Tedavi aşamasında Kaç yumurtanız olustu, kaçı toplandı, kaçı dòllendi ?

canım bu kişinin yaşına ve yumurta rezervinin olup olmadığına göre değişir 30 yaşından sonra yumurta üretimi azalıyo ben kendimden örnek verirsem 26 yaşım bitti ilk tüp bebek denemem 21 tane yumurtam toplandı opuda 14ü sağlıklıydı 12 tanesi spermle döllendi ve 4.güne kadar hepsi döllenmeye devam etti 5.gün 7 tanesi kaldı 1 kalitede ve 5.gün 2 tanesi transfer edildi bana 5 tanesi de donduruldu herşey çok güzel ilerledi bende hem yaş hem yumurta faktöründen ötürü yarında sonucumu alıcam 10.günüm

Anladm insallah tutar igne vurunurken 5.gun falan doktora gittigin yine 21 yumurtan mu vardi yoksa zamanla mi cogaldi

Anladm insallah tutar igne vurunurken 5.gun falan doktora gittigin yine 21 yumurtan mu vardi yoksa zamanla mi cogaldi
hayır zamanla çoğaldı opuda 21 yumurta çıktı sık sık kontrole gittim her gitmemde biraz daha çoğalmıştı yumurtalarım gonal f225 ve cetrodit vurundum hergün opuya kadar

Benimde 20 yumurtam alındı 14 ü olgundu 10 döllendi 5. Güne 6 tanesi geldi donduruldu bende 27 yaşındayım ilk 5 gün femara hap ve 175 gonalf kullandım sonra 100 gonalf 75 merional orgalutron kullandım en son gün merional 75 ve orgalutron kullandım 8 gün sürdü tedavim 10. Günde yumurtalarım toplandı

Anladim benim 5.gunum 13 e yakin yumurtam var 5-9 mm arasi
Anladm ilk gittiginz gunlerde kac taneydi ilk 5-6 gunlerde kontrollerde

yaşım 31 ama yumurta rezervim az ve 5 taslak falan görülüyor opu da bakalım nasıl olcak? maşallah size...

Dün opu oldum ikinci tedavim bugün haber vermek için aradılar doktor tedavi boyunca ilk tedavinde 16 yum toplanmış şimdi amacımız daha çok olması diyordu ve her sorduğumda çooook yumurta var diyordu 225 ganal f kullandım ve ohss ye karşı farklı çatlatma iğneleri kullandı opudan hemen sonra az dozda bi çatlatma iğnesi daha yaptılar toplam 17 yu toplanmış ama bugün 9 embiryo varmış telefonda koknuşurken sinir oldum nir fazla yumyrta için mi beni riske attı doktor diye aslında sayısında değilim ben nasipse 1 tanesi yeterli zaten inşallah hayırlı güzel sonuçlanır daha cgh testi uygulanacak zaten
Biraz uzun oldu galiba

Bana doktor ise yarar4 tane olgun anca toplanir 5. Gune 2 tane saglikli anca gelir demisti. Oyle uzulmustum ki.. 13 yumurtam toplanmis 7 si olgun 5. Gune geldiler. 5aa transfer oldum 3 tanede dondurdum..

Arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım ilk kez tüp bebek tedavisi yaptırıyoruz gonal-f 450 iğneye cumartesi başladım üç gün boyunca günde 225 ml vurundum bugün de tahlil ve ultrason günümdü bir tane 10 mm 9 tane de 7-8 mm yumurta gelişmeye başlamış dedi doktor tedavimi yapan hoca ile henüz görüşmedim sizce durumum iyi mi sayı artar mı yumoşlar biraz daha büyür mü?bana fikir verir misiniz?

Merhaba kızlar. Konu biraz geride kalmış ama. Benim pazartesi transferim olacak. 4 yumi toplanmıştı. 4 ü de döllenmiş. Bölünmeleri iyiymiş. Hemşire dediki kaliteli olanları seçilir pazartesi onlar transfer edilir. Ben de 4 ünün de transfer edilme ihtimali var mı diye sordum. Onu doktorunuzla görüşürsünüz dedi. Güldü bi de bana :) sizce 4 tane transfer edilme ihtimali nedir? Bu riskli bir durum mu? Kalitesi düşük de olsa tutunma ihtimalini göz ardı edemiyorum. Zaten çok az yumi oluyo. Geçen sefer 4 taneden 2 si döllenmişti. 2 si de transfer edildi. Sonuçta onlarda da kaliteli olanı seçme şansımız yoktu. Sonuç negatifti ama yine de bilemedim. Sizce ısrar etmeliyim doktoruma?

mrblar bu konuda baya tecrübesizim sie birşey sormak istedm ben 29 yaşındayım ama amh değerim baya düşük 1,64 bu ay bir tane yumurtam vardı sadece.. tüp bebek yaptırıcaz tedaviye bu ay başlıycaz sormak istediğim msjlarda hep 15-16 yumurta falan deniyor (maşallah) acaba bu ilaçlarlamı çoğaltılıyor...

Canım ilaçlarla çoğaltabiliyorlar evet ama 15-16 çok fazla benim için. Çünkü benim yumurta rezervimde azalma var. Amh ile ilgili bilgim yok malesef ama sanırım senin de azalma var. 1 taneydi dediğin için diyorum. Bu bir tane nasıl öğrendin? Eğer tedavi falan yoksa normaldede zaten ayda 1-2 yumurta olur. Tedavi sırasında iğnelerle arkadan gelen (rezerv dediğimiz) yumurtaları da büyütüp mümkün olduğunca çok yumurta elde etmeye çalışıyorlar ki kaliteli olanını seçebilmek için. Mesela benim 4 yumurtam oluyor sadece. Çok az aslında ama bunada şükür. Yaşın daha genç testlerin yapılmış zaten sanırım tüp bebeğe başlamadan önce genetik testlerini de yaptırmanı öneririm. Doktorlar genelde düşük yada 2. 3. Denemeden sonra istiyorlar genetik testleri. Bence en baştan yapılmalı ki bi sorun varsa ona göre önlem alınmalı. Çok yıpratıcı bir süreç hem maddi hem manevi. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi. Tabi yine sen bilirsin.

cvp için tşk ederim.. benim genetik bir hastalığım var lupus... 1 yıllık evliyim normal yollarla hamile kaldım ikiz bebeğim aralık ayında düştü... benim hastalığımdan dolayı yumurta rezervim azalıyor hamilleikten önce 4 lerde olan değer şuan 1 de(amh yumurta testi kadınların menopoza ne kadar zamanı kaldığını gösteriyor kaba bir tabirle ) bu ay kolemn kullandım ve 1 yumurtam oluştu çatlatma iğnesi oldum ama dkt pek umutlu değildi diğer ay için aşılama veya tüp bebek olur dedi hastalığımdan dolayı hergeçen gün yumurta rezervim azalıyor... hastalıktan dolayı genetik testlerim falan var..

Çok iyi canım o zaman. Kaybın için çok üzüldüm ama tüp bebekle şansın daha yüksek. O yüzden korkma hiç. Zaten doktor kontrolünde olduğun için bütün önlemler alınır. İnşallah sağ salim kavuşursun bebeğine.

Kzlar dün yumurtalarım toplandı 9 taneydi bugun 3 tanesi dollenmis iyimi kotumu bilemedim 3 güne bakocaz dedi dr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…