merhaba...hayırlı olsun tüm annelere...bende temmuz annesiyim 4 aylık oğlum...
yazacaklarım kendi adıma yazdıklarımdır...herkes için değişebilir...
hemen dışarı çıkamıyorsunuz diye muıtlaka 4-5 paket göğüs pedi kesinlikle lazım sütün akıp elbiselerinizi kirletmemesi için...
bebekler için mutlaka iç çamaşırı çıtçıtlı badi....
bebe yağı nıvea...
kafasına takmak için şapkalar çok gereksizmiş...bir sürü aldım boşa gitti...
ağız mendili mutlaka alınmalı bebek için...
araba koltuğu arabası olmayanlar için çok gereksiz sakın almayın...evde kullanırım alırım diye düşünmeyin...
O numara bebek çorapları mutlaka alın...
zıbın almaya gerek yokmuş çünkü artık iç çamaşırı kısa kollu çıtçıtlyla üzerine pijama takımı yetiyor...
bebek küveti,filesi içine ve bebek şampuanı ve bebek süngeri...ve köpürtmek için mutlaka nıvea bebek vücut şampuanı...
4-5 tane ince battaniye mutlakaaaaa....
kendiniz için,eğer sezeryanla olacaksa doğum kısa bikini iç çamaşırı yerine mutlaka uzun göbeği kapatan iç çamaşırı çünkü dikiş bölgenize değmesin ve göbeğinizi toplasın diye...
benim aklıma ilk gelenler öncelikler bunlar oldu...hayırlı doğumlar...
şuanda aklıma gelenler hemen bunlar oldu....
eline sağlık nesquikcim. valla herşeyi yazmışsın. bunlara ek olarak bir iki tavsiyede bulunmak istiyorum. öncelikle nesquik in listesine ek olarak başta bebekleri sallamak için ana kucağı satılıyor. daha sonra mama sandalyesi olarak kullanılabiliyor. ondan da almanızı tavsiye ederim. puset için acele etmeyin derim çünkü 6 aya kadar pek kullanan yok onun yerine portbebe yada kanguru alabilrsiniz.ben hala oğlumu kanguru ile taşıyorum. bir de yanguru çıkmış:) biraz pahalı ama tercih edenler olabilir. araba koltuğuna sakın para vermeyin.çocuk ikibüklüm kalıyor içinde.zaten doktorlar da tavsiye etmiyor.
çok çok önemli bişey daha belirtmek istiyorum. bu anneler arasında görüş farklılığı doğurabilir ama bebeğinize kesinlikle emzik vermelisiniz. bebeklerin özellikle ilk 3 ayında emme refleksleri çok güçlü sürekli emmek istiyorlar. benim bebeğim de sürekli emmek istiyordu. ancak hastanede doktor emzik verirsen seni emmez deyip yalancı memeyi vermedi.oysaki böyle bişey sözkonusu değil. bu dediği biberon için geçerli. ben de korktum ve eve gelince de hiç vermedim. bunun üzerine oğluşum sürekli beni emdi. hatta bütün gün 15 dak. arayla sürekli beni emiyordu. ağladığı zamanda emzik veren annelerin çok rahat ettiğini biliyorum. ama dediğim gibi bu konuda görüş farklılıkları olabilir ancak ikinci bir bebeğim olursa muhakkak emzik vereceğim çünkü ben çok helak oldum. göğüslerim fazla emmekten yara oldu. sadece bir tavsiye:)
aslında daha yazacak çok şey var ama oğluşum ara ara ağlıyor dikkatim dağılıyor. yazacaklarımı unutuyorum:) aklınıza gelen bişiler varsa sorun hepsini yanıtlayalım
size bi tavsiye patikli tulum almayın çok çabuk küçülüyor bebişlerin ayağı rahat etmiyo tabi bu bir tavsiye
mutlaka göğüslerinize doğumdan önceki aydan başlayarak krem sürün, benim yaram çok uzun süre geçmedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?