• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli hanımları buraya alayım

Hangisini tercih edersiniz ?

• İlk ev

• İkinci ev

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

pembepepe08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
3.615
4.664
83
Merhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdi bir eve taşınacağız ancak iki şık arasında kaldım
İlk evin kirası aynı kalitede diğer evlere göre çok düşük ( yarısından daha az nerdeyse)fakat içerisi baya bir tadilat istiyor.
Diğer evin kirası biraz yüksek (aidat falan eklenince) fakat hiç masraf yok mobilyanı al otur.

Siz olsanız hangisine taşınırdınız ?

Tadilat gerektiren ev eski, diğeri yeni mi? Eğer öyleyse yenisini tercih edin, yüksek ihtimalle diğer evin ihtiyaçları bitmez. Hem tadilatla uğraşacak enerjiniz var mı?

Bir de lütfen ses yalıtımı olanı tercih edin, sonra buraya “komşu gürültüsü” başlığı açarsınız 😃

satın alacak olsanız eski ev derdim, ama kirada yeni evi tercih edin bence. ev sahibiyle sonrasında sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. tadilatın ne kadarını siz ne kadarı ev sahibi karşılayacak, ne kadar oturmayı planlıyorsunuz? karar vermek için önemli detaylar bana göre bunlar.

Merhaba hanımlar kararsız kaldığım bir konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
İlk evin kirası aynı kalitede diğer evlere göre çok düşük ( yarısından daha az nerdeyse)fakat içerisi baya bir tadilat istiyor.
Diğer evin kirası biraz yüksek (aidat falan eklenince) fakat hiç masraf yok mobilyanı al otur.

Kira olan evin tadilatini siz neden yapasiniz,mulk sahibi degilsiniz ki?

Tadilat dediğiniz boya ise sorun etmem ama inşaat yapılacak ise zaten bunu ev sahibinin yapması gerek. Buna para harcamak istemezdim, birde pisliği var bu işin, bunu da düşünün

ozellıkle su pandemı donemınde kendımı daha fazla rıske atmam ve rısksız ev yanı ıkıncı evı secerdım
hanı satın alacaksam eve tadılat ıcın butcem varsa zaten hangısı oldugunun onemı yok sadece konumuna bakardım ama kıracı olacaksam tabıkı bakımlı ev

yani radarınıza girdiğine göre demek ki siz ikinci evin kirasını ödeyebilecek durumdasınız.
ilk evin kirası o kadar düşük olduğuna göre ev sahibi tadilat masrafına karışmayacak gibi algılıyorum ama...
elalemin evine cebimden tadilat yapmam, nokta.
ben çiçek gibi yapıcam adam 1 sene sonra çık derse ne anlamı var? ucuz kira ödemenin de anlamı kalmıyor yani.
o yüzden ikinci ev.

bunları kiracı olduğunuz için söyledim.

Evlenirken tam da bu ikilemdeydim, yeni evi seçtim rahat ettim, satın alacak olsam tadilat yaptırırım ama kiradaysam pisligiyle işçisiyle vs uğraşamam...

Kiralik eve tadilat bana mantikli gelmiyor.

1 yil sonra cikmak zorunda kalirsaniz bu masraf sizden mi gitmis olacak?
Ne kadar tutacak ve ne kadar surecek bu tadilat?
Ugrasmam ben ya.

Ikinci ev diyorum.

Satin alacak olsaniz 1. Ev derdim

yani radarınıza girdiğine göre demek ki siz ikinci evin kirasını ödeyebilecek durumdasınız.
ilk evin kirası o kadar düşük olduğuna göre ev sahibi tadilat masrafına karışmayacak gibi algılıyorum ama...
elalemin evine cebimden tadilat yapmam, nokta.
ben çiçek gibi yapıcam adam 1 sene sonra çık derse ne anlamı var? ucuz kira ödemenin de anlamı kalmıyor yani.
o yüzden ikinci ev.

bunları kiracı olduğunuz için söyledim.
Evet kiracıyım ve kimsenin evine masraf yapmak istemiyorum ancak fiyatı düşük diye acaba mı dedim

Tadilat dediğiniz boya ise sorun etmem ama inşaat yapılacak ise zaten bunu ev sahibinin yapması gerek. Buna para harcamak istemezdim, birde pisliği var bu işin, bunu da düşünün
Bir mutfağı en baştan yaptırmamız gerekiyor kullanılmayacak bir halde

satın alacak olsanız eski ev derdim, ama kirada yeni evi tercih edin bence. ev sahibiyle sonrasında sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. tadilatın ne kadarını siz ne kadarı ev sahibi karşılayacak, ne kadar oturmayı planlıyorsunuz? karar vermek için önemli detaylar bana göre bunlar.
Ev sahibi kirada baya bir indirim yaptı tadilat yapacağımız için

Back
X