Merhaba öncelikle, bilir kişi değilim ancak 22 aylık ve tek bir anlamlı kelimesi yok ise kesinlikle uzman görmesi gerekiyor gibi görünüyor. 12-13 aylık bir bebekten 1-3 arası anlamlı kelime bekleniyor. 22 aylık bir bebek ise en azından ikili cümlelere giriş yapmış olmalı okuduğum kaynaklara göre. Anne gitti, baba gel, topu al topu ver vb gibi basit şeyler. Anlayışında problem olmayabilir çoğu çocuk geç konuşuyor zaten şu dönemde, hatta nöroloji doktorumuz da erkek bebeklerin geç konuştuğunu doğruladı. Ancak dil konusunda geri kalmış olabilir, siz önce çocuk doktorunuza danışın o sizi muhtemelen bir dil terapistine yönlendirir. Bunu da hiç anlamlı kelimesi yok demenize istinaden söylüyorum. Ve evet ekranı maalesef vermemelisiniz. Bakın ben evde sinirden stresten topaca dönüyorum böyle dişlerimi sıkıyorum artık neyle oyalayacağımı şaşırıyorum 20 aylık oğluma en azından şu dil gelişiminin en önemli olduğu dönemde sıfıra yakın ekran göstermeye çalışıyorum. Artık sinir sistemim çöküp kendim ağlamaya başlayana kadar 2 dklık animasyon bile açmıyorum. Size de tavsiyem etkinliklere ve dışarıya yönelin, ekranı minimum seviyeye indirin olur.