda..Bilginiz olsun..

*Ne kadar cok okursanız okuyun bebek dogdugu anda tum bildiklerinizi unutacaksınız haberiniz olsun..Cunku her bebek kendine özgüdür ve farklıdır.

*Hastane cantama 2 takım pijama bir tane sabahlık bir tanede gecelik koydum..Ben sezeryan oldum..Beni ameliyathaneden odama getirdiler altımda hiçbişey yok..üstümde sadece hastanenin verdigi gömlek var..4-5 saat o sekilde kaldım habire gelip baktılar..sonra pijamamın altını giydim...Kanamam cok yogun olmadıgı için baska bişey giymeme gerek kalmadı..ertesi gunde hastaneden cıktık zaten..Bosuna yuk etmişiz kendimize yaa...

*Ben hastane ile önceden görüştüm,onlar ped hasta bezi vs ne isterseniz temin ediyolardı..Ama devlet hastaneleri nasıl olur bilmem..Önceden konusup cantayı ona göre hazırlamakta fayda var

*Yanınızda makyaj malzemesi olsun mutlaka..Ben dogumdan bikaç saat sonra kendime gelince ablam süslemişti beni..Simdi resimlere bakıyorumda ne iyi etmiş...Saclarımı bile duzeltmiştim :))

*Bunun yanısıra kendim için aldıklarımı bi sıralayım :
-Kagıt havlu,
-Makyaj malzemeleri,
-Terlik,
-El havlusu,
-Islak Mendil,
-İç çamasırı, Emzirme Sütyeni,
-Video kamera,
-fotograf makinesi,
-Diş fırcası Diş macunu,
-Lastik Toka, Taç,
-Tarak,
-Corap ve Patik
-Annemin yaptıgı kayısı ve erik kompostosunu bi sişeye koyup getirdik hastaneye..Bol bol içtim cok faydası oldu

*Bebek için :
-Bir takım hastane cıkısı,
-3 takım patikli penye pijama,
-4-5 tane kısa kollu cıtcıtlı body ( Sizler uzun kollu alabilirsiniz malum Kasım da hava sogumus olacak)
-Corap ve patik,
-1 tane penye battaniye 1 tane pelus battaniye
-Cok sayıda bebek bezi ve Islak Mendil,
-Pişik Kremi,
-Bebek Taragı ( benim oglumun cok sacı var iyi ki almısım taradık pek bi guzel oldu paşam :)
-Alt acma seti ( Bebegi getirdikleri o minik yatagın içine serdik ki bebegim direkt onun üstüne yatmasın..İyi oldu.)
Ayrıca CANBEBE ALT ACMA aldım...Altını kendi yatagımda degiştirdik onu serdik..Evde de kullanıyorum cok rahat.

**Bebek telsizi cook kullanıslı durumunuz varsa mutlaka alın derim..Ben weevel aldım..Ama magazalarda cok pahalı oldugu için eşim internetten aldı 95 TL ye..simdi bebek odasında uyurken bende rahat rahat mutfakta balkonda işimi yapabiliyorum :))

**Bikaç tanede cıngıraklı ve canlı renkli oyuncaklar alın..Benim oglum 2.ayda basladı onları cin gibi izlemeye..

**Doguma giderken fotograf makinesini hemsireye ya da ebeye vermeyi unutmayın..Ben kameraya cektirmedim cunku görüntüler cok hos olmuyor..arkadaslarımdan izledim resmen içim kalktı..Ama fotolar daha guzel oluyo....

**Arzum Bebbe saat aldım..Üzerinde nem ve oda sıcaklıgınıda gösteriyor..20 TL ye yine netten aldık..Bazı Teknosa larda da satılıyor bilginize...İnanılmaz kullanıslı..Cunku oda sıcaklıgı ve nemi bilmek iyi oluyor..

**Banyo termometresi coooooooooook gerekli...Ben 5 TL ye eczaneden aldım bitane..Cok para vermeye gerek yok cunku bozulabiliyor..Benim bu 3 ayda ikinci termometre :))

**Daha dogum yapmadan iyi bir cocuk doktoru arayısına girin derim..cocuk dogduktan sonra buna pek fırsatınız olmıcak cunku :)

Ben hastanede lazım olur diye dünya para verip NUBY biberon aldım..yok efendim anne memesi gibi, bunu alan cocuk asla anneyi emmeyi bırakmaz..Külliyen yalan cıktı söyliyim..ama su da var ki emen cocuk siz ne marka biberon verirseniz verin anneyi emmeye devam ediyo..Ama bazılarıda naparsınız yapın emmiyo bırakıyo biberon aşığı bi velet olup cıkıyo..
Örnek : Benim oglum İnşallah sizin bebeler cook cok emer sizi

Birde alısveriş yapmadan önce asagıda bizim topigimizin ciciler bölümüne bi bakın derim..Size bir fikir verir belki paylasılanlar.

http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-...-cicileri.html (2011 Mayıs Bebeklerinin Cicileri:))))

Banyo suyu sıcaklıgı 37-38 derece

Oda sıcaklıgı 24-25 derece olmalıdır.

Bilginize hanımlar

Bebek alısverişini kesinlikle son aylara bırakmayın derim..Cunku birden şişiyor ve cabuk yoruluyorsunuz..
En iyisi fazla şişmeden rahat rahat magazaları gezmek..Cogu magaza size ilk girişte ihtiyac listesei verecektir bebekler için gerekli olan..ama inanın bir cogu gereksiz onların..Siz kendiniz bi liste belirleyin..Cunku sizi en iyi bilen sizsiniz...

Bebegin park yatagı için TAC ALEZ aldım..Kesinlikle gerekli diye dusunuyorum..Cunku bebek bu,çiş kaka kusmuk her yere yapabiliyor..Önceden önlem almakta fayda var...

Bebegime,

1 tane uyku seti ( yan koruma,yorgan, yastık kılıfı,carsaf ve yastık) Markası(Tomuycuk)

2 takım nevresim takımı...Netten aldım..Cook ucuza geldi..Linkide hemen paylasayım

Bebek Nevresim Takmlar, Bebek Nevresimleri, Bebek Nevresimi » Cocukmarket.com

2-3 adet ayrıca yastık kılıfı aldım..Gerci ben oglumu hala yastıksız yatırıyorum cunku yastık cok terletiyor..Ama yinede yastık sart..Her an lazım oluyor

simdilik benden bu kadar...hepiniz bebişlerinizle birlikte saglıcakla kalın...
Yıne arada gelir bakarım..

merhaba heyecanlı anne adayları bende 2011 mayıs annesiyim 28 mayıs doğumlu kızım
benim nacizane fikrlerim şöyle
*çocuk bezi 1 numara 1 paket alın yeter sonra tekrar alırsınız prima tavsşyem
ıslak mendil ilk 3 ay kesinlikle unibaby yenidoğan alın hatta şu an e bebekte kampanya var 12 lisi 39 tl alın dursun
*bakım ürünleri kesinlikle organicare ya da büchen tavsiye ediyorum
bebek yağı ilk 40 gün sürmeyin bebek yağı yerine organicare in losyonunu kullanın
şampuanı falan da var zaten.
* bebek kıyafetlerini ince alın çünkü sıcak oluyor ve kesinlikle yenidoğan kıyafetlerini abartmayın
bebeğime hiç giydirmeden kalan kıyafetlerimiz oldu
çıtçıtlı bodyleri sıfır kollu ya da yarım kollu alın sakın uzun kollu almayın.

* bebek arbası ben chicco lite way aldım baston tarzı hem görünümü güzel basit durmuyo hem hafif hemde katlanınca tek elle taşıyabiliyosun bu çok pratik hem de tamamen yatabiliyo, kuzularınızla gayet rahat gezebilirsiniz , aksesuarları da var

* ev için mutlaka ana kucağı alın hem de arabada da kullanırsınız
* SAKIN BEBEĞİ SALLAMAYIN KLASİK MÜZİKLE UYUTUN BEN KIZIMI HİÇ SALLAMADIM VE SALLANMAYI BİLMİYOR BU YÜZDEN O YÜZDEN DE İSTEMİYOR

*İLK 40 GÜN YA DA 3 AY GAZ SANCISINDAN DOLAYI SANCILI GEÇEBİLİR SAKIN DARALMAYIN HEPSİ GEÇECEK, BEBEK DOĞDUĞUND AĞZINA NAR SUYU DAMLATIN ŞİMDİDEN NAR ALIP DONDURUCUYA KOYUN, SAKLAYIN Bİ MAYIS ANNESİ ARKADAŞ YAPTI VE BEBEĞİNDE HİÇ GAZ OLMADI BEN BİLMİYORDUM BEN AĞZINA İLK ANNE SÜTÜNDEN DE ÖNCE HURMA VERDİM SUYUNU DAMLATTIM AMA SİZ ANNE SÜTÜNDEN ÖNCE NAR TANESİNİ SIKIN KÜÇÜCÜK SKIN KORKMAYIN HİÇBİŞECİK OLMAZ,

* BEBEĞİNİZİ BENCE GÖBEĞİ DÜŞENE KADAR YIKAMAYIN KORKMAYIN KÖTÜ KOKMUYO VÜCUDUNDA Kİ O TABAKA ONU KORUYO GÖBEĞİ DÜŞÜNCE YIKARSINIZ BEN 12 GÜN YIKAMADIM SONRA HER GÜN YIKARSANIZ İSTERSENİZ

* YATAK OLARAK BENCE PARK YATAK YERİNE ÇÜNKÜ O BİLE BÜYÜK SÜSÜLÜ BEŞİKLER VAR ONLARDAN YA DA SEPETLERDEN ALIN SONRA BÜYÜYEN BEŞİK ALIRSINIZ ODA YAPARSINIZ,

* ŞİMDİ BOL BOL UYUYUN TADINI ÇIKRIN SONRA GECELERİNİZ DELİK DEŞİK OLBİLİR

* ŞİMDİDEN BOL BOL KLASİK MÜZİK DİNLEYİN VE İNANCINIZA GÖRE KURAN DİNLETİN HATİM YAPIN BEBEĞİNİZ İÇİN ,

* BEBEK BANYO KÜVETİNİ ÇOK BÜYÜK BİŞE ALMAYIN SONRA KUCAKTA YIKIYOZ ZATEN :)

* BEBEĞİN HERŞEYİNİ SAKLIYOSUN 1 ŞEY HARİÇ O İLK KOKUSU O ÇOK AYRI O KOKUYU BOL BOL KOKLAYIN.

şimdilik aklıma gelenler bunlar başka sorularınız da olursa yanıtlamaya çalışırım :))

* bi tane tam takım hastane çıkışı alın
sora alt patikli ayaklılardan pijama takımı alın
1 tane ponponlu battaniyelerden 2 tane de penye battaniye alın
banyo havlusu bebetto aldım ben menunum.
kıyafet konusunda abartmayın dediğim gibi ihtiyaç olursa alırsınız kaçmıyo
öyle sıra sıra dizmeye gerek yok
israf oluyor sonra

Back
X