Tecrübeli annelerden 2012 mayıs annelerine tavsiyeler.

Kızlar çok teşekkür ediyorum.Gerçekten harika bilgiler veriyorsunuz.
Bu pijama işine ben de çok takıldım aslında.Hastanede kirlenip kan olacak bir pijamaya çok fazla para vermek istemiyorum açıkcası.
20-30 liralık temiz bi pijama alsam hastane için,cicili bicili lohusa pijamamıda eve çıkınca temiz temiz giysem diye düşündüm.

Bide bebeğinize ilk zamanlar biberon verdiyseniz sizi emmede bir sıkıntı yaşadınız mı?
Ben chicco silikon uclu cam biberon almayı düşünüyorum ama siz ne önerirsiniz ?
Son olarak ben emziğe alıştırmak istiyorum,sizler emzik kullanıyorsanız hangisini tavsiye edersiniz ?

Benim bebişim 3.5 aylık oldu.Darısı inşallah sizlerin başına.İnşallah bebişin seni emer benim bebeğim emmedi sütümü 3 ay hep sağarak verdim.Biberona ihtiyaç duyarsan kesinlikle Dr Brown's kolik biberonunu öneririm içinde hava birikmiyor böylece göbüşü ekstra gazla doldurmuyor.Biberondan kaynaklanan kulak iltihaplanmasını önlüyor.Bebeklerin emerken zorlanmamasını sağlıyor.Emzik konusunda ise bebişim biraz seçici sadece wee nin damaklı emziğini alıyor.

ben bebeğim doğduğundan beri hem biberon hem emme ikisini bi arada götürdüm 6.aydan sonra bebeğim emmeyi bıraktı.zaten ben de işe başladığım için zaten o acıktığı zamanlarda emziremiyordum şu an sağarak vermeye devam ediyorum.9.ayına girdi arkadaşın da dediği gibi dr browns içinde boru olan geniş ağızlı kullandım hep gaz sorunu yaşamadık hava yutmuyo güzel bi biberon hatta 3ayda bir değiştirdim yine aynısını aldım
emzik chicco kullandık ilk 3 ay aldı sonra emziğide bıraktı.emzige bebişler karar veriyo bence.
bu arada şiddetle tavsiye edebileceğim şey kesinlikle dönence oğlum 9.ayında uykuya dalması ve sakinleşmesi için tam bir can kurtaran (fısher prıce kelebekli rüyalar) sanki çalan melodiler özellikle bebeklerin uyuması için profesyonelce düşünülmüş.tabi şimdi ayaklandığı için kelebekleri çıkardım ama şimdide müzik ve tavana yansıyıp dönen kelebekleri izliyo.hala vazgeçilmezim.iyki almışım dedğim.

kızlar lütfen yardımcı olun.

benim bebeğimin tahmini doğum tarihi 7 hazirana geliyor.
ben kuşadasında oturuyorum. benim
sormak istediğim muhakkak hastane çıkışı almak gereklimi ben parçaları ayrı ayrı çok kaliteli markalardan aldığımda bile daha uyguna geliyor. hastane çıkışı almayı düşünmüyorum bu yüzden sizce olur mu.
ayrıca yeni doğan ben kolsuz almışım 5 parça
birde 10 tane yine kolsuz 0-3 ay aldım. bunlar yeterli mi. uzun kollu almaya gerek var mı. burası sıcak oluyor fakat bebek yeni doğunca üşürmü.acaba bir kaç parça uzun almalımıyım. uzunda sıcak gelirse diye korkuyorum. gereksiz bir şeyde almak istemiyorum.
acaba 3 aylık bebek kıyafetleri yeni doğana çok mu büyük gelir. toplamda kaç parça kıyafet gerekli.
lütfen kafam çok karıştı yardım edin

kızlar lütfen yardımcı olun.

benim bebeğimin tahmini doğum tarihi 7 hazirana geliyor.
ben kuşadasında oturuyorum. benim
sormak istediğim muhakkak hastane çıkışı almak gereklimi ben parçaları ayrı ayrı çok kaliteli markalardan aldığımda bile daha uyguna geliyor. hastane çıkışı almayı düşünmüyorum bu yüzden sizce olur mu.
ayrıca yeni doğan ben kolsuz almışım 5 parça
birde 10 tane yine kolsuz 0-3 ay aldım. bunlar yeterli mi. uzun kollu almaya gerek var mı. burası sıcak oluyor fakat bebek yeni doğunca üşürmü.acaba bir kaç parça uzun almalımıyım. uzunda sıcak gelirse diye korkuyorum. gereksiz bir şeyde almak istemiyorum.
acaba 3 aylık bebek kıyafetleri yeni doğana çok mu büyük gelir. toplamda kaç parça kıyafet gerekli.
lütfen kafam çok karıştı yardım edin

Canım hastane çıkışı alman mecburi değil tabikide.Sen ayrı ayrı takım oluşturmak istiyorsan öyle yaparsın.
Hastane çıkışı 0-3 aylık kıyafetlere göre biraz daha küçük olduğu için tercih ediliyor zaten.
Badileri kolsuz alman çok iyi olmuş bence.Zaten haziran ayı çok sıcak geçiyor.O kolsuz badiyi giydirip,üzerine uzun kollu penye giydirirsin,üşüdüğünü düşününcede battaniyeye sararsın.Ben mayıs annesi olacağım için hem kolsuz hem yarım kollu olarak kombinasyon yapacağım.Uzun kollu almayı düşünmüyorum.
Toplam kıyafet miktarını annelere sorsak hepsi farklı şeyler söyleyecekler canım.Kiminin bebeği çok kustuğu için çok kıyafete ihtiyacı olur,kiminin ise az ihtiyacı vardır.Annelerin tek ortak söylediği fazla alıp eve stoklanmaması.
Yine tecrübeli olanlar sana yardımcı olacaklardır.

Canım tabi ki de illa hastane çıkışı olması gerekmiyor. Ayrı ayrı da gayet güzel alınıp kombin yapılabilir.
Ben de Bodrum'da oturan biri olarak sana kısaca anlatayım. Mayıs 16'da dogum yaptım. Ve tahmin edersin ki burası da sıcak oluyor ama daha yaz başlangıcı ve seninki Haziran bası da olsa her halükarda Yenidoğan bir bebeğe direk kısa kollular da olmuyor. Bir sure uzun kollu giydirdik biz çok da sıkmadan. Sonra kısa kolluya geçtik. Yani sen yine de 1-2 tane uzun kollu body al. Fazla da değil.
0-3 aylık giysiler oluyor mu dersen de evet ilk basta büyük geliyor. İcinde yüzüyorlar hatta. Ki benim hastane çıkışları bile bol geldi. Ama dert değil bu. Büyük gelsin nolacak. Hızlı bir sekilde kilo alıyorlar nasılsa. Boyları da ilk basta çok hem de çok çabuk uzuyor. Bu giysinin icini nasıl dolduracak derken bir bakıyorsun ki küçülmeye başlamış bile.
Umarım faydalı olmuştur.

kızlar ikinizede cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.:16:

kızlar bu battaniye tulumlar en fazla kaç aya kadar kullanılıyor.

kızlar dün bebettoda bir alt açma takımı beğenmiştim.

can simidi şeklinde kafa koyma yastığı ve deniz figürlü geniş bir gövde minderi.

59tl pahalı geldi ama tesadüfen aynı ürünü başka mağazada yarı fiyatına gördüm bu sefer de eşim buna ne gerek var battaniye yetmiyor mu nasıl taıyacaksın bunca şeyi tçantanda demeye başladı :S

alt açma seti sizce gerekli mi?

Bence alt açma seti çok da gerekli değil. Ben Bi heves 3 ya da 4 tane almisim. Çünkü çok sevimlilerdi. Şimdi hepsi öyle duruyor. 1 tanesini anca kullanmisimdir. Yalnız bana 1 tane hediye gelmişti ondan çok memnun kaldım. Hala da altına seriyorum. Altı musambadan. Benim aldıklarım hiç böyle degildi. Bunun altı musambadan olunca başka bir yere sızıntısı da olmuyor. Bunu dikkate alın bence. Ve dediğim gibi çok değil kullanışlı olsun.

kızlar dün bebettoda bir alt açma takımı beğenmiştim.

can simidi şeklinde kafa koyma yastığı ve deniz figürlü geniş bir gövde minderi.

59tl pahalı geldi ama tesadüfen aynı ürünü başka mağazada yarı fiyatına gördüm bu sefer de eşim buna ne gerek var battaniye yetmiyor mu nasıl taıyacaksın bunca şeyi tçantanda demeye başladı :S

alt açma seti sizce gerekli mi?

Bence gerekli değil.Piyasa da bir sürü pakette alt açmalar var bir pakette 20 tane falan oluyor bir tarafı muşamba bir tarafı pamuklu kirlendiğinde kullan at.Çantada yer kaplamıyor ben birde onu gezmelerde bebişim gaz çıkarırken yere seriyorum kustuğunda ortalık batırmıyoruz.O tarz bişey evde yatırmak için istersen olabilir ama bence onlar alt açma olarak kullanışlı değil.

burun aspriratörünü hastaneye götürüyor muyuz? bi de hastane çıkışlarındaki külotları giydiriliyor mu hastanede?belde taşımak için anne kucağı almak istiyorum kullanışlı mı hangi marka ve modelleri önerirsiniz?

Ben hastaneye burun aspiratörü götürmedim. Bence lazım değil. Kanguru mu demek istedin? Bana hediye gelmişti. Bir kere bile kullanmadım. Cocuğu icine sokmak da çok zor. Ama kullanan arkadaslarım da vardı dogrusu. Marka da bilemiycem. Ben kullanmadığım için bir şey diyemem. Hastane kulodu derken ne demek istedin? Anlamadım.

Ben hastaneye burun aspiratörü götürmedim. Bence lazım değil. Kanguru mu demek istedin? Bana hediye gelmişti. Bir kere bile kullanmadım. Cocuğu icine sokmak da çok zor. Ama kullanan arkadaslarım da vardı dogrusu. Marka da bilemiycem. Ben kullanmadığım için bir şey diyemem. Hastane kulodu derken ne demek istedin? Anlamadım.

evet kanguru demek istemiştim.hani evden tek başıma çıkarken arabasını indiremem çocuğu evde bırakamam diye lazım olur mu?hastane çıkış takımının içinde külot da vardı onu giydiriyolar mı yoksa sadece bezleyip tulumu mu giydiriyolar?

Bizim takımın içindeki kulot hiç kullanılmadı. Kaldı öyle. Çok lazım değil yani. Hastanede bebeğime giydirmemislerdi. Evde biz de giydirmedik hiç.
Kanguruyu da dediğim gibi ben hiç kullanmadım. Bana zor gibi geliyor. Yine de sen bilirsin.

Bizim takımın içindeki kulot hiç kullanılmadı. Kaldı öyle. Çok lazım değil yani. Hastanede bebeğime giydirmemislerdi. Evde biz de giydirmedik hiç.
Kanguruyu da dediğim gibi ben hiç kullanmadım. Bana zor gibi geliyor. Yine de sen bilirsin.

çok sağolun cvbınız için tavsiyeleriniz çok işimize yarıyo

Bebek bakım ürünleri olarak hangisini tercih ediyorsunuz ?(bebek bezi,ıslak mendili,şampuanı,çamaşır yıkama deterjanı)
Bebek bezi prima premium care, digerlerini denedim hepsi çiş kaçırıyor. ıslak mendil huggies başlarda yenidoğan sonra herhangi bir huggies, şampuan sebamed ozellikle egzamalı bebeklerde (benimki gibi) deterjan olarak da dalan roxie sabun tozu

-Tavsiye ettiğiniz bir bebek arabası modeli ve markası varmıdır acaba ?
Concord Neo
-İlk aylar bebek bizim yanımızda yatacağı için büyüyen bir karyola alıp odama koyayım diye düşünüyorum.İlerde oda yapacağım zaman odasına kurarım aynı yatağı.Fakat çok kişidende park yatağın çok kullanışlı olduğunu duydum.Sizin tercihiniz hangisiydi?
ben park yatak kullanıyorum. hatta odamda bir tane salonumda bir tane var. çok rahat, kesinlikle oda yapmayacaksan park yatak al derim.

-Ana kucağı olarak hangisini tavsiye edersiniz

ana kucagı hiç kullanmadım ben, bebek arabasının oto koltugu ilk aylar icin ana kucagı vazifesi goruyor zaten hatta sallayabiliyorsunuz da icerisinde mışıl mışıl uuyuyor.

-Malum bebeklerimiz ilk baharda doğacak.Çıtçıtlı badi olarak uzun kollumu tercih edelim yoksa kısa kollu ve sıfır kolluları mı ?

bence baharda dogacak bebeik için içe kısa kollu çıtçıtlı bodi onun üzerine de ince uzun kollu tişört.

-Kaç tane hastane çıkışı almamızı tavsiye edersiniz?
2 tane yeterli bence.

Ben de gereksiz bazı şeyleri yazayım da boşu boşuna paranızı harcamayın.
kanguru ile ilgili konuşmulşsunuz ama yurtdışında kangurunun sakıncaları konuşuluyor artık. Bebegin omurgası üzerinde, bebeğin kendi ağırlığı kadar baskı yapıyor çünkü. Bunun yerine baby sling denen, bebegi kucaklama pozisyonunda taşıyabileceginiz bir ürün alabilirsiniz.

Burun aspiratörü ihtiyacınız icin kesinlikle chicco gibi şeyler almayın. Direk olarak eczaneden, otri bebe (ya da muadili) isminde, kendi nefesinizle çektiginiz aspitaörlerden alın çünkü diğerleri hiçbir şeye yramıyor. benimki evde oylece duruyor ama otri bebe gerçekten çok başarılı. özellikle aspiraötden once serum fizyolojik sıkıp temizlerseniz bebeginizin burnu temizcecik oluuur, nefesi açılır. her gece bunu yapıp uyutmanızı tavsiye ederim yoksa gece uyurken tıkanıklık olabilir, uykusundan uyanduırmak zorunda kalabilirsiniz.

zıbın çok gereksiz birşey diye düşünüyorum çünkü genellikle onlerine çıtçıt dikmedikleri icin açılıveriyor. Hele ki gunumuzde çıtçıtlı bodiler varken bence zıbın sıkıntısına girmeyin derim ben.

çalışan anne olacaksanız da olmayacaksanız da mutlaka kendinize, en azından manuel olan bir gogus pompası alın. Sutunuzun fazlasını çekip dipfirze koyabilir, acil durumlarda bu stoktan kullanabilirsiniz. Kendimden ornek vereyim, ben çok ağır migren hastasıyım. doğum yaptım, 3 gun sonra ataklarım geri geldi. pompa sayesinde, ilaç içtigim zamanlarda emziremedigim icin, dolaptaki sutlerden icirdim bebegime biberonla, boylece bebegim anne sutunden mahruum kalmadı. Manuel pompa olarak lansinoh oneririm. weewell elektirikli kullanıyordum bozulunca servise yolladım bu ara pompasız kalmıyım diye lansinoh manuel aldım elektirkli weewellden cok daha iyi sağım yapıyo tavsiye ederim hem de 50 liracık.

Ayaklı tulumlarınızı her zaman bebeginizin ayından buyuk alın cunku kucaklama esnasında yukarı sıyrılıyor, bundan dolayı da ayakları sıkıyor tulumların. mesela benimki 5 aylık ama ben 6-9 tulumu alıyorum yakında 9-12 almaya başlıcam.

Kesinlikle penye eşyaları mothercare almanızı oneririm, pahalı diye dusunebilirsiniz ama yıka yıka hiçbişi olmuyo, pahasının hakkını fazlasıyla çıkarıyor.

Şimdilik aklıma bunlar geldi ama ben yazarım arada inşallah işe yarar alışverişlerinizde.

Merhaba,Trabzon
senin geçirdiğin kimyasal gebelik yazılarını takip ettim ve hayırlısı olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğin olmuş.Bende adetim geçiktikten 12 gün sonra kanamayla bebegiğimi düşürdüm kimyasal abort dediler.Kanamam azalarak devam ediyor,bugün 6 gün oldu.Ben ne zamn adet olucam yumurtlayacağım bilmiyorum.Senin yazılarını okuyunca içim rahatladı ve kimyasal olmasının sebebini araştırdın mı bende araştırmalı mıyım.Benim gibi olan diğer arkadaşlarında tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.Yardım edin kızlar.

Back
X