Tecrübeli evli bayanlar fikir istiyorum

bence kafaya takılacak bir durum değil bu canım benim eşimde çok ısrar edersem falan yapıyor. Haftasonları olsun sana yardımcı olmasını rica et. Erkekler önceden bunları yapmış olsalar bile evlendiklerinde yapmak istemiyorlar çünkü evlilik deyince erkek yatar bayan iş yapar diye empoze edilmiş. Aileden geldiğinede inanmıyorum ben. Benim eşim ailesinde kimse temizlik yapmadığından hep o yapmış ama gelgelelim bizim evde yapmıyor..

üzülmeee bi tanede bende var o dediğinden tembellikte çığırrrr açannnnn

Eşiniz bu sıfatların ev işi için nankör olduğunu çabuk kavramış:KK48: Yardımcı almaya ikimiz de sıcak bakmıyoruz, o yüzden zaman belirleyip ortak hallediyoruz, söylemekten kaçınmıyorum bi de ben şunu yaparken sen de şunu halleder misin? diye. Teşekkür etmeyi, övmeyi falan da hiç unutmam :) Yoksa çekilecek çile değil zaten bunlar, dön dolaş aynı işi, tekrar tekrar yap. :KK34:

bence kafaya takılacak bir durum değil bu canım benim eşimde çok ısrar edersem falan yapıyor. Haftasonları olsun sana yardımcı olmasını rica et. Erkekler önceden bunları yapmış olsalar bile evlendiklerinde yapmak istemiyorlar çünkü evlilik deyince erkek yatar bayan iş yapar diye empoze edilmiş. Aileden geldiğinede inanmıyorum ben. Benim eşim ailesinde kimse temizlik yapmadığından hep o yapmış ama gelgelelim bizim evde yapmıyor..

Yok yaa dayanamayacam, sinir hastası olacam, sürekli neden ev işlerini tek başıma yapıyorum?, neden her gün yemek pişiriyorum? diye kendime sora sora bi hal oldum:KK61: ev işi yapmaması evet beni üzüyor ama asıl beni üzen kendimi hizmetçi gibi hissetmem, ondan yardım istememe rağmen, rica etmeme rağmen, onun inatla direnmesi, beni bu konuda takmaması, bildiğini okuması, kıçını devirip yatması...Huzursuzum, bu konudan ötürü eşime öfkeliyim, sinirliyim, paralayıveresim geliyor, içimde büyüdükçe büyüyor, beynimi yoruyor:KK34:

Ya bu benim kaderim deyip durumu kabullenecem, bütün ağrılarıma sızılarıma rağmen evi temizleyecem, ya da borç morç dinlemeyip eve yardımcı alacam mecbur:KK51:çevremde de yardımcı bayan alanlar var ama ben onlar gibi de olamam. Açık açık gelen bayana şunu bi daha yap olmamış, şunu şöyle yap , beğenmedim diyebiliyorlar, ben bunuda hayatta söyleyemem, kendim bezi , deterjanı alıp temizlerim daha iyi, bilmiyorum yaa...

Yok yaa dayanamayacam, sinir hastası olacam, sürekli neden ev işlerini tek başıma yapıyorum?, neden her gün yemek pişiriyorum? diye kendime sora sora bi hal oldum:KK61: ev işi yapmaması evet beni üzüyor ama asıl beni üzen kendimi hizmetçi gibi hissetmem, ondan yardım istememe rağmen, rica etmeme rağmen, onun inatla direnmesi, beni bu konuda takmaması, bildiğini okuması, kıçını devirip yatması...Huzursuzum, bu konudan ötürü eşime öfkeliyim, sinirliyim, paralayıveresim geliyor, içimde büyüdükçe büyüyor, beynimi yoruyor:KK34:

Ya bu benim kaderim deyip durumu kabullenecem, bütün ağrılarıma sızılarıma rağmen evi temizleyecem, ya da borç morç dinlemeyip eve yardımcı alacam mecbur:KK51:çevremde de yardımcı bayan alanlar var ama ben onlar gibi de olamam. Açık açık gelen bayana şunu bi daha yap olmamış, şunu şöyle yap , beğenmedim diyebiliyorlar, ben bunuda hayatta söyleyemem, kendim bezi , deterjanı alıp temizlerim daha iyi, bilmiyorum yaa...

Ne yaparsan yap ama daha fazla vakit geçmeden yap, çünkü bir düzen nasıl oturuyorsa öyle gidiyor. Bir arkadaşımdan biliyorum. O bir de çocuk sahibi olduktan sonra iyice zorlandı çünkü iş yükü artıyor ve o beklenilen yardım hiç bir zaman gelmiyor. Kırılmasına fazla takılmadna konuşmalısın artık. Sonuçta iletişim çok önemli.

Hiç dert etmeyin kendinize, zaten sağlık sorununuz varmış, neden sağlığınızı riske atacaksınız ki, işlerin hepsini ağrı sızı çekerek yapınca hora geçecek sanmayın, çevrenizden referansları sağlam bir yardımcı bulun, ki peşinden sizde iş yapmak zorunda kalmayın, borcunuz olsun fark etmez, inanın hiçbir şey sağlığınızdan kıymetli değil.

Parayla yardımcı geldiğinde her seferinde eşiniz versin o parayı bakın ilerde bebek olunca nasıl bebeğe yardım ediyor, hatta mutlaka yardımcı tutun ve her seferinde aman ne rahatım böyle, bebek olunca da bebeğe bakmak için birini bulalım aşkım deyin:-)

kv emekçi bir kadın 16 yaşından beri hep çalışmış dolayısıyla iki oğlu da kendine ve eve bakmayı biliyo eşim benden titizdir yeri gelir ben ıslak mendille siler geçerim ama o çamaşır suları vileda falan komplike is yapar :KK76:

Aradaki mesajların hepsini okumadım ama "evin işi bayana düşer " diyen arkadaş bu yargıya hangi bilgi ile varmış.kadın erkek adaletinin en güzel hali Türk tarihinden mi? yoksa evde çorabinı bile kendi yamayan Efendimizden mi?merak ettim.

Eşimin görevleri; çöpleri çıkarmak, makinaya çamaşır atmak, banyoyu yıkamak...arada bir eve süpürge tutar ve ben hala yardım etmiyorsun diye söylenirim :KK45: bebeğimizi leylekler getirmedi ellam :KK45: onunda altını açar, banyosuna yardım eder, ayağında sallar, üzerini değiştirir...ben yine çocukla biraz ilgilensene derim:KK45: Allah razı olsun çok yardımcı olur fakat evi biraz az dağıtmış olsa bunları yapmasına gerek olmayacaktı:rolleyes:

Benimki iş yapar ancak yalnız kaldığı zamanlardan kalma alışkanlık, bana özel yahut sevdiği için falan değil.
Yalnız ben iş yapmaktan hoşlanmam, eşim yapmıyor ya da zamanı az yapmasın diye düşünüp tek başıma temizliğe kalkışırsam kendisi de yayılmaya hemen müsait. Genelde yapmıyorum ve uygun zamanlarda "hadi canım bi süpürge atıver ben de şuraları toplayayım da çabuk bitsin" şeklinde yaptırıyorum.

Benim de esim is yaparsofra kurar toplar camasir asar mesela ama bazi seyleri de yapmaz mesela o astigi camasirlar yuz yil dursa hayatta toplamaz;)komik bir adam ben hep gulerim ona ama hic yap demem insanin icinden gelirse yapiyor cunku su siralar hamileligim zor geciyor diye daha da yardimci olmaya calisiyor fark ediyorum madem kari koca calisiyorsunuz bir yardimci tutuverin geri kalan gundelik isler de sizeboylece zor gelmez

bazen erkekler çocuk gibi olabiliyor ödül koyun ortaya. mesela hadi şu temizliği bitirelim yardım et sana yemek ısmarlayım, sinema ısmarlayım gibi. yavaş yavaş alıştırın.
benim eşim yapıyor Allah razı olsun. ama bu huy. bekarken de yaparmış. acaba eşiniz annesine falan da yardım ediyormuymuş. alışsa iyi olur yoksa çocuk olunca daha zor oluyor.

en olmadı zaten sizde çalışıyorsunuz arada bir yardımcı çağırın..

Erkekler bizim gibi değil şu evi süpirim yada banyoyu yıkıyayım demezler. Biz söylicezki yapsın. Benim eşim çamaşır serip toplar, evi süpürür, yada siler, çocuğun üst değişimi alt değişimi yapar.:KK9: Tabiki ben söyleyince :KK47:

Erkekler bizim gibi değil şu evi süpirim yada banyoyu yıkıyayım demezler. Biz söylicezki yapsın. Benim eşim çamaşır serip toplar, evi süpürür, yada siler, çocuğun üst değişimi alt değişimi yapar.:KK9: Tabiki ben söyleyince :KK47:
bisey sorabilirmiyim? bunu esinizin ailesi yada sizin kendi ailenizde biliyormu?
benim esimde evde her isi yapar ama biz herkesten gizleriz camasir serip torladigini bulasik makinasini dizdigini falan :)
cocuklarla ilgilenme giydirme banyo uyutma falan koltuk cekme cam silme bunlari bilirler ama :) ha unutmadan yemek de yapar esim cok guzel :) arada ailelerede yapar :)

Evleneli 1 yıla yaklaştı ve eşimin tembelliği beni canımdan bezdirdi. Bekarken böyle değilmiş,ev arkadaşıyla kalıyormuş, iki haftada bir evi süpürüp siliyorlarmış, beraber yemek yapıyorlarmış, hep iş bölümü varmış aralarında...Neyse benle evleneli inanın hiç bişeye elini sürmez oldu:KK43:Bende çalışıyorum , o da çalışıyor. ben biraz erken geliyorum, yemeği her gün yapıyorum ama yemekten sonra sofrayı toplamaya, makineye atmaya bile yardım etmiyor, hafta sonu temizliği beraber yapalım diye kaç defa söyledim, surat astım, kavga çıkardım ama nafile, sen benim yaptığımı beğenmezsin diyip, işin içinden çıkıyor...off off:mad:haksızlık bu yaa, bende bel fıtığı var, biraz ayakta dursam, iş yapsam, ağrılarım başlıyor...Sırf bu ev eşlerinden dolayı başının etini yiyorum, bazende susup oturuyorum, napiim ben yaa? sizin eşleriniz yardımcı oluyor mu? nasıl iş yaptırtıyorsunuz, bi akıl verin:KK42:Bu nedir yaa, ben hizmetçimiyim?

Sende yapma demeyin nolur? Evi pislik götürüncede rahat edemiyorum
Canım ilk değilsin merak etme ben de çalışıyorum hiçbir şeye elini sürmez sürekli uyur yorgunum der.Ben de senin gibi çıldırıyorum işte

bisey sorabilirmiyim? bunu esinizin ailesi yada sizin kendi ailenizde biliyormu?
benim esimde evde her isi yapar ama biz herkesten gizleriz camasir serip torladigini bulasik makinasini dizdigini falan :)
cocuklarla ilgilenme giydirme banyo uyutma falan koltuk cekme cam silme bunlari bilirler ama :) ha unutmadan yemek de yapar esim cok guzel :) arada ailelerede yapar :)

Biliyorlar cnm tabiki ne var onda hatta kv yapsın der sende çalışıyosun diye :KK47: Tabi eşime zar zor yaptırıyom ama yapıyo sonuçta

Hatta kp de yapar bizim hatta o daha çok yapar. :KK54::KK54:

Back
X