• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli arkadaşların yardımına ihiyacım var.

yasmin_07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
1.883
5
116
Diğer
arkadaşlar öncelikle kısaca yaşadığım şeylerden bahsetmek istiyorum.
3,5 yıllık evliyim ben 27yaşındayım ,eşim 29 yaşında..evliliğimizin 1,5-2 yılı bebek istemedik ve korunduk.sonrasında ara ara denemelerimiz oldu ama çokta üstünde durmadık.böyle bi 6 ay geçti.sonra bende enfeksiyon olduğunu öğrendik ve antibiyotik fitil tedavisiyle bunu atlattık.sonrasında 8 ay korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı , 8.ayda dış gebelik yaşadım.dış gebelik kendiliğinden sonlandı ilaç tedavisi yada operasyon geçirmedim.dış gebelikten 3 ay sonrada yani geçen hafta hsg çektirdim.dış gebelik gerçekleşen tüpümün tamamen tıkalı olduğunu diğerininde çok faza deforme olduğunu öğrendim.yani ikiside işe yarayacak durumda değil.doktorum dün tüp bebek önerdi ama kesin bişeyde söylemedi.bugün bi tüp bebek merkeziyle görüşeceğim.antalyada yaşıyorum bu arada.ama benim tüp bebekle ilgili bi bilgim yok.benim durumumda olan yada tüp bebek tecrübesi yaşayan arkadaşlar bilgilerini tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.ilk demede tutma şansı ne.tabiki kısmet allah bilir ama çoğunluk ilk denemede tutuyormu.birde sitede micro diye bişeyden bahsediliyor.tüp bebekten farklı bişeymi bu.tüp bebek tedavsinin aşamaları,ne kadar sürüyor,neler gerekiyor.biraz uzun oldu ama arkadaşlar benim için herşey çok ani gelişti hiç aklımda olmayan şeyleri yaşıyorum şaşkınım biraz.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

arkadaşlar öncelikle kısaca yaşadığım şeylerden bahsetmek istiyorum.
3,5 yıllık evliyim ben 27yaşındayım ,eşim 29 yaşında..evliliğimizin 1,5-2 yılı bebek istemedik ve korunduk.sonrasında ara ara denemelerimiz oldu ama çokta üstünde durmadık.böyle bi 6 ay geçti.sonra bende enfeksiyon olduğunu öğrendik ve antibiyotik fitil tedavisiyle bunu atlattık.sonrasında 8 ay korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı , 8.ayda dış gebelik yaşadım.dış gebelik kendiliğinden sonlandı ilaç tedavisi yada operasyon geçirmedim.dış gebelikten 3 ay sonrada yani geçen hafta hsg çektirdim.dış gebelik gerçekleşen tüpümün tamamen tıkalı olduğunu diğerininde çok faza deforme olduğunu öğrendim.yani ikiside işe yarayacak durumda değil.doktorum dün tüp bebek önerdi ama kesin bişeyde söylemedi.bugün bi tüp bebek merkeziyle görüşeceğim.antalyada yaşıyorum bu arada.ama benim tüp bebekle ilgili bi bilgim yok.benim durumumda olan yada tüp bebek tecrübesi yaşayan arkadaşlar bilgilerini tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.ilk demede tutma şansı ne.tabiki kısmet allah bilir ama çoğunluk ilk denemede tutuyormu.birde sitede micro diye bişeyden bahsediliyor.tüp bebekten farklı bişeymi bu.tüp bebek tedavsinin aşamaları,ne kadar sürüyor,neler gerekiyor.biraz uzun oldu ama arkadaşlar benim için herşey çok ani gelişti hiç aklımda olmayan şeyleri yaşıyorum şaşkınım biraz.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler
Canım öncelikle gecmış olsun hıkayenı okudum.Öncelıkle tüp bebekte tüplerin tıkalı olması önemlı degıl.Bu sorun degıl ıkıncısı ılk seferde tutma sansını bılemem ama doktorum cok yuksek olmadıgını söyledı bana cunku vucudun ılaclara ne kadar yanıt verecek onu bılemeyız ama yasın genc belkı guzel yanıt verır.Antalya da cok guzel tup merkezı varmış oraya gıtmenıde tavsıye ederım.Mıcro ıle tup bebek arasındakı fark ıse her bır yumurtaya tek bır sperm kateter yardımı ıle enjekte edılır yanı tup bebekte yumurta ve sperm bır arada tek basına kendı döllenır.Ama mıcro da embrıyolog döller.Embrıyo olusturur ve rahıme 2-3 gun sora yerlestırır.Ayrıca senın vucudunda ılaclar yardımı ıle yumurtaların cogaltılır canım.Esınde sorun varmı?Varsa onada mıcro tese uygulanır.Sperm yoksa tabııkı.Senın yumurtaların narkoz veya lokal anestezı ıle toplanır.2.tup denemende sansın bıraz daha artar cunku doktr.senın vucudunu daha ii tanır.Protokolunu secer.Hayırlısı canım kolay gelsın sana:1hug::ecrin_bebek:

bebetom tşk ederim cevabın için.eşime 1 yıl önce sperm testi yaptırmıştık hiçbir sorun yoktu.ama tabi şimdi yine yaptırıcaz.inşallah sorun çıkmaz.dün tüp bebek merkezine gittim.doktor yumurta rezervlerimin iyi olduğunu söyledi.ama öncesinde laparoskopi yapılacak.sol tüpte hidrosalpinks olabilir dedi ve buda tüp bebeği engelleyen bişeymiş.ben "gelecek tüp bebek mekezi"ne gittim.güzel nezih biryer.personelde çok güler yüzlü ve ilgili.senin antlyada bahsettiğin yer neresi acaba.adını biliyorsan paylaşıran sevinirim.belkib birde orayla görüşürüm.ik seferde tutma ihtimali düşük dedinya moralim bozuldu.ama tabi gerçekler.birde ben dün doktora soracaktım unutmuşum.tüp bebeğinin tutup tutumaması neyle ilgili.yani döllenmiş embriyo yerleştiriliyor.peki ne oluyorda gelişmiyor ilerlemiyor.doktor şanslı grupta olduğumuzu söyledi.ama buna rağmen %60 tutma ihtimali.inşallah hüsran yaşamayız.tabiki kimse yaşamasın allah herkesin gönlüne göre versin.

içini ferah tut tüpler tıkalıysa tüp bebeğe hemen başla,önemli olan yumurta olması,ne kadar şanslısın yumurtada problem yok.Tüp bebekte tüplerle işlem yok zaten.Yumurta olduktan sonra %60şansın var,tabii ki ilkte tutuyor büyük oranda,kader kısmet,herkesin sorunu ayrı,yani tutmuyor diyenlerin bilinen ya da bilinmeyen başka problemleri var,tabii allahın dediği olur.Hemen başla.

narkoz sanada çok tşk ederim hatta büyük moral oldu söylediklerin.tüp bebek olayı okadar hızlı geliştiki son 3 gündür hayatıma giren bişey.herkes için hayırlısı.doktor bana normal yolla hamile kalamayacağım kesin olduğu için rapor alırız,rapor olunca ilaçları devlet karşılıyor dedi.tüp bebek ücretide sadece hastane ücreti 3000 tl.sizce nasıl bu rakam.ilaçlar konusundada 2 tip ilaç varmış.bir grup pahalı ve daha güçlü olan ilaçlar, diğeri ise daha uygun fiyatlı ve diğerine göre daha hafif olanmış yani sanırım bu,kadının yumurta rezervine göre değişiyor.bana anlatılanlar bu ama doğrumu bilmiyorum.öncelikle şükürler olsunki bu tedviyi yaptıracak gücümüz var en azından.birde hiç imkanı olmayan insanlar var.allah herkese yardım etsin.zor yıpratıcı bi durum.

3000tl pahalı neden çünkü 3,5 yıllıkevli isen devlet karşılıyor demektir,yani devlet karşılıyorsa en fazla 1,5 falan olmalı.Benim devlet karşılamadan 2400 e yaptırdım,ilaçlar 650tuttu.Belki hastane lükstür.ılaç meselesine gelince aslında ilaçlar aynı etken maddeler sahip,firmalarına göre pahalı ,ya da ucuz.Doktora rica edersen hesaplı olanı yazması için hemen hepsi aynı ilaçlar.Mesela kiminin içerisinde hazır iğneleri var,kimini hastanenin verdiği enjektörle yapıyorsun,ben ikinciyi tercih ettim %50 fark var aralarında nerdeyse.ınşallah sonucun güzel olur...

Back
X