Tecrübeli annelerin yardımını istiyorum...

mutluluk_uzak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
474
1
26
İstanbul
Kızım bu yıl sonu on yasına girecek.Okul ve dersler konusunda şimdiye kadar problem yasamamıstık.Son dönemde benden gizli işler çevirmeye basladı.Yanında benden habersiz farklı elbise götürmeler,kumbarasından para almalar falan...Arkadasının birine borç vermiş,(küçük bir miktar)annesi arayıp söylemese onu bile anlamayacaktım...İlgisiz bir anne değilimdir,takipteyim sürekli ama inanın nasıl davranacagımı bilemedim bu son durumlar karsısında...Uyardım daha öncesnde bikaç konuda ama benden gizli saklı işler yapması canımı sıkıyor...Akşam konusacagım tekrar..Ama nasıl bir konusma olmalı bu sizce...Çocugu kendimden uzaklastırmadan bu sorunu çözmek istiyorum...

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

cocuklarım 10 yasında değil ama lisede öğretmen olduğum için sanırım fikirlerimi yazabilirim.bence önce kendinizden ya da havadan sudan bir sohbet ortamı açın.direk konuya dalmayın. yavaş yavaş konuyu ona getirin ve güzel kızım tatlı kızım diye güzel sözlerle konuşun hep. sen bunu yaptın ,niye arkamdan iş çeviriyorsun gibi seyler demeyin.bana anlatmak istediğin bişeyler var mı ,merak ediyorum seni diye devam edersiniz.konuşma sizi tatmin etmezse de ( istediğiniz cevapları tam olarak alamasanız bile ) onun dediklerine inanın. en sonunda da sarılın öpüşün her ne yaparsan yap her zaman yanındayım mesajını verin. ama bunlarda samimi ve sıcak olun. size doğruları söylemese bile bu son hareketiniz cümleleriniz onu düşündürecektir. bir dahaki davranışlarına dikkat edecektir.size karsı daha acık olmaya calışacaktır. kavganın ,niye böyle yaptın niye söyle yaptın demenin,inatlaşmanın hele ki suclamanın hiç bir faydası yok tecrübeyle sabittir. evlatlarımıza yapabileceğimiz seyler sıcak samimi sevgi dolu olmak,onları gercekten dinlemek,zaman ayırmak sonra da Allaha emanet etmektir...umarım yardımcı olabilmişimdir

Ben de 3 yas cocuk annesiyim fakat ögretmenim ve yukarda meslektasimin yazdiklarina katiliyorum. Kiziniz ergenlige giriyor. Ergenlerle inatlasilmaz, onlarin tersine gidilmez. Orta yolu bulup iyilikle güzellikle halletmeye calisin derim ben.

çocuğunuz bir birey kabul etsenizde etmesenizde büyüyo ilgili anne olmak demek çocuğun her adımını izlemek demek midir sizce? şimdi olmasa yarın olacak bu çocuk kendi başına elbette bişeyler yapıcak herşeyde sizi bilgilendiricekmi herşeyde sizden izin almasını mı bekliyosunuz kaldıkı ergenliğin verdiği asilikte vardır üstünde

siz bir birey yetiştirmekmi yoksa ömrünün sonuna kadar sizin yasak ve izinlerinizle yaşayan bi koyun yetiştirmek mi istiyosunuz

kendinizin o yaşlarda nasıl düşündüğünü hiç mi hatırlamıyosunuz

Back
X