Mutfak Püf Noktaları Tecrübeli hanımlar derin dondurucu hakkında banada yardım edin

rositablack

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
26
0
36
İstanbul
arkadaşlar bide bana yardımcı olur musunuz :25:

bende yeni evliyim hem kışlık için hem bebek gelicek kolaylık olsun diye burdaki formları okuyorum buzluğa dediğiniz şeyleri koyucam yapmaya başladım bile yalnız benim sorum ben geçenlerde patlıcan fazla bozulmasın diye buzluğa öylece koydum daha sonra çıkardığımda buzları çözüldükten sonra patlıcanlar yumuşak ve sıksam suyu çıkıyordu niye öyle oldu anlamadım :2: ben mi beceremedim gerçi o gün buzdolabı poşetine koymadım öylece kendi poşetiyle koydum ondan mı öyle oldu acaba :(:(

bu konuda yardımcı olur musunuz nasıl saklamam gerekiyor dondurucuyu nasıl kullanmam gerekiyor

mrhba canım benim buzluğa sebzeleri işlemden geçirmeden koymamalısın en azından şoklaman lazım ben patlıcan salatası için koyarım közlerim doğrarım poşetler atarım buzluğa mesela

sebzelerin çoğu nerdeyse hepsi işlemden geçerek konuluyor buzluğa...

patlıcan için közleyip yada kızartıp koyabilirsin..ama ben kızartılmış olanı buzluktan çıkınca sevmiyorum..sanki yağın tadı bi değişik oluyor...

peki maydonoz yada dereotu gibi yeşillikleri nasıl yapcam daha önce onlarıda temizledim yıkadım buzdolabı poşetine koydum daha sonra alıp doğramak istediğimde buzu çözülünce haşlanmış gibi cansız oluyorlar :(

Back
X