tedavi olmaktan korkuyorum.

Ben oluyum ozama
Arkadaşlar eşim aşırı derecede çocuk istiyordu ama ben olumlu düşünmüyor tedaviyi erteliyordum sürekli. Sonunda bende eşimde tedavi olmaya karar verdik. Tedavi olup bekleyelim dedik.

Dün randevum vardı ama resmen berbattı. Çok kötüydü psikolojim alt üst oldu sadece ultrasonla bakması yetti vazgeçmem için. Öylesine titredim ki gözlerimi kapadım hem ağlıyorum hem bitmesi için dua ediyorum. Bitti, bu kadar aç gözünü dedi bir baktım eşim tam karşımda mosmor olmuş. Sonra gri oldu sonra beyaz oldu sonra bayıldı. Ben kendimi bıraktım ona iyi olduğumu ikna etmek için uğraştım. Yatırdı doktor ayaklarını dikti falan ben diğer tarafta bayıldım bayılcam bayılamıyorum. İçimden inşallah doktor bizi kovmaz diyorum. Ya aklıma geldikçe ürperiyorum. Rezil olduğumuza mı üzüleyim canımın acıdığına mı anlamadım.

Doktor hsg isteyebilirim dedi ama nette bayağı araştırdım ben o testi yaptırırsam sedyede can veririm. Dün geceden beri ağlıyorum ben ağlıyorum eşimde ağlıyor. Sen zaten en başından beri istemiyorsun böyle hevesli istekli değilsin. Sanki zorla oluyormuş gibi hissediyorum. Canımı yakıyorlar diyorum. Dirayetli ol güçlü ol. Sen ol o zaman neden bayıldın doktorda diyorum. Seni öyle görünce içim kötü oldu sen güçlü olsan bende olurum diyor.

Ya ALLAH kimseyi evlatla sınamasın çok zor cidden. Şimdi bir daha ki ay yine çağırdı. Yine aynı işlemi yapıcak ama ben istemiyorum çok kötüyüm ya hep ağlamak istemiyorum. İşteyim birde üstüne insan görmek istemiyorum resmen. Nolur dua edin normal yolla kalayım tedavi süresinde ben aklımı kaçırırım yoksa.
Ben oliyim ozaman :-) ne tatlisiniz ya ... hsg nin ozelde bayiltmali olanida var lakin ben 2 kere mnormal hsg 1 kere ameliyat 100 den fazla ultrasyona girdim hsg nin korkulacak biseyi yok ama ozelde gir derim tuplerine baktir muhakkak ama asilama derse klomen kullanma insulun kullan vs

Ben siz nasil dogum yapacaksiniz bu tatli canla onu merak ettim. Her kadin muayene oluyor korktugun icin canin acimis esinin de piskolojisini bozmussun bir daha goturme onu ayrica ne isi var

I

O zaman cocuk isini rafa kaldirmalisiniz, cunku ya normal dogumu secip o catala cikip ikina ikina doguracaksiniz, vajinal kesiler ve dikislere razi geleceksiniz, ya da ameliyata yatip damar yolu actirip narkozu yiyip kestireceksiniz kendinizi, dogumdan sonra yeterli kanama olmazsa karniniza bastiracaklar vajinaniza bakacaklar. Dogumdan 1 hafta ve 1 ay sonra yeniden kontrol edecekler vs vs
Allahım korkunçç!! bekarları korkutma konusu olmuş bu resmen. evet gerçekler bunlar ama düşüp bayılazam şimdi:mad:

Allah yardımcınız olsun. İnşaAllah hayırlısıyla sağlıklı bi bebek alırsınız kucaginiza normal yolla. Amin.

Arkadaşlar eşim aşırı derecede çocuk istiyordu ama ben olumlu düşünmüyor tedaviyi erteliyordum sürekli. Sonunda bende eşimde tedavi olmaya karar verdik. Tedavi olup bekleyelim dedik.

Dün randevum vardı ama resmen berbattı. Çok kötüydü psikolojim alt üst oldu sadece ultrasonla bakması yetti vazgeçmem için. Öylesine titredim ki gözlerimi kapadım hem ağlıyorum hem bitmesi için dua ediyorum. Bitti, bu kadar aç gözünü dedi bir baktım eşim tam karşımda mosmor olmuş. Sonra gri oldu sonra beyaz oldu sonra bayıldı. Ben kendimi bıraktım ona iyi olduğumu ikna etmek için uğraştım. Yatırdı doktor ayaklarını dikti falan ben diğer tarafta bayıldım bayılcam bayılamıyorum. İçimden inşallah doktor bizi kovmaz diyorum. Ya aklıma geldikçe ürperiyorum. Rezil olduğumuza mı üzüleyim canımın acıdığına mı anlamadım.

Doktor hsg isteyebilirim dedi ama nette bayağı araştırdım ben o testi yaptırırsam sedyede can veririm. Dün geceden beri ağlıyorum ben ağlıyorum eşimde ağlıyor. Sen zaten en başından beri istemiyorsun böyle hevesli istekli değilsin. Sanki zorla oluyormuş gibi hissediyorum. Canımı yakıyorlar diyorum. Dirayetli ol güçlü ol. Sen ol o zaman neden bayıldın doktorda diyorum. Seni öyle görünce içim kötü oldu sen güçlü olsan bende olurum diyor.

Ya ALLAH kimseyi evlatla sınamasın çok zor cidden. Şimdi bir daha ki ay yine çağırdı. Yine aynı işlemi yapıcak ama ben istemiyorum çok kötüyüm ya hep ağlamak istemiyorum. İşteyim birde üstüne insan görmek istemiyorum resmen. Nolur dua edin normal yolla kalayım tedavi süresinde ben aklımı kaçırırım yoksa.
Jinekolojik muayeneler ağrılı olmazki Olsada bayılcak kadar olmadığından çok çok eminim.bende tedavi oluyorum.üstelik ameliyat oldum bebek sahibi olmak için.baştan bu gibi korkuların olur ama rahatla.tedavi süreci öyle kolay bi süreç değil tabi.keşke canım yansa da bebeğim olsa psikolojim bukadar kötü olmasa diceksin.eşin de sanki doğuma girmiş bildiğin filmlerdeki durumu anlatmışsın.ağrı eşiğin seni zor durumlarda bırakıcaksa bu süreç sana çok zor gelcek.kendini çocuğu olmayanların yazdğı topiclere at bence

tavsiyleriniz ve önerileriniz için hepinize t.ederim arkadaşlar. rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Yumurtlamayı düzenliyor-yumurtlamayı sağlıyor- yumurta kalitesini arttırıyor- hormonları düzenliyor- hücre bölünmesini arttırıyor Ve hızlandırıyor bebeğin rahme tutunmasını sağlıyor gebeliğin ilk haftaları da bebeğin gelişimini hızlandırıyor ama pko larda gebeliğin ilk üç ayı kullanılıyor hormonlara bağlı düşük riskinden dolayı yani bu ilaç mucize gibi benim takibimi yapan dr da artık hastalarıma kullandırıyorum mucize gibi bu ay kaç kişi hamile oldu bir bilsen demişti " bana bu ilacı tüp Ve ek için gittiğim dr verdi" yani dr da vermiş mutlaka kullan ama düzenli

doktorum miden hassas ise bulantı ishal yapabilir dedi. bu şekilde yan etkileirni gördünüz mü acaba ? evde duruyor öyle başlıcam başlayamıyorum korkudan. bu doktor içimi karartı benim ya. hsg ye acılı dedi. ilaça mideni bozar dedi. birde hsgden sonra tutma şansı artıyor dedi.

Hanimlar kendinizi bu kadar korkutmayin ya. Muayene olmakta ne var? Evlenmis ve esinizle birlikte olabilmişseniz, muayeneden korkmaniza ne gerek var?
Acikcasi rutin kontrolunu en azindan senede 1 yaptirmayan bu kadar fazla kadin olmasina uzuldum. Lutfen bu kadar buyutmeyin, muayene olun, smear verin.

Konu sahibi, Allah hayirli evlatlar versin, sakinleşmeye calisin. Tedaviye hazir degilseniz de psikolojinizi sarsmayin bence. Bilmiyorum, bence once can. Sonra, canan...

Vitamin seviyelerine bakmak akıllarına gelmemiş olamaz bence ben bişey söyliyeyimi bu çok büyük bir pazar tüp bebek yaptırsan bile bilerek kötü embriyo transfer ediyorlar ger tedavi 10-15 bin Ve imkansızımış gibi konuşuyorlar beni de tüp bebeğe yönlendirdiler Antalya'da ki bütün merkezleri dolaştım en son memorieldeki dr çok insanlıklı biriymiş bana doğru yolu gösterdi bu arada vitamin seviyem çok düşüktü d vitamini 6 çıktı b12 118 çıkmıştı dr bu durumunda yumurta kalitesini bozduğunu söyledi özellikle d vitamini düşüklüğü üremeyi olumsuz etkiliyor tüp bebek yaptırsan bile sonuç olumsuz çıkar dedi haklıymış evliliğimin 9. Yılında kızım doğdu o dr sayesinde

Ay kusurabakmayın mesaJların tamamını okuyamadım hangı ılactan bashettınız benımde olmuyor ıkı asılamam var negatıf su an doktora gıdemıyrum yazın tup denerım dıye dusunuyorum

olmadım dün ilkti. eşim illaki bende gelcem dedi. elli kere de dışarda dur gerek yok kötü olursun dedim. meraklı melahat herşeyi merak eder zaten.
Doktor nasil aldi hayret.o halde esinin gormesi cok kotu ya.ilk muayenede bende pskljim bozulmustu.canim acmadi ama uzun bi sure etkisndeydim.sonra oyle bir alisiliyorki.merak etme .hsg de oldum histeroskopide .kendime igne de yaptimve en kotu yumurtalarim toplanrken bayiltmadilar cunku grip olmustum.ama hersey geciyor .

Ay kusurabakmayın mesaJların tamamını okuyamadım hangı ılactan bashettınız benımde olmuyor ıkı asılamam var negatıf su an doktora gıdemıyrum yazın tup denerım dıye dusunuyorum
Şeker ilacı glifor -diaformin gibi bi çok marka var etken maddesi metformin hcı yumurta gelişiminde çık etkili

Şeker ilacı glifor -diaformin gibi bi çok marka var etken maddesi metformin hcı yumurta gelişiminde çık etkili

ama bu rısklı degıl mı saglam bırının seker ılacı ıcmesı sakıncalı bır durum bence dpktor verıyor mu

doktorum miden hassas ise bulantı ishal yapabilir dedi. bu şekilde yan etkileirni gördünüz mü acaba ? evde duruyor öyle başlıcam başlayamıyorum korkudan. bu doktor içimi karartı benim ya. hsg ye acılı dedi. ilaça mideni bozar dedi. birde hsgden sonra tutma şansı artıyor dedi.
İshal yaptı ilk başlarda ama vücut alışınca geçiyor çok önemli değil o yan etkisi bence değiyor çünkü hsg anestezi alarak ta çektirebilirsiniz rahimde ve tüm lerde ufak tefek yapışıklık var ise açılıyormuş ben çektirdim anestezi almadım adet sancısı gibiydi zaten çok kısa sürdü korkmayın

ama bu rısklı degıl mı saglam bırının seker ılacı ıcmesı sakıncalı bır durum bence dpktor verıyor mu
Bende gayet sağlamım ne şeker var ne insülin direnci sadece bebek için kullandım ömür boyu kullanmadım tüp bebek tedavisi öncesi ve bebek isteyen bayanlarda yumurta geliştirici etkisi için kullNılıyor bir çok dr veriyor bana da tüp bebek uzmanı verdi

İshal yaptı ilk başlarda ama vücut alışınca geçiyor çok önemli değil o yan etkisi bence değiyor çünkü hsg anestezi alarak ta çektirebilirsiniz rahimde ve tüm lerde ufak tefek yapışıklık var ise açılıyormuş ben çektirdim anestezi almadım adet sancısı gibiydi zaten çok kısa sürdü korkmayın

Aslında acıdan çok yabancı cisimlerin vücuduma temasından korkuyorum. Nette de bayağı sancılı süreç diyorlar. zaten kist çıktı şuanda doğum kontrol hapı kullanıyorum. soğan kürü denicem.

Aslında acıdan çok yabancı cisimlerin vücuduma temasından korkuyorum. Nette de bayağı sancılı süreç diyorlar. zaten kist çıktı şuanda doğum kontrol hapı kullanıyorum. soğan kürü denicem.
Ne kisti çıktı yumurtalık kisti mi pko mu? Doğum kontrol ilacını tavsiye etmem

Yaşadıklarımı özetlemişsin
Çok zor bir imtihan

Back
X