Ben de gereksiz bazı şeyleri yazayım da boşu boşuna paranızı harcamayın.
kanguru ile ilgili konuşmulşsunuz ama yurtdışında kangurunun sakıncaları konuşuluyor artık. Bebegin omurgası üzerinde, bebeğin kendi ağırlığı kadar baskı yapıyor çünkü. Bunun yerine baby sling denen, bebegi kucaklama pozisyonunda taşıyabileceginiz bir ürün alabilirsiniz.
Burun aspiratörü ihtiyacınız icin kesinlikle chicco gibi şeyler almayın. Direk olarak eczaneden, otri bebe (ya da muadili) isminde, kendi nefesinizle çektiginiz aspitaörlerden alın çünkü diğerleri hiçbir şeye yramıyor. benimki evde oylece duruyor ama otri bebe gerçekten çok başarılı. özellikle aspiraötden once serum fizyolojik sıkıp temizlerseniz bebeginizin burnu temizcecik oluuur, nefesi açılır. her gece bunu yapıp uyutmanızı tavsiye ederim yoksa gece uyurken tıkanıklık olabilir, uykusundan uyanduırmak zorunda kalabilirsiniz.
zıbın çok gereksiz birşey diye düşünüyorum çünkü genellikle onlerine çıtçıt dikmedikleri icin açılıveriyor. Hele ki gunumuzde çıtçıtlı bodiler varken bence zıbın sıkıntısına girmeyin derim ben.
çalışan anne olacaksanız da olmayacaksanız da mutlaka kendinize, en azından manuel olan bir gogus pompası alın. Sutunuzun fazlasını çekip dipfirze koyabilir, acil durumlarda bu stoktan kullanabilirsiniz. Kendimden ornek vereyim, ben çok ağır migren hastasıyım. doğum yaptım, 3 gun sonra ataklarım geri geldi. pompa sayesinde, ilaç içtigim zamanlarda emziremedigim icin, dolaptaki sutlerden icirdim bebegime biberonla, boylece bebegim anne sutunden mahruum kalmadı. Manuel pompa olarak lansinoh oneririm. weewell elektirikli kullanıyordum bozulunca servise yolladım bu ara pompasız kalmıyım diye lansinoh manuel aldım elektirkli weewellden cok daha iyi sağım yapıyo tavsiye ederim hem de 50 liracık.
Ayaklı tulumlarınızı her zaman bebeginizin ayından buyuk alın cunku kucaklama esnasında yukarı sıyrılıyor, bundan dolayı da ayakları sıkıyor tulumların. mesela benimki 5 aylık ama ben 6-9 tulumu alıyorum yakında 9-12 almaya başlıcam.
Kesinlikle penye eşyaları mothercare almanızı oneririm, pahalı diye dusunebilirsiniz ama yıka yıka hiçbişi olmuyo, pahasının hakkını fazlasıyla çıkarıyor.
Şimdilik aklıma bunlar geldi ama ben yazarım arada inşallah işe yarar alışverişlerinizde.