tecrübeli annelerden yardım bekliyorum...

badelena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2014
40
1
48
Arkadaşlar merhaba,
2buçuk aylık bir bebeğim var. Sorunumuz afedersiniz ams büyük tuvaleti. İlk başlarda günde 2 3 sefer pelte kıvamında yaparken son 10 gündür 3 günde bir çamur kıvamında yapıyor. Anne sütü ile besleniyor sadece günde 1 sefer 60cc mama alıyor. Sizce bu durum normal mi? Bu konuda endişeliyim ve yardımınızı bekliyorm.

canim anladigim kadariyla kizinin kakasi kabizliga dogru yol almis. Benim kizim sindi 8 aylik ama en bastan beri mama cocuguydu. Sunu tavsiye edebilirim mamayi hazirlarken biraz seyreltik yap yani verilen olcuden daha az mama koy sorun mamadan kaynakliysa.ve ben su da verirdim gerci sut alan cocuk suyu anneden karsilar derler ama havalar sicaksa ve bebeginiz vucuttaki suyu atiyorsa kakasi katilasabilir diye dusunuyorum dr.a sorun ama su icmek herzamna iyidir. Aklima gelenler bunlar. Gecmis olsun umarim tez zamanda duzelir. Bunu da soyluyeyim kizim gunde bir veye iki gunde bir kaka yapardi bazen. Benimki sik kaka yapmazdi yani. Saglikli olsunlar da iste anne olunca endiseleniyor insan.

bütün bebeklerde oluyor bence korkma yine iyi 3 günde bir yapıyor 7-10 güne kadar yapamayanlarıda görmüştüm. bağırsakları gelişmediği için bu sorunlar oluyor. bebeğinde kabızlık olmaz çünkü zaten sıvı yiyor. kabız denilen kakanın sertleşmesi. yani oda mamayla olmaz merak etme. sadece bağırsakları yavaş çalışıyor. bizde de aynı sıkıntılar olmuştu. çok zorda kalırsan şırıngayla popodan içeri hafifçe az zeytin yağı sıkabilirin. kaka için masaj yaptır. az kalmış sabret 3. ay bitince bebekler yarı büyümüş sayılıyor hem hareketlendiği için hemde bağırsakları geliştiği için. 6. ayda tamamen bitiyor bu olaylar. bizim 3. ay bitimiyle herşey düzene girdi ama şimdi 7 aylık diş problemleri var. yani her dönem ayrı bişi.

Back
X